- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Odtü mezunu mu sabahattin zaim mezunu mu daha iyi ingilizce konuşur sence?Aktif olarak dil kullanması gerekiyosa firmayı temsil etmesi gerekiyosa toplantı/ yemek seyahat özel okul hatta öncesinde de kolej mezunu önceliklidir.
Banlanan üye samimi konuştu: Hayvan gibi polemik yaptım
Aklıma direkt Üstün Dökmen'in yazısı geldi, paylaşmak istedim:
Çocuğunuz;
– Varsın, bir çivi bile çakamasın… ama, dersleri iyi olsun.
– Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın… ama, matematiği düzgün olsun.
– Varsın, evin çalan telefonuna cevap veremesin… ama, notları yüksek olsun.
– Varsın, eve gelen misafirlerinizle üç kelime konuşamasın…ama, fen lisesine gitmiş olsun.
– Varsın, ağlayan bir çocuk görünce ona gülsün… ama, sınıfın birincisi olsun.
– Varsın, kendisinin fazladan harçlığı olduğu halde; kantinden simit alamayan çocuklarla alay etsin…ama, öğretmenlerinin gözdesi olsun.
– Varsın, başını okşayıp hatırını soran bir yetişkine dönüp; “Ya siz nasılsınız efendim…” diyemesin… ama, yabancı dili mükemmel olsun.
– Varsın, oyun arkadaşları olmasın… ama, sınavlarda “on” çeksin.
– Varsın;
– Taziye nedir, bilmesin,
– Başın sağ olsun ne demek, anlamasın,
– Geçmiş olsun kime denir,niçin denir, haberi olmasın,
– Uğurlar olsun, ne anlama gelir farkında olmasın,
– Ama… karneleri süper olsun.
– Evet… varsın, tek dostu olmasın…ama, iyi gelir getiren bir mesleği olsun…öyle mi…
Bu çocuğu bu hale nasıl mı getirdiniz:
– Bandı üç ay geriye sararak, çocuğunuzla “nelerden ibaret” olan iletişiminizi dinlemek ister misiniz;
– “Oğlum, çıkar üstünü-başını…doğru derslerinin başına…
– Kızım, öğrenemedin gitti şu işi… hafta içi sokak-mokak yasak…
– Ne gezmesi…sen önce ödevlerini bitir.
– Oyun mu…gelmeyeyim yanına…
– Geçen dönemin berbat karnesini unuttuğumu sanma…
– Birazdan tek tek bakacağım ödevlerine…
– Yavrum, bıktım ama her akşam ders çalış demekten…
– Şu odanın hali ne küçük bey…
– Hayır efendim… siz de ana-baba olunca her akşam bol bol televizyon izlersiniz…
– Haftaya veli toplantısı var biliyorsun değil mi küçük hanım…
– Çocuklar… kesin şamatayı da elime sopa almayayım…
Çocuğunuzla bilmem ama, bu tarzınızla kimseyle iletişim kuramazsınız.
Mesela, çocuğunuz hakkında şunları hiç merak ettiniz mi:
– Elinin neye yatkın olduğunu,
– Gönlünün neler arzuladığını,
– Dilinin neye uyumlu olduğunu,
– Gözlerinin zevkini,
– Hangi oyunlardan hoşlandığını,
– Neleri “merak” ettiğini,
– Arkadaşları ile en çok hangi oyunları oynadıklarını,
– Hangi oyunlarda başarılı olduğunu,
– Futbolla ilgisini, basketle arasını, satrançla havasını… hiç merak ettiniz mi acaba.
– Bisiklet sürmeyi öğrenip öğrenmediğini,
– Resim dersiyle ilgisini,
– Müzikle arasını… hiç mi sormadınız…
Öyleyse çocuğunuzla:
– Ayağı yere basan bir iletişim kuramazsınız.
– Her sözünüze tepkili olması,
– Lafı ağzınıza tıkaması,
– Bazen de sizi terslemesi,
– Hayallerinizin suya düşmesi… hep bundandır…canım kardeşim.”
(alıntı)
selam....Üstün Dökmen'in hangi kitabından bu yazılar...hemen her kitabını okumuşumdur..yeni bir kitap mı çıkardı acaba??
aynen katılıyorum....aslına bakarsan üni konusunda hayvan gibi polemikler çıktı kk da, hatta bdv de bolca, bdv de odtülü bi üye anadolu üni lerinden mezunlarını bayağı aşağılamıştı, konuda onun konusu değildi, nişanlısı şu üni den mezunmuş, konuyu açan üye bu üni den mezunmuş, evliliklerinde sorun çıkarmıymış tarzı bi konu
hatta bu bahsettiğim üye eksi repten alakasız bi şekilde saydırmıştı bana, ona bişey dediğimde yok(o zamanlar eksi rep vardı ve mesaj yazabiliyodun repe Allahtan artık yok yoksa burayı düşünemiyorum )
yani bazı insanlar meslekleri ve üni leri konusunda, garip bi şekilde kibirli ve egolu olabiliyor, mesela bizim avukat her konuşmada galatasay hukuk okuduğunu konuşmanın bi yerine sıkıştırır, tamam canım çok güzel tebrik ederim, şahane ama trilyon kere söyledin yaw, bırakta seni biraz biz övelimtabii bu örnek verilecek en masum örnek oldu
hayatın gerçekleri arkadaşlar odtülülerde bilkentlilerde işsiz kalabiliyor, 1500 liraya anca iş bulabilenler oluyor, hatta girin şu meşhur memur sitesine kpss kasan çok, o insanlar herhalde o üni leri yazıp okurken hayalleri devlette çalışmak değildi, ama demekki hayat şartları oraya yöneltti.
ve şu da bi gerçekki, o okullarda okuyanlar bile kendilerini ve vizyonlarını geliştiremeyebiliyor, insanız sonuçta makine değil. geliştirmek zorunda da değiller ayrıca o da ayrı mevzuu
yanlız konudan acayip saptık, konuya dönersek, bence çocuk çok kapasiteli görünüyor bence bu arkadaştan kesin güzel bişeyler olur
İş kişinin kendisinde biter konusunda hemfikir olmakla birlikte iyi üniversite direkt 1-0 önde başlamaktır.aslına bakarsan üni konusunda hayvan gibi polemikler çıktı kk da, hatta bdv de bolca, bdv de odtülü bi üye anadolu üni lerinden mezunlarını bayağı aşağılamıştı, konuda onun konusu değildi, nişanlısı şu üni den mezunmuş, konuyu açan üye bu üni den mezunmuş, evliliklerinde sorun çıkarmıymış tarzı bi konu
hatta bu bahsettiğim üye eksi repten alakasız bi şekilde saydırmıştı bana, ona bişey dediğimde yok(o zamanlar eksi rep vardı ve mesaj yazabiliyodun repe Allahtan artık yok yoksa burayı düşünemiyorum )
yani bazı insanlar meslekleri ve üni leri konusunda, garip bi şekilde kibirli ve egolu olabiliyor, mesela bizim avukat her konuşmada galatasay hukuk okuduğunu konuşmanın bi yerine sıkıştırır, tamam canım çok güzel tebrik ederim, şahane ama trilyon kere söyledin yaw, bırakta seni biraz biz övelimtabii bu örnek verilecek en masum örnek oldu
hayatın gerçekleri arkadaşlar odtülülerde bilkentlilerde işsiz kalabiliyor, 1500 liraya anca iş bulabilenler oluyor, hatta girin şu meşhur memur sitesine kpss kasan çok, o insanlar herhalde o üni leri yazıp okurken hayalleri devlette çalışmak değildi, ama demekki hayat şartları oraya yöneltti.
ve şu da bi gerçekki, o okullarda okuyanlar bile kendilerini ve vizyonlarını geliştiremeyebiliyor, insanız sonuçta makine değil. geliştirmek zorunda da değiller ayrıca o da ayrı mevzuu
yanlız konudan acayip saptık, konuya dönersek, bence çocuk çok kapasiteli görünüyor bence bu arkadaştan kesin güzel bişeyler olur
Katılıyorum.En basit örnekle bir doktor araştırıyosam önce mezun olduğu okula bakıyorum.İş kişinin kendisinde biter konusunda hemfikir olmakla birlikte iyi üniversite direkt 1-0 önde başlamaktır.
Tecrübeli çalışan aranırken üniversitenin yanısıra geçmiş işler de önemli tabii ama yeni mezun işe alırken tek veri üniversite oluyor.
Ben işyerime bir çalışan arasam, özellikle yeni mezun alacaksam, öncelikle üniversite bazında eleme yaparım.
ODTÜ'yü Boğaziçi'ni geçtim, Marmara Üniversiteli varken Sabahattin Zaimli, Hacettepe varken Nişantaşı Üniversitesiliyi tercih etmem.
Bu, ismi geçen üniversiteler kötü demek değil, sadece diğerleri ondan iyi demek.
İş kişinin kendisinde biter konusunda hemfikir olmakla birlikte iyi üniversite direkt 1-0 önde başlamaktır.
Tecrübeli çalışan aranırken üniversitenin yanısıra geçmiş işler de önemli tabii ama yeni mezun işe alırken tek veri üniversite oluyor.
Ben işyerime bir çalışan arasam, özellikle yeni mezun alacaksam, öncelikle üniversite bazında eleme yaparım.
ODTÜ'yü Boğaziçi'ni geçtim, Marmara Üniversiteli varken Sabahattin Zaimli, Hacettepe varken Nişantaşı Üniversitesiliyi tercih etmem.
Bu, ismi geçen üniversiteler kötü demek değil, sadece diğerleri ondan iyi demek.
Altına imzamı atarım, nisanlım tıp son sınıfta, türkiyede ilk yüzdeymis kazandıgındaSırf puanı yüksek diye tıp yazıym boşa gitmesin diye düşünenler yüzünden doktorların yarısı benim "ben doktorluğu sevmiyorum severek de yapmıyorum ama sen istiyosan tıp oku" diyen aile hekimim gibi zoraki çalışıyo. Silah zoruyla okuttursak bu kadar olurmuş gözlerini falan deviriyo ara sıra muayenede. Bitse de gitsek modunda.
Çocuk en azından istediğini seçicek.
Ben olsam tıp yazardım. Ama puanım boşa gitmesin diye değil, tıp istediğim için..
Aslında onlara gönderme yaptı ama insanlar tek bi cümleyi cımbızladılar.Altına imzamı atarım, nisanlım tıp son sınıfta, türkiyede ilk yüzdeymis kazandıgında
Ama tıpı istedigi icin yazmıs millet ne der diye takmamıs hic
Cocuk nisanlıma cok benziyor tip olarak da o yüzden dikkatimi cekti
En azından dogruları söylemis hayvan gibi calısmak kötü bir sey degil ki
Hayvan gibi calısmasaydık su an bulundugumuz yerde olamazdık, bizim isimiz ögrencilik
Az calısıp cok basarıyorum diye hava atmamıs en azından, bir de o tarzda olanları var insanı kandırmaya calısan.
Sagol canım, insallah sen de kazanırsınAslında onlara gönderme yaptı ama insanlar tek bi cümleyi cımbızladılar.
"Valla kendimi kısıtlamadım sosyal hayatımı da yaşadım, hem gezdim hem çalıştım diyolar. Yok öyle bişey hayvan gibi çalıştım" tarzında şeyler söyledi genelinde.
Yani hava atmak için çok kasmadım ona rağmen kazandım diyolar ama kasmak emek vermek lazım mesajı verdi.
Valla ben de tıp istiyorum ama ağustos böceğinden daha çok yatıyorum. Adam doğru söylemiş başarı isteyen çalışcak. Hayvanın ders çalışmadığını, orda kinaye olduğunu azıcık mantığı olan anlar.
Maşallah bu arada nişanlınıza:) ben de tıp istiyorum:) sizin aracılığınızla aklımdaki sorulara cevap bulmayı çok isterim.. Aile hekimimden öğreneyim merak ettiklerimi dedim pişman oldum. Kararlı olmasam koşarak uzaklaşırmışım:)
Amin canıımm inşallahhSagol canım, insallah sen de kazanırsın
Kazanması da okuması da cok zor, nisanlımdan görüyorum, calısmayı sevmeden yapılmaz bu bölüm diyor.
Aklına takılan soruları sorabilirsin, onu bosken yakaladıgımda sorarım ben de
ben de bu samimiliği sevdimÇocuk doğru söylüyor.. daha önce söylenenler gibi az ama sık sık çalıştım geyiğini de çürütmüş oldu böylelikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?