YGS birincisi samimi konuştu: ‘Hayvan’ gibi çalıştım

Aktif olarak dil kullanması gerekiyosa firmayı temsil etmesi gerekiyosa toplantı/ yemek seyahat özel okul hatta öncesinde de kolej mezunu önceliklidir.
Odtü mezunu mu sabahattin zaim mezunu mu daha iyi ingilizce konuşur sence?

Banlanan üye samimi konuştu: Hayvan gibi polemik yaptım

aslına bakarsan üni konusunda hayvan gibi polemikler çıktı kk da, hatta bdv de bolca, bdv de odtülü bi üye anadolu üni lerinden mezunlarını bayağı aşağılamıştı, konuda onun konusu değildi, nişanlısı şu üni den mezunmuş, konuyu açan üye bu üni den mezunmuş, evliliklerinde sorun çıkarmıymış tarzı bi konu
hatta bu bahsettiğim üye eksi repten alakasız bi şekilde saydırmıştı bana, ona bişey dediğimde yok (o zamanlar eksi rep vardı ve mesaj yazabiliyodun repe Allahtan artık yok yoksa burayı düşünemiyorum)
yani bazı insanlar meslekleri ve üni leri konusunda, garip bi şekilde kibirli ve egolu olabiliyor, mesela bizim avukat her konuşmada galatasay hukuk okuduğunu konuşmanın bi yerine sıkıştırır, tamam canım çok güzel tebrik ederim, şahane ama trilyon kere söyledin yaw, bırakta seni biraz biz övelim tabii bu örnek verilecek en masum örnek oldu

hayatın gerçekleri arkadaşlar odtülülerde bilkentlilerde işsiz kalabiliyor, 1500 liraya anca iş bulabilenler oluyor, hatta girin şu meşhur memur sitesine kpss kasan çok, o insanlar herhalde o üni leri yazıp okurken hayalleri devlette çalışmak değildi, ama demekki hayat şartları oraya yöneltti.
ve şu da bi gerçekki, o okullarda okuyanlar bile kendilerini ve vizyonlarını geliştiremeyebiliyor, insanız sonuçta makine değil. geliştirmek zorunda da değiller ayrıca o da ayrı mevzuu

yanlız konudan acayip saptık, konuya dönersek, bence çocuk çok kapasiteli görünüyor bence bu arkadaştan kesin güzel bişeyler olur

selam....Üstün Dökmen'in hangi kitabından bu yazılar...hemen her kitabını okumuşumdur..yeni bir kitap mı çıkardı acaba??

aynen katılıyorum....

İş kişinin kendisinde biter konusunda hemfikir olmakla birlikte iyi üniversite direkt 1-0 önde başlamaktır.

Tecrübeli çalışan aranırken üniversitenin yanısıra geçmiş işler de önemli tabii ama yeni mezun işe alırken tek veri üniversite oluyor.

Ben işyerime bir çalışan arasam, özellikle yeni mezun alacaksam, öncelikle üniversite bazında eleme yaparım.
ODTÜ'yü Boğaziçi'ni geçtim, Marmara Üniversiteli varken Sabahattin Zaimli, Hacettepe varken Nişantaşı Üniversitesiliyi tercih etmem.
Bu, ismi geçen üniversiteler kötü demek değil, sadece diğerleri ondan iyi demek.

Katılıyorum.En basit örnekle bir doktor araştırıyosam önce mezun olduğu okula bakıyorum.

orası kesin, ama nokta atışı bi alım olmuyor yani her zaman benim demek istediğim de o :)

Konu çok uzadı :)

Ben kimse okumasın üniye gerek yok demiyorum. Aksine herkes okusun okuldan hocalardan arkadaşlarından bişeyler kapsın.

Sadece dersleri çalışıp daha doğrusu ezberleyip iyi dereceyle kazanıp ve hatta iyi derece ile okulu bitirip gerçek anlammda hiçbişey öğrenmiyosa o kişi iş hayatında tutunamaz.

Çünkü işletmenin amacı para kazanmak sadece istihdam sağlamak değil.
Etiketi iyi içi boş olan adamı kim neden para kaybetmek için tutsun ki ?

Birsürü kriter var yeni mezun için boğaziçi öncelik şansı oldu diyelim ama işin içine tecrübe, kişinin bireysel durumu girdikten sonra üninin öncelik kısmı ortadan kalkıyo.

İstatistiklere bakarsanız ençok işssiz olanlar mühendisler yaklaşık 50 bin kişi bunun içinde her üniden her mühendislikten insanlar var.

Altına imzamı atarım, nisanlım tıp son sınıfta, türkiyede ilk yüzdeymis kazandıgında
Ama tıpı istedigi icin yazmıs millet ne der diye takmamıs hic
Cocuk nisanlıma cok benziyor tip olarak da o yüzden dikkatimi cekti
En azından dogruları söylemis hayvan gibi calısmak kötü bir sey degil ki
Hayvan gibi calısmasaydık su an bulundugumuz yerde olamazdık, bizim isimiz ögrencilik
Az calısıp cok basarıyorum diye hava atmamıs en azından, bir de o tarzda olanları var insanı kandırmaya calısan.

Aslında onlara gönderme yaptı ama insanlar tek bi cümleyi cımbızladılar.

"Valla kendimi kısıtlamadım sosyal hayatımı da yaşadım, hem gezdim hem çalıştım diyolar. Yok öyle bişey hayvan gibi çalıştım" tarzında şeyler söyledi genelinde.

Yani hava atmak için çok kasmadım ona rağmen kazandım diyolar ama kasmak emek vermek lazım mesajı verdi.

Valla ben de tıp istiyorum ama ağustos böceğinden daha çok yatıyorum. Adam doğru söylemiş başarı isteyen çalışcak. Hayvanın ders çalışmadığını, orda kinaye olduğunu azıcık mantığı olan anlar.

Maşallah bu arada nişanlınıza:) ben de tıp istiyorum:) sizin aracılığınızla aklımdaki sorulara cevap bulmayı çok isterim.. Aile hekimimden öğreneyim merak ettiklerimi dedim pişman oldum. Kararlı olmasam koşarak uzaklaşırmışım:)

Sagol canım, insallah sen de kazanırsın
Kazanması da okuması da cok zor, nisanlımdan görüyorum, calısmayı sevmeden yapılmaz bu bölüm diyor.
Aklına takılan soruları sorabilirsin, onu bosken yakaladıgımda sorarım ben de

gençlerimiz iki üniversite bitiriyor, köle gibi sağda solda haketmedikleri kadar düşük paraya çalışıyor, yıllarca kpss ye çalışıyor, sonuç sıfır. ben ki eğitime kariyere işe çok önem veren biriydim. artık hiç umudum yok.
bu çocukta yarın işsiz bir bilgisayar mühendisi olabilir. birinci olmasının hiç bir önemi yok.

Amin canıımm inşallahh tamamdııır ayy çok sevindim

Çocuk doğru söylüyor.. daha önce söylenenler gibi az ama sık sık çalıştım geyiğini de çürütmüş oldu böylelikle
ben de bu samimiliği sevdim
günde bir iki saat ders çalışıyordum sinemaya da gidiyordum tiyatroya da gidiyordum tv izliyordum konsere de takılıyordum sınava bir iki gün kala da şöyle bir göz attım ana bir bakmışım ygs birincisi olmuşum gibi açıklamalardan sonra çok samimi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…