Basit mi bakıyorum??? Allah Allaaah... İş görüşmesi neden olmasın??
Orada var 10 bin ilan benim dediğim çok iyi firma sayısı zaten 200-300 onlara istinaden konuşuyorum. Onlar da CVlerden en göz alıcıları seçip, aralarından görüşmeye çağırıyor, sadece okul önemli diye ağzımdan bişey çıktı mı? Bir ilana 400-500 kişi başvuruyor, görüşecekleri kişi ile ilgili elemeyi neye göre yapıyorlar sizce? Okul ya da iş deneyimi. Geri kalan binlerce firmada okula bakmadan işyerine yakın mı, kadın mı erkek mi, az maaşa tav olur mu mantığı. Ben tüm firmalar okula bakıyor mu dedim ya da sadece okula bakıp alıyor mu dedim??? Adama müdür ilanı açıyor, atıyorum 10 Boğaziçili başvurdu o piti piti yapmıyor, görüşmeyle seçiyor en iyisini. Bakın Silikon vadisindeki en büyük firmalara çalışan portföyüne, en iyi okuldan adam alır. Yani en iyi okuldan mezun olanlar iyi firmalarca seçilir kısmının nesi benim basite indirgemem?
Ben İTÜ mezunu bir mühendisim, iyi yerde de çalıştım, kötüde de, çok çok iyi yerlerde staj da yaptım, abartısız 50-60iş görüşmesine gittim, görüştüm, envayi çeşit mülakata sınava girdim, bazı iş görüşmelerinde şehir dışına gittim diye sabah 9'da girip akşam 5'de çıktığımı bilirim, çok iyi dediğin yer üç kuruşa başla dedi, sırf İK mantığını anlamak için Mülakat teknikleri, İK semirlerine katıldım, yani olayı basite indirgemeyecek kadar çok bilgim var.