Yetersiz hissetmek

miumiumiu miumiumiu öncelikle başınız sağolsun.
Kocanız ya narsist ya da aşağılık kompleksi var.
Narsist olması daha yüksek bir ihtimal görünüyor çünkü narsistler çıkarcı olurlar ve maddiyatı çok önemserler.
Bana kırılmayın ama bu adam sizi değil sizin sahip olduğunuz maddi imkanları seviyor.
Varlıklı bir ailenin kızıyım demişsiniz, abiniz rahmetli olunca ailenizin tek mirasçısı da sizsiniz sanırım, adam tabii ki boşanmak istemez.
Burdaki üyelerden çok aklı başında yorum yapanlar var lütfen onları dikkate alın ve size hiç haketmediğiniz şekilde davranan bu adama en azından haddini bildirin.
İnsanlar hayat arkadaşı olsun, maddi ve manevi bir şeyleri paylaşsın, sevsin ve sevilsin diye evlenir,aşağılanmak için değil.
Aşağılandığınız üstüne cinselliğin de olmadığı bir evliliği devam ettirmek için geçerli bir sebep göremedim ben yazdıklarınızda...
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Gerçekten yok, yani şöyle anlatayım açık mı olacak bilmiyorum.
Ne oldu ne bitti bilmiyorum. Düğünden bir hafta önce birbirimizi köşelerde sıkıştırırdık.
Düğün gecesi beni öpmedi bile.
Yorgunluğumuza verdik. Balayı 10 gün, sabahtan akşama gezdik dolaştık bir gün birlikte olduk.
O da yaklaşmadı bende yorgundum onun da yorgun olduğunu düşündüm.
Evliliğin ilk dönemi benim hemen uykum gelirdi yatağa giderdim , o hiç gelmedi.
Pazar günleri görevimmiş gibi beni yatağa çağırırdı o kadar tiksindim ki bu durumdan sanki ona hizmet etmesi gereken herhangi biriyim uyardım. O ona kadınlık yapmam gerektiğini ileri sürdü.
Ama duygu yoktu, insan evliliğinde kullanıldığını hisseder mi 5 dakikalık zevk için ben umrunda değildim sanki.
5 dakika sonra yataktan kalkar soğuk bir öpücük kondurur giderdi.
YAPAMADIM BUNUN ADI KADINLIKSA YAPAMADIM.

İşte tam olarak bu noktayı söylemek istiyorum. 10 günlük balayında 1 gün birlikte olmanız zaten normal bir duruma işaret etmiyor. İkiniz açısından da normal değil cidden. Tek bir tarafa yüklenecek bir problem değil bu, siz de çok sorgulamamışsınız açıkçası. Diğer problemleriniz çözülse bile böyle bir uyumsuzlukla devam etmeniz mümkün değil. Size duygusuz yaklaşıyor, birlikte oturup bu cinsel hayatımız neden böyle diye ikinizin de kafa yorması gerekiyordu bence. Bu durum ağır hasar vermiş.. Yeni bir hayat kurmaktan korkmayın, sadece biraz cesaret..

Ya bisey dicem konunu baştan sona okudum evli degilim akıl da vermicem ama yetersiz hissetmek diye bisey yok. Yetersiz hissettiriliyorsun. Ve buna izin verme nasil yaparsin bilmiyorum ama bunu bir kere kaniksarsan kurtulman zor olur​

Şuan o evlilik sonrası değişimin nedeni gerçekten varlık olabilir mi diye düşünüyorum.
Şaka gibi beni 3 yıldır bu adam kandırıyor muydu yani ?
Ya ben nasıl bir aptalım.
Gerçekten şok içerisindeyim. Bu kadar kişinin gördüğünü ben niye göremedim.
Ev araba vb mallar kimin üzerine?

Ev araba vb mallar kimin üzerine?

Ev onun üstüne, araba benim üstüme.
Tabi eşit değiller.
Ama evin peşinatını o verdi (yarı ücreti- tüm birikmişini) Diğer yarısını ikimiz ortak ödüyoruz.
Araba ortak paramız onda da benim payım daha yüksek fakat beni satmakla tehdit ediyor benim iznim olmadan satamaz ama çok aşağılık geldi bu tehdit.
Bu arada benim aracım vardı ama daha üst model alalım diye anlaştık benim eski araç param ortak birikmiş ve kredi ile bu arabayı aldık.

miumiumiu miumiumiu öncelikle başınız sağolsun.
Kocanız ya narsist ya da aşağılık kompleksi var.
Narsist olması daha yüksek bir ihtimal görünüyor çünkü narsistler çıkarcı olurlar ve maddiyatı çok önemserler.
Bana kırılmayın ama bu adam sizi değil sizin sahip olduğunuz maddi imkanları seviyor.
Varlıklı bir ailenin kızıyım demişsiniz, abiniz rahmetli olunca ailenizin tek mirasçısı da sizsiniz sanırım, adam tabii ki boşanmak istemez.
Burdaki üyelerden çok aklı başında yorum yapanlar var lütfen onları dikkate alın ve size hiç haketmediğiniz şekilde davranan bu adama en azından haddini bildirin.
İnsanlar hayat arkadaşı olsun, maddi ve manevi bir şeyleri paylaşsın, sevsin ve sevilsin diye evlenir,aşağılanmak için değil.
Aşağılandığınız üstüne cinselliğin de olmadığı bir evliliği devam ettirmek için geçerli bir sebep göremedim ben yazdıklarınızda...
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yani bu durum beynimde dönüp duruyor hep neden neden diye sordum.
Evet ailemin tek çocuğuyum şuan.
İnsanlar bu kadar kötü kalpli olabilir mi gerçekten

İşte tam olarak bu noktayı söylemek istiyorum. 10 günlük balayında 1 gün birlikte olmanız zaten normal bir duruma işaret etmiyor. İkiniz açısından da normal değil cidden. Tek bir tarafa yüklenecek bir problem değil bu, siz de çok sorgulamamışsınız açıkçası. Diğer problemleriniz çözülse bile böyle bir uyumsuzlukla devam etmeniz mümkün değil. Size duygusuz yaklaşıyor, birlikte oturup bu cinsel hayatımız neden böyle diye ikinizin de kafa yorması gerekiyordu bence. Bu durum ağır hasar vermiş.. Yeni bir hayat kurmaktan korkmayın, sadece biraz cesaret..

Umarım Allahım o cesareti toplamama yardımcı olsun.

Ev onun üstüne, araba benim üstüme.
Tabi eşit değiller.
Ama evin peşinatını o verdi (yarı ücreti- tüm birikmişini) Diğer yarısını ikimiz ortak ödüyoruz.
Araba ortak paramız onda da benim payım daha yüksek fakat beni satmakla tehdit ediyor benim iznim olmadan satamaz ama çok aşağılık geldi bu tehdit.
Bu arada benim aracım vardı ama daha üst model alalım diye anlaştık benim eski araç param ortak birikmiş ve kredi ile bu arabayı aldık.
Güzel.
En azından 3 yılda çok mal kaptırma riskiniz yok, ayrılırsanız.

Arkadaşlara katılıyorum ve bir şey daha eklemek istiyorum;
Siz eşiniz için vitrin mankenisiniz.
Eşiniz dışarda iş ve aşk hayatında çok başarılı imajı için sizi kullanıyor.
"Karısı kariyerli, güzel, varlıklı, kocasına aşık, tam da onun dengi"
Sizi bu yüzden boşamaz.

Şuan içimde anlatamacağım bir hesap sorma isteği var.
Ama bana offf saçmalama diyip her dediğimi ağzıma tıkayacak herşey içimde patlayacak.
BU ADAMA NASIL HADDİNİ BİLDİREBİLİRİM O GERÇEKTEN İNANIYOR BENİM BİR İŞE YARAMAYAN İNSAN OLDUĞUMA BUNU BARIŞMAK İÇİN DEMİYORUM SADECE İÇİMDE KALACAK BU OLANLAR

Güzel.
En azından 3 yılda çok mal kaptırma riskiniz yok, ayrılırsanız.

Arkadaşlara katılıyorum ve bir şey daha eklemek istiyorum;
Siz eşiniz için vitrin mankenisiniz.
Eşiniz dışarda iş ve aşk hayatında çok başarılı imajı için sizi kullanıyor.
"Karısı kariyerli, güzel, varlıklı, kocasına aşık, tam da onun dengi"
Sizi bu yüzden boşamaz.

Zaten tüm iş çevresi, beni ve ailemi bilir.
Taşlar yerine oturuyor.

Ama bana offf saçmalama diyip her dediğimi ağzıma tıkayacak herşey içimde patlayacak.
BU ADAMA NASIL HADDİNİ BİLDİREBİLİRİM O GERÇEKTEN İNANIYOR BENİM BİR İŞE YARAMAYAN İNSAN OLDUĞUMA BUNU BARIŞMAK İÇİN DEMİYORUM SADECE İÇİMDE KALACAK BU OLANLAR
Ondan habersiz boşanma davası açın.
Mahkeme celbi onun için en büyük şok ve yaşattığı her şey için en güzel cevap olacaktır.

neyseki aklı başında bir kadınsın. Sana tavsiyem mutsuzsan eğer gerçekleri görebilşyorsan değişmiyorsa yani kimseyi takma. Aileni bile. Ailen mutsuz bir evliliğin olduğunu bilerek senden torun istemiyor. Senin herşeyden önce mutlu olmanı isterler. Bende seninkine benzer bir hayat yaşıyorum. Eşimden 9 yaş gencim ve ondan oldukça yüksek kazancım. Üstünede 2 çocuk yaptım. Senede 2-3 defa beraber olurduk. Tam 5 senedir boşanmak istiyorum elim kolum bağlı. Senin böyle bir bağın yok. Hayat kısa sende çok gençsin daha. Yerinde olsam 1 dk düşğnmez boşanırdım.

Şuan o evlilik sonrası değişimin nedeni gerçekten varlık olabilir mi diye düşünüyorum.
Şaka gibi beni 3 yıldır bu adam kandırıyor muydu yani ?
Ya ben nasıl bir aptalım.
Gerçekten şok içerisindeyim. Bu kadar kişinin gördüğünü ben niye göremedim.
Çünkü siz aşıktınız, biz objektif bakabiliyoruz.

Bosanin.babanizin evine gidin.kiymetinizin bilindigi yerde olun.once bir evden ayrilin.ne kadar ciddi oldugunuzu anlasin

Merhaba arkadaşlar,
Birileri ile konuşmaya ve akıl almaya ihtiyacım olduğu için konu açıyorum.

Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz ve 3 yıllık evliyiz. İkimizde iyi firmalarda , iyi konumda çalışıyoruz. Eşim benden bir üst maaş alıyor ve günde 8-9 saat sadece hafta içi çalışıyor ben ise günde 10-11 saat ve cumartesi dahil çalışmaktayım. Maaşım Türkiye şartlarına göre iyi , işim sağlam.
Varlıklı bir ailenin kızıyım fakat kariyere önem verdim, didindim. Eşim ise kendi tırnakları ile birşeylere sahip olmuş destekçisi olmamış.
Evlendik birbirimize güvenip kredi ile ev alındı. Ortak ödüyoruz. Mutfak masrafı ortak. Evin genel giderleri ortak vs. Yani hiç yan gel yatayım olmadan hep dikkat ettim.
Bunun yanında işim gereği de bakımlıyımdır, kuaförümü-sporumu ihmal etmem. Sabah 6da kalkar yürürüm fln hayatım hep düzenlidir.
(Bunları anlatmamın nedeni konunun net anlaşılması)
Evlenmeden önce tapılacak kadındım, her an sevgi saygı içinde , güçlü bir kadın olduğum için iltifata boğulan , hiç elimi bırakmayan, bana kendimi prenses gibi hissetiren.
Evlendiğimizin ertesi gününden başladığı garipliği. Evlenmeden önce olan cinsel hayatımız bitti. 3 yılda 10 kez beraber olmadık.
Evliliğimizin 4. ayında ofisinden bir kızla flörtleşmesine mesajta şahit oldum.
Bir anda eski tanıdığım insan oldu, ayrılmayalım diye yalvarıp yakan herşeyi eskisi gibi hissetiren. 2-3 ay dargınlıktan sonra barıştık.
Sonra beni kadınlığımdan vurmaya başladı. Ben kadınlıklık yapmıyormuş, yeterli değilmişim. Önce kendimde aradım bunun nedeni ben miyim diye ama ben hiç değişmemiştim ki hatta evli olmama rağmen artı sorumluluğa rağmen herşeyimi nizami yapmaya özen göstermeye devam etmiştim.
1 yıl böyle sürdü gitti, gizli ağlama krizlerim-güvensizlik sürekli güçlü görünmeye çabalamam derken hasta oldum. Gerçekten hasta, saçlarım dökülmeye bile başladı. Zayıftım daha da zayıfladım, sarı saçlarıma veda ettim, koyu renge boyattım. Bu dönemde bana hiç destek olmadı sadece yediğine içtiğine dikkat etmiyorsun ondan oluyor gibi gereksiz laflarla beni çocuk gibi avutmaya çalıştı.
Kahverengiye boyatınca benim saçım, herkes 31 olan yaşımı (eşim 34) 25-26 sanmaya başladı. Bu beni mutlu ediyordu , eşim kır saçlıdır saçını boyatmaya başladı.
Ben spora devam ettim, normal kiloma döndüm. Bu sefer sürekli beni aşağılamaya ve yetersiz hissettirmeye başladı.
Örnek; Biri daha genç göründüğümü söylediğinde, evet daha çocuk gibisin kadın gibi değilsin ne bilim spor için bir gün yorgun hissedip evde kaldığımda niye spor yapmıyorsun bak bunlar nasıl pilates yapıyor bahane üretme fln diye iteklemesi (kendisi göbekli tipik Türk erkeği) , saçımın değerlerim düşük ve stresten döküldüğünden çok üzüldüğümü bilmesine rağmen eksi fotoğraflarımı gösterip aa burada bak saçların çok güzel diye beni kırmasından, ortak aldığımız arabayı çizdiğimde (ufacık bir parmak kadar çizik) değer bilmiyorsun sen bak satarım arabayı diye beni tehdit etmesinden, kendisi benden bir tık fazla maaş alıyor diye niye daha fazla para kazanamıyorsun performansın mı yetersiz diye beni aşağılamasından (oysa başarılı biriyim) , her konuyu kadınlık yapmadın banaya getirmesinden sende bana erkeklik yapmadın dedim en son umrunda bile değil kendine göre ben sorunluyum, herşeye bu kadar ortakken bana sen ne işe yararsın ya demesinden saygısızlığından bıktım. Sevgim kalmadı , oysa sevgiye o kadar açım ki .Güçlü durmak çok zormuş, yıkılmadığını göstermek. Bunlar şuan aklıma gelenler her gün yeni bir şey türetiyor.
Bir kocamın beni gördüğü ben var, bir de dışarda insanların gördüğü. Sanki ikiye bölündüm hangisi benim bilmiyorum.
Boşanmak istediğimi söyledim gerekçelerimi dile getirdim, boşanmak istemediğini söyledi.
Herşeyi düzelteceğini , beni aşağılamadığını yanlış anladığımı söyledi. Fakat 1 ay sonra yine herşey aynı.
Bu arada geçen yıl abim trafik kazasında vefat etti :KK43: Ailem şuan gözümün içine bakıyor mutlu görmek için onlara boşanacağım diyemiyorum. Babam-Annem hayattan vazgeçmiş durumdalar beni kaldıramazlar , bir çocuğun olsun bizden geçmeden torun görelim diyorlar ama ben evliliğe nasıl çocuk getireyim ?
Zoraki bir çocuk için birlikte olsak aynı yatağı paylaşsak hamilileğimde kilo aldığım için bile beni aşağılyacak bir adam var karşımda.
Çok yalnızım çok doluyum. Saçma nedenler gibi görünebilir ama anlattıklarım sadece bir kısmı.
Sizce ne yapmalıyım ?
(Şuan farkettim çok uzun olmuş kusura bakmayın)
Icine düsen bu kurttan kurtul gitsin ısin var durumunda iyise kimseye muhtac degilsin kocaya fln ama zaten biz kadinlar şu gun duzelir bugun duzelir diye hayatimizi maf ederiz cocukta yapma boyle dusuncesiz insalnlara nedemek nir kadina sen yetersizsin demek ya cnm basta nasil gidrse sonuda oyle olur insalh daha iyi olursunnnn

Ayyy çok sinir oldum ya! Eski fotoğraflarınızı gösterip burda çok güzelmişsin kısmına kadar ancak dayandım. Boşanıp ya. Yazık günah size. Aşkın gözü bu kadar kör olmamalı. Adam olamamış kocanız, sizi ezerek rahatlamaya çalışıyor. Ayrılın ve bağınızı, bağlantınız kesin. Lütfen.

Laf saydı mi ben dayanamaz cirkeflesirdim. Eşim bana takılır bazen boyun kısa der. Ki aramızda hemen hemen 30 cm fark var. Yani doğru ona göre kisayim. Ama hiç kabul etmem sen uzunsun ben normalim derim. Size saçma sapan konuştukça alttan almayın. Ayağa gecin. Ben bel altı da vururdum. Cidden yaparım ve zerre acımam. Bana acimayana hiç acımam en zayıf noktası neyse ordan vurun. Pislikse pislik. Demek ki bu dilden anlıyor. Kadınlıktan mi vurdu siz de erkekliginden vurun. Pipin kısa deyin. Az para mı alıyorsun dedi şükür sonradan görme değilim deyin. Ama en etkilisi çat diye önüne boşanma celbini koymak olur. Tabi artık ve evlilikten gectiyseniz. Ben güçlü ayakları üzerinde duran kadınların çıkmaza girmiş evlilik içinde debelenmesine karşıyım. Böyle adam duzelmez mesela. Düzelmiş gibi yapar. Eve gelmek bile istemiyormussunuz. Böyle kocadansa bekar kalmak daha iyi değil mi.

X