• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter !

Valla bende otuyordum
Pehhh ne memurlugu
Hademelik mi yapicam zart zurt
Ozelde calisinca gordum
17 yasindaki halime terlikle dalasim geliyor her seferinde :KK12:
Bence gir kpss ye
Kazanirsan ceneleri kapanir sende rahat edersin :kahve:
Sonra da calisirken okursun iste

biz staj için teksitil firmasında çalışıyoruz tam 3 ay çalıştım özel sektörü bilirim yani ama üni okumaktan vazgeçemem en sevdiğim şey okumak kendimi geliştirmek :( ben dedim ki puan alayım bu sene kpssden tercih yapmamayım . hayır olmaz dediler illa ilk kpss sonra üniversite 1 yılda kaybetsen bir şey olmaz atanda istersen hiç okuma muhabbetleri filan baya soğudum nefret ediyorum :(

2. girişim birde geçen sene girmiştim işte 12. sınıfta . Bende ilk başta aynı fikirdeydim ama o kadar çok üstüme geldiler ki irite oldum düşünsene sen memur ol kardeşini okut dedi arada sende oku demek yok :KK43: belkide ben çok alınıyorum bilemem ama çok kırıldığım gerçeği var
Aa bunu mu dedi ben okumamisim orayi
Hic oyle sey olur mu ikinizi de okutmalilar
Sen neden fedakarlik yapacakmissin
Ne olmak istiyorsan onun üzerine git o halde
Ama babanin sizin icin cabaladigina inaniyorum benim babam da öyleydi pek anlasamazdik ama konu okumak olunca kitaplarimizi alir getirirdi yeter ki okuyun derdi.
Onlara anne baba sizin icin basaracagim emeklerinizi çöpe atmayacagim ne olur siz de üstüme gelmeyin de

Üniversitede okurken bir arkadaşım vardı. Aynı yurtta kalıyorduk. Kız 18 yaşında devlet memuruydu. Hem okudu hem çalıştı ve ondaki hava karizma inan hiçbirimizde yoktu ;-) Sonra kız hakim oldu. Diyeceğim o ki kpssyi kazanmak okumanın sonu değil. Sen ideallerinden vazgeçme. Gir sınava olursa başka şehirde hem okuyup hem çalışırsın.
ilk başta istiyordum hatta çalışacaktım baya . Ama tek bir şey istedim iyi bir paun alayım atanmayıp üniversite sınavına çalışayım çünkü atanırsam işe adapte olmak filan yapamam sene kaybettikçede bilgiler gidiyor . yine bir üste çıkma hayır atan sene kaybetmekten bir şey çıkmaz . atan istersen hiç okuma filan . ben üniversite tercihinde samsun ilerini yazamdım şimdi şanlıurfaya filan git memur olarak yok işte gardiyan alıyorlarmış sınavsın ona mı katılsan bıktım iğrendim ben :(

biz staj için teksitil firmasında çalışıyoruz tam 3 ay çalıştım özel sektörü bilirim yani ama üni okumaktan vazgeçemem en sevdiğim şey okumak kendimi geliştirmek :KK43: ben dedim ki puan alayım bu sene kpssden tercih yapmamayım . hayır olmaz dediler illa ilk kpss sonra üniversite 1 yılda kaybetsen bir şey olmaz atanda istersen hiç okuma muhabbetleri filan baya soğudum nefret ediyorum :KK43:
Uni okumaktan vazgec demedim ki ben sana
Ikisini de yapabilirsin dedim
Iki kere girmissin olmamis
Ya ucuncu sefer de olmazsa
Bu sefer gercekten nefes aldirmazlar

Uni okumaktan vazgec demedim ki ben sana
Ikisini de yapabilirsin dedim
Iki kere girmissin olmamis
Ya ucuncu sefer de olmazsa
Bu sefer gercekten nefes aldirmazlar
ben iki kere girmedim ki sadece bir kere girdim ondada kazandığım bölümleri beğenmediler o yüzden gitmedim :( ts de 30 bindeydim ben ts de iş yok dediler

ilk başta istiyordum hatta çalışacaktım baya . Ama tek bir şey istedim iyi bir paun alayım atanmayıp üniversite sınavına çalışayım çünkü atanırsam işe adapte olmak filan yapamam sene kaybettikçede bilgiler gidiyor . yine bir üste çıkma hayır atan sene kaybetmekten bir şey çıkmaz . atan istersen hiç okuma filan . ben üniversite tercihinde samsun ilerini yazamdım şimdi şanlıurfaya filan git memur olarak yok işte gardiyan alıyorlarmış sınavsın ona mı katılsan bıktım iğrendim ben :KK43:
Hımmm...o zaman dediğinde direteceksin. Başka çıkış yolu bulamadım. Bence sen ikisini de yaparsın da istemiyorsun. Istemeden işe girersen her şey batacak. Adaptasyon süreci daha da zorlaşacak.

bence sen kulagını kapat dediklerine o kalbinide kırma.babanda annende olsa herkes nasıl davranmasını gerektiğini bilmiyor cocuguna. toplum olarak genelde ihanetiz insan piskokojisinden . sen kırgınsın aslında ama babanın hala savma sapan tribi bu yüzden.

bence sen kulagını kapat dediklerine o kalbinide kırma.babanda annende olsa herkes nasıl davranmasını gerektiğini bilmiyor cocuguna. toplum olarak genelde ihanetiz insan piskokojisinden . sen kırgınsın aslında ama babanın hala savma sapan tribi bu yüzden.
Sanirim haklisiniz yorumlar o kadar iyi geliyor ki :)

Kpss yi inşallah kazanırsınız hayat şartları çok zor memur olmak zor ailende bu yüzden kısa yoldan meslek sahibi olmanı istiyor AÖF den bitirirsin üniversiteyi zaten derece yükselsin diye kızma Ailene orta yolu bulmaya çalış

ne zaman bu kpss belası çıktı başıma o zman bu kadar bencil olduklarını gördüm . Önceden sen yeterki oku ben ceketimi satarım diyen bir babam vardı şimdi yerinde yeller esiyor. Ama ben biliyorum bir kaç tane bu zihniyette hoca var onlarda sürekli kpss diyip babamı gazlıyorlar o yüzden böyle birazda :KK43:
Belki babanız liseden sorma KPSS ye girse nasıl olur diyordur, öğretmenler de tabi neden olmasın diyordur. Babanız da öğretmenler de beni destekliyor diye düşünüyordur. Hayalinizin peşinden elbette gidin. Ama dize tavsiyem iş bulabileceğiniz, para kazanabileceğiniz hem de sevebileceğimiz bir bölüm seçmeye çalışın. Hayatınız zaten zor bir de üniversiteden mezun olup işsiz kalma durumuyla uğraşmayın. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

neden lisenin lojmanında oturuyorsunuz canım. görmezden duymazdan gel hani derler ya köprüyü geçene kadr ayıya dayı diyeceksin diye sende bir süre öyle yap

Canım şuan itibariyle ailenin üniversite okumanı istememeleri yanlış ama kpss yi kazanmanı istemeleri ve memurluk yönünde çalışmanı istemeleri normal çünkü üniversite okuması şu su bu su geçen Zaman sonra atanma işi falan hep sıkıntı bence sen kpss ye çalış hemde çok iyi hırslı çalış inşallah atanırsın kazanırsın ondan sonrası çok kolay üniversiteye kafan rahat çok iyi hazırlanırsın hem çalışıp hemde istediğin bölümü okursun ben bu şekilde yaptım ve çok mutluyum Hakkı'nda hayırlısı olsun

Nasil giris yapacağımı inanın bilmiyorum . Lise mezunuyum . Bu sene mezun oldum . Ailemle okuduğum lisenin lojmaninda kaliyoruz. Yani hep bir baski altinda , berbat otesi bir lise hayati gecirdim . Ve bu yil aslinda puanlarim iyi olmasina rağmen Pdr yada sosyal hizmet istedigim icin mezuna kaldim . ama o kadar pismanim ki :KK43:. Hep evdeyim evden disari ciktigim an kendi lisemin eski ogretmenlerimin içindeyim. bu cok zor bir durum ya. ben hoslanmiyorum .bilmiyorum benim mi kaprisim... Tercih yaparken ailem o kadar iyi konusuyordu ki iste biz arkadayiz dershaneye gitmeden 30 k yapmak kolay degil . Biz bunun farkindayiz .Ek tercih yapma mezuna kal vs vs . Şimdiyse bu sozlerle alakalari yok .Lise kpss sine gir hem kendini kurtar hem bizi diyip duruyorlar. Sonra onlara cesit cesit yemek yapmami istiyorlar .ek olarak babamsa benle kus .Biktim artik yeter ya. Istemedigimi belli ettim kpss ye girmeyi . Bir ton bagirti kavga cikardilar . yok beni anlamiyorlarmis yok memur olunca okunmuyormuymus vs vs suan hic calisasim gelmiyor :KK43: her gun dua ediyorum rabbim ne olur kpss yi kazandirma diye .evde ki internetide kestiler gecen sene vardi bu sene oda yok kendi telimin interneti 1gb hic birseye yetmiyor . alacakti internet ... 2 aydir eve internet alacak ... Birde surekli su var bir sey istiyorum ,babam hemen arkasindan sen memur olunca yaparsin sonra kahkaha atip subniminal mesaj sana diyor . Bu kadar mi zor bir evladi okutmak siz soyleyin ya . etut merkezi dershane hicbirsey yok sadece kitap isteyince hemen alir ama anca istemek var canima tak etti artik . Son mevzuda benim kedi fobim var camasir astigimiz kapali alana kedi kacmisti ben oraya girince baya korktum yanimdada babam vardi .ben varken nasil korkarsin bana guvenmiyorsun diye kizdi bir ton .3 gun gecti hala bana trip atiyor . bu gun annem eski kitaplarimi atti 2 cuval poset vardi sadece ben yardima gittim poseti tuturmadi bile ya bu kadar mi igrenc bu kadar mi koty biriyim ben . Universite okumak istemem . Kediden korkmam bu kadar mi igrenc. Bu kadar yuk oluyorum onlara . inan ki aglayarak yaziyorum ya.Cok pismanim turkce veya sosyal bilgiler og . yazmadigima onlarda is yok diyim tercih yaptirmadilar. Simdide kopek misim gibi davraniyorlar bana ...
Siz soyleyin bu kadar mi katlanilmaz biriyim ben ... Bu arada durumumuz o kadar kotu degil evimi arabamiz var bircunu oduyorlar sadece . annem de babam da asgari ucretle calisiyor sis yol gösterin
Canim elbette ailen seni seviyordur. Uzme kendini. Kpss kazanincada okuyabilirsin. Neden illa universite. Hem calisip, hemde okuyabilirsin. Aileni de kendini de uzme. Fiziksel siddet yok, Kpss disinda psikolojik bir baskida yok. Bir seyleri buyutuyor olabilir misin?

Ben seni yorumlarindan evli barkli kadin sanmiştim küçukmüşsun daha.. Kimse evinde dört dörtluk yaşamiyor, her aile de sıkıntilar var.. Üzulme..dert etme..bu gunler geçecektir..

Canım şuan itibariyle ailenin üniversite okumanı istememeleri yanlış ama kpss yi kazanmanı istemeleri ve memurluk yönünde çalışmanı istemeleri normal çünkü üniversite okuması şu su bu su geçen Zaman sonra atanma işi falan hep sıkıntı bence sen kpss ye çalış hemde çok iyi hırslı çalış inşallah atanırsın kazanırsın ondan sonrası çok kolay üniversiteye kafan rahat çok iyi hazırlanırsın hem çalışıp hemde istediğin bölümü okursun ben bu şekilde yaptım ve çok mutluyum Hakkı'nda hayırlısı olsun

amin inşallah :) ya aslında üniversite okumamı da istiyorlar . Atan okuyup okumamak senin kararın biz sana bıraktık . Zaten bu okumasan da olur lafı bir öğretmen yüzünden çıktı . Arkadaşı lise memuriyetiyle postanedeymiş kendisinden daha iyi maaşla daha rahat çalışıyor muş arkadaşı okumamış mış bende okumasam olurmuş muş çok sinir oluyorum :(( Ama kpss için çok baskılıyorlar ve illa bu sene atanmam lazım gibi konuşuyorlar o zamanda ben kendimi yük gibi hissediyorum . Bir de korkuyorum daha 20 yaşındayım beni orada ezerlerse iş hiç bilmiyorum kendi bölümüm dışında ya atanıpta üniyi kazanamazsam ya orada okumama izin vermezlerse :(( önce üni sonra memurluk diyorum. üni 3 sınıfa kadar lise memurluğunda atanma şansım var sonuçta . gittiğim yerde en azından ebn okuyorum filan diyebileyim .

Canim elbette ailen seni seviyordur. Uzme kendini. Kpss kazanincada okuyabilirsin. Neden illa universite. Hem calisip, hemde okuyabilirsin. Aileni de kendini de uzme. Fiziksel siddet yok, Kpss disinda psikolojik bir baskida yok. Bir seyleri buyutuyor olabilir misin?

olabilrim aslında ama benide anlasınlar istiyorum biraz :( yani büyütüyor olabilirim hatta kendi kendime kuruyorda olabilirim ama çok fazla darlıyorlar hiç bir şey demeseler sabahtan akşama kadar ne iş yaptın diyip bütün keyfimi kaçırıyorlar . :(

amin inşallah :) ya aslında üniversite okumamı da istiyorlar . Atan okuyup okumamak senin kararın biz sana bıraktık . Zaten bu okumasan da olur lafı bir öğretmen yüzünden çıktı . Arkadaşı lise memuriyetiyle postanedeymiş kendisinden daha iyi maaşla daha rahat çalışıyor muş arkadaşı okumamış mış bende okumasam olurmuş muş çok sinir oluyorum :KK43:( Ama kpss için çok baskılıyorlar ve illa bu sene atanmam lazım gibi konuşuyorlar o zamanda ben kendimi yük gibi hissediyorum . Bir de korkuyorum daha 20 yaşındayım beni orada ezerlerse iş hiç bilmiyorum kendi bölümüm dışında ya atanıpta üniyi kazanamazsam ya orada okumama izin vermezlerse :KK43:( önce üni sonra memurluk diyorum. üni 3 sınıfa kadar lise memurluğunda atanma şansım var sonuçta . gittiğim yerde en azından ebn okuyorum filan diyebileyim .
Yok be tatlım ne eZecekler herkes annesinin karnında öğrenmiyor ki işi ben okuduğum bölüm atandım okulda öğrettikleriyle çalıştığım ortamdaki iş çok ta benzer sayılmaz dı ben 18 yaşında atandım düşün senden küçüktüm şuan da 23 yaşındayım 5 yıl oldu ünv okudum bu sırada iş ortamında yardımcı oluyorlar onları düşünme şuan

Back
X