• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter !

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.044
208
Nasil giris yapacağımı inanın bilmiyorum . Lise mezunuyum . Bu sene mezun oldum . Ailemle okuduğum lisenin lojmaninda kaliyoruz. Yani hep bir baski altinda , berbat otesi bir lise hayati gecirdim . Ve bu yil aslinda puanlarim iyi olmasina rağmen Pdr yada sosyal hizmet istedigim icin mezuna kaldim . ama o kadar pismanim ki :KK43:. Hep evdeyim evden disari ciktigim an kendi lisemin eski ogretmenlerimin içindeyim. bu cok zor bir durum ya. ben hoslanmiyorum .bilmiyorum benim mi kaprisim... Tercih yaparken ailem o kadar iyi konusuyordu ki iste biz arkadayiz dershaneye gitmeden 30 k yapmak kolay degil . Biz bunun farkindayiz .Ek tercih yapma mezuna kal vs vs . Şimdiyse bu sozlerle alakalari yok .Lise kpss sine gir hem kendini kurtar hem bizi diyip duruyorlar. Sonra onlara cesit cesit yemek yapmami istiyorlar .ek olarak babamsa benle kus .Biktim artik yeter ya. Istemedigimi belli ettim kpss ye girmeyi . Bir ton bagirti kavga cikardilar . yok beni anlamiyorlarmis yok memur olunca okunmuyormuymus vs vs suan hic calisasim gelmiyor :KK43: her gun dua ediyorum rabbim ne olur kpss yi kazandirma diye .evde ki internetide kestiler gecen sene vardi bu sene oda yok kendi telimin interneti 1gb hic birseye yetmiyor . alacakti internet ... 2 aydir eve internet alacak ... Birde surekli su var bir sey istiyorum ,babam hemen arkasindan sen memur olunca yaparsin sonra kahkaha atip subniminal mesaj sana diyor . Bu kadar mi zor bir evladi okutmak siz soyleyin ya . etut merkezi dershane hicbirsey yok sadece kitap isteyince hemen alir ama anca istemek var canima tak etti artik . Son mevzuda benim kedi fobim var camasir astigimiz kapali alana kedi kacmisti ben oraya girince baya korktum yanimdada babam vardi .ben varken nasil korkarsin bana guvenmiyorsun diye kizdi bir ton .3 gun gecti hala bana trip atiyor . bu gun annem eski kitaplarimi atti 2 cuval poset vardi sadece ben yardima gittim poseti tuturmadi bile ya bu kadar mi igrenc bu kadar mi koty biriyim ben . Universite okumak istemem . Kediden korkmam bu kadar mi igrenc. Bu kadar yuk oluyorum onlara . inan ki aglayarak yaziyorum ya.Cok pismanim turkce veya sosyal bilgiler og . yazmadigima onlarda is yok diyim tercih yaptirmadilar. Simdide kopek misim gibi davraniyorlar bana ...
Siz soyleyin bu kadar mi katlanilmaz biriyim ben ... Bu arada durumumuz o kadar kotu degil evimi arabamiz var bircunu oduyorlar sadece . annem de babam da asgari ucretle calisiyor sis yol gösterin

Son düzenleme:
Sen de kpss calisir gibi uni sinavina tekrar calis, ikisine de girersin. Uniyi kazanirsan zaten gitme demezler heralde.
zaten üniversite sınavına çalışıyorum ama ona dahi çalışasım gelmiyor artık . kpss ye nerdeyse hiç bakmadım sistemi biliyorsanız şuan lys çalışıyorum biraz ama yeterli değil farkındayım . Beni o kadar yorup yıpratıyorlar ki sürekli bir evde boş oturuyorsun lafı dönüyor ben boş oturmak istemiyorum yolla dershaneye yok . pazara artık ben gidiyorum . pazarcı abi bizi bilir geçen kardeşimde geldi ona dediki bu kız hep tek geliyor yoruluyor arada sende gel ( adam bize yiğenim filan der hep babama selam söyler ) döndü adama dediki '' ben okula gidiyorum o hep evde boş boş oturuyor '' ne diyorsun sen dedim tekrar etti birde . yaşam isteğimi de sevincimi de sömürdüler ...

zaten üniversite sınavına çalışıyorum ama ona dahi çalışasım gelmiyor artık . kpss ye nerdeyse hiç bakmadım sistemi biliyorsanız şuan lys çalışıyorum biraz ama yeterli değil farkındayım . Beni o kadar yorup yıpratıyorlar ki sürekli bir evde boş oturuyorsun . pazara artık ben gidiyorum . pazarcı abi bizi bilir geçen kardeşimde geldi ona dediki bu kız hep tek geliyor yoruluyor arada sende gel ( adam bize yiğenim filan der hep babama selam söyler ) döndü adama dediki '' ben okula gidiyorum o hep evde boş boş oturuyor '' ne diyorsun sen dedim tekrar etti birde . yaşam isteğimi de sevincimi de sömürdüler ...

Gün içinde en yakın kütüphaneye gidin.
Akşama doğru dönersiniz,böylece evde boş boş(!) da oturmuş olmazsınız ailenizin gözünde.

Merhaba canım...
Hayallerinin peşinden gitmek istemeni iyi anlıyorum..
Bende tıpkı senin gibiydim..
Deli oluyordum universiteye gitmek için..
Iki tane bölüm bitirdim..
Birini dondurdum..
3 tane sertifikam var..
Okulu derece ile bitirdim..
Icra müdürlüğü sinavinin mulakatinda elendim çünkü referansim yoktu.
Garanti bankası sınavlarını kazandım.
1300 tl maaş ile ıstanbul da nasıl yapabilirdim ki ...
Her neyse şu an olan oldu ve evdeyim.
Deli gibi iş arıyorum..
Başvurduğum yerler ya beni çok yada eksik buluyorlar..
Ortası yok.
Yakın bir tarihte hastahaneye başvuru yapmak için gittigimde bana açıkça partiden biri yollamaz ise alamayız dedi..
Babanın soylemlerini dile getirme şekli çok yanlış..
Ama evet iş hayatına başlayip 2. Ogretim pek ala okursun..
Ve ben liseyi bitirip kpss ile ilgilenmediğim için çok pismanim..
O yıllarda bu sınav hem çok kolay hem de şimdi ki kadar rezalet değildi . .
Başarılar diliyorum..

Gün içinde en yakın kütüphaneye gidin.
Akşama doğru dönersiniz,böylece evde boş boş(!) da oturmuş olmazsınız ailenizin gözünde.
İstanbula bağlı bir köyde yaşıyoruz en yakın kütüphaneye 3 vesaitle gidiliyor yoksa çok araştırdım :( her şey bana karşı gibi

Moralini yüksek tutmalısın başarmak için istediğin hayatı sen inşaa edeceksin sağlam bir psikoloji lazım yani..
Gerisi mutlaka geliyor.. Sen güçlü ol Allah yardımcın olsun..

Merhaba canım...
Hayallerinin peşinden gitmek istemeni iyi anlıyorum..
Bende tıpkı senin gibiydim..
Deli oluyordum universiteye gitmek için..
Iki tane bölüm bitirdim..
Birini dondurdum..
3 tane sertifikam var..
Okulu derece ile bitirdim..
Icra müdürlüğü sinavinin mulakatinda elendim çünkü referansim yoktu.
Garanti bankası sınavlarını kazandım.
1300 tl maaş ile ıstanbul da nasıl yapabilirdim ki ...
Her neyse şu an olan oldu ve evdeyim.
Deli gibi iş arıyorum..
Başvurduğum yerler ya beni çok yada eksik buluyorlar..
Ortası yok.
Yakın bir tarihte hastahaneye başvuru yapmak için gittigimde bana açıkça partiden biri yollamaz ise alamayız dedi..
Babanın soylemlerini dile getirme şekli çok yanlış..
Ama evet iş hayatına başlayip 2. Ogretim pek ala okursun..
Ve ben liseyi bitirip kpss ile ilgilenmediğim için çok pismanim..
O yıllarda bu sınav hem çok kolay hem de şimdi ki kadar rezalet değildi . .
Başarılar diliyorum..

Asil KPSS'ye kasip kazanip calismaya baslamaniz sizin icin hayirli olur. Kendi ayaklarinizin uzerinde durmaniz onlarin da karsisinda dik durabilmenizi saglar.

Aslında bir dönem bende düşündüm hatta o zaman araştırdım vs ama beni o kadar baskıladılar ki her yerde başladı önce kpss sonra üni vs . kpss ile atan bana ev al bana araba al onu yap bunu yap ... hem istemediğim bir hayatı yaşayıp hem de onlara finans kaynağı olmamı istiyorlar. hep hayalimdir aslında mesleği elime alayım onları hacca göndereyim tatile yollayayım ama şuan bunlardan o kadar uzağım ki . Beni ilerisi için finans kaynağı olarak görüyorlar mış :( onlar böyle düşündükçe aklıma şu geliyor nasıl olsa memursun ne diye okuyorsun . laf arasında memur ol yeter ki okuma bile dedi . bende bundan sonra önce üni mi kazanıp sonra memur olurum dedim sonra kavga çıkardı zaten . Sen üniye gidersen memur olmazsın diye .

Aslında bir dönem bende düşündüm hatta o zaman araştırdım vs ama beni o kadar baskıladılar ki her yerde başladı önce kpss sonra üni vs . kpss ile atan bana ev al bana araba al onu yap bunu yap ... hem istemediğim bir hayatı yaşayıp hem de onlara finans kaynağı olmamı istiyorlar. hep hayalimdir aslında mesleği elime alayım onları hacca göndereyim tatile yollayayım ama şuan bunlardan o kadar uzağım ki . Beni ilerisi için finans kaynağı olarak görüyorlar mış :KK43: onlar böyle düşündükçe aklıma şu geliyor nasıl olsa memursun ne diye okuyorsun . laf arasında memur ol yeter ki okuma bile dedi . bende bundan sonra önce üni mi kazanıp sonra memur olurum dedim sonra kavga çıkardı zaten . Sen üniye gidersen memur olmazsın diye .
Özür dilerim ama aileniz inanılmaz bencil bir yapıda..
Sizi dünyaya getirir iken size soran oldu mu ki bunun yaptiklarinin karşılığını bekler şekilde hareketler gerçekleştiriyorlar..
Siz ailenize onların sigortası olmadığınızi,
Dara düşmek, borca batiklik, hastalik kısacası ihtiyaç dahilinde hep yanlarında olacağınızı ama keyfi harcamalar için elinizden birşey gelmeyeceginizi dile getirebilecek yaşta ve egitimdesiniz...
Çok üzüldüm..
Ama siz uzulmeyin ailemizi kendimiz secemiyoruz bu yüzden kurtarin kendinizi..
Hatta dershane için burs sinavlarina mutlaka girmeni tavsiye ederim..

Benim aklıma da eski lisen geldi. Hoşlanmıyormuşsun ama aranın iyi olduğu, sevdiğin hocaların varsa belki ara sıra soru sorabilirsin onlara gidip. Ya da illa ki alt sınıftan arkadaşların vardır. Şimdi onlar da son sınıf, dershaneye gidenler vardır. Onlardan rica et, sınav olduğunda sana haber versinler, imkanın varsa gir, sıralamanı, puanını görmüş olursun. Hiç olmuyorsa sana her denemede bir kitapçık getirsinler. Senin sorularını hocalara sorsunlar, arkadaşlarınla irtibatını kopartma. Beraber çalışın, soru çözün gerekirse.

Ben başaracak azme sahip olduğunu düşünüyorum. Lütfen kendini bu psikolojiye sokma. Çalışmayı bırakma hiçbir şekilde. Lys sözel zor, çokça tekrar ve bol emek gerektiriyor. Boş bırakmaya gelmez. Ezber dersler çok nankör ne yazık ki.

Sen artık yetişkin bir bireysin. Memur olsan bile "okuma" diyemez kimse sana. Kendi hayatını eline almak için yapman gerekeni biliyorsun. Atansan da atanmasan da üniversite okuyacaksın. Bir sene daha beklediysen o da istediğin bölüm olacak, olmalı da.

Ailene her şeyin para ve meslek olmadığını, üniversite hayatının ve eğitiminin insana tecrübe, bakış açısı kazandırdığını, gelişimin açısından ne kadar gerekli olduğunu, eğitimin sadece meslek sahibi olmaktan ibaret olmadığını söyle. Kararlı duruşunu bozma. Senden bir iş istediklerinde "şu an çalışıyorum" diyebilmelisin. Ya da çok net bir şekilde takvim oluştur kendine. Bu programın dışına çıkma. Çalışma saatlerin belli olsun. Ailen de bunu benimsesin.

Özür dilerim ama aileniz inanılmaz bencil bir yapıda..
Sizi dünyaya getirir iken size soran oldu mu ki bunun yaptiklarinin karşılığını bekler şekilde hareketler gerçekleştiriyorlar..
Siz ailenize onların sigortası olmadığınızi,
Dara düşmek, borca batiklik, hastalik kısacası ihtiyaç dahilinde hep yanlarında olacağınızı ama keyfi harcamalar için elinizden birşey gelmeyeceginizi dile getirebilecek yaşta ve egitimdesiniz...
Çok üzüldüm..
Ama siz uzulmeyin ailemizi kendimiz secemiyoruz bu yüzden kurtarin kendinizi..
Hatta dershane için burs sinavlarina mutlaka girmeni tavsiye ederim..

ne zaman bu kpss belası çıktı başıma o zman bu kadar bencil olduklarını gördüm . Önceden sen yeterki oku ben ceketimi satarım diyen bir babam vardı şimdi yerinde yeller esiyor. Ama ben biliyorum bir kaç tane bu zihniyette hoca var onlarda sürekli kpss diyip babamı gazlıyorlar o yüzden böyle birazda :(

Lisenin lojmaninda kalıyorsaniz baban ya da annen okulda görevli demektir. Eğitimin içinde olan insanların böyle düşünmesi beni şok etti. Sen ideallerinden vazgeçme.

Benim aklıma da eski lisen geldi. Hoşlanmıyormuşsun ama aranın iyi olduğu, sevdiğin hocaların varsa belki ara sıra soru sorabilirsin onlara gidip. Ya da illa ki alt sınıftan arkadaşların vardır. Şimdi onlar da son sınıf, dershaneye gidenler vardır. Onlardan rica et, sınav olduğunda sana haber versinler, imkanın varsa gir, sıralamanı, puanını görmüş olursun. Hiç olmuyorsa sana her denemede bir kitapçık getirsinler. Senin sorularını hocalara sorsunlar, arkadaşlarınla irtibatını kopartma. Beraber çalışın, soru çözün gerekirse.

Ben başaracak azme sahip olduğunu düşünüyorum. Lütfen kendini bu psikolojiye sokma. Çalışmayı bırakma hiçbir şekilde. Lys sözel zor, çokça tekrar ve bol emek gerektiriyor. Boş bırakmaya gelmez. Ezber dersler çok nankör ne yazık ki.

Sen artık yetişkin bir bireysin. Memur olsan bile "okuma" diyemez kimse sana. Kendi hayatını eline almak için yapman gerekeni biliyorsun. Atansan da atanmasan da üniversite okuyacaksın. Bir sene daha beklediysen o da istediğin bölüm olacak, olmalı da.

Ailene her şeyin para ve meslek olmadığını, üniversite hayatının ve eğitiminin insana tecrübe, bakış açısı kazandırdığını, gelişimin açısından ne kadar gerekli olduğunu, eğitimin sadece meslek sahibi olmaktan ibaret olmadığını söyle. Kararlı duruşunu bozma. Senden bir iş istediklerinde "şu an çalışıyorum" diyebilmelisin. Ya da çok net bir şekilde takvim oluştur kendine. Bu programın dışına çıkma. Çalışma saatlerin belli olsun. Ailen de bunu benimsesin.

o kadar moral oldu ki gerçekten . Kitap veya deneme almamda sıkıtı yok 100 küsür liralık kitap sipariş edeyim babam almam demez ama kpss için beni çok zorluyor geçen bana yük olduğunu düşünme yok öyle bir şey dedi ama hareketleri beni buna itiyor . hep kendi istediği olsun istiyor. kendi hayelleri bende yaşasın istiyor vazgeçiremiyorum bunu ondan :((

Back
X