Yeşil Çay Kürü

ozzder teşekkür ederim bende pek diyet yapayanlardanım her seferinde başlıcam diyorum ama olmuyo evde herkes yemek yerken hamur işlerini götürürken bende dayanamıyorum ama yapmam lazım yoksa çok kötü bi gelin olcam galiba

bu ürün dediğiniz yeşilçay mı? sanki başka bi şeyden bahsediyormuşsun gibi geldi de.nasıl kullandınız yazarsanız sevinirim ve etkileri nasıl oldu teşekkürler.

ben bu başlığı yeşilçayla ilgili sanmıştımohaoldumsmilebilmiyorumkismile

ewet aslında yesil cayla alakalı ama kızlar diyet kısmınada gecmişler kaydirigubbakcemile3 bu paylasımı diyet gruplrında yapsanız daha iyi olurdu...vayrıca bu 3cm falan incelten ürünleri kullanmayın derimmm bnm cilt doktoru bi tandgm war şiddetle karsı cıkıyo bnden söylemesi.. .saglık acısından önermiyo..

Yeşil çay ve yararları hakkında eğer hala şüphesi olan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmakta yarar var.

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz

yorumların hepsini okumadım. ben önceden ara sıra içiyordum yeşil çay tadı çok da hoş değildi. şimdi aromalıları çıktı damak tadıma uyanlar var. bence yeşili sarısı fark etmez bitki çayları her zaman iyidir. içince
insanda dinginlik rahatlama hissi veriyor. ben düzenli kullanmadığım için bir zayıflama etkisi görmedim tabi. ama metobolizmayı ve kan dolaşımını hızlandırdığı için yağ yakımına etki ediyor. bu sadece tek bir yanı. ama
herşeyin çözümü doğada olduğu için zayıflamanın da çözümü doğadadır bence doğal yollarla beslenmek yeterli guclubacismile

Yeşil çayın içerisinde bulunan bir takım antioksidanlar ve faydalı maddeler, bir yandan metabolizmamızı hızlandırırken diğer yandan da vücudumuzu hastalıklardan koruyor.

bugün ben de başladım diyet+sabah aç karnına çörek otu+günde 3 fincan yeşil çay. gelişmeleri yazacağım. diyetim çok özel olmayacak sadece 0 şeker.çok abur cubur seviyorum da

bugün ben de başladım diyet+sabah aç karnına çörek otu+günde 3 fincan yeşil çay. gelişmeleri yazacağım. diyetim çok özel olmayacak sadece 0 şeker.çok abur cubur seviyorum da

tatlım sabah aç karnına çörek otunu ilk kez duydum, ne işe yarar?

YEŞıL ÇAY

Yeşil çay siyah çayla aynı bitkiden – Camellia sinensis’den – elde edilmektedir. Farklılık işleme tekniğinden kaynaklanmaktadır. Yeşil çay yaprakları siyah çaya göre çok daha az işlem görmüştür. Yeşil çay bitkisinin yaprakları, taze yeşil rengini kaybetmeden korur. Siyah çay bir parçalanmaya ve oksidasyona maruz kalırken, yeşil çay buharla ısıtılarak enzimlerinin denatüre edilmesi ile bu parçalanmaya ve etkili polifenolik (antioksidan) maddelerinin azalmasına karşın korunmuş olur. Yeşil çay yumuşak içimli ve siyah çaya göre daha az buruktur. Yeşil çayın tadı daha taze, hafif ve aromatiktir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır. Yeşil çayın Dünya’ da ve Türkiye’de popülaritesi her geçen gün artmaktadır. Yeşil çay’ın vücut üzerinde olumlu etkilerinin bulunması son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmaktadır. Bu olumlu etkinin Yeşil çay içerisinde bulunan ve ANTıOKSıDAN genel ismi verilen maddelerden ileri geldiği düşünülmektedir

arkadaşlar bende yeşil çaya başlayalı 3 gün oldu gerçektek iştah kesiyor fakat bende bağırsakları çalıştırmadı acaba yanlışmı kullanıyorum kupa bardaklar bi tatlı kaşığı koyup üzerine kaynar su ilave edip 5 dakika bekletip içiyorum yalnız şeker ilave ediyorum ben böyle bir faydasını görürmüyüm lütfen yardımcı olun

şeker ilave etmesen daha iyi olur. Şeker kanserojen bir madde zaten..

sağol canım şekersiz içmeye gayret etcem artık napalım şu 5 kilo fazlalığımı versem başka bişey istemiyorum yahuuuu

bende 1 hadftadır düzenli olarak yeşil çay içiyorum sindirim probleim var hala etkisini göremedim bir kaç k,ilo versem çok ii olacak. eğersonuç alırsam paylaşırım

Kalp Sağlıgı ıçin Yeşil Çay

Yeşil çay kalbi sağlıklı yapıyor

Günde bir bardak yeşil çayın damarları hızla açarak kalp sağlığına önemli katkıda bulunduğu bildirildi.

Daily Mail'in internet sitesinde yayımladığı yeni bir araştırmaya göre, bir bardak yeşil çay 30 dakika içinde omuzlardan bileklere giden damarları yüzde 4 oranında genişleterek, kanın pıhtılaşma riskini azaltıyor.

Akina Tıp Okulu kardiyoloji bölümünden Dr. Nicholas Aleksopulos'la ekibi, omuzdan bileğe uzanan ve vücuttaki kan akışının iyi bir göstergesi olan brakiyal (koldaki) damarların, bazı sıvılar alındığındaki durumunu ultrasonla inceledi.

Bir grup sağlıklı deneğe yeşil çay, kafein ve sıcak su verildi. Her bir sıvıyı aldıktan sonra deneklerin brakiyal damarlarının durumuna bakıldı.

Araştırmacılar, deneklerin yeşil çay içmelerinden 30 dakika sonra damarların yüzde 4 oranında genişlediğini, kafein ve sıcak suyun bu etkiyi göstemediğini saptadı. Araştırma, European Journal of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation'da yayınlandı.

Damarların genişlemesi, kan damarlarını saran hücrelerden oluşan ve pıhtılaşmayı önleyen endotelyumun daha iyi işlemesini sağlıyor.

Daha önceki araştırmalar, siyah çayın endotelyumun kısa ve uzun dönemli performansını artırdığını göstermişti. Ancak ilk kez yeşil çayın geniş damarlar üzerinde kısa dönemde yararlı etkisi olduğu belirlendi.

Bir başka araştırma da yeşil çayın sigara tiryakilerinde endotelyal fonksiyon bozukluğunu ortadan kaldırdığı saptanmıştı. Bunun yanı sıra yeşil çayın kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede etkisi olduğu da belirlenmişti.

Siyah çay tüketime sunulmadan önce işlemden geçirildiği için, yararlı antioksidanlar olan flavonoidlerin etkisi yüzde 90'a varan oranda azalıyor.

çaykur bergamot aromalı yeşil çayı bende denedim..yaklaşık 10 gündür içiyorum..yediklerimi çok az kıstım..herşeyi yiyorum pastada dahil..sadece ölçüleri biraz azaltttım yani doyuncaya kadar yemiyorum hamur işini..ve yeşilçayla 10 günde 2.5 kg verdim..

Yeşil çay cildi sıkılaştırır, zayıflama sürecinde cilt sarkmalarını önler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…