Yeşil Çay Kürü

ışte yeşil çayın 7 yararı..

Kanser riskini önler
Yeşil çay tedepen tırnağa kanseri önlemeye yardımcı oluyor. Araştırmalara göre düzenli içilen yeşil çay, akciğer, gırtlak, mide, bağırsak ve prostat kanserlerinin gelişmesini, büyümesini ve yayılmasını önlüyor.

Cildinizi yumuşatır
Yeşil çay kaşınma ve şişliklere karşı doğal bir antiseptiktir. Bir yeriniz yandığında, kestiğinizde ya da bir şey ısırdığında üzerine biraz yeşil çay dökün ya da ilgili yere yeşil çaylı pamuk koyabilirsiniz.

Cildinizi korur
Laboratuvarlarda cilde doğrudan uygulanan yeşil çayın cildi güneş yanıklarından ve kanserden korumaya yardımcı olduğu görüldü. Yeşil çayınızın nemlendirici ve güneşten koruyucu özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Tansiyonu düşürür
Yeşil çay içmek 120 / 80 arasında sağlıklı bir tansiyona sahip olmayı sağlıyor. Günde yarım fincan çay içenler, içmeyenlere göre hipertansiyon gibi rahatsızlıklara % 50 daha az risk taşıyor. Bunun nedeni ise yine yeşil çayda bulunan polyphenoller..

Hafızayı korur
Yeşil çay hafızayla ilgili sorunları önler. Günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin algılama ve zihinsel işleyişlerinin içmeyenlere göre daha az . Yeşil çaydaki antioksidanlar Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı beyni koruyor.

Genç kalmanızı sağlar
Yeşil çay hücrelerinizin daha uzun ömürlü olmasını ve daha genç ve sağlıklı kalmanızı sağlar. Kalp hastalığı gibi riskleri azaltır, ömrünüzü uzatır ve enerji verir. Günde 1, 5 bardak yeşil çay içmek kolesterol ve yağın vücut tarafından emilimini önler.

Zayıflatır
Zayıf kalmak bazılarının yeşil çay içmesi için yeterli bir sebep olabilir. Yeşil çay kalori yakmaya yardımcı olur. Her gün az da olsa içenler için bu oldukça sevndirici olmalı.

bana daha çok tansiyonu yükseltiyo gibi geldi..

Kesinlikle yeşil çayın çok faydasını gördüm, günde 3 bardak içiyorum ama yediklerime de çok dikkat

ediyorum,ekmeği kesinlikle azaltmak gerekiyor ve porsiyonları azaltmamız lazım.Hamur işinden uzak

durmak gerekiyor.

şimdi elimde bir de akşam içiyorum yemek yemiyorum hem. Tok tutuyor. Daha fazlası sanırım zararlı.

bana kimse cavap vermeyecek mi???

bana kimse cavap vermeyecek mi???

canım demekki yeşil çayın faydaları konusundaki bazı belirtiler iddiadan ibaret.

Gebelik söz konusu ise, doktorunuza danışmadan hiç birşey kendi kafanıza göre yapmayın..

Bu soruyu ancak bir uzman cevaplayabilir. Bir beslenme uzmanı ya da doktorunuz..

Yine bazı araştırmacılar yeşil çay ve normal çay içen iki grup üzerinde birtakım araştırmalar yapmışlar. BU iki grubun da ortak özelliği diyet reçetesi uygulamaları ve kilo vermek için istekli olmalarıymış.

Diyet uygulayan bir gruba normal siyah çay içirilirken diğer grube ise yeşil çay verilmiş. Onun haricindeki beslenme diyet egzersiz ve uyku gibi kilo alımını etkileyen tük faktör ve ortamlarda aynı şekilde bulunmuşlar. 1 hafta sonunda yeşil çay içen grubun diğer gruba nazaran biraz daha fazla kilo verdiği görülmüş. Bu da yeşil çayın zayıflama ve diyet sırasında ideal kilomuza kavuşmak için ne derecede önemli olduğunu gösteriyor.

Yeşil çayın içerisinde bulunan bir takım antioksidanlar ve faydalı maddeler, bir yandan metabolizmamızı hızlandırırken diğer yandan da vücudumuzu hastalıklardan koruyor.

ben sürekli içerim hiç bi deişiklik qörmedim

cevabın için teşekkür ederim a.s.
gebelik yok,ama gerçekten bu konuyu merak ettim.
bazı kaynaklarda hamileler içmesin diyor,bazılarında içsin hatta sakat doğurma ihtimalini azaltır diyor kafamçokkarıştı

evet işin içine bitkiler girdimi, çeşitli kaynaklar farklı şeyler söylüyor doğru diyorsun canım.

Yeşil çay çok faydalı ama unutmayın ki, onun da içinde TEİN maddesi var. Yani kara çaydaki maddenin aynısı. Uyarıcı etkisi vardır ve insanın zihnini açar. Bu TEİN hamile bir kadın için ne kadar doğru bir madde o tartışılır. Demekki herşey henüz araştırılma aşamasında sürüp gidiyor.

sempatiksalakcinni aha bu smiley yeni gördüm.. kaydirigubbakcemile3

Bu arada birazdan mis gibi yeşil çayımı demliycem

haklısın canım.
tekrar teşekkürler.

evet bu smiley yeni sempatiksalakcinni bende çok sevdim.

bende yeşil çayımı demledim şimdi,içine de kabuk tarçın attım

size de afiyet olsun.

Çaykur, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu(TÜBıTAK) ile tablet yeşil çay, yeşil çay içeceği ve yeşil çay pudrası geliştirme çalışması yürütüyor. Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, tüketiciye farklı tatlar sunabilmek için sürekli çalışma yaptıklarını söyledi.
Yüce `Naneli, melisalı, elmalı, limonlu, bergamutlu ürünleri sunduk. Şimdi tablet yeşil çay, yeşil çay içeceği ve yeşil çay pudrasının geliştirilmesi çalışması yürütülüyor. Projenin yıl sonuna kadar piyasaya girme aşamasına geleceğini sanıyorum` dedi.

Yeşil çay hapı ilk olarak geçtiğimiz aylarda Hindistan'da geliştirilmiş ve çay tiryakilerinin beğenisine sunulmuştu

bu bir mucize değil reklam bence ilk mesajda ürün tavsiyesi ne kadar inandırıcı bilemiyorum...

bu reklam mesajları çok itici oluyor ...

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

arkadaşlar yeşil çay gerçekten de çok faydalı. ve cidden metabolizmayı hızlandırıyor fakat tabii ki yanında börek çörek yemeyeceksiniz opuyorumnanaktan
eğer birkaç günde zayıflamak istiyorsanız "PATATES DıYETı" ni mutlaka öneriyorum. 1 haftada 3.5 kilo verdim. diyetin dışına çıkmadım azimle uyguladım. 3.5 kiloyu verdikten sonra da yediklerime dikkat ederek yürüyüş yaptım. kilo verip toparlanmaya devam ediyorum. deneyin başka da bişey demiyorum...sositososito

ozzder patates diyeti derken nasıl yapıcaz onu ail kilo vermem lazım nisanda düğünüm var

PATATES DıYETı

1. Gün

Sabah: 2 orta boy patates (haşlanmış)

Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)

Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)

2. Gün

Akşam: 2 orta boy patates (haşlanmış)

3. Gün

Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)

4. Gün

Sabah: 1 elma, 2 mandalina

Akşam: 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

5. Gün

Öğle: 1 elma 2 mandalina

Akşam: 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata

6. Gün

Öğle: 1 elma 1 portakal

Akşam: 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

7. Gün

Öğle: Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Akşam: 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata

nelitcim nisan'a kadar haydi haydi zayıflarsın kafana takma cnm. ama aynı zamanda hareketini de arttırmaya bak.
hiç bir zorluğu olmayan bir diyet bu. benim normalde tansiyonum çok düşüktür zor diyet yaparım ama bu diyeti hiç bir zorluk çekmeden yaptım. patates kan şekerinin düşmesini önlüyor, açlık bile hissetmiyorsunuz.
bu arada haşlanmış patatesi dilim dilim kesip üstüne pul biber, nane, sumak benzeri baharatları dükerek yedim. o da ayrı bir zevk zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…