Yeşil Çay Kürü

bravo canım sana ve bünyene ben 7 sene oluyor yeşil çayla tanışalı o gün bugün elimden düşmez ama kiloda tık yok çokta dikkat edrim ama belki kilo almayışımın sebebi olabilir yeşil çay

ben de 5 gündür dzenli içtim tatlı şeyleri kıstım biraz ve 5 günde 1,2 kg gitmiş. çok mutluyum. tek sebebi yeşil çay. gerçekten işe yarıyormuş. ve kesinlikle iştahı azaltıyor.bayanssulusmile

emzirme dönemımde içilir mi acaba? bebege bı zararı olur mu? 2 ay once dogum yaptımda.. malum kılolarr eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

emzirme dönemımde içilir mi acaba? bebege bı zararı olur mu? 2 ay once dogum yaptımda.. malum kılolarr eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

bence şu sıra yeşil çay içme..onun yerine bol bol rezene ve ısırgan otu çayı içmeni öneririm..hem dehşet süt yapıyor,hem ödem atıyor..metabolizmayıda hızlandırıyor...ben abur cubur yemeyerek,dengeli beslenerek,günde 2 şer fincan rezene ısırgan içerek bide fırsat bukdukça yürüyerek 20 kiloyu 4 ayda verdim doğumdan hemen sonra..

Faydaları ve Kullanım Alanları:

· Yeşil çay HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltirken, LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürerek kolesterol dengesinin kurulmasına yardımcı olabilir.(Referans1-4-5-14-25)

· ıçerdiği polifenoller (EGCg) sayesinde, yağların vücutta depolanmadan atılmasına ve kilo vermenize yardım eder.

· Yeşil çay bağırsaklardaki arzu edilen (faydalı) bakterilerin seviyesinin yükseltilmesine ve sindirim sistemine yardımcı olabilir. (Referans6)

· Antioksidan ve yaşlanma etkilerini geciktirici (anti-aging) özelliğe sahiptir. (Referans1-8-15-18)

· Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıcı etkisi vardır. (Referans14-24)

· Kanser riskini azaltabilir. (Referans1-2-3-14-22-24)

· ıçeriğindeki EGCg sayesinde, kanser hücrelerinin gelişmesini önleyici etkiye sahiptir. (Referans22-23)

· Yeşil çay tümörleri küçültebilir. (Referans1)

· Ağız kokusunun önlenmesine yardımcı olur (Referans1)

· Kan damarlarını güçlendirir (Referans1)

· Kan şekerinin düşürülmesine yardım eder (Referans1-6-7-14-24)

· Diş çürümelerinin önlenmesine yardımcıdır (Referans1-9-10-14-24)

· Alzheimer ve Parkinson’ a karşı önleyici etkisi vardır (Referans20)

· Anti enflamatuar ve hücre yenileyici özelliği vardır. (Referans14-24)

· Artero-skleroz (Damar sertliği) riskini azaltabilir. (Referans14-24)

· Damar sertliğine karşı koruyucu ve kılcal damarları büzerek ödem oluşmasını önleyici etkisi vardır (Referans13)

· Migreni hafifletici etkisi vardır. (Referans15)

· Virüslere karşı vücut direncini arttırmaktadır.

akşam 18.00 den sonra yemiyorum yemek ama bir fircan yeşilçay ile durabiliyorum bende. Yoksa sabah açlık krizine girmişcesine uyanıyorum

arkadaşlar bende bir haftadır yeşilçay içiyorum. ama aksine benim bagırsaklarımı hiç çalıştırmadı aynı eskisi gibi aksine daha afedersiniz ama az çıkıyorum tuavalate anlamadım neden öle oldu tartım olmadıgı için tartılamıyorum ama eşim :kedi: zayıfladıgımı söylüyor. ama ben pek bişey fark etmiyorum ama düzenli olarak iiçmeye devam edecegim.
birde bişey sormak istiyorum yeşilçayı funda yapragı çayı ile birlikte nasıl içiyorsunuz ayrı ayrımı yoksa birliktemi demliyorsunuz. nasıl demliyorsunuz ? funda çayını nasıl kullanıyorsunuz. ?

YEŞıL ÇAY
Hücre yenileyici, vitamin, enzim ve koenzimlerden dolayı güç deposu olarak kullanılır.Sindirime iyi geliyor.

sadecee yeşil çay içip zayıflayan oldumu yanı spor yapmadan ama yedklerine dikkat ederk??:hulya:

Son düzenleme:
yediklerime dikkat ediyorum,spor yapmıyorum arada yürüyüş yapıyorum. Günde 3 kupa yeşil çay

içiyorum.Sadece 2 kilo fazlam vardı ondan da yeşil çay sayesinde kurtuldum içmeye devam ediyorum

yinede.

ayyyy çok hoşuma gitti.delikafadulden.şu teneke kutudakilerden alıp deniycem valla..
poşet çaylar balık gibi kokuyo..2 kilo vermem kafii..

Bende daha önce çok sık içiyordum ve baya faydasını gördüm dietle beraber günde 2 fincan içtim ve 9 kilo vermiştim 2 ayda normalde ben çok yavaş kilo veririm ama herkes verdiğimm kilodan daha fazla vermiş gibi göründüğümü söylemişti yeşil çay mucize bende tekrar başlayacağım ve bırakmayacağım gerçekten vucudu inceltiyor

Yeşil çay ve kolesterol arasındaki ilişkide oldukça önemli. Bilim adamlarına göre yeşil çay kolestrol üzerinde çok olumlu etkiye sahip. Şöyleki :
Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini düşürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…