Yeşil Çay Kürü

sallama olanları kullanıyorum bn ama normali daha iyi galiba :S alıp demlesem mi???siz nasıl kulanıyosunz???

Yeşil çay diyeti, diyet piyasasında bulunan en sağlıklı ve zahmetsiz diyettir. Şahsen tecrübelerime göre kilo verme ve zayıflamanın 2 etkili yolu vardır: Bunlardan birincisi vücuda alınan kalori ve besinleri kısmak, diğeri ise vücudun hareket ve eforunu artırarak metabolizmanın hızlanmasını ve çabuk zayıflamayı sağlamaktır. Yeşil çay bu iki yöntemin her ikisini de kapsayan özelliklere sahiptir. Yeşil çayda karbonhidrat ve kalori bulunmaz, bu nedenle sitemizde tanıttığımız diğer diyetlerde de rahatlıkla kullanılabilirler.

Yeşil çay diyetinde hem iştahımız kapanır hem de metabolizmamız hızlanır. ıştah kesici özelliğinden dolayı bir çok önemli manken, yıldız ve sanatçı tarafından da kilo vermek amacıyla kullanılan bir çaydır. Bir fincan yeşil çay, her yemekten önce içildiğinde şu ana kadar uyguladığınız en iyi diyet yerine geçecektir.

Yeşil çayın özellikleri: Yeşil çay bitkisi yaklaşık 4000 yıldan beri Çin kültüründe ve tıbbında, baş ağrısından tutun da depresyona kadar çok geniş bir alandaki hastlaıkların tedavisinde önemli yer edinmektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda yeşil çayın, kolon kanseri, artrit, kolesterol ve kalp hastalıklarına iyi geldiği saptanmıştır. Yeşil çay aynı zamanda virüslere karşı direnç kazandırarak vücudumuzun bağışıklık sistmeini de güçlendirmektedir.

Yeşil çayın sağlığa faydaları elbette tartışmasızdır. Fakat yeşil çayı diyet incelme ve zayıflama için de kullanabilir miyiz?

Öncelikle Yeşil Çay, kandaki insülin düzeyini dengede tutarak kan şekerini düşürmekte ve karaciğere yağların depolanmasını önlemektedir. Bu da iştahımızın kontrol altına girmesi anlamını taşır. 1999 yılında yapılan bir bilimsel araştırmada yeşil çaydaki biyolojik maddelerin enerji tüketimini de artırdığı gerçeği ortaya çıkmıştır. Yine araştırmalar göstermektedir ki günlük 4-5 bardak yeşil çay tüketiminin veya yeşil çay kapsülü alımının en yüksek faydayı sağlaması için yeterli olduğu ortaya çıkmıştır. Yeşil çayı içerken içerisine limon bal gibi besinler koyarak yeşil çayın besleyici değerinin artmasını da sağlayabiliriz. Yeşil çayı satın almak için internet sitelerine veya baharatçılara bakabilirsiniz. Yeşil çay diyetinin avantajlı yönleri:
Basit bir diyet süreci vardır. Diğer diyetleri destekler. Sadece kilo vermek için kullanılmaz, aynı zamanda sağlığa sayısız faydaları vardır. Bağışıklık sistemimizi de güçlendirir

Yeşil çay diyetinin dezavantajlı yönleri:
Diğer diyet reçete ve programlarında olduğu gibi hızlı ve ani zayıflama kilo verme süreci yaşamazsınız. Uykusuzluk çekenler için aşırı yeşil çay tüketiminin kandaki kafein oranını artırması nedeniyle uykusuzluğu şiddetlendirme riski vardır. Bu durumda yeşil çay kapsülleri temin etmelisiniz. Ancak yeşil çayı çok seviyorsanız da bu durumda akşamları içmemenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar : » yorum bırak;
Etiketler: anasayfa, güncel, genel, health, kadın, yeşil çay diyeti, yeşil çayla zayıflama
Kategoriler : Zayıflama

--------------------------------------------------------------------------------

Zayıflatan bitkiler: zayıflatıcı ve yağ yakıcı doğal bitkiler
28

12

2009
Öyle bazı zayıflatan bitkiler vardır ki bu zayıflatan bitkilerde bulunan bir takım enzimler ve maddeler, bölgesel zayıflatıcı ve inceltici etkilere sahiptir. Çoğu insanın hiç bir fikri olmadığı bu zayıflatıcı bitkilerden en önemlilerini sizler için araştırdım ve zayıflatıcı özelliklerinin yanı sıra diğer şifalı bitkisel özelliklerine de yer vermeye çalıştım. Zayıflama Diyeti uygulamalarında zayıflama ve kilo vermeye en fazla katkı sağlayan bu bitkileri, gerektiğinde çiğ olarak veya yemeklerinizde çeşni verici olarak kullanabilirsiniz. Bunlardan bir kısmını ise demleyerek bitkisel zayıflama çayları da yapabilirsiniz. Ev yapımı bu zayıflama ürünlerinin eczanelerde veya internette satılanlar kadar etkili olabileceğini görerek şok olacaksınız.

sallama olanları kullanıyorum bn ama normali daha iyi galiba :S alıp demlesem mi???siz nasıl kulanıyosunz???

Sallama olanlarının aynı etkiyi göstermediklerini okumuştum bir çok yerde. Ben demleme kupasında 3-4 dakika demleyip içiyorum..

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

Sallama olanlarının aynı etkiyi göstermediklerini okumuştum bir çok yerde. Ben demleme kupasında 3-4 dakika demleyip içiyorum..

o zamn bnde demleme alıp deneyeyim..peki nasıl yapıyosun?? normal kupaya ne kadar koyup demliyosun ?? bilmiyorumkismile

o zamn bnde demleme alıp deneyeyim..peki nasıl yapıyosun?? normal kupaya ne kadar koyup demliyosun ?? bilmiyorumkismile

Demleme kupası almadan önce normal kupayla demliyordum ama bir kısmı üstte kalıyor haliyle bilgin olsun. Bir tatlı kaşığı koyuyorum kupaya, kaynar su döküyorum üstüne, ağzını kapatıp 3-4 dk bazen 5 dk bekliyorum, sonra içiyorum canım Şeniz

HEM SAĞLIĞINIZ HEM GÜZELLıĞıNıZ ıÇıN YEŞıL ÇAY MUCıZESı

GÖZLER ıÇıN KOMPRES

Önce çayı için sonra poşetlerini daha güzel gözlere sahip olmak için kullanın! Böylece hem içten hem dıştan çift etki yaratmış olacaksınız. Çünkü yeşil çayın uykusuzluk ve stresten dolayı gözlerde oluşan sorunlara karşı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi var.

Sadece sağlıklı bir içecek değil, aynı zamanda güzellik konusunda da haklı bir ünü var. ınce ve formda, sağlıklı bir beden, pırıl pırıl bir ten ve canlı dinamik ruh hali için herkesi yeşil çayın nimetlerinden daha fazla yararlanmaya çağırıyoruz.

ÇAY CıLDı GENÇ TUTAR

Yeşil çay mucizesini teninize taşımak için kendi yaptığınız bu pratik maskelerden de yararlanabilirsiniz. Yeşil çay kullanarak yüzünüz ve vücudunuz için özel maskeler hazırlayabilirsiniz. Zaten pek çok kozmetik firması da ürünlerinde yaşilçay özü kullanıyor ve onun sıkılaştırıcı etkisinden yararlanıyor.

TEMıZLEYıCı TONıK

1 çay kaşığı yeşil çayın üzerine 10 ml. kaynamış su koyun 5 dakika demlendirin. Soğumaya bırakın. Sonra cildinizi bununla temizleyin. Daha sonra çayın içine batırılmış pamukla cildinizi silin. Bu cildinizin koruyucu tabakasını düzenler, cildi parlatır.

CANLANDIRICI MASKE

2 çay kaşığı kili, ılık yeşil çayla kıvamlı bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Sonra ince bir tabaka olarak cildinize sürün. Bu şekilde 30 dakika beklettikten sonra durulayın. Ardından yine yeşil çayla hazırladığınız tonikle yüzünüzü yıkayın.

YEŞıL ÇAY NıYE BU KADAR FAYDALI?

Aslında yeşil çay siyah çayla (Camellia sinensis) aynı bitkiden elde ediliyor. Siyah çay oksidasyona maruz kalıyor ve bu da antioksidan özellikteki maddenin yapısının bozulmasına neden oluyor. Fakat yeşil çay ve siyah çayın kafein miktarı aynı.

ışte yeşil çayın içindeki maddeler:

FLAVONOıDLER: Pek çok bitkide bulunan, bitkiye kendi rengini veren antioksidanlar.

KATEŞıNLER: Çay yaprağında bol miktarda bulunuyor. En az A, C, E vitaminleri kadar antioksidan aktivite gösteriyorlar.

POLıFENOLLER: ıçerisinde flavonoid ve kateşinlerin de bulunduğu geniş bir antioksidan grubu polifenolleri oluşturuyor.

Tüm bu maddeler antioksidan özellikte. Peki antioksidan ne demek? Bilindiği gibi serbest radikaller, vücudumuzun normal metabolik faaliyetleri sırasında oluşabileceği gibi çevre koşullarından da oluşabilir.

Örneğin stres, hava kirliliği, güneş ışınları serbest radikallere neden olabilir. Bu şekilde oluşan enerjisi fazla serbest radikaller vücutta karşılaştıkları hücrelere enerjilerini boşaltırlar ve o hücrenin çalışmasını engeller. Dolayısıyla dokularda erken yaşlanma veya kanser riski gelişir. Yeşil çay bu anlamda güçlü bir koruyucu.

GÖĞÜSLERı SIKILAŞTIRIYOR

4 kaşık süzme yoğurt ve 2 yemek kaşığı yeşil çayı karıştırın. Karışımı göğüslerinizin üzerine sürün. 10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Ardından da cildinizi yine bitkisel kökenli adaçayı ve kekik yağı gibi cildi sıkılaştırıcı bir yağ ile nemlendirin. Böylece hem cildinizin nem ve yağ dengesini düzenleyecek hem de göğüslerinizin sıkılığını artıracaksınız.

CANLANDIRICI SUYA DALIN

Banyo yapmadan önce, yeşil çay ile tuz peelingi yapmaya ne dersiniz? Ayrıca küvetteki suyun içine yeşil çay esansı atabilir ve yeşil çayın canlandırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Fransız Sothys firmasının banyo tuzları ve Wella'nın yeni banyo serisi Back To Basics'in yeşil çaylı vücut jelleri, kremleri de yeşil çayın faydalarını mümkün olduğunca çıkarmanızı sağlıyor. Yine Elizabeth Arden'in ünlü parfümü Green Tea, yeşil çayın rahatlatıcı kokusunu cildinize taşıyor.

ZAYIFLATIYOR!

Farmakognozi (tıbbi bitki bilimi) uzmanlarından alınan bilgiye göre, son zamanlarda yapılan çalışmalarda yeşil çaydaki epigallokatesin galat isimli polifenolün antioksidan özelliği yanında formunu korumak isteyenlere de yardımcı olduğu ortaya çıkarılmış. Deney hayvanlarında yeşil çayın vücuttaki yağ oranını düşürdüğü gözlenmiş.

Araştırmaya göre yeşil çay kahverengi adipoz dokuların ısısını artırarak yağ yakımını ve enerji sarfiyatını artırıyor. Epigallokatesin galat'ın asıl etkisi ise vücuda alınan yağların emilimini azaltması. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde, bir grup, doymuş yağ oranı yüksek besinle, diğer grup ise doymuş yağ oranı yüksek besinler ve yeşil çayla beslenmiş. Yeşil çayla beslenen farelerin daha az kilo aldığı gözlenmiş.

olumunekankayizsmile canım bu demleme kupası üstten süzgec benzeri bi kapagı olan sey dimi?işe yarıyosa bnde alayım.. yesil cayı cok icerim de sallama olunca pek işe yaramıyo demek ki bilmiyorumkismile

olumunekankayizsmile canım bu demleme kupası üstten süzgec benzeri bi kapagı olan sey dimi?işe yarıyosa bnde alayım.. yesil cayı cok icerim de sallama olunca pek işe yaramıyo demek ki bilmiyorumkismile

Evet o canım. 5-6 liraydı fiyatı yanlış hatırlamıyorsam. İşe yaramaz olurmu hiç, normal kupada demleyince çaylar ağzına geliyor içerken :sinifsinif: İşallah faydasını görürsün sende Şeniz

cok tesekkürler tatlımm olumunekankayizsmile

Yeşil çayın faydaları
Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :Kanser riskini azaltır.Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedirYeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
Tümörü küçültür. Antioksidandır.Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.Kolestrolü düşürür. Tansiyonu ayarlar. Kan şekerini ayarlar. Bakterileri öldürürür.Grip virüsünü öldürür. Ağız kokusunu önlerYeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :Stresi azaltır. Gribi önleyicidir.Yeşil çay içindeki kafein sayesinde erformansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.ıdrar söktürücüdür.ıdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde : Kan damarlarını güçlendirir.Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde : Kan şekerini düşürür.Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde : Diş çürümesini engeller.Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde : Antioksidan olarak rol oynar. Yaşlanmayı geciktirir.Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde : Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.Alzheimer'i önleyiciSigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler.ıçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür.Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. ıspanya’daki Murcia Üniversitesi ve ıngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur. Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir .

bazı kaynaklarda hamileler kullanmamalı diyor bazı kaynaklarda da Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak. diyor.

kafam karıştı..

ben yeşil çay içtikten sonra kalbim çarpıyor ve midem bulanıyor.. 1 dakka demliyorum hem de sadece..neden böyle oluyo ki

kızlar yeşil çay zayıflatır evet amam tabiki de yanında çok fazla yağlı tüketmeniz uygun değil ben tıp hazırlık okuyorum ve bu konularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım yeşil çay aynı çinliler gibi yemek sırasında her lokmadan sonra bir yudum olarak içilebilirse yemek içerisindeki yağları kolaylıkla vicut yağı depolamadan evvel dışarı atar amam yemek üstüne içilmez nedeni yemek üzerine içilen ve yemek sırasında alınan diğer gazlı ve gazsız tüm sıvılar yemeğin midede kendi asidiyle erimesini engeler ve hazımsızlığa neden olur düşünün ki bir süzgeç ve içerisinde onu eriten bir sıvı siz eğer diğer bir sıvı yollarsanız tabiki o sıvı midenin asidiyle aşşağı iner çünkü sıvılar ilk 5 dakikada ineriken gıdalar daha geç mideden emilir
hem aynı zamanda yeşilçay zayıflama ürünü olark değilde hayat sıtandartı olarak kullanılsa daha bir çok işe yarar toksinleri atar ve temizler ben her yemekte ve gün içerisinde bol bol kullanıyorum birazda demlenirken kekik atarsanız iyice işe yarar bol şanslar kızlar

Ben doğdan form bitki çayı kullanıyorum onunda yararı varmıdır acaba yoksa illaki yeşilçay mı kullansam ?

Ben doğdan form bitki çayı kullanıyorum onunda yararı varmıdır acaba yoksa illaki yeşilçay mı kullansam ?

canım bitki çayları her şey için faydalı bitkilerin faydası okadar iyiki emin olun ben dahili tıp mezunu olduktan sonra yurt dışında tibet tıbbıda okucam çünkü gerçekten ilgi çekici bir tıp bölümü ve caım eğer poşet yerine kendin gidip aktardan bitkileri alıp kaynamış suda haşlayarak kullanırsan daha çk işe yarar çünkü işleme girmemiş bitkiler daha orjinal işe yarar ancak bende poşet kullanıyorum bazen tabikide iyi önemli olan kullanmak zaten

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için :) yaşım daha çok büyük olmadığı için öle diyet yapmak istemiyorum sadece yediklerime dikkat edip eğzersiz ve bitkiilere bıraktım kendimi :)

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için :) yaşım daha çok büyük olmadığı için öle diyet yapmak istemiyorum sadece yediklerime dikkat edip eğzersiz ve bitkiilere bıraktım kendimi :)

ama diyet yapmak faydalı besinlerden uzak durmak demek değildir ki ? Eğer vücut yağ kitle indeksiniz normalın üzerinde ise, yediklerinize dikkat ederek formunuza geri dönebilirsiniz.

Faydalı olan herşeyi belirli ölçülerde yiyebilirsiniz. Diyet yapmak demek, ihtiyacınız olan besinleri ve de vitaminlerden kısmak değil, aksine, işe yaramayan faydasız gidalardan uzak durmaktır... belirtmek istedim canım..

bunun yaş ile alakası yok..bu yanlış bir kanı..
Yani diyet bana göre = yediklerine dikkat etmektir..

Son düzenleme:

O zaman şöle söyliyim :) yaralı olan herşeyden yiyorum ama abartmadan ve cips kola vs gibi şeyleri yememeye çalışıyorum ydiklerime dikkat ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…