• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

aktardan akdım 5 i bir arada olan bitki çayından buğün 2. günüm aç karnına 3 öğün içiyorum ve korkunç derecede iştahımı kesti yemek yemek içimden gelmiyor sıkı bir diyetde yapıyorum kepek ekmeği bir ince dilim
4 zeytin bu sabah kahvaltım
2. gün bir kibrit kutusu kadar peynir bir ince dilim kepek ekmek ve domates (bunu bile zor yedim bu sabah normalde yarım ekmekden fazla yerdim kahvaltıda )
bugün iim ama dün ayakda zor duruyodum ve akşama kadar başım çok ağrıdı eve gider gitmez hafif bir yemek yedim ve 9 da yattım sabah kendime gelmiştim midem küçülüyo galiba bol su içmeye çalışıyorum şimdide kızlar bakalım 5 i bir yerde ne mucizeler yaratacak yazarım size de haa içinde yeşil çayda var bilginize

aktardan akdım 5 i bir arada olan bitki çayından buğün 2. günüm aç karnına 3 öğün içiyorum ve korkunç derecede iştahımı kesti yemek yemek içimden gelmiyor sıkı bir diyetde yapıyorum kepek ekmeği bir ince dilim
4 zeytin bu sabah kahvaltım
2. gün bir kibrit kutusu kadar peynir bir ince dilim kepek ekmek ve domates (bunu bile zor yedim bu sabah normalde yarım ekmekden fazla yerdim kahvaltıda )
bugün iim ama dün ayakda zor duruyodum ve akşama kadar başım çok ağrıdı eve gider gitmez hafif bir yemek yedim ve 9 da yattım sabah kendime gelmiştim midem küçülüyo galiba bol su içmeye çalışıyorum şimdide kızlar bakalım 5 i bir yerde ne mucizeler yaratacak yazarım size de haa içinde yeşil çayda var bilginize

slm bu beşli çayı geçensene bende kullandım 4kilo verdim ama tansiyonum düştü halsiz kalınca bıraktım.
geçenlerde i.saraçoğlu bitkileri karıştırarak içmeyin birbirlerinin kimyasını bozuyor ve karacigerde problemler çıkarıyor dedi.geçensene birsürü hastayla ugraştık dedi.en fazla mecbur kalmadıkça 2bitkiyi karıştırın ayrı ayrı için dedi. izledigimi paylaşmak istedim .

slm bu beşli çayı geçensene bende kullandım 4kilo verdim ama tansiyonum düştü halsiz kalınca bıraktım.
geçenlerde i.saraçoğlu bitkileri karıştırarak içmeyin birbirlerinin kimyasını bozuyor ve karacigerde problemler çıkarıyor dedi.geçensene birsürü hastayla ugraştık dedi.en fazla mecbur kalmadıkça 2bitkiyi karıştırın ayrı ayrı için dedi. izledigimi paylaşmak istedim .
canım ilgine teşekkür ederim dikkate alırım

Dun basladım gunde 2 fıncan yesıl cay ıcmeye..
Vallahı psıkolojıkmı bılmem ama hıc sanmııyorum gercekten ıstahımı kestı benım.. :)

Ben 1 buyuk fıncana 1 tatlı kasıgı green lıfe ın tomurcuk seklınde yaprakları var suya gırınce acılıyor gercegı yanı ondan kullanıyorum..
Lımonda sıkıyorum.. tadını dengelemk ıcın cay kasıgının 4 te 1 ıyle de pekmez koyuyorum...

bütün sayfaları okudum şu an işteyim bende çıkışta bergomotlu yeşil çayı alıp başlıcam yedikleri dikkatte edicem inşallah işe yarar şu an 57 kiloyum hedefim 7 kilo vermek

merhabalar konu içeriğini okuyamadım ama yeşil çay deneyimimi paylaşmak istedim. ben uzun zamandır günde 2 bardak mutlaka yeşil çay tüketiyorum kilo verdirdiğini söyleyemem ama kesinlikle vücudu sıkılaştırıyor ve gün içinde bir kaç kez tuvalete çıkmanıza yardımcı oluyor. içelim güzelleşelim :)

•Yeşil çay içindeki kateşinler sayesinde :
◦Kanser riskini azaltır.
◦Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.(22)
◦Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
◦Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
◦Tümörü küçültür.
◦Antioksidandır.
•Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
◦Kolestrolü düşürür.
◦Tansiyonu ayarlar.
◦Kan şekerini ayarlar.
◦Bakterileri öldürürür.
◦Grip virüsünü öldürür.
◦Ağız kokusunu önler
•Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde :
◦Stresi azaltır.
◦Gribi önleyicidir.
•Yeşil çay içindeki kafein sayesinde :
◦Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.
◦ıdrar söktürücüdür.
◦ıdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor.
•Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde :
◦Kan damarlarını güçlendirir.
◦Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde :
◦Kan şekerini düşürür.
•Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde :
◦Diş çürümesini engeller.
•Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde :
◦Antioksidan olarak rol oynar.
◦Yaşlanmayı geciktirir.
•Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde :
◦Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor.
◦Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor.
◦Alzheimer'i önleyici
◦Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor.
◦Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak.
•Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler.
•ıçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür.
•Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. ıspanya’daki Murcia Üniversitesi ve ıngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur.
•Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir.

kışın cildim pul pul dökülürdü.
8-9 aydır yeşil çay içiyorum.
maşallah bu kış öyle bir sorunum olmadı.
ben bunu yeşil çaya bağlıyorum.

Kalp ve dolaşım sistemini olumlu etkiliyor ve damarları güçlendiriyor.

Kanser riskini ve kadınlarda yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 60 oranında azaltıyor.

Zihinsel ve bedensel performansı olumlu etkiliyor.

Sürekli kullanımı, romatizmal hastalıkların tedavisinde fayda sağlıyor.

ıdrar söktürüyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Antioksidan özelliği ile kanser dahil birçok hastalığa sebep olduğu bilinen serbest radikalleri nötralize ediyor ve erken yaşlanmayı geciktiriyor.

Anti kanserojen.

Soğuk algınlığına karşı da koruyucudur.

Anti enflamatuar hücre yenileyicidir.

ıçerdiği florür nedeniyle diş çürümelerini engelliyor.

Mide ve barsak problemlerini hafifletiyor.

Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırarak diyetleri destekliyor.

Dolaşımı düzenliyor.

Kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürüyor.

Tiroid fonksiyonlarının düzenlenmesinde olumlu etki yapıyor.

Kan dolaşımını ve deri rejenerasyonunu destekliyor.

Kullanım Şekli : Her bardağa 1 gr yeşil çay yaprağı gelecek şekilde demlenir.

UYARI : Çocuklarda, hamilelerde, emziren annelerde, kalp, böbrek ve mide rahatsızlıkları olanlarda önerilmez.

Kesinlikle katiliyorum...
Yesil Cayin cok faydasini gördüm...
ben ilk baslarda kapsüllerini yutuyordum günde 4 tane.
2 haftada 7 kiLo vermistim...
hala devam ediyorum simdi, toplam 20 kiLo verdim... ve yesil cayin fayda ettigine cok inaniyorum

hala devam ediyorum simdi, toplam 20 kiLo verdim... ve yesil cayin fayda ettigine cok inaniyorum

canım yeşil çayın kapsülünü mü kullandın kaç lira tavsiye eder misin ben de kullanmak isterim etkiliyse biraz daha aydınlatır mısın bizi lütfenkaydirigubbakcemile5

Yeşil çay ve yararları hakkında eğer hala şüphesi olan ve içmeye henüz başlamamış olanlar varsa, bir kere daha yeşil çayın faydalarını hatırlatmakta yarar var.

Günde tüketilecek bir fincan yeşil çayın sadece vücudun hastalıklara karşı savaşma konusunda bağışıklık sisteminize destek olduğunu düşünüyorsanız, sizin için daha da güzel haberlerimiz var!

1. Kanser Riskini Düşürür: Bir çeşit antioksidan olan polifenoller yeşil çayın içinde bol miktarda mevcuttur. Bu antioksidan çeşidi, kanser hücrelerinin vücudunuza yerleşmesini zorlaştırır, kan damarlarındaki akışkanlığı arttırır. Yapılan pek çok çalışma sonucunda şunu biliyoruz ki, yeşil çay içmek, meme, kolon, mide, ve prostat kanserleri riskini düşürmektedir.

2. Cildi Pürüzlerden Kurtarır: Bir sıyrık, ısırık veya ufak bir cilt yaranız varsa, size çok ilginç bir yöntem önerebiliriz. Yeşil çay yapraklarını, demleme sonrası atmayın. Islanmış yeşil çay yapraklarına bir miktar pamuk bastırın, daha sonra bunu cildinize sürün. Çay, doğal bir antiseptik görevi görür ve ciltte bölgesel kaşınmayı önlemede de destek olur.

Güneş yanıkları veya akşamdan kalma gözaltı morlukları için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Yeşil çay aynı zamanda güneşten kaynaklanan cilt kanserini önlemede yardımcı maddeler barındırır. Güneşe çıkmadan önce pamukla ıslatılmış yeşil çay özütlerinden cildinize sürebilirsiniz.

3. Kan Basıncınızı Düzenler: Sağlıklı bir kan basıncı oranına sahip olmanın önemini bilenlerdenseniz bu bilgi de ilginizi çekebilir. Günde sadece yarım fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla %50 daha az hipertansiyon riskleri bulunuyor.Polifenollere geri dönüyoruz, yeşil çay içerisinde bulunan bu antioksidanlar, yüksek kan basıncını önler ve kan damarlarının büzüşüp daralmasını önler.

4. Hafızanızı canlı tutar: Yeşil çayın hafızayı diri tuttuğunu biliyor muydunuz? Yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada, günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin, içmeyenlere oranla daha az zihinsel gerileme ve idrak kabiliyeti sorunları yaşadığı gözlemlenmiştir.

Bunun sebebi, yeşil çayın içinde bulunan antioksidanların, vücudumuzdaki serbest radikaller ile savaşması ve böylece beynimizdeki sinirlere ekstra bir koruma sağlamasıdır. Hem lezzetli, hem de sizi Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyan bu sihirli içeceği mutlaka tüketin.

5. Genç Kalın: Daha genç ve daha sağlıklı arterlere sahip olmak, sizin de daha sağlıklı ve genç bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Kan damarlarında oluşacak sorunlar, kalp krizi ve felç riskinizi artıracak serbest radikallerin çoğalması ile enerjiniz azalır ve gerçek yaşınız yukarıya fırlar.

Ne kadar yeşil çay gerekiyor? Günlük 1-2 fincan tüketeceğiniz yeşil çay sayesinde bozulan arterlerden, tıkanmaktan dolayı oluşan kolesterole kadar tüm sorunların oluşmasını önleyebilir.

6. Kilo Verdirir: Evet şaşırmayın. Son önerimiz belki de şu sıralar en çok kafanıza takılan sağlık sorunlarından biri! Yeşil çay içeriğindeki maddeler sayesinde kan akışınız hızlanır, kalori yakma işlemleri vücudunuzda daha çok yer bulur, ve her bir yudum bu işlemleri arttırır. Son zamanlarda yeşil çayın göbek çevresindeki yağların eritilmesinde etkili olduğu da belirtilmektedir. Bu sihirli içeceği hayatınıza sokun, farkı göreceksiniz!

canimcim kapsulmuydu

Ben de aldım 2 hafta kadar önce.1 büyük kupa içmiş sonra aklıma gelmediğinden öylece dolapta duruyormuş:)Aklıma geldi bugün şekersiz limon sıkarak içebildim tadı pek de güzel olmasa da içtimkaydirigubbakcemile3

Hem lezzetli, hem de faydası çok. ışte yeşil çayın faydalarından birkaç tanesi :

•Günde en az 2 fincan yeşil çay, hafızanızı diri tutmanıza yardım eder. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların riskini azaltır.
•Daha sağlıklı ve genç bir vücudunuz olmasını sağlar.
•ıçerdiği antioksidanlar sayesinde, yüksek kan basıncını ve kan damarlarının daralmasını önlemeye yardımcıdır.
•Kan damarlarındaki akışkanlığı güçlendirir, kanser hücrelerinin vücudunuzda barınmasını zorlaştırır.
•Cildinizdeki pürüzler, ufak tefek sıyrıklar için antiseptik görevi görür. Bunun için demlenmiş yeşil çay yapraklarına pamuk ile bastırıp, cildinize sürebilirsiniz.
•Kan akışını hızlandırdığı için, kalori yakma işlemlerini de çabuklaştırır. Böylece, kilo vermenize de yardımcı olmuş olur.

siyah çayı çocukluktan itibaren içmezdim sevmezdim hala da öyle. çocukken süt meyva suyu falan iyidide, artık genç kız olunca garipseniyordu niyeyse. neyse yeşil çayı tattırdılar hafif diyerek. faydalarını bilmeden yeşil çaya alıştım. opuyorumnanaktan ımm çok seviyorum limonlusunu hele de opuyorumnanaktan

benim gibi özellikle yapmadığım halde sürekli sağlıklı beslenen biri nasıl oluyorda zayıflayamıyor aklım da almıyor. benneyaptımki

siyah çayı çocukluktan itibaren içmezdim sevmezdim hala da öyle. çocukken süt meyva suyu falan iyidide, artık genç kız olunca garipseniyordu niyeyse. neyse yeşil çayı tattırdılar hafif diyerek. faydalarını bilmeden yeşil çaya alıştım. opuyorumnanaktan ımm çok seviyorum limonlusunu hele de opuyorumnanaktan

benim gibi özellikle yapmadığım halde sürekli sağlıklı beslenen biri nasıl oluyorda zayıflayamıyor aklım da almıyor. benneyaptımki[/QUOT

bir yerde ya hata yapıyorsun ya da tiroidlerinden kaynaklı metabolizmik bir durum olabilir. Ya da hiç spor yapmıyorsun...

Back