Yepyeni bir hayat

benim gittiğim kursta C3 te vardı sonra dsh ya da tesdaf a giriyorsun,Ama C den sonra Oberstuffe kursu var.İşte o üniversite için çok iyi. C1 c2 de meslek almancası değil grammatik öğreniyorsun, tabii ki konu içinde sürekli yeni kelimeler öğreneceksin.Zaten almanya da kurslarda bence sadece grammatik öğretiyorlar,işin pratiğini goethe institut gibi yerler öğretiyor.B2 sonunda bitmiyor ,c daha zor edilgenlere geçiliyordu sanırım.Türkçe açıklamalı almanca grammatik kitabın varsa içindeki konulara bir göz atsana.

Özgüvenim yok demeyin bence. Ben ne kadar özgüvenim olduğumdan bahsetsemde senin yaptığını yapamazdım meslekdaşım :) Başka bir ülkede tek başınasın, ve bunu yapabilen bir insan bir dili mi kavrayamayacak?

Ben ek olarak fransızca ve italyanca öğrenmiştim öğrenci iken, kültür merkezinde tüm kurları tamamladım hatta Fransa da 2 ay yaşama fırsatımda oldu. Şunu söyleyebilirim ki şarkılar sayesinde o kadar çabuk alıştım ki dil öğrenmeye ..Şarkıları elimde sözleriyle birlikte dinledim hep ve ezberledikçe baktım benim kelime dağarcığım gelişmiş, cümleleri daha rahat kuruyorum ve en önemlisi hızlı düşünerek konuşmaya başladım. Bunu kültür merkezindeki bayana söylediğimde çocuklara bu şekilde öğrettiklerini ve büyüklerede şarkılarla öğretmeye başlayacaklarını söylemişti. Demek istediğim şey demekki genel bir durum bu, şarkılarla daha hızlı öğrenebilirsin :)

Şimdiden sana başarılar diliyorum, gördüğüm en güçlü kadınlardan birisin bence

Sevgili konu sahibi kusura bakmayin valla konusmalariniza istinaden dayanamayacagim paylasacagim bu capsi :) bu arada asil konuya gelirsek 1 yil yetecek kadar paraniz var ve calismayacaksaniz bolca bos vaktiniz olacaksa 1 yil hatta daha az bi surede Almanca yi ogreneceginizi dusunuyorum tabi sikilip yarida birakmazsaniz.Ben de ayni sizin gibiyim istikrari surduremiyorum gittigim her kurs yarim kaliyor.Ama hayalinizi gerceklestrip tasi taragi toplamis ve gitmisken yarida birakmayacaginizi dusunuyorum. Sevgiler...

Eklentiler

• fft16_mf1944254.Jpeg
    46,4 KB · Görüntüleme: 103

Siz ne kadar sürede öğrendiniz? Üniversiteyi Almanca mı okudunuz? Benim gittiğim kurs konuşma ağırlıklı eğlenceli seviyorum ama hem çok pahalı(goethe kadar değil tabi) hem de daha ciddi bir kuruma geçmeyi düşünüyorum 2 ay sonra..

Konu sahibesi , arkadaşların konunuzla ilgili dil öğrenimi tavsiyeleri dahi profilinizde yazan ülke bilgisi kaynaklı. Bilgiler yanlışsa tavsiyeler nasıl doğru olacak. İlk sayfada Almanya da olduğunuz varsayımı vurgulanınca öneriler Almancaya yönelik gelmiş. 2 sayfa sonrasında teyit sayılabilecek bir cümle yazmışsınız.

Kendinizi doğru ifade ettiğinizi sanırken yanılgıya düşmüşsünüz. Size sorulan soru , ne sizi ne de kararlarınızı yargılamıyordu. Doğru bilgiler ışığında yanıt verme amaçlı idi. Hayatınızda başarılar dilerim.

Esas senin rahatlamaya ihtiyacin var belli ama senin ilacin yok.Düşük eq ve iq insani boyle mi yapiyor acaba,hayir sendeki özgüven beni sasirtiyor issiz,terk edilmis,yabanci bir ülkede yalniz ama mağrur :) bravo psikologunuza sizi az da olsa adam etmiş

Ooo Almanca ne, öğrenirsin öğrenemem diye bir şey yok. Ne güzel eline bir fırsat geçmiş, mutlaka değerlendir. Sakın peşini bırakma, istemesen bile kendini zorla, sürünerek git gerekirse kursa,işine. Ben ilk zamanlar adımlarımı sayıyordum. Bir adım sonra biraz daha yaklaşmış olacağım diye diye kendimi motive ediyordum, pat diye kaç defa iş bıraktım buna rağmen :) Zamanla kendini zorladıkça kazanırsın bu alışkanlıkları emin ol. Pes etmek yok ama önce bunu kendine felsefe edin.
Bol bol almanca dergi,kitap, yazı eline ne geçerse okumaya çalış. Almancanı geliştirmek için oturup Türklerle Türkçe sohbet etmek yerine bulunduğun ülkenin dilini konuşmayı tercih et. Çok güzel bir yaştasın, ne istediğini biliyorsun, hiçbir şey için geç değil. 50 yaşında da olsaydın geç olmazdı gerçi.. Hayatta isteklerinin peşinden gitmenin yaşı yoktur.

8 ay berlitze gittim sonra 3 ay goethe inst. sonra dsh ı geçtim. almanya da Bilgisayar Müh. okudum.

Hahahhaha caps e çook güldümm haksız da sayılmaz :)))) bu caps i imzam mı yapsam ne yapsam hahah

Bu benim son şansım kariyer açısından o yüzden bu sefer kolaya kaçmıcam azmedicem.Aslında şuanda geleli 3 ay olmasına rağmen derdimi anlatabiliyorum (1 saat sohbet edicek kadar) çat pat tabi çok komik ama çekingen değilim tek artım bu..espri bile yapıyorum o derece :)) 1 yılda almancayı öğrenirim ama sözel bir bölümü almanca okuyacak kadar teknik düzeyde değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…