Yepyeni bir hayat

istedimi herşey başarılır ve bu kadar istediğinize göre başaracağınızı umuyorum.
Hangi dili öğreniyorsunuz ve hangi ülke?Eğer almancaysa , 1 yıl üniversite için maalesef yeterli olmuyor.Ama bilgisayar müh. falan okuyacaksanız matematik ,ingilizce ve 1 yıllık almancayla olabilir.Eğer okuyacağınız bölümü yazarsanız daha detaylı bilgilendirebilirim

Yaşınızı neden sorduğumu anlatmıştım size. Seviyeyi korumak iyidir. Sevmediğiniz ülke insanlarından fikir edinmek istediğinize göre en azından bazı veriler doğru olmalıdır , doğru yanıtlara ulaşmak isterseniz.

Ben zaten mühendislik mezunuyum hatta o sebeple üniversite beni sadece Almanca sınavını geçmem kaidesiyle kabul ediyor . Evet ne yazik ki Almancaya tam hakim olmak asgari 2 yılmış eğer olmazsa üniversitede almanca hazırlık olucam.

Şimdi şöyle varsayalım

1- 29 yaşındayım tavsiyenizi bekliyorum?

2- 34 yaşındayım tavsiyenizi bekliyorum?

Hanımefendi boş vaktinizi sedasayan izleyerek geçirin :) komik duruma düşmeyin

bu kadar düzene bocalmaya ne gerek var.
Ülkene dön en iyisi.
Boşverrr , daha rahat unutursun.

1 yıl deneyin madem sınavı geçmeyi.Ama almanca en iyi Goethe institut te öğrenilir.ben 8 ay Berlitz e gitmiştim orda grammatiği çok iyi öğrendim üstüne Goethe ye gittim , öyle üniversite sınavını vermiştim

Sizin ciddi bir kavram karmaşası probleminiz var.tavsiyem biraz analitik zekanızı geliştirecek aktiviteler yapın. Sevmediğim ülke insanlarından fikir almakla doğru veriler arasında bağlantı kurabilen yegane insansınız :) ha bir de tabi 29 yaşındaki kişiyle 34 yaşındaki kişiye farklı fikirler verilir konusu vardı.Bakın insanlar fikir veriyor,destek oluyor,yardımcı olmaya çalışıyor.Siz napıyorsunuz? Kocanız aileniz tarafından ezilip gelip acınızı burdaki üyelerden çıkarıyorsunuz :) lütfen daha fazla konumu sabote etmeyin,yanlış bilgiler girdim değiştirmeyi de düşünmüyorum.Sizin gibileri gördükçe de neden sevmediğim konusunda kendine birkez daha hakveriyorum.Boş vaktiniz çoksa kitap okuyun sevgiler

Madem eline boyle bir sans geldi, arti tembellik edemezsin derim sekerim, tutunmak istiyorsan calismadigin yillarin telafisi olarak deliler gibi calisman gerek. Ziyan ettiginz bunca zamani telafi edin.

Madem universte almanca istiyor, cayir cayir gir.

Kursa git, okuma kitabi al, sitelerden dinleme yap, podcast indir.......tanidigim bir arkadasim 6 ayda cayir cayir almanca konusmaya basladi, istersen zor degil.

Yalniz merak ettim, o arada neyle gecineceksiniz? Bu yasa kadar neyle gecindiniz?

Freelance is onerisi olarak, Aachen'da Nuance diye bir sirket var, dun gordum uzaktan calisacak Turkce annotator ariyorlar, bir bakin derim.:)

Ahhh süpersiniz çok teşekkür ederim hemen o şirketi araştırcam..Bankada bana 1 yıl yeticek kadar nakit param var.Arkadaşınız örneği inanılmaz motive etti beni.Şu atalet bir gitse artık benden :)) bazen köpekleri gezdirirken podcast dinliyorum ama henüz yeni B1 oldum pek birşey anladığım söylenemez..özellikle şu iş önerisi için çooook teşekkür ederim

hangi mühendisliği okuyacak sınız?
Ben zaten bilgisayar mühendisliğini bitirdim ama o alanda çalışamam zaten mezun olalı çok oldu ve ben de kendimi hiç geliştirmedim.o konuda hem çalışmak istemiyorum hemde özgüvenim yok açıkçası..gerçi çok zorda kalırsam düşünülebilir burda 2000-3000 euroyla işe başlıyorlarmış

Konu sahibesi , öncelikle "Dipnot: yazıyı uzun bulacak kadar okuma özürlü insanların fikirleri zaten benim için önemsiz olduğu için pas geçebilirler :) zira ben ufku açık insanlardan birşeyler duymak istiyorum.." yazmışsınız.

Ancak gerçekten hangi konuda tavsiye istediğinizi siz de oturtabilmiş gözükmüyorsunuz. Ayrıldığınız sevgiliniz ve çocuklarıyla ilgili verdiğiniz bilgiler nedeni ile " o ülkede kendinize bir hayat kurmaya ve yaşamaya kararlı mısınız " diye sormuştum.

Dil eğitimi alıp sonrasında Türkiye ye dönecek bir insanla orada bir hayat kurup yaşayacak insana verilecek tavsiye veya naçizane öneriler farklıdır. 5 yıllık fark Türkiye de iş bulma açısından önemli bir fark. Bulunduğunuz ülkedeki durum nedir ? mesela.

Kendi alanınızda çalışmayacaksanız , çalışmayı düşündüğünüz alan nedir ?

Önyargılarınıza yenilmeden önce konunuzu güncellemeyi seçerseniz daha sağlıklı öneriler alırsınız.

Öncelikle şu Türkiye'yi,Türkleri aşağılar tavrınız hiç hoş değil bunu idrak edin.
Ayrıca size cok net bir tespit yapayım da neden böyle hissettiğinizi anlayın :
Sizin duygusal zekanız düşük açılımını falan anlatmakla ugrasamayacagim ancak durum tam olarak bu.
Siz insanlara,begenmediginiz hoslanmadiginiz kisi ve durumlara küçümser tavır takinirsaniz daha cok yalniz kalirsiniz adam cok bile tahammül etmis size

mühendisler Porsche de bile 2000€ la başlıyor işe , o 3000€ şehir efsanesi.

O zaman almanca üstünde duruldumu hızlı öğrenilen bir dil.Ama çok çalışmalısınız, önce grammatiği halledin B1 seniz C3 ten sonra sınava gireceksiniz.özellikle hörtex için bol bol radyo Tv dinleyin.Bu kadar istedimi başarırsınız zaten.

İnanılmaz güldüm çünkü hayatında tanıyabileceğiniz duygusal zekası en yüksek insanım.üstelik bunu sizin gibi farazi sallamıyorum işin uzmanları ve test sonuçları söylüyor.Kendinizi ölçüt kabul edebilme cesaretinize cahil cesareti diyoruz hahahah. Kimseyi aşağıladığım yok bunlar benim subjektif fikirlerim ve biliyorum sizin kültürünüzde karşıt fikir seçeneği mevcut değil zira onun için ufku kaynana/koca bulma yörüngesinden biraz sağa sola çevirmeniz lazım.

Keşke okuduğunuzu anlayabilseydiniz,o zaman vakit geçirmek ve dikkat çekmek için açık aramak yerine diğer insanlar gibi bu forumda faydalı olabilirdiniz.Ama ne yazik ki herkese(!) açık bir forum ve biz bunu bilerek üye oluyoruz.

Konumu sabote edip , kavga çıkarmaya çalışmayın çünkü benim burda hertürlü açık görüşe ihtiyacım var.Ben nasılım?doğru mu yapmışım gibi bir soru yok konuda..haklımıyım haksızmıyım konusu da değil..yani eleştirel bir konu değil yanlış yere çarptınız..kib

Keşke dipnot a okuduğunu anlayabilenler diye ekleme de yapsaydım ama bilerek yapmadım o kadarına gerek yok diye düşündüm.yazımı zaten uzun tutmamın sebebi bu gereksiz soruların sorulmaması ve direkt tavsiye kısmına geçmek..yazımda türkiyeye dönmeyi düşündüğüme dair en ufak bir cümle yok ne yapmak istediğimi çok net yazdım lütfen daha fazla tartışmayalım çünkü anlaşamıyoruz..iyi günler

A2 yi bitirene kadar aman canım abartıldığı kadar zor değil modundaydım ama b1 de birdenbire zorlaştı grammer hangi kurda bitiyor? C1 c2 tekrar pekiştirme ve iş almancasımı? Yani aslen b2 sonunda bitiyormu öğrenilecek şeyler?(yeni kelimeler hariç tabi)

Almanca da c3 yok c2 de bitiyor.c1 den sonra dsh testine giricem

Sizin duygusal zekanizi hangi kurum yüksek bulduysa onlara tazminat davasi acin bence,sizi baslarindan def etmek icin müspet sonuc vermisler.
Benim kültürüme ülkeme kurban olun siz.29 yaşında iki cocugu olan bir adamin pesinden bilmediginiz bir cografyaya gitmeniz kaynana koca bulma ekseninizin ne kadar sahane oldugunu gösteriyor. Komik mühendis

Laf mı soktunuz uuuww çok havalı hahahhaha.doğacak çocuğunuza da bu ortaokul seviyesi lafları öğretin de duygusal zekası(!) gelişsin sizin gibi hahha.valla neşem yoktu sayenizde çok güldüm..cahile laf anlatmanın mümkün olmadığının bilincine yıllar önce varmış bir insanım soldan soldan lütfen

Sanki beni tanıyor hayatımı biliyor gibi konuşmuşsunuz nerden biliyorsunuz benim ne zamandan beri bu ülkede okumak istediğimi pardon? Adam için gelsem geri dönerdim bu zorluğa neden katlanayım azıcık akıl yahu..

Ayy neyse kocan eve gelip seni ezmeden boşalt içini rahatla hamile kadınsın evladına yazık ..millet olarak tek deşarj olma yöntemimiz birbirimize saldırmak olduğu için..şimdi sizin faşistliğinizi de çekemicem..sorsan ne tarih bilir ne siyaset ne coğrafya ama milliyetçi :) rahatlayınca bildir bir veda mesajı atayim konumda boşuna yer kaplama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…