Yenidoğan ziyareti

pumpkiinn

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
418
184
31
Herkese iyi aksamlar.
Henüz 20 günlük bir bebeğim var. Lohusalığı dibine kadar yaşıyorum diyebilirim. Sürekli karısılması fikir verilmesi her kafadan olur olmaz bir ses cıkması beni çok daralttı. Eşim ve ben olabildiğince önünü kesmeye calısıyoruz ama gerçekten yetersiz kaldığımız durumlar var. Misafir kabul etmiyorum bu arada bunu yapanlar yakınlarımız. Bilhassa eş ailesi :KK43: annemi lohusalığım bitene kadar misafir ediyorum diye sürekli eş ailesi bize gelmek istiyor ama inanın hiç bitmiyor konuşmaları eleştirileri ne yapacağımı şaşırdım :KK43: üstü başı sigara kokuyor bastırmak için parfüm sıkıyorlar vs yani artık cinnet noktasına geldim. Sıkıldıkça sütüm azalıyor azaldıkça daha cok stres oluyorum zaten zor bir dönemden geçiyorum nasıl yapacağım nasıl keseceğim bu durumu. Annem asla karışmaz ağzı var dili yok kadının ama eş ailesi özellikle annemi koz kullanarak dahada yerleştiler diyebilirim. Ne yapacağım ben

Herkese iyi aksamlar.
Henüz 20 günlük bir bebeğim var. Lohusalığı dibine kadar yaşıyorum diyebilirim. Sürekli karısılması fikir verilmesi her kafadan olur olmaz bir ses cıkması beni çok daralttı. Eşim ve ben olabildiğince önünü kesmeye calısıyoruz ama gerçekten yetersiz kaldığımız durumlar var. Misafir kabul etmiyorum bu arada bunu yapanlar yakınlarımız. Bilhassa eş ailesi :KK43: annemi lohusalığım bitene kadar misafir ediyorum diye sürekli eş ailesi bize gelmek istiyor ama inanın hiç bitmiyor konuşmaları eleştirileri ne yapacağımı şaşırdım :KK43: üstü başı sigara kokuyor bastırmak için parfüm sıkıyorlar vs yani artık cinnet noktasına geldim. Sıkıldıkça sütüm azalıyor azaldıkça daha cok stres oluyorum zaten zor bir dönemden geçiyorum nasıl yapacağım nasıl keseceğim bu durumu. Annem asla karışmaz ağzı var dili yok kadının ama eş ailesi özellikle annemi koz kullanarak dahada yerleştiler diyebilirim. Ne yapacağım ben
Akıllara zararlar ya gercekten
Sigara zararlı
Koku ondan zararlı yenıdıganın ortamı ıcın.
Ben krem bıle kullanmadım cocuguma kokacak dıye.
Vicdansızlar....

Herkese iyi aksamlar.
Bu arada gozunuzaydın🩷 saglıcakla buyusun minikiniz

Akıllara zararlar ya gercekten
Sigara zararlı
Koku ondan zararlı yenıdıganın ortamı ıcın.
Ben krem bıle kullanmadım cocuguma kokacak dıye.
Vicdansızlar....
Benim aklım cıkıyor cocuğa zarar verecek bir şey yapıyor muyum diye ama gerçekten onların bu kadar umursamazlığı o kadar sinirimi bozuyor ki anlatamam.. hepimizin cocuğunu bağışlasın rabbim teşekkür ederim🩷

Annem bana yardımcı oluyor ondan şikayetçi değilim ki. Eşimlede cok iyi anlaşıyorlar. Kadının ağzı var dili yok. Sorun cıkartan ne yazıkkı eş ailesi yani
yok onu anladim ama esinizin ailesi onun annesi ordaysa bizim de hakkimiz var gibi goruyordur o yuzden dedim .basbasa kalmak istiyoruz diyip iki tarafi da uzaklastirmak bence mantiklo

Eş ailesinden de sadece kayinvalidenizi ağırlayın diğer türlü zor oluyor rahatsız hissediyorum sigara parfüm dışarıdan gelen virüsler mikroplar korkutuyor diyin
Kayınvali ve görümce bu şekilde zaten. Sürekli sigara parfüm kahve keyfi vs istiyorlar yani ben kiminle ilgilenebilirim bu haldeyken. Bazen alıp cocuğumu farklı odaya kaçıyorum belki giderler sıkılıp diye ama sen uyu ben annenle otururum diyor saatlerce yine gitmiyorlar napıcam ben gerçekten bilmiyorum

Kayınvali ve görümce bu şekilde zaten. Sürekli sigara parfüm kahve keyfi vs istiyorlar yani ben kiminle ilgilenebilirim bu haldeyken. Bazen alıp cocuğumu farklı odaya kaçıyorum belki giderler sıkılıp diye ama sen uyu ben annenle otururum diyor saatlerce yine gitmiyorlar napıcam ben gerçekten bilmiyorum
O zaman durumu eşiniz konuşacak ya da gelmeyin demek yerine buraya gelirken sigara parfüm kullanmayın burdayken balkonda dahi sigara içmeyin diye kurallar koyacaksınız. Hatta ikna olmaları için doktora gittik çocuğun boğazı kızarmış bir şeyin alerji yaptığını söyledi doktor sigaraya parfüme dikkat edin diye uyardı diyin. Gidin diyemiyorsaniz güzellikle alanlarını daraltın sürekli uyarın da uyarın. Sigara içen olursa yanında yedek kiyafet getirsin onu giyip içsin sonra içeri girsin diye onlara zorlaştırıp kendinize kolaylaştırın. En önemli nokta da eşiniz bunları sizinle beraber eşiniz de söylemeli

Herkese iyi aksamlar.
Kendinize geldiyseniz anneniz de evine dönsün siz de kapatın kapınızı herkes sussun.

O zaman durumu eşiniz konuşacak ya da gelmeyin demek yerine buraya gelirken sigara parfüm kullanmayın burdayken balkonda dahi sigara içmeyin diye kurallar koyacaksınız. Hatta ikna olmaları için doktora gittik çocuğun boğazı kızarmış bir şeyin alerji yaptığını söyledi doktor sigaraya parfüme dikkat edin diye uyardı diyin. Gidin diyemiyorsaniz güzellikle alanlarını daraltın sürekli uyarın da uyarın. Sigara içen olursa yanında yedek kiyafet getirsin onu giyip içsin sonra içeri girsin diye onlara zorlaştırıp kendinize kolaylaştırın. En önemli nokta da eşiniz bunları sizinle beraber eşiniz de söylemeli
Söylüyor ama mesela şöyle bir şeyle karşılıyoruz amannnnn sizde ne pimpiriklisiniz bizde kaç cocuk büyüttük yanında sigarada içtik bebe bisküviside verdik kilo alsın diye dimi canım diyip annemi kendine taraf yapmaya calısıyor garibim ben karısmam bişi diyemem diyor ama yani gerçekten artık dayanılacak gibi değil

Enfeksiyon durumum oldu dikişlerimde tam anlamıyla iyiyim diyemiyorum o yzden bir süre daha annem benimle onlarda bunu fırsat biliyor işte
Yani şimdi eşine bir sey desen bir iki konuşup üç de Ee senin de annen burda ben bir şey diyormuyum moduna girecekse boşuna kendini yorma. Kavga ettiğinizle kalmayin. Bu arada geçmiş olsun.

Herkese iyi aksamlar.
Kısa sürede annen de dahil herkesi evine yolla. 10 gün yeterli ayağa kalkman için, sen değil eşin durdurabilir ailesini, eşin neden müdahale etmiyor...

Kısa sürede annen de dahil herkesi evine yolla. 10 gün yeterli ayağa kalkman için, sen değil eşin durdurabilir ailesini, eşin neden müdahale etmiyor...
Ediyor ama bu kadar edebiliyor işte çat kapı geliyor müsait misin diye soran yok zaten sabahtan gelip taa aksama kadar buradalar hizmet bekliyorlar çay kahve serviside dahil enfeksiyon olduğu için eşimde çalıştığından dolayı ben annemden destek alıyorum suan gönderemem ne yazıkkı

Ediyor ama bu kadar edebiliyor işte çat kapı geliyor müsait misin diye soran yok zaten sabahtan gelip taa aksama kadar buradalar hizmet bekliyorlar çay kahve serviside dahil enfeksiyon olduğu için eşimde çalıştığından dolayı ben annemden destek alıyorum suan gönderemem ne yazıkkı
Bak cnm hiçbir hizmet yapmayın, hatta sen iste biseyler onlardan , eve gelince temizlik , yemek oturtma kimseyi , sen sadece bebeğinle ilgilen, ve açıkça sigara içtikleri için bebegi ellerine veremeyeceğini belirt , tepkilerini belirtmezsen daha çok ağlarsın, susma net ol ve eşinle de konuş bu durumu , bir çözüm bulun , benim eşim doktor kesinlikle kimse kucağına almayacak , çok dikkat edilecek demişti, benden çok eşim susturdu herkesi , ailesi bebeğim prematüre doğdu diye ilk 5 ay evime gelemedi , sadece kayinvalidem ve kız kardeşim 1 saatlik uğradı çok nadir, eşin herkesi susturabilir ve evden gönderebilir tabi canı isterse ...

X