Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yenidoğan bebişlere ne lazım?

pelinoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
52
0
86
Adana
kızlar yeni doğan bebişlerimize neler almamız gerekiyor.ilk bebişim acemiyim ve bilmiyorum.heves uğruna gereksiz bisürü şey almak istemiyorum.nasıl kıyafetler almam gerekiyor?bilen arkadaşlar cewaplarınızı bekliyorum:hulya:

bir kac tane battaniye,bi tane kalin battaniye.
en az 3-4 zibin takim
gene bi o kadar cit citli badi
2-3 tulum
artik cicili 1-2 kiyafeti olursa ilk aylari cikarir annesi.
bide cocugun anne karnindaki gelisimine gore dusun hafif buyuk al kiyafetlerini. benim aldiklarim ilk 3 ayi bile dolduramadi.tulumlar boydan ilk ayda slklstlrmaya baslamisti.hayirlisiyla kucagina al bebegin ins.

bu penye battaniyeler oluyor. Onlar çok işe yarıyor. çok kullanışlı onlardan 2 tane almanı öneririm. Önü çıtçıtlı olan pijama takımları çok kullanışlı. Giydirmesi de kolay oluyor. Pijama altlık biraz fazla almanı öneririm. Çiş falan çıkıyor. Bir de bunların ayaklı olanlarından alırsan içine bir de çorap giyince üşümüyor ayakları. Benimkiler kış bebeşi oldupu için çok işime yaradı.

benim oğluşum on günlük oldu; acemi anne olarak en sık kullandığm şeylere gelince söyle ki;
kısa kollu yada sıfır kollu çıtçıtlı badiler atlet olarak.
penye battaniyeler
ağız silme bezleri
alt değiştirme örtüsü (süslü kumaş bişey alma ben öyle aldım kaka çiş kirleniyo hemen. silinebilir yada kolay temizlenir olmasına bak)
tulumlar (ayaklı olanlardan az alsaymışım diyorum çünkü şimdiden bacakları içinde bükülü kalmaya başladı)
sağma pompası (manuel ucuz bişey almıştım ben; gögsüm tıkandıkça falan açmakta kullandım, inanılmaz işimi görüyo iyi ki almışım dedim)
aklıma gelenler bunlar canım. umarım işine yarar..
kolay gelsin:)

2 penye battaniye 1 kadife battaniye al.
1 takım çok parçalı hastane çıkışı 1 takım az parçalı olanından al.
patikli pantolonlu takımlrdan alman çok işine yarayacak. uzun tulumlar çok küçülüyor çocuğu sıkıyor ve bezini değişitirirken çok sıkıntı oluyor hem ilk aylarda çok kustuğu için komple değişitirmen gerekiyor. 5 tane ağız mendillerinden al.
3 tane çorap yeterli.
2 tane içlik al.
5 tane çırçıtlı badi al.

çalışıyorsan pompayı elektrikli olanından al, evdeysen ve bazı zamanlar kullanıcaksan manuel ucuz bişey alabilirsin. ben chicconunkini 30 tl ye aldım bazı zamanlarda çok işimi gördü.

Alt açma bezi canbebenin var. ıçinde 15 adet oluyor. Onlar çok kullanışlı Uzun süre gidiyor. Ebatları da güzel. Kirlendiğinde atıyorsun.

kızlar merhaba, benim de doğumumuma 2.5 ay var, yazdıklarınız çok işimi görecek gibi, sağolun.

neler alınabilir okuyorum ama ben de markalar konusunda çok kararsız ve bilgisizim. hangi markaların ürünleri kullanışlıdır bilemiyorum.

mesela bu canbebe nin alt açma bezlerini herkes önermiş, mutlaka almayı düşünüyorum ben de.

hepinizin bebişlerine allah sağlık sıhhat versin :)

Yumuşak pamuklu kumaştan kıyafetler al mutlaka canım. Bi de bebekten bebeğe değişir ama bizimki başından geçirilen hiç bir kıyafeti giymedi. Heves edip aldığımız bluzlar, elbiseler falan hep kaldı.. Zaten yenidoğan bebeğe bişeyler giydirmek çok zor oluyo. Biz bol bol tulum ve önden çıtçıtlı kruvaze takımlar kullandık o dönemde. Tulumla bebeği alıp koyması da kolay oluyo hem..

hastane çıkışı (idil baby- konusunda en iyilerinden biri,15li aldım ben), üçer aylık dönemler için mevsime göre kolsuz-yarım-uzun kollu alttan çıtçıtlı bodyler (sayılar size kalmış,hediye gelecekleri de unutmayın, mothercare ürünleri güzel, bu arada şimdi %50 indirimi var devam eden, 7li bodyler 35-40-tl,3lüler ise 18-20tl civarı; daha uygun olsun istiyorsan eminönü havuzlu handa birçok alternatif bulabilirsin,yakalara dikkat, mutlaka yakaları çıtçıtlı veya açıldığından kışın biraz zor olduğunu duysam da zarf yaka olsun),kendinden eldivenli veya eldivensiz tulumlar(mothercare-havuzlu han-chicco da olabilir, chiccoda da tekstil ürünlerinde %50 indirim başladı,en son oğluşuma havlu tulumu 19tl den aldım,mothercarede indirimdeki 3lü tulumlar 39tl), hırka-yelek vs(hediye el emekleri dışında hazır da alın birkaç adet), bilekleri sıkmayan çoraplar,arkası muşamba önlükler,ağız bezleri mermerşahi, pijamalar,ayaklı altlar,alt-üst takımlar, uyumlu renklerde almakta fayda var, şapkalar,eldivenler(zaten çoğu takımda beraber satılabiliyor,abartmadan almakta fayda var, yine havuzlu han)..odası için bebek odası hazırlamak isteyenler maskodan bakabilir,çeşit çok.ben almadım,çok tavsiye üzerine ilk etapta park yatak almaya karar verdim, sonra bebek değil de çocuk odası düşünüyoruz, park yatak için chicco lullaby lx ile kraft 821 arasında kaldık eşimle, sallanmayı severse ihtimali üzerine sallanma aparatı olmayan chiccodan vazgeçtik..park yatak ve bebek arabası+oto koltuğu adresi de fatihteki haşim işcan geçidi, 821i alırken hem park yatakla aynı renklerde hem de oldukça hafif olduğundan kraft'ın energy travel system'i (araba ve oto koltuğu sistemini) de beğenip aldık(onda da peg perego düşünmüştük ama oto koltuğu ile kraft daha mantıklı geldi), park yatak+araba+oto koltuğu taksitle 700tl oldu..yatak için havuzlu handa visco yataklar indirimdeydi 30-tl ye aldık(821 için 65x95), uyku seti-pike-nevresim takımları anneannesi yapmıştı,yine han'dan da aldık..penye battaniyeleri çok aldım, iki tane kalın battaniye,biri mink.. biberonlar-iki boy-avent, emzik damaklı nuk, lansinoh göğüs kremi , lansinoh göğüs pedi, lansinoh manuel göğüs pompası, boğulmayı önleyici yastık sevi bebe(fabrika satış mağazası bdüzü migrosun yan caddesinde 8tl idi), canbebe alt açma örtüsü (her markette var,migrosta 10tl civarıydı, bir tane de cicili kumaş bir takım alınabilir), babyjem yan yatma yastığı, sebamedin pişik,şampuan,yağ vs ürünleri, prima 1 veya 2 no yenidoğan premium care veya normal yenidoğan,tırnak makası,burun aspiratörü,unibaby yenidoğan ıslak mendilleri,chicco emzik kutusu,sterilizatör henüz almadım çok farklı yorumlar var,emin değilim..bebek şekeri havuzlu handa kampanya vardı 100 tlye 50li içinde birçok şey olan set veriyorlar, ama anneannemiz üstlendi bu işi, o hazırlatacak lavantalı magnetleri..hastaneye giderken anne için içli dışlı hastane çıkışı önden açılan gecelik veya pijama takımları(bdüzünde beyliciumun karşı sırasında bpnin içinde atınç tekstil var, fabrika satış mağ, ben sabahlığıyla geceliği 87tl ye aldım), anne için tek kullanımlık -jokerde falan satılan- 4-5li lohusa külotları, gece boy orkid,rahat hamile terliği(shuma),birçok fanila..şimdilik aklıma gelenler bunlar..umarım yardımcı olmuşumdur..Allah hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah..

Son düzenleme:
ben 0-3 aylık 56 numara 2-3 tane kadife ayaklı tulumlardan aldım..
bizimki kısmetse aralıkta doğacak...
3-6 aylık alırsam 6 ayında haziran olacak giyemez diye küçük almıştım..
yorumları okuyunca 1 ayda küçülüyo diyosunuz..gidip değiştirsemmi....

dün ben de carefourdan bir tane zıbın takım aldım ama öyle ufak ki içine giydirmek için mothercareden aldığım çıtçıtlı bodylerden bile ufak çıktı. Ben de doğumu kasımda bekliyorum, ben de mi değiştirsem acaba ya da 0-3 ay yerine direk 3-6 ay mı alsak anlamadım....:))

selalar 4 aylık bir anne olarak bi kaç tavsiyede bulunucam...

bebekler çok narinler bu yuzen birde korkuyorsanız ona zarar vermekten bence küçük badyler almayın 0 3 çok küçük bazı markaların bedenleri ufak oluyor bebek 0 3 aylık dahi olsa giyilmiyor.

bence 3 6 en uygunu ama bedenlerine bakın derim
mesala ben idil baby den 0 3 badysi almıştım hiç bi kere giydiremedim yıkayıp ütülediğimle kaldı.

baby center diye bi marla var onun badyleri çok hoştu 0 3 gercekten 3 ay olana dek giydi.

ve doğumunuz kışa ya da havaların soğuk olduğu gunlere denk geliyorsa önden çıktı yulumlar hem giydirmeside kolay hemde bebeğin orası burası açılmıyor kucaüğına aldığında zorlanmıyorsun.

bebekler 2 kat giyilmeli demişti doktorum senın bi kat fazla n olucak demişti mesala sen bi tişört giymişsen o 2 tişört giymeli demişti bu yuzden ince ayaklı pantolanlar alın içlik nıyetine cok hoş loluyor hele beyaz oursa:) şirinler gibi oluyor içinede çıtlı bady giydiriyordum üzerinede tulum

penye yeleklerden öneriririm eviniz sobalı değilse fazla yün tercihh edilmiyor penye yelekler çok hoş. aklıma geldikce eklerim.

haaa bu arada bebeklerin boyu çok hızlı uzuyor ve bi süre sonra raat edemiyorlar ayaklı tulumlarla yada ayaklı pantolanlarla kiloda çok hızlı alıyorlar alışverişinizde bunlarıda göz önünde bulundurun birde doğumdam sonra çok sık dısar çıkamıyorsunuz alış veriş işi lüxe dönüşüyor bu yuzden guzel bi liste yapın .

mendil çok alın ama tülbent olsun bebeklerin cildi cok narın bazı hazır mendiller kalın oluyor. incesini tercih edin.

ben değiştireyim o zaman 3-6 aylık alayım...
hediye gelenler de hep küçük olur diyo annem...
ilk ay biraz büyük giysin napalım...
içine de bişeyler giydirceğim için sıkar sonradan çocuğu,sıkmasından iyidir,bol olsun...
annem sağolsun 40 a yakın beyaz ince tülbent kenarından ağız bezi yapmış,kenarlarını da renk renk oyalamış...hazır olanlara baktım onlar penye,büyüklerin bi bildiği vardır heralde,ben anneminkileri kullanırım...
bu arada ablam da 2 çocuk büyüttü onun doktoru da aynısını söylemişti..bebek yeni doğduğunda siz ne giyiyorsanız 2 katını giydirin,siz 1 body giyiyosanız ona üstüste 2 body giydirin gibi...:)))
oyyy yerim ben onlarıııııııııııııı........................:ecrin_bebek:
çok teşekkür ederim tavsiyelerin için....

sesomu tülbent olması daha ii ve 40 tane olmasıda çok ii çünkü çok kullanıyor yıkayım ütüleyim diyene kadar dğerleri kirlenıyor.

evet cnm..anacım da öyle düşünmüş heralde sağolsun...:)))

aydan cok cme bakmak lazimmis
mesela 60cm altindaki giyim esyalarini
pek tercih etme diyorlar banada:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…