Arkadaşlar bende ;
1 tane kadife battaniye
1 tane triko battaniye
1 tane fermuarlı battaniye
1 yorgan
1 yastık (nevresim takımı henüz almadım)
2 tane iç zıbın
7-8 tane alt üst takım (eldiven ve bereleride var)
7 çift çorap
5 tane minik patikler
5-6 adet mendil aldım
bunlar yetermi arkadaşlar yoksa eksiklerim varmı ?boshayallersmile
canım istersen 1-2 tane ince penye battaniye al ben dün aldım mesela 9 liraya. bana çok tavsiye edildi, ilk başlarda onlara çok rahat sarılıyormuş bebekler, kusarsa falan hemen yıkarsın çabuk kurur. ben de senin gibi 1 tane kadife battaniye aldım.
bir de çıtçıtlı body al istersen bir kaç tane, tecrübeli annelerden duyduğum kadarıyla hayat kurtarıyormuş, atlet yerine giydiriyorsun beli falan da açılmıyormuş.
alt üst takımlarının sayısı yeterli bence tulumu falan da sonra alırsın hepsini 0-3 ay alma, mesela ben 3-6 ay için 2 tulum aldım.
bebek havlusu eksik, bir de ben anneme mermerşahi diye bir bezden bir kaç tane omuza koymak için bez diktiriyorum. onu da yine buradan öğrendim:)) bebeği gazını çıkarmak için omuzuna alınca hem o kusarsa üstün kirlenmiyormuş, hem de bebeğin ağzı üzerindeki kıyafetler yerine temiz beze değmiş oluyormuş, bana mantıklı geldi:)
hırka yelek örüyordur belki annenler, ben de henüz almadım ama 1-2 penye yelek almayı düşünüyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. senin ne kadar var doğuma? bir de yatak olarak ne aldın? ben daha karar veremediğim için hiç nevresim takımı alamadım...