• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebekle yolculuk ve yalnız kalma.

hayır hayır tabii ki evimde yapmak isterdim. ama yasadığımız sehir sağlık imkanları bakımından cok kısıtlı. hastanedeki doktor bile doğumu burada planlamanızı önermem cünkü doğumda istenmeyen bir durum olursa gerekli destek yok hastanede dedi bize. bir de kış ayında doğacak, yollar kapalı oluyor bazen. risk almak istemediğimiz için ailemin yanında geldim. ailemin yasadığı sehir gelişmiş ve bir çok imkan var diye 🥲 yoksa ne işim var? deli miyim 😂
Anliyorum. Zor sartlar altinda dogum yapmak tabikide insani strese sokabilir.
Peki yasadiginiz sehire yakin baska bisehirde dogum yapma sansiniz yokmu. Yani dogum olacagini hissettiginizde araba mesafesi 1 2 saatlik yok veya orada kalacak bi akraba veya sartlar el veriyosa otel?

Benmi yanlis dusunuyorum bilmiyorum ama Turkiyede cok yaygin bise. Dogumda yanina annesinin gelip kalmasi, kv gelip kalmasi.
E sonra noluyo baba hic biseye elini surmeyi cesaret edemiyo sonrada alisiyo oyle kaliyo.
Evde ilk banyosu, ilk uykusu ilk kakasi bile anne babalar tarafindan deneyimlenmesi lazim. Cok guzel anilar birikiyor.
Ki gunumuz caginda hersey elimizin altinda. Internetten arastirarak sorup sorusturakak bicok seyi ogrenebiliyoruz
Kesinlikle katılıyorum. Doğal süreçleri tamamen anneye bağımlı geçiriyorlar.
Ben doğumda da eşimin kalmasını istedim. Hastanede de ikimiz kaldık iki gün. Eve çıkınca da dört gün kayınvalidem başka ilden geldiği için kaldı döndü. Sonrasında gayet de kocamla tek kaldık. Gece de kimse kalmadı.
Zor ama yapılmayacak şeyler değil

Konuyu ben mi yanlış anladım.
Aralık ayındayız, siz bir ay önce yani kasım ayında ailenizin evine gittiniz, doğum şubatta. Yani doğumdan dört ay önce ailenizin yanına gittiniz. Sebep? Bu normal bir şey mi, bana çok garip geldi. Gebelikle ilgili bir sorununuz mu var?
Üstüne doğumdan sonra da oldukça uzun bir süre kalmaya niyetlenmişsiniz.
İnanın normali bu değil. Doğumdan sonra 10-15 gün destek alırsınız, anormal bir şey gelişmediyse bebeğinize de kendiniz bakarsınız. Herkes böyle yapıyor siz niye yapamayasınız?
kar yağmadan gelmek istedik ve esimin 1 aylık sehir dısı görevi vardı. evde yalnız kalmamdansa erkenden ailemin yanına geldim. he pişman mıyım? evet 😂😂

Anliyorum. Zor sartlar altinda dogum yapmak tabikide insani strese sokabilir.
Peki yasadiginiz sehire yakin baska bisehirde dogum yapma sansiniz yokmu. Yani dogum olacagini hissettiginizde araba mesafesi 1 2 saatlik yok veya orada kalacak bi akraba veya sartlar el veriyosa otel?
en yakın sehir 170 km ve kışın yol sürekli kapanıyor çığ ve kaya düsmesi sebebiyle. planlı bir doğum olursa tabii ki dediğiniz mümkün ama bebiş bir anda gelmeye karar verirse şartlar bizi engelleyebilir diye korktuk

Kesinlikle katılıyorum. Doğal süreçleri tamamen anneye bağımlı geçiriyorlar.
Ben doğumda da eşimin kalmasını istedim. Hastanede de ikimiz kaldık iki gün. Eve çıkınca da dört gün kayınvalidem başka ilden geldiği için kaldı döndü. Sonrasında gayet de kocamla tek kaldık. Gece de kimse kalmadı.
Zor ama yapılmayacak şeyler değil
Evet tecrubesizlik oldugu icin zor olabilir ama bunuda telefonde sorarak yapilabilir. Hic bir dogumumda gidip biyerde kalmadim kimsede yanimda kalmadi. Annem yemek getiriyodu gunluk bukadar. 40ini annemle cikardim bide ayriyetten bukadar.

ya ne biliyim basta böyle plan yaptık diye hani üzülür diye endişe ediyorum.

özel arabayla gidicez gibi görünüyor su an cünkü kışın oraya uçak inmiyor malesef. dediğim gibi arabayla 8-9 saatlik yol. esim, ben, bebek ve kedi 🥲🐣
Ben 12 saat uçtum bebekle. Yanımdaki annenin bebeği daha da küçüktü. Halledersiniz merak etmeyin. Ama ben anne evinde doğurma fikrine hiç sıcak bakamıyorum. İnsan evlendikten sonra kendi başının çaresine bakabilmeli.

Nasıl rahat edecekseniz o kararı alın.
Her ikisi de yanlış değil.
Çok kolay olmaz tabi ki ama evinizde tek başınıza da bakabilirsiniz.
Yaşamadan bilinmez tabi ama size bağlı herşey, yapabileceğinize inanıyorsanız eşinizle halledersiniz.
En fazla kolay olmaz.
Sağlıkla alın kucağınıza inş

Normal olan sizin evinizde olup anne kayınvalide abla yani artık kim müsaitse onun yanınıza gelmesi. Neden bebek hayata adapte olmaya çalışırken etrafında babası yerine dedesi nenesi falan olsun?
değil mi? en mantıklısı esimle dönmem olacak. ailem zaten 20-25 gün yanımda olacak. o sürede ben de bebeğime alışmış ve sorumluluğunu tek basıma alabilecek durumda olurum.

kar yağmadan gelmek istedik ve esimin 1 aylık sehir dısı görevi vardı. evde yalnız kalmamdansa erkenden ailemin yanına geldim. he pişman mıyım? evet 😂😂
Gitmişsiniz artık olan olmuş ama doğumdan sonra o kadar kalmayın. Doğumdan sonra en fazla 20 günde ( o da sezaryen olursa) toparlanırsınız. Eşinizle gidin ve sakin kafayla bebeğinizi büyütün. Alışmanız, bağ kurmanız daha kolay olur.

Nasıl rahat edecekseniz o kararı alın.
Her ikisi de yanlış değil.
Çok kolay olmaz tabi ki ama evinizde tek başınıza da bakabilirsiniz.
Yaşamadan bilinmez tabi ama size bağlı herşey, yapabileceğinize inanıyorsanız eşinizle halledersiniz.
En fazla kolay olmaz.
Sağlıkla alın kucağınıza inş
başka bir meşgalem de yok. evde tüm gün bebeğimle ilgilenmek su an bana zor gelmiyor düsünce olarak. inşallah doğurduktan sonra da aynı düsünürüm 😂

en yakın sehir 170 km ve kışın yol sürekli kapanıyor çığ ve kaya düsmesi sebebiyle. planlı bir doğum olursa tabii ki dediğiniz mümkün ama bebiş bir anda gelmeye karar verirse şartlar bizi engelleyebilir diye korktuk
Endisenizi anliyorum nerden baksaniz 3 saate yakin yol mesafesi varmis. Ilk gebelik oldugu icin korkuyosunuz. Ama sunu soylemem gerekirse dogum olayi oyle 1 2 saatte olmuyo. Gayette 3 saatten fazla helede ilk cocukda. Ama sizin orada cig dusme ihtimali oldugu icin emin olamiyosunuz o baska.
Rabbim yardimciniz olsun.
Sizin icin en dogrusu neyse onun kararini vermeniz dilegimle😊

değil mi? en mantıklısı esimle dönmem olacak. ailem zaten 20-25 gün yanımda olacak. o sürede ben de bebeğime alışmış ve sorumluluğunu tek basıma alabilecek durumda olurum.
İnanki en çocuk bakamayacak olan insan bendim bana göre. Şu an bebeğim iki aylık olacak çok şükür. 1 ay boyunca annem ve kv dönüşümlü kaldılar birbirimize yakın olduğumuz için (buna rağmen evimde kaldım) ama her şey yine de sana bakıyor emzir uyut temizle vs.
En mantıklısı baştan evinde bir düzen kurmak ve babasıyla beraber bu anları paylaşmak.

Gitmişsiniz artık olan olmuş ama doğumdan sonra o kadar kalmayın. Doğumdan sonra en fazla 20 günde ( o da sezaryen olursa) toparlanırsınız. Eşinizle gidin ve sakin kafayla bebeğinizi büyütün. Alışmanız, bağ kurmanız daha kolay olur.
evet sanırım en mantıklısı.

Yenidogan o kdr kucuk yol gidemez 45dkda bir durmaniz gerek ve kaldirmaniz gerek bunun tibbi bir aciklamasi da vardi kedi ile zor olur ucak tercih etmelisiniz
Ama planin kendisi bastan yanlis bir sekilde eve donmeniz gerekiyor esinize haksizlik olur cok uzun sureden bahsediyorsunuzz

Endisenizi anliyorum nerden baksaniz 3 saate yakin yol mesafesi varmis. Ilk gebelik oldugu icin korkuyosunuz. Ama sunu soylemem gerekirse dogum olayi oyle 1 2 saatte olmuyo. Gayette 3 saatten fazla helede ilk cocukda. Ama sizin orada cig dusme ihtimali oldugu icin emin olamiyosunuz o baska.
Rabbim yardimciniz olsun.
Sizin icin en dogrusu neyse onun kararini vermeniz dilegimle😊
ben de daha dün esime aynısını söyledim. su an tüm korkularımız tecrübesizlikten. 2.-3. doğumum olsa büyük ihtimalle yasadığımız sehirde doğum yapmayı göze alabilecektim 😂😂

Yenidogan o kdr kucuk yol gidemez 45dkda bir durmaniz gerek ve kaldirmaniz gerek bunun tibbi bir aciklamasi da vardi kedi ile zor olur ucak tercih etmelisiniz
Ama planin kendisi bastan yanlis bir sekilde eve donmeniz gerekiyor esinize haksizlik olur cok uzun sureden bahsediyorsunuzz
uçak inmiyor o aylarda malesef. doktora sorucaz zaten eğer yolculuk yapmasında bir sorun görürse doktorumuz yapmicaz.

ben de daha dün esime aynısını söyledim. su an tüm korkularımız tecrübesizlikten. 2.-3. doğumum olsa büyük ihtimalle yasadığımız sehirde doğum yapmayı göze alabilecektim 😂😂
Kesinlikle oyle. Ilk dogum tamamen tecrubesizlik bilmiyosun sonucta ilk. 2.de tecrubenin verdigi guven hele 3 rutbeli komutan 😬
Kendimden biliyorum😊
Benimde ilk dogumum yasadigim sehirden 95km uzakta oturan anneme gelmistim gunu birlik. Ogun dogum basladi 😬 yolda trafige takildik 2 saat surdu.
2. Dogumum suyum geldi tam 7 saat sonra hastaneye gittim😬
3u soylemeyim o sezeryan oldu

Back