• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebekle yolculuk ve yalnız kalma.

Ben olsam çocuğumu babasindan ayirmazdim :) babalar sorumluluk almayı sonradan öğreniyor. Yanında bulunmanız daha iyi bence. Yenidoğan doneminde genellikle bebekler uyuyor. Kolik değilse öyle çok sıkıntınız olmaz inşallah.

İkizlerime doğum yaptım yanımda sadece 39 gün kaldı kaynanam ama zaten kızım 20 gün kuvezdeydi oğlum çıktı ilk onun herşeyi ile ben ilgilendim ben evimdne başka biryerde rahat edemezdim kimsenin yanına gitmedim de eşimle beraber büyüttük hatta çoğu zaman yanlız kaldım geceleri esim vardiyalı çalıştığı için o da yeri geldi çok çok az uyudu birlikte üstesinden geliyoruz bir şekilde çocuklar hem evlerine yatak ve duzenlerine alışıyor hem biz daha pratik olmuş oluyoruz zor mu zor ama tek bebeğe her şekilde bakarsınız bence.
Ben babasına da alışsın diye ayrı durmadım bana lazım olan bu olacakti zaten nereye kadsr başka evde ilk haftadan sora daha iyi toparladjm.

Kızlar iyi geceler 🥰🥰
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa🙄) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.

Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.

Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.

Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.

Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yok 😂 Onlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?

İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorum 🙄😂 Kedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.

Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcaz 😂 Ama bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim? 🥲

esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstüne 😂😂 sizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler 🙄🙄😂
Ailen niye hayal kirikigi yaşıyor ya şuan eşinden daha çok kimin hakkı var o çocukla zaman gecirmenin ? Kaç aydır eşinizden uzaksiniz adam en kritik anlarınızda yok, doğumdan sonra da 4 ay kalıp adamdan babalık hissini elinden almaya hakkınız yok. Yenidoganla yolculuk yapmak hele özel araç ya da ucaksa çok büyük sorun olmuyor.

Oncelikle insallah bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz 🤲
Bana dogumu kendi evinde degilde baska kisinin evinde gecirmek biraz yanlis geliyo. Tabikide sartlara gore olabilir.
Orasi nekadar annenizin evide olsa sizin bi eviniz bi duzeniniz esiniz var kisacasi yuvaniz var.
Eger dogumu kendi evinizde yaparsaniz anneniz gelemiyosa, kv gelebir, kardes, gorumce nebilim illaki birileri olmasi sartsa olabilir. Dogumu yapan sizsiniz Anne oluyosunuz esinizde Baba olacak. Dogum izni yillik izni sizin yaninizda herseye sait olmasina izin verin. Sorumluluk sahibi olmasini babalik duygusunu yasamasina izin verin
yıllık izni ve babalık iznini yanımızda gecirecek zaten esim. ama yularda bahsettiklerinizden sadece kv gelebilir onu da ben tercih etmem 😂😂 emin olun gelmemesi herkes için daha hayırlı olur cünkü 😂😂

Ailen niye hayal kirikigi yaşıyor ya şuan eşinden daha çok kimin hakkı var o çocukla zaman gecirmenin ? Kaç aydır eşinizden uzaksiniz adam en kritik anlarınızda yok, doğumdan sonra da 4 ay kalıp adamdan babalık hissini elinden almaya hakkınız yok. Yenidoganla yolculuk yapmak hele özel araç ya da ucaksa çok büyük sorun olmuyor.
ya ne biliyim basta böyle plan yaptık diye hani üzülür diye endişe ediyorum.

özel arabayla gidicez gibi görünüyor su an cünkü kışın oraya uçak inmiyor malesef. dediğim gibi arabayla 8-9 saatlik yol. esim, ben, bebek ve kedi 🥲🐣

yıllık izni ve babalık iznini yanımızda gecirecek zaten esim. ama yularda bahsettiklerinizden sadece kv gelebilir onu da ben tercih etmem 😂😂 emin olun gelmemesi herkes için daha hayırlı olur cünkü 😂😂
Peki bise sorucam merakimdan soruyorum yadirgamayin lutfen. Cunku benim cevremde yasadigim ulkede dogumda kimsenin annesi kv gelip kalmiyo tuhafima gidiyo.

Siz dogumunuzu evinizde yapsaniz olmuyomu? Yani illa yaninizda anneniz veya baskasi olmak zorundami? Esiniz gayette izinlerini kullanacakmis onunla birlikte herseyin ustesinden gelebilirsiniz.

Şubattaki doğum için ta Ekim kasımda gitmenizi anlamadım ben. Neredeyse hamileliğin son üç ayında ayrısınız.
Çok çok uzun bir ayrılık. Bana biraz abartılı geldi.
Ayrıca her memeli kendi çocuğunu büyütecek donanımda içgüdüsel olarak. Sizin bebeğiniz tabiiki bakabilirsiniz annenize muhtaç değilsiniz

İkizlerime doğum yaptım yanımda sadece 39 gün kaldı kaynanam ama zaten kızım 20 gün kuvezdeydi oğlum çıktı ilk onun herşeyi ile ben ilgilendim ben evimdne başka biryerde rahat edemezdim kimsenin yanına gitmedim de eşimle beraber büyüttük hatta çoğu zaman yanlız kaldım geceleri esim vardiyalı çalıştığı için o da yeri geldi çok çok az uyudu birlikte üstesinden geliyoruz bir şekilde çocuklar hem evlerine yatak ve duzenlerine alışıyor hem biz daha pratik olmuş oluyoruz zor mu zor ama tek bebeğe her şekilde bakarsınız bence.
Ben babasına da alışsın diye ayrı durmadım bana lazım olan bu olacakti zaten nereye kadsr başka evde ilk haftadan sora daha iyi toparladjm.
su an bana da yapabilirim gibi geliyor ama yaşamadan da emin olamıyorum 😂

Bebek ile araba yolculuk yapilir, ama omurgaları icin sık sık ara vermeniz gerekecek cünkü araba koltuklarinda uzun süre durmalari uygun degil. Dogum nasil gecer bilmiyoruz tabi ama lohusa dönmektense sahsen dogumdan önce sehirime dönerim

Peki bise sorucam merakimdan soruyorum yadirgamayin lutfen. Cunku benim cevremde yasadigim ulkede dogumda kimsenin annesi kv gelip kalmiyo tuhafima gidiyo.

Siz dogumunuzu evinizde yapsaniz olmuyomu? Yani illa yaninizda anneniz veya baskasi olmak zorundami? Esiniz gayette izinlerini kullanacakmis onunla birlikte herseyin ustesinden gelebilirsiniz.
Bunu ben de anlamadım.
Yani mutlaka o şehirde de hastane vardır. Hiç mi doğuran kadın yok.
Ben hiç bir gerekçeyle kocamdan 3 ay ayrı kalıp hamileliğimde tek kalmazdım.

Doğuma eşim olmadan girmeyi hiç istemezdim. Allah kimseyi bu mecburiyette bırakmasın bence o kısım zor. Ama sonrasında ailenin yanına gitme durumuna ben olumsuz bakmiyorum. Doğumda yanında olsa sonrasinda ailenin yanına gitme şanşın var mı? 1 ay, 40 gün gibi. Ben iki çocuğumda da 40-50 günlükken ailemin yanına gittim 30-40 gün kaldım sonra döndüm. Diğer türlü o süreçte çok zorlanirdim. Eşimi ozlemekte çok zordu ama daha tercih edilirdi benim için. Bide 1-2 haftada 1 gelme imkanı vardi geldi gitti derken ben ara ara böyle gitme ihtiyacı duyduğumda gittim ailemin yanına. Yardımlarını da gördüm 🙏 Ama doğuma eşsiz girme fikri bilemedim. Bence bunu bir kez daha düşünün.

hayır hayır tabii ki evimde yapmak isterdim. ama yasadığımız sehir sağlık imkanları bakımından cok kısıtlı. hastanedeki doktor bile doğumu burada planlamanızı önermem cünkü doğumda istenmeyen bir durum olursa gerekli destek yok hastanede dedi bize. bir de kış ayında doğacak, yollar kapalı oluyor bazen. risk almak istemediğimiz için ailemin yanında geldim. ailemin yasadığı sehir gelişmiş ve bir çok imkan var diye 🥲 yoksa ne işim var? deli miyim 😂

ya ne biliyim basta böyle plan yaptık diye hani üzülür diye endişe ediyorum.

özel arabayla gidicez gibi görünüyor su an cünkü kışın oraya uçak inmiyor malesef. dediğim gibi arabayla 8-9 saatlik yol. esim, ben, bebek ve kedi 🥲🐣
Bebek beslenme dışında çok sorun olmuyor arabada anne karnında hissettikleri için daha sakin bile oluyorlar. Şuan ailenizi değil eşinizin ve bebeğinizin bağını düşünün. Kedi hakkında bilgim yok onu başka arkadaşlar söyler

Ben gitmenden yana oyumu kullanıyorum, bebegin baba kokusuna da ihtiyaci var, ayrica babaninda baba oldugunu idrak etmesi icin cocuguyla bolca vakit gecirmesi gerekiyor.

Anane ve dede zaten Agustos sonrasi hep gorecekler, doguma az kaldi yahu bu arada, bebe aramizda buyudu sanki 🤩♥️

Konuyu ben mi yanlış anladım.
Aralık ayındayız, siz bir ay önce yani kasım ayında ailenizin evine gittiniz, doğum şubatta. Yani doğumdan dört ay önce ailenizin yanına gittiniz. Sebep? Bu normal bir şey mi, bana çok garip geldi. Gebelikle ilgili bir sorununuz mu var?
Üstüne doğumdan sonra da oldukça uzun bir süre kalmaya niyetlenmişsiniz.
İnanın normali bu değil. Doğumdan sonra 10-15 gün destek alırsınız, anormal bir şey gelişmediyse bebeğinize de kendiniz bakarsınız. Herkes böyle yapıyor siz niye yapamayasınız?

Bunu ben de anlamadım.
Yani mutlaka o şehirde de hastane vardır. Hiç mi doğuran kadın yok.
Ben hiç bir gerekçeyle kocamdan 3 ay ayrı kalıp hamileliğimde tek kalmazdım.
Benmi yanlis dusunuyorum bilmiyorum ama Turkiyede cok yaygin bise. Dogumda yanina annesinin gelip kalmasi, kv gelip kalmasi.
E sonra noluyo baba hic biseye elini surmeyi cesaret edemiyo sonrada alisiyo oyle kaliyo.
Evde ilk banyosu, ilk uykusu ilk kakasi bile anne babalar tarafindan deneyimlenmesi lazim. Cok guzel anilar birikiyor.
Ki gunumuz caginda hersey elimizin altinda. Internetten arastirarak sorup sorusturakak bicok seyi ogrenebiliyoruz

Doğuma eşim olmadan girmeyi hiç istemezdim. Allah kimseyi bu mecburiyette bırakmasın bence o kısım zor. Ama sonrasında ailenin yanına gitme durumuna ben olumsuz bakmiyorum. Doğumda yanında olsa sonrasinda ailenin yanına gitme şanşın var mı? 1 ay, 40 gün gibi. Ben iki çocuğumda da 40-50 günlükken ailemin yanına gittim 30-40 gün kaldım sonra döndüm. Diğer türlü o süreçte çok zorlanirdim. Eşimi ozlemekte çok zordu ama daha tercih edilirdi benim için. Bide 1-2 haftada 1 gelme imkanı vardi geldi gitti derken ben ara ara böyle gitme ihtiyacı duyduğumda gittim ailemin yanına. Yardımlarını da gördüm 🙏 Ama doğuma eşsiz girme fikri bilemedim. Bence bunu bir kez daha düşünün.
esim doğumda ve sonrasında 20-25 gün yanımızda olacak zaten. su an karar vermeye calistiğimiz esimle evinize mi dönelim yoksa 1 ay daha ailemin yanında kalıp öyle mi evime döneyim 😂

Allahım evladınızı sağlıkla mutlulukla analı babalı kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Doğum sonrası kaçıncı gün toparlanılıyor?

Kimi 1 hafta kimi 10 günde ayağa kalkıyor okuduğum kadarıyla.

Çok korkunç doğum hikayesi yaşamazsanız doğumdan bir kaç gün sonra,mümkünse eşinizle beraber evinize dönün bence.

Ben gitmenden yana oyumu kullanıyorum, bebegin baba kokusuna da ihtiyaci var, ayrica babaninda baba oldugunu idrak etmesi icin cocuguyla bolca vakit gecirmesi gerekiyor.

Anane ve dede zaten Agustos sonrasi hep gorecekler, doguma az kaldi yahu bu arada, bebe aramizda buyudu sanki 🤩♥️
ayy valla öğrendiğim gün daha dün gibi 🥲🥲🥲

Back