• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden İstanbul'a taşınmalı mı?

Üniversite okumak için taşınılır mı?

• Evet

OY: 67 67,7%
  • Hayır

OY: 32 32,3%

• Ankete Katılan
    99
Ne heyecan ben olsam gitmek isterdim ama istanbul diyince de :110:

Son düzenleme:
Maşallah Allah utandırmasın tebrik ederim :)

İstanbul dan her zaman kaçabilirsiniz ancak ilk binlere her zaman giremezsiniz
Kendinize mutlaka bi şans verin en kötü baktın yapamıyorsun o zaman vazgecmeyi düşünürsün

Evi satıp hep beraber döneriz mecburen.
Eşim işçi.
Direk aklima onlar geldi,çöpsüz üzüm değiliz malum:) Bu durumda mezun olunca direk mesleginizi yapabilcekseniz dönmelisiniz bence. Belki evi satmayip kiraya verebilirsiniz

Bu süreçte taşınsanız maddi açıdan zorlanır mısınız? Eşiniz ne diyor? Çocuklar küçükmüş onlara kim bakacak? Bakıcı mı ya da aileden biri mi? Şu da var ki o okullar ders çalışmanızı da isteyecek ciddi şekilde. Size ev işi konusunda da destek biri lazım. Her şeyi detaylıca düşünün.
Evet bir sürü sıkıntı var.
Maddi olarak zorlanırız muhtemelen.
Annem 4 sene bakar mı bilmiyorum.
Ev işi sıkıntı değil de okul zordur eminim.

grill, eğitim hayatın söz konusu olduğundan ne desem bilemedim, bu üniversitelerden birini bitirirsen belli bir amacın hedefin var mı? Çok saçma bir soru oldu belki ama yani nasıl desem kimi sadece diplomam var demek için okuyor, o diploma duvarda bir gurur tablosu olarak durmayacak seni amaçladığın bir hedefe ulaştıracaksa okul dönemi boyunca İstanbul'da kalıp sonra yeniden küçük bir yere taşınabilirsin, doğma büyüme İstanbul'luyum ama büyük konuşmayayım çooook önemli hayati bir durum olmadıkça yeniden İstanbul'da yaşamak istemiyorum şahsen.
Açıkçası ben de İstanbul 'da yaşamak istemiyorum.
Hayal kursam, eş evlilik çocuklar var.

Şu an memur olsam yeter diye düşünüyorum.
En az 5 sene ünv, çocuklar, geçim derdi, eşimin kıskançlığı vs.
Bir sürü şey uçuşuyor aklımda

ben olsam taşınırdım. boğaziçi mükemmel bir fırsat.

yalnız devam zorunluluğu var. tabi ki bölümden bölüme değişmekle beraber benim sayısalcı arkadaşlarım bir sürü proje, ödev yetiştirmekle uğraşıp sınav dönemlerinde çok yoğun çalışıyor.

bu tempoya yetişebilecek misiniz? tercihinizi bunları göz önünde bulundurarak yapın derim. birçok anne örgün okurken devam zorunluluğu olmayan okulları (istanbul üniversitesi gibi) tercih ediyor bu sebeple.

ama bence boğaziçini kaçırmayın. tebrik ederim

ekleme: ders programınızı kendiniz ayarlayacağınız için 4 gün yoğun bir ders programı alıp cuma gününüzü boşa çıkarabilirsiniz. bunu yapan arkadaşlarım var. haftanın 3 gününün tatil olması kafadan rahatlatacaktır sizi bence.

hazırlıkta böyle bir durum yok ama. hiç ingilizceniz yokmuş, 5 gün okulunuz olacak.

Son düzenleme:
Bogazici muhtesem bir okul.
Egitim dili Ingilizce ve 1 sene hazirlik sinifi var. Sozel alan da olsa sayisal da olsa cok fazla odev, presentation vs hazirlamaniz gerekecek, baya yogun olucaksiniz yani:) Kazanmak zor okumak da zor. (Ama ruya gibi:) 3 cocuklu oldugunuz icin esinizin ya da bi baskasinin yardimi sart.
Cok guzel bir firsat ama esiniz ne diyor? Duzeninizi bozup tekrar Ist'da denemeyi istiyor musunuz ikiniz de?
Mezun olduktan sonra Mune ablanin dedigi gibi mezun oldugunuz alanda yukselme ya da calisma isteginiz var mi?

Sozel alan dediginiz icin soruyorum: Bogazici tarih, Felsefe,Sosyoloji gibi bi alana mi kazandiniz? Ve mezuniyet sonrasi hedefiniz nedir?

Buarada tebrik ederim :)

Gs Üniversitesi hazırlık sınıfı zordur. Okuyan arkadaşlarım ve tanıdıklarım hazırlıkta bırakmak istedi. Boğaziçi ingilizce olduğu için daha kolaydır.

İstanbuldan sıkıldıysanız odtü veya bilkent ya da izmir yüksek teknoloji düşünmez misiniz?
Evet eminim ben de çok zorlanacağım.

Başka üniversite olur ama çocuklara kim bakacak?

Yine şehir değiştirmek lazım.

Yaşını dert etme, okumanın yaşı yoktur. 3 çocuk var üçünün de yaşları çok küçükmüş. Senin yerinde olsaydım çok düşünürdüm ama en sonunda denemeye karar verirdim. Çünkü ileride aklıma gelip pişman olacağıma, keşke okusaymışım diyeceğime en azından dener, olmuyorsa bırakırım dünyanın sonu değil ya.
Tekrar evi al sat, küçük şehire taşın olmaz ki.
Hem madden hem manen zorlanırız.

Direk aklima onlar geldi,çöpsüz üzüm değiliz malum:) Bu durumda mezun olunca direk mesleginizi yapabilcekseniz dönmelisiniz bence. Belki evi satmayip kiraya verebilirsiniz
Kira zor.
Biz 500-600 e kiraya versek, İstanbul'da en kötü evler 1000 tl den başlıyor.
Asgari ücret, büyüğün okulu, servisi vs.

Masrafı da çok.

Tekrar evi al sat, küçük şehire taşın olmaz ki.
Hem madden hem manen zorlanırız.
İstanbul'da anneniz varmış sanırım, evi satmak yerine siz çocuklarınızı alıp annenize gelseniz, eşiniz kalsa, siz okuldayken anneniz bakar üstüne bakıcı da tutabilirsiniz. Tatil dönemleri de eşinizin yanına dönersiniz olmaz mı?

ben olsam taşınırdım. boğaziçi mükemmel bir fırsat.

yalnız devam zorunluluğu var. tabi ki bölümden bölüme değişmekle beraber benim sayısalcı arkadaşlarım bir sürü proje, ödev yetiştirmekle uğraşıp sınav dönemlerinde çok yoğun çalışıyor.

bu tempoya yetişebilecek misiniz? tercihinizi bunları göz önünde bulundurarak yapın derim. birçok anne örgün okurken devam zorunluluğu olmayan okulları (istanbul üniversitesi gibi) tercih ediyor bu sebeple.

ama bence boğaziçini kaçırmayın. tebrik ederim

ekleme: ders programınızı kendiniz ayarlayacağınız için 4 gün yoğun bir ders programı alıp cuma gününüzü boşa çıkarabilirsiniz. bunu yapan arkadaşlarım var. haftanın 3 gününü tatil olması kafadan rahatlatacaktır sizi bence.

hazırlıkta böyle bir durum yok ama. hiç ingilizceniz yokmuş, 5 gün okulunuz olacak.
Bunlar şu an öğrendiklerim, bir de daha çok sıkıntı yaşarsam çocuklarla, eşimle.

Bilinmezlik korkutuyor.

İstanbul'da anneniz varmış sanırım, evi satmak yerine siz çocuklarınızı alıp annenize gelseniz, eşiniz kalsa, siz okuldayken anneniz bakar üstüne bakıcı da tutabilirsiniz. Tatil dönemleri de eşinizin yanına dönersiniz olmaz mı?
Eşim asla kabul etmez.
1 haftalık ayrılıklarda bile hasretimize dayanamayıp ağlar.

Açıkçası ben de İstanbul 'da yaşamak istemiyorum.
Hayal kursam, eş evlilik çocuklar var.

Şu an memur olsam yeter diye düşünüyorum.
En az 5 sene ünv, çocuklar, geçim derdi, eşimin kıskançlığı vs.
Bir sürü şey uçuşuyor aklımda

Üstünde çok iyi düşünmek lazım, senin için sesli düşünüyorum, incitecek birşey yazarsam lütfen müdahale et, kendimi senin yerine koyuyorum, bu arada altını çizeyim okumanın yaşı yoktur fikrine inanıyorum, yaş kaç olursa olsun okuyanları destekliyorum lakin senin durumun tüm aileni etkileyecek bir durum ve sanırım senin okuyacağın bölümde mesleki kariyer yapma gibi bir kaygın yok, hani bana net olarak Mune ben Galatasaray üniversitesine gideceğim ama şu bölüme gitmeyi hep istemiştim, o bölüme gidip kaç senede biterse bitsin falanca mesleği yapacağım, he bak o zaman tereddütsüz git, kapat gözünü hayalinin peşinden koş derdim ama sen bana bir amaç sunmuyorsun, o zaman İstanbul'a gidip bu üniversitelere kaydolmanın bir manası yok, maksat yalnızca üniversite okumaksa bulunduğun bölgedeki sana yakın ve puanın tutan bir üniversiteye de gidebilirsin, AÖF de yapabilirsin.

Kimse alınıp kırılmasın, kötü bir niyetle yazmıyorum gerçekten, yani sırf falanca üniversitenin filanca bölümünden mezun oldum demek için o üniversitelere yazılmasınlar, direkt sana demiyorum @grill mevzuyla bağlantılı diye yazdım, üstüne alınıp sakın gücenme olur mu? Belli başlı üniversitelerin bir takım bölümlerinde okumak amaca hizmet edecekse bir anlamı oluyor, yaşın önemi yok, kardeşimde kaç yaşından sonra aftan yararlanıp yeniden üniversiteye döndü, çift üniversite bitirdi ama kendi branşı ve çalıştığı firmayla ilintili bölümlerdi, mesleki kariyerine artı kattı, anlatabiliyor muyum demek istediğimi?

Bir de İstanbul korkutuyor artık beni, şehrin kabahati yok ama aşırı kalabalık ve göç alan bir şehir, pahalılığı zaten malum, suç oranı da arttı, 3-5 gün gezmeye gidiyorum o da Boğaz'ın hatrına:)

Kira zor.
Biz 500-600 e kiraya versek, İstanbul'da en kötü evler 1000 tl den başlıyor.
Asgari ücret, büyüğün okulu, servisi vs.

Masrafı da çok.
Asgari ücret üzgünüm ama çok zor olur,kira vermeseniz de zor. Siz mezun olmadan çocuklarınız okula başlayacak. Ev işleri,okulun zorlugu,es/anne olmanın yükleri manevi destekle atlatılır ama maddi olarak iyice ölçüp biçmek ayarlama yapmak lazım.

Bunlar şu an öğrendiklerim, bir de daha çok sıkıntı yaşarsam çocuklarla, eşimle.

Bilinmezlik korkutuyor.
ben çok sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. 8-5 çalışan bir anne de olabilirdiniz. işte geçireceğiniz süreyi okulda geçireceksiniz sadece. hatta işte geçireceğinizden daha azını geçireceksiniz okulda.

çünkü bazı derslerin devam zorunluluğu olmuyor ya da dersiniz ille her gün akşama kadar sürmüyor. dediğim gibi 4 günü doldurup 1 günü boşa çıkan arkadaşım da var, 5 gün giden ama 2 günü 1de biten de var. ders programı çok esnek.

vize-final dönemi yoğun geçecektir. onda da eşiniz destek verirse atlatırsınız.

yani bence üniversitenin öyle aşırı zorluğu olmayacaktır size. sadece istanbul’a geri dönüş maddi açıdan zorlar. onu düşünmelisiniz. okul çevresinde eve çıkan arkadaşlarım 1500 tl kira ödüyor. yemesi içmesi her şeyi küçük şehirden daha pahalı zaten.

anneniz bakmayacaksa bakıcı masrafı.

onun haricinde okulun fazla bi masrafı olmaz. sadece kitap parası ödeyeceksiniz.

Üstünde çok iyi düşünmek lazım, senin için sesli düşünüyorum, incitecek birşey yazarsam lütfen müdahale et, kendimi senin yerine koyuyorum, bu arada altını çizeyim okumanın yaşı yoktur fikrine inanıyorum, yaş kaç olursa olsun okuyanları destekliyorum lakin senin durumun tüm aileni etkileyecek bir durum ve sanırım senin okuyacağın bölümde mesleki kariyer yapma gibi bir kaygın yok, hani bana net olarak Mune ben Galatasaray üniversitesine gideceğim ama şu bölüme gitmeyi hep istemiştim, o bölüme gidip kaç senede biterse bitsin falanca mesleği yapacağım, he bak o zaman tereddütsüz git, kapat gözünü hayalinin peşinden koş derdim ama sen bana bir amaç sunmuyorsun, o zaman İstanbul'a gidip bu üniversitelere kaydolmanın bir manası yok, maksat yalnızca üniversite okumaksa bulunduğun bölgedeki sana yakın ve puanın tutan bir üniversiteye de gidebilirsin, AÖF de yapabilirsin.

Kimse alınıp kırılmasın, kötü bir niyetle yazmıyorum gerçekten, yani sırf falanca üniversitenin filanca bölümünden mezun oldum demek için o üniversitelere yazılmasınlar, direkt sana demiyorum @grill mevzuyla bağlantılı diye yazdım, üstüne alınıp sakın gücenme olur mu? Belli başlı üniversitelerin bir takım bölümlerinde okumak amaca hizmet edecekse bir anlamı oluyor, yaşın önemi yok, kardeşimde kaç yaşından sonra aftan yararlanıp yeniden üniversiteye döndü, çift üniversite bitirdi ama kendi branşı ve çalıştığı firmayla ilintili bölümlerdi, mesleki kariyerine artı kattı, anlatabiliyor muyum demek istediğimi?

Bir de İstanbul korkutuyor artık beni, şehrin kabahati yok ama aşırı kalabalık ve göç alan bir şehir, pahalılığı zaten malum, suç oranı da arttı, 3-5 gün gezmeye gidiyorum o da Boğaz'ın hatrına:)
Eğer evli ve çocuklu olmasaydım, yabancı dilimi geliştirmek, vizyonumu artırmak için yurtdışına giderdim, hem çalışırım hem okurum derdim.

Ama eş ve üç küçük çocuk var. Tek çocuk olsa idare edilirdi belki. 3 minikle 5 sene yoğun bir eğitim, çalışma hayatı, yurtdışı vb hayaller imkansız görünüyor ve İstanbul pahalı bir şehir.

Back