YENİDEN BİRİKTİRMEYE BAŞLIYORUZ

Kızlar ben aslında cok para harcamıyorum ana kozmetiğe çok param gidiyor bu ay yine 350tl harcadım iatediğim şeyleri aldım ama değer mi diyorum içimden kendime yarım altın alabilecektim ama suan çeyreğe tamamlamaya calısıcam kendimi zorlayıp :KK43: program indirdim telefonuma geleni gideni hesaplayacagım bundan sonra

Değmez, ben bir seferinde 850 tl harcadığımı biliyorum, ne gerek vardı? 6 aydır tek bir kozmetik ürünü almadım. Zamanla alışıyorsun hatta daha iyi hissediyorsun kendini. Elimdekiler bitince az ve kaliteli alacağım.

Bende aptal gibi 240 liaya eczaneden nemlendirici krem almiştim.
Gecenlerde evi toplarken attim gitti:63:
Daha da kozmetik asla almam. Bir çanta dolusu en guzellerinden var. Onlari kullanip bitirecegim

Kızlar hep tüketim tuzağı bunlar birde ülkemizde vergi yüzünden herşey çok çok daha pahalı...

Kızlar ben aslında cok para harcamıyorum ana kozmetiğe çok param gidiyor bu ay yine 350tl harcadım iatediğim şeyleri aldım ama değer mi diyorum içimden kendime yarım altın alabilecektim ama suan çeyreğe tamamlamaya calısıcam kendimi zorlayıp :KK43: program indirdim telefonuma geleni gideni hesaplayacagım bundan sonra
Canim kendine diyet yap.
Asla bitmeden yenisini almama diyeti.
Bitir herseyini oyle al

Aynen öyle valla Bende saha elimdeki bitmeden yenilerini alir ve eskiyi hop kenara atarım yada birine veririm eski dediğim de yarıya gelmemiş ürünler ama.bundan sonra ne yapıyorum asla ve asla elimdeki kozmetik bitmeden almıyorum ne gerek var ya her yer bunlarla doldu taşıyor her üründen 2 3 tane çeşit almışım ne gerek varsa deliye dönüyoruz alışveriş yaparken ucuz diye lazım olmayanı da alıyoruz gereksiz yere ama 1 aydır ne kıyafet ne kozmetik almıyorum:) 2 haftadır da abur cubur almiyorun evde mısır falan patlatıyorum :) basaricaz kizlaaaar :) bakalim ayin 17 sinde neler biriktircez

Kızlar bende mesela söyle oluyorum elimde suan 4 tane fondoten var yani ne gerek var 2sini kullanıyorum sadece ama karar verdim bundan sonra elimdeki hiçbirşey bitmeden almayacağım kıyafete cok para yatırmam ben mesela ayda 2 kazak filan alırım ama kozmetiğe engel olamıyorum :KK43:

Kızlar bende mesela söyle oluyorum elimde suan 4 tane fondoten var yani ne gerek var 2sini kullanıyorum sadece ama karar verdim bundan sonra elimdeki hiçbirşey bitmeden almayacağım kıyafete cok para yatırmam ben mesela ayda 2 kazak filan alırım ama kozmetiğe engel olamıyorum :KK43:
Bende de öyle valla 4 5 fondöten üstelik bide başkalarına da veriyorum evde duracağına veriyim diyorum sonra tekrar alıyorum bizdeki hastalık olmuş artık:) bak ne yapacaksın elindeki bitmeden asla alma yasak koy kendine son damlasi kalinca yenisini al ona verecegin parayı kumbarana at yazık günah. Bide pintilerin dünyasına hoşgeldiniz belgeselleri var onlari seyret ben onlari seyredip gaza geliyorum :))

Bende de öyle valla 4 5 fondöten üstelik bide başkalarına da veriyorum evde duracağına veriyim diyorum sonra tekrar alıyorum bizdeki hastalık olmuş artık:) bak ne yapacaksın elindeki bitmeden asla alma yasak koy kendine son damlasi kalinca yenisini al ona verecegin parayı kumbarana at yazık günah. Bide pintilerin dünyasına hoşgeldiniz belgeselleri var onlari seyret ben onlari seyredip gaza geliyorum :))
Evet bende öyle yapacağım bundan sonra bende izlemiştim hepsini özellikle çinli yada japon kadın efsaneydi :KK70:

Evet bende öyle yapacağım bundan sonra bende izlemiştim hepsini özellikle çinli yada japon kadın efsaneydi :KK70:
Babahan onun o yüz ifadesi beni mahvediyor. Klozette sifonu çekmemek için idrarını şişeye dolduran bi kadın vardı bide villa da yaşıyor ve jipi var kadının:)

Kozmetik kadınların en büyük zaafı. 4 aydır düzenli kullandığım nemlendirici maske dışında sadece bir rimel aldım. Eskiden Gratis indirimlerinden poşetlerle tasirdim herşeyden üçer beşer olurdu ki sürekli makyaj yapan biri de değilim. Sadece cilt bakımı ve temizlik önemlidir benim için.
Elimde hala en az 4-5 ay daha yetecek kozmetik ürünü krem, temizleyici, vs var.
Ciddi paralar veriyoruz kozmetige gerçekten. İhtiyacımız olana kadar almamaya çalışmak en doğrusu doğal da guzeliz kızlar:)

Kozmetik harcamalarını azaltmak isteyenlere kendi yöntemlerimden bahsedeyim :KK37:
Öncelikle trendleri takip etmiyorum, yeni çıkan ürünlere bakmıyorum, sosyal medya ünlüleri youtuberlar vs reklam amaçlı bu kadar ürün tanıtıyor ve kullanıyor. Zaten onlara ücretsiz geliyor. Aslında fazla ürüne ihtiyaç yok.
Telefona gelen indirim mesajlarını okumadan siliyorum.
Kozmetik mağazalarına adım atmıyorum hatta internet sitelerine bile girmiyorum.
Ben evdeki makyaj malzemelerimi sayıp hangi üründen kaç tane var, bunları ne sıklıkla kullanıyorum günlük makyajımda diye hesaplamıştım gerçekten faydası oluyor. Ayrıca ilk zamanlarda kozmetik fişlerimi kumbarama atıyordum ay sonunda neye ne kadar harcadığımı anlamak için.

Bu arada aynı şeyi aksesuarlar için de yaptım. İmitasyon takılar aldığım için kısa sürede kullanılmaz hale geliyorlardı ve çok fazla alıyordum. Artık sadece gümüş kullanıyorum.

Ben de kozmetik cok alıyordum lazim olsun ya da olmasin bence cözüm ihtiyacin yoksa magazasina da girmemek yoksa elimiz gözümüz durmuo ahh ahh hele kaliteli eczane nemlendiricileri ve parfümlere verdiğim paralar :KK43: onun dışında abur cubura ve kıyafete cok harcamışım o kadar cok esarbım var ki hepsi ipek ve en kaliteli tanesi 250 tl olan bile var 30-40 esarbim vardir cok rahat şallar da aynı seviyede :KK43: suan diyete girdim kuyafet aksesuar adına hicbişey almayacgm uzuuuunnnn süre

Kızlar bende kendimce bir karar verdim giymediğim kıyafetleri bugun ayırıyorum şu kızılayın yardım kutuşarı kuruldu sokaklarsa belki görmüşsünüzdür yarın oraya bırakacağım ayrıca omurilik felçlileri için içtiğim suların kapaklarınıda biriktirmeye başladım kendime dedim ki 350tl makyaja 200tl heray kuaföre verirdim onuda kesiyorum. Diş telim için biriktiereceğim o paramı. Kısacası bende minimalist yaşama başlıyorum gerektiği kadar alacağım kullanıp bitince yenisini alacağım :)

sena9797 sena9797 canım hedeflerimizi ilk sayfaya yaz ıstersen bu sayede hedefleri tutturmaya çalışırız gaza geliriz birbirimizden gördükçe :) benim ocak ayında ki hedefim 5 gr altın . Hepimiz hedeflerimizi yazalım gaza gelelim :)
Bu arada hafta sonu bilet aldım 2 tane ve yemek yedim arkadaşlar ile 60 tl harcadım 2 3 haftadır ilk defa harcama yaptım yol param ve ekmek param dışında haftada bir falan da sigara aldigim oluyor bazen gerçi onu saymazsam sadece yol parası harcıyorum 2 3 haftadır inş böyle gider

sena9797 sena9797 canım hedeflerimizi ilk sayfaya yaz ıstersen bu sayede hedefleri tutturmaya çalışırız gaza geliriz birbirimizden gördükçe :) benim ocak ayında ki hedefim 5 gr altın . Hepimiz hedeflerimizi yazalım gaza gelelim :)
Bu arada hafta sonu bilet aldım 2 tane ve yemek yedim arkadaşlar ile 60 tl harcadım 2 3 haftadır ilk defa harcama yaptım yol param ve ekmek param dışında haftada bir falan da sigara aldigim oluyor bazen gerçi onu saymazsam sadece yol parası harcıyorum 2 3 haftadır inş böyle gider
Merhaba canım o zaman herkea ocak ayı sonuna kadar olan hedefini söylesin uazayım bende

X