Yeniden 53e doğru(hedef 6kilo)

Oruç tutuyorum ama sahursuz. Yani gece kalkıp tek kişiye yemek hazırlamaya üşeniyorum. Geçte yatamam okul var çocuklar.oluyor alıştım heralde.
Bugünde hurma orucuna niyetliyim bakalım iftarda ne yapacam. İftar öncesi yürüyüş yapıyorum. Pide ve tatlı yemiyorum. Ceviz suyuna devam. Daha ne olsun. Şimdide yoga öğrenmeye çalışcam videolardan.

Sabahtan o yoga hareketlerini yapınca günüm zor geçti. Burnumda akıyo biraz. Boğazım nasıl kurudu ya...neyse şimdi çayımı ve suyumu içiyorum bolca. Yürüyüş bile yaptım.

Dün İftarda 9 sahurda 3 hurma yedim. Bol su içtim. Çay çekirdek. İyi geçti ama tüm gece tuvalete taşındım. Sabah yeniden uyumak zorunda kaldım o yüzden. Bu akşamda hurma ve çorba yerim heralde. Çay vb tabiki.

İftarda coştum gözüm döndü resmen. Hurma da yaramadı bana. Karabuğdaymış ciyaymış... herkesi tok tutan besinlerden hiç yarar görmedim. Amannn bildiğinden şaşma. Ben sevmiyorum galiba hurmayı. Çok şekerlilerdi. Neyse cevizli suya ve yürüyüşe devam. Zorlanıyorumda bu yıl oruçta.

Oruç devam alıştık galiba. Kilom 55 civarı. Yogayı da yapıyorum. Yürüyüş var. Ama iftarda tam karbonhidratsız olmuyor.

Hey gidi günlük hey...
Valla bu yazı saymıyorum.. geçti gitti bişey anlamadan...İlkbaharda iyiydik de mi umutluyduk mesela temmuzdan falan....
Yani şöyle ki görüşmeyeli ruhen ve fiziken yerleri öptüm diyebilirim. Dolunaylar ay tutulmaları retrolar derken beni benden aldı.
Sonra ben beygir gibi saatlerce yürürken meğer demir depolarım sıfırı tüketmemiş mi ve d vitamini hiç olmamış mı ... Tabi yüklendik haplara iğnelere. Daha yeni toparlıyorum.
Tombullaştım da tabi biraz. Başa sardık yani. Baştan başlayacağız...

Evet yeniden hoşgeldim.
Bugün değişimin ilk günü... Başlıyorum...
Sabah kaynamış iki yumurta domates salatalık maydonoz siyah zeytin.
Öğlen ton balık ve aynı çiğ sebzeler. Akşam belli değil. Ama görüldüğü üzere püf noktası ağırlıklı olarak protein ve çiğ sebze salata.

Arada koca kupa filtre kahve ve 50 gr ayçekirdeği yendi. Sonra sakız çiğneyince ben tabi aşırı acıktım. Durmadan su içmeme rağmen.

Tabi dayanamadım. 2 tane yağda yumurta 1 kaşık mayonez 1 salatalık ve aşırı çok zeytin yedim. Ekmek yememek için zor tuttum kendimi. Malesef bir avuç sarı leblebi yemiş olabilirim. Artık acıkmamayı umuyorum. Akşama yürüyüş yaparım.

Öğlen yağda iki yumurta ve protein süt. İki üç kaşık kuru fasulye. Akşam döner ve salata
Bir saat yürüyüş.

Bugün erkenden yemiyim iki öğün olsun dedim ama 12 ye kadar anca oldu. Sıkıntıdan vakit geçmek bilmedi. Günler niye bu kadar yavaş ve sıcak...İçim daralıyor bugün. Regl de gelmedi daha. Durmadan civan perçemi içiyorum.

Bu 4. Gün .akşamları bir saat yürüyüş var. Kuru fasulye hariç nişastalı birşey yemedim yani 3 4 kızarmış patatesi saymazsak. Ama ödem bile atmadım daha heralde regl ile alakalı. Bekliyoz bakalım. Tartıda ondan sonra tabiki.

Neyseki çok bekletmedi. Geldi.
Sabah biber kavurması zeytin iki yumurtalı fasulye.
Saat üçte çedarlı tavuk makarnasını yemedim. İki soğan halkası yedim.
Ama akşama kısır kek mantı yapmışlar napcam şimdi. Açıklamak istemiyorum kurallarımı. Tokum diye az takılırım artık.

Sabah ekmeksiz kahvaltı. Akşamda balık var yağda kızarmış ama olsun. İyi gidiyorum da şu mutfağın heryerini kuşatmış kuru ve yaş meyveler bitiriyo beni. Eşim sağolsun...
Bozmak yok artık. Meyve iki ay sonra...

Haftasonu tek kaçamak 3-4adet kuru ve yaş üzüm oldu. Kısırdan ve mantıdan anca birer kaşık tadımlık yemişimdir. Simitler lokumlar havada uçuştu desem... Yemedim yemedim de dün akşam bira içtim. Tuzlu fıstık çekirdek. Yatmadan da elma yedim.
Velhasıl öğün saatleri düzensiz ve alkok var. bu nedenle göbeğim hala kocaman... Onu da çözecez mutlaka. Taviz yok.

Sabah bir kaynamış yumurta peynir zeytin vb. Kahvaltı.
Saat üçte taze fasulye salata ayran. Biraz öncede kaju falan yedim. Sütlü kahve içiyorum şimdi.
Leptinin çalışması için sakız dahi çiğnememeli aralarda ama ben atıştırıyorum. Bir süre sonra düzene girecektir acalem yok. Yürüyüşü de akşam yapıyoru. Bu hafta bir saati aşarım.

Kilom bu sabah 60.2
Kahvaltı bir yumurtalı sucuk kaşar bol zeytin az peynir domates çiğ yemiş. Yaklaşık yedi saat tuttu beni. Akşam üzeri tavuk salata taze fasulye az daha yemiş. Bir de hünnap yedim. Merakımdan ama beğenmedim. Kurusu daha iyi olabilir.
Yürüyüş 75 dk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…