Arkadaşlar,
Bir iki gündür yazamadım. Biliyorsunuz kahana diyeti yapıyordum. Dün diyeti maalesef bozdum. Ellerimdeki egzama baya kötüleşti artık dayanamayıp soluğu doktorda aldım. Doktor artık bu böyle olmayacak yeni tedavi uygulayacağım çok kötü gidişin dedi.(çünkü kollarıma kadar artarak devam eden bir acı, kaşıntı, yara olayı var artık...) Kortizon iğnesi, serum, kortizonlu krem, nemlendirici krem ve başka bir iki şey daha verdi. He birde akşamları rakı iç dedi bana!
Aynen böyle güldüm! Ama gülme ciddi söylüyorum; rakı veya viski iç akşamları dedi. Şarap içme kaşıntını arttırır dedi. Hatta sonra bunu ilginç bulduğum için hemen arayıp babamla paylaştım. Yıllar önce çok fena bir alerji olmuştum doktor bana rakı vermişti de öyle geçirmişti dedi. Çok ilginç değil mi ya? İlk defa duyuyorum böyle birşeyi... ki normalde alkol tüketmeyen biriyim. 35’ten sonra akşamcı mı olayım şimdi dedim herkes gülüyor bana
Tam 35’lik oldum anlayacağınız. Diyette alkolün yeri nedir Karatay Hocama sorsaydım keşke karşılaşmışken!
Bu arada kortizon iğnesini hemen orada yaptırdım. Uzun süre açlığım olduğu için midem bulandı. Sabah 10.00’da kahvaltı yapmıştım, iğneyi olduğumda 15.30’du. Kortizondan sonra tuzlu birşey tüketmemem gerekiyordu ancak ben dışarda olduğum için ve uzun süre de dışarda olacağım için o anki mide bulantısı ve gözü dönmüşlüğün etkisiyle hamburber ve patates yedim maalesef
az önce yataktan kalkıp yüzüme baktım. Gerçekten hafif bir şişkinlik olmuş.
Bugün de kızımı baleye götürmeden önce kabak falan haşlayıp yemek termosuyla yanımda taşımayı düşünüyorum. Pazartesi günü ise lahana diyetine yeniden başlamayı düşünüyorum. Çok iyi gidiyordu ama sekteye uğradı işte.
kilomu hiç bilmiyorum lahana diyeti bitince tartılırım diye düşünmüştüm ancak şimdi kortizondan aonra da hiç cesaret edemiyorum tartılmaya. Bu hafta, en azından hafta içi 5 günü çok iyi geçirmeyi düşünüyorum. Hafta sonu kızımın balesi, tiyatrosu, oyunu vs. derken yollarda kendimi kaybediyorum.... :))