- 21 Şubat 2014
- 875
- 633
- 34
gunaydın. sosyal fobisi olan bir insan mesajlardada bu sekılde olurdu. daha yenı tanışmıssınız ilk zamanlarda prenses diyebilmek her yiğidin harcı değıldır sosyal fobide ortadan kalkıyor.
ya sakladıgı bırseyler var agzımdan birşey kaçırırım diye korktugundan sosyal fobıye vurdu olayı. ama normal olmadıgı kesin
İlla buna şans vermen mi gerek?
Yol ver gitsin.
Bildiğin sorunlu bu adam.
Bu tip hastalıklar ciddi emek ister canım.
Eğer sevdiysen, ben bu adamı iyileştiririm, kendimden önce onu umursayabilirim, her türlü destek olur emek veririm diyorsan bırakma. Ancak bu süreçte çok yıpranacağını ve çocukluk çağı travması olduğu için belki de hiç atlatamayacağını unutma. Arkadaşların dediği gibi mutlaka anlatmadığı şeyler de vardır.
Şunu unutma her evlilik ya da ilişki başlı başına bir sınav. Kimse mükemmel eşlere ve evliliklere sahip değil. Eğer muhattabın sana başka kimsede bulamayacağın bazı özellikler sunduysa gülü dikeniyle kabul edip zorlu yolda ilerle. Ama kalbin ısınmadıysa, sadece ettiği iki üç güzel laf hürmetine bu şartlarda devam etmek zorunda değilsin. O lafları herkes söylüyor emin ol!
Bir şey sorcam bu sosyal fobi ileride evlensek bile cinselliğe de etkisi olucak belki değil mi ?
Belki evde oturmak isteyecek sürekli ki ben gezmeyi seven biriyim
Adamin fazla sosyali de zor asosyali de. Yani kisacasi erkekler zorzamana Birak derim. Daha bir kere yuzyuze gorusmusun. Biraz daha bekle tanimaya calis
karısını yaz tatilinde memleketine göndermiş olmasın ? O yüzden ancak 4-5 ay sonrasına size zaman veriyor olmasın ? Belki o zamanlar yeniden
Çok mantıklı yazmışsın canım sanırım en doğrusu benim onun kalbini incitmeden durumu anlatmam, yapamayacağımı vs...
benim içimde herhangi bir sevgi yok zaten öyle kolay aşık olabilen biri değilimdir.
aracı olan arkadaşım da yalan söylücek değil herhalde
canım seninle aynı yaştayız sanırım. eski mesajlarına filan da şöyle bir göz gezdirdim hemen hemen aynı psikolojideyiz. evlenmek istemek dünyanın en normal şeyi ama bunun için kendimizi ateşe atmamızın elle tutulur hiç bir yanı yok. Benim anladığım birşey varsa o da şu, O kişi ile tanışıldığında kalp atıyor zaten. Hiç zorlama kendini. Buraya konu açtığına göre zaten kafana yatmamış. Destek arıyorsun belli ki. Bence devam etme. Çok zor çünkü. Hatta bence fazla açıklama bile yapma. Belki o da incinir. Sonuçta bu durumu kendisi seçmedi.
Sadece yüzyüze görüşünce daha mantıklı hareket edebildiğini söyle bitir. Bu kadar basit :)
Daha bu hafta sonu ben de bir arkadaş aracılığıyla uzun süredir telde görüştüğüm biriyle yüzyüze konuştum. İnan aynı ikilemi yaşadım. Evet olabilir ama katlanmam gereken çok şey de vardı. Olmaz dedim. Bu kimseyi beğenmemek değil. İnsan evliliği hayatını biraz daha kolaylştırmak için yapmalı. Birşeylere katlanmak için değil
Allah karşına gönlüne göre birini çıkartsın.
Aracı olan arkadaşınız nüfus müdürü mü ? Kimlik kayıtlarına hakim mi ? Evli olduğu halde kendisini bulunduğu çevreye bekar olarak tanıtan erkeklerle dolu ortalık.
Aracı arkadaşınız sizi bu denli düşünüyorsa neden beyefendinin sosyal fobisi olduğunu söylememiş mesela size ? Gerçekten tanımadığınız , duygusal anlamda bir şey hissetmediğinizi söylediğiniz bir adamla evlilik hayali kurmak ve cinsel hayatınız için endişelenmek normal değil.
Elbette nüfus müdürü değil ama evli olmadığını bilecek kadar da tanıyor...Sosyal fobi psikolojik bir şey ve bunu bilmesini gerek yok,bilseydi söylerdi yeterince tanımıyordur o ayrı..Ama evli olmadığını söyleyecek kadar tanıdığını düşünüyorum..
Hoş evli olsa farklı amaçları olurdu benle ,bu çocuk yüzüme bile bakamadı ,yerde tuğlayı izleme fantazisi yoksa tabiii ..
yaa bunların ikisi de aynı adam mı ki? okur okumaz aklıma bu geldi..
sesleri falan aynımıydı emin misin? ne bileyim yaa zaman kötü kimseye güven kalmadı..