Kanunen itiraz hakkım varken bu hakkimi kullanmayacak fedakarlık ettim evet yuzde 300 de anlaştık%25’in lafını bile etmedim diyorsunuz ama fedakarlık gibi de bahsediyorsunuz bundan. Zaten doğru olan lafını etmemeniz. Şu zamanda ev sahibi de kiracı da elini taşın altına koymalı. Ben de kiracıyım. Kira ev sahibinin üniversite öğrencisi kardeşinin hesabına yatıyor direkt. O yüzden %25 mevzusu aklımın ucundan bile geçmemişti benim. Direkt emsalin biraz altını kabul ettik. Zaten beklediğimiz de oydu.
Akıl, mantık ve vicdan sahibi biriymişsiniz demek ki.Kanunen itiraz hakkım varken bu hakkimi kullanmayacak fedakarlık ettim evet yuzde 300 de anlaştık
sözleşme yenilenme dönemi ne zaman?bina eski değil 8yıllık, depreme dayanıklı.. yapan mütahitin de kendisinin oturduğu ev o apartmanda. Geçen depremde kontrol için çağırmıştık sağlam raporu vermişlerdi.
Yine arttırmazdık ama kendi ev sahiplerimiz o kadar yüksek yapınca mecbur kalıyoruz, benim yine bir çıkarım yok ama annem boşanmış bir kadın tek geliri kira , gelen kiranın üzerini de biz tamamlıyoruz.
Önceden haber verdim kiracıya kuralına göre yaparız dedi. Yani şimdi kiracıda bizi enayi durumuna sokuyor. Bedavadan yaşıyorlar evde.
fedakarlık gibi değil direkt fedakarlık oluyor. yasal olarak %25'in bir kuruş üzerini vermeme hakkı var. ev sahibi de bişey yapamaz veya isterse uğraştırabilirdi. yasal hakkını kullanmak yerine anlaşmayı tercih etmiş.%25’in lafını bile etmedim diyorsunuz ama fedakarlık gibi de bahsediyorsunuz bundan. Zaten doğru olan lafını etmemeniz. Şu zamanda ev sahibi de kiracı da elini taşın altına koymalı. Ben de kiracıyım. Kira ev sahibinin üniversite öğrencisi kardeşinin hesabına yatıyor direkt. O yüzden %25 mevzusu aklımın ucundan bile geçmemişti benim. Direkt emsalin biraz altını kabul ettik. Zaten beklediğimiz de oydu.
O konuyu hatırlıyorum . Ev sahibi 6200 istemişti , kiracı da 6000 TL vermişti . 200 TL için anlaşmaya yanaşmadı ev sahibi .fedakarlık gibi değil direkt fedakarlık oluyor. yasal olarak %25'in bir kuruş üzerini vermeme hakkı var. ev sahibi de bişey yapamaz veya isterse uğraştırabilirdi. yasal hakkını kullanmak yerine anlaşmayı tercih etmiş.
geçenlerde bir ev sahibi kiracı konusu daha vardı. ev sahibi kiracıdan epey yüksek bir kira istiyor, kiracı da %25'in lafını bile etmeden istenen kiranın 1000 TL altını falan teklif ediyor. ev sahibi pislik yapıyor, ısrar ediyor ille de kendi istediği kira olsun diye. kiracı biraz daha alttan alıyor, orta yol konusunda ısrar ediyor o da. en sonunda ev sahibinin istediği rakamın çok minicik altını teklif ediyor, ev sahibi aynı pisliğe devam ettiği için kiracı sinirlenip "madem anlaşamıyoruz o zaman ben de %25'ten bir kuruş fazla artış yapmıyorum, gidin mahkemeye verin naparsanız yapın" diyor. ve %25 zamlı kira, kiracının anlaşmaya yanaştığı fiyatın çoook altında kalıyor tabii. ev sahibi mağdur olmuş oluyor sırf inadından.
evet evet öyleydi. fazla inadın iyi sonuç getirdiğini hiç görmedim.O konuyu hatırlıyorum . Ev sahibi 6200 istemişti , kiracı da 6000 TL vermişti . 200 TL için anlaşmaya yanaşmadı ev sahibi .
5.000 de oldukça makul bir rakam bence. bizimde evimiz satıldı. 8 binden aşağı kira yok oda 1+1 evler.Bugün her şey üst üste geliyor.Normal apartmanda oturuyorum,bina 40 yıllık,muhit çok iyi ne ararsan var,bütün ihtiyaçlarımi burada karsilayabiliyorum.Kiram kiralar ucmadan hemen önce geçen Şubat'ta artarak 1300 olmuştu.Az önce ev sahibi vekili aradı 5000 dedi,o kadar da beklemiyordum dedim, ödeyemem dedim,memur maaşlarına yüzde yüz zam geldi dedi bir senede.Oyle böyle derken zorla 3500 e indik.Yuzde 25 in lafı bile geçmedi aramızda, lafını da etmezdim ama aradaki makas bir fazla olmadı mı sizce de ?
Zam orani çok fazla, merkezde iseniz kira normal benim ev sahibim gecen sene iki kere zam yapti bu sene 2500 istedi esim 2000 tl dedi ev sahibimiz tamam dediBugün her şey üst üste geliyor.Normal apartmanda oturuyorum,bina 40 yıllık,muhit çok iyi ne ararsan var,bütün ihtiyaçlarımi burada karsilayabiliyorum.Kiram kiralar ucmadan hemen önce geçen Şubat'ta artarak 1300 olmuştu.Az önce ev sahibi vekili aradı 5000 dedi,o kadar da beklemiyordum dedim, ödeyemem dedim,memur maaşlarına yüzde yüz zam geldi dedi bir senede.Oyle böyle derken zorla 3500 e indik.Yuzde 25 in lafı bile geçmedi aramızda, lafını da etmezdim ama aradaki makas bir fazla olmadı mı sizce de ?
İstanbul'da iyi bir semttir o evler.Burada 5-6 bina solumda 5300 e gördüm,daha azını da gördüm uygulamada ama değişiklik yapmaktansa ev sahibi ile anlasmak istedim5.000 de oldukça makul bir rakam bence. bizimde evimiz satıldı. 8 binden aşağı kira yok oda 1+1 evler.
İşte iki tarafı da mağdur etmeyecek bir fiyatta buluşmaya çalıştık.Zam orani çok fazla, merkezde iseniz kira normal benim ev sahibim gecen sene iki kere zam yapti bu sene 2500 istedi esim 2000 tl dedi ev sahibimiz tamam dedi
Erkek arkadaşım evini boşalttı bu ay.5 bine kiraya verdiler.Ev 4.kat asansör yok ve dökülüyor mutfak,banyo vs.cok feci durumda.Ankara
Sıfırdan girecek olana öyle zaten.Ev sahibi hatır gönül demeyip 5000 de ısrar da edebilirdi.Yeni kiracı 7000-8000 den giriyor ama size 5000 olsun dedi de 7000-8000 de değil buralar yüksek atmış birsz.Erkek arkadaşım evini boşalttı bu ay.5 bine kiraya verdiler.Ev 4.kat asansör yok ve dökülüyor mutfak,banyo vs.cok feci durumda.
Ankara'da piyasa böyle.
3500 bana çok uygun geldi. Ev sahibi olsam bende o fiyata evimi kiraya vermek istemezdim.Cunku piyasa ortada zamlar ortada.
E bir sonraki zamda %25 şartı olmayacak, orta yolup bulmaz çıkıntılık ederse direkt emsal fiyatı ister ev sahibi de. Çok da fark eden bir şey yok ki. Diyorum ya şu zamanda ev sahibi de kiracı da elini taşın altına koymalı, sağduyulu düşünüp elinden geleni yapmalı. Kiracının ev sahibinin enflasyona bağlı olarak düşen hayat kalitesini yükseltme gibi bir yükümlülüğü yok. Ev sahibi de kendi malıyla rezil olmak zorunda değil. Her şeyin fiyatı %300 artarken kira gelirinin %25 artması çok da makul değil vicdanen düşündüğümüzde.fedakarlık gibi değil direkt fedakarlık oluyor. yasal olarak %25'in bir kuruş üzerini vermeme hakkı var. ev sahibi de bişey yapamaz veya isterse uğraştırabilirdi. yasal hakkını kullanmak yerine anlaşmayı tercih etmiş.
geçenlerde bir ev sahibi kiracı konusu daha vardı. ev sahibi kiracıdan epey yüksek bir kira istiyor, kiracı da %25'in lafını bile etmeden istenen kiranın 1000 TL altını falan teklif ediyor. ev sahibi pislik yapıyor, ısrar ediyor ille de kendi istediği kira olsun diye. kiracı biraz daha alttan alıyor, orta yol konusunda ısrar ediyor o da. en sonunda ev sahibinin istediği rakamın çok minicik altını teklif ediyor, ev sahibi aynı pisliğe devam ettiği için kiracı sinirlenip "madem anlaşamıyoruz o zaman ben de %25'ten bir kuruş fazla artış yapmıyorum, gidin mahkemeye verin naparsanız yapın" diyor. ve %25 zamlı kira, kiracının anlaşmaya yanaştığı fiyatın çoook altında kalıyor tabii. ev sahibi mağdur olmuş oluyor sırf inadından.
valla izmir buca daİstanbul'da iyi bir semttir o evler.Burada 5-6 bina solumda 5300 e gördüm,daha azını da gördüm uygulamada ama değişiklik yapmaktansa ev sahibi ile anlasmak istedim
Zaten vicdanı olan çoğu kiracı imkanı dahilinde %25'ten bağımsız zam yaptı. Ben de kiracıyım, %25 diye diretebilirdim üstelik beklentimizin üzerinde zam istedi, kabul ettik. Kafamızdaki rakam %25'in çok üzerindeydi.E bir sonraki zamda %25 şartı olmayacak, orta yolup bulmaz çıkıntılık ederse direkt emsal fiyatı ister ev sahibi de. Çok da fark eden bir şey yok ki. Diyorum ya şu zamanda ev sahibi de kiracı da elini taşın altına koymalı, sağduyulu düşünüp elinden geleni yapmalı. Kiracının ev sahibinin enflasyona bağlı olarak düşen hayat kalitesini yükseltme gibi bir yükümlülüğü yok. Ev sahibi de kendi malıyla rezil olmak zorunda değil. Her şeyin fiyatı %300 artarken kira gelirinin %25 artması çok da makul değil vicdanen düşündüğümüzde.
Yani 3500e ev sahibi mağdur olabilir, ben de Ankara'dayim ve iyi bir semtse çok düşük bir rakam. Ama çevre evler de bu fiyatsa yapacak bir şey yokİşte iki tarafı da mağdur etmeyecek bir fiyatta buluşmaya çalıştık.
İsteseydim yüzde 25 ile 1670 TL yapardım bir yıl sonra başka eve sıfırdan girerdim ama yapmadım, karşılıklı olarak insaflı olmaya çalıştık.3500 yeter bu eve muhit iyi ama Allah korusun bir depremde gider,ben zaten başka eve mi geçsem diye düşünmeye başlamıştım bu depremde ama bir yıllık binanın bile çöktüğünü görünce bıraktım.Yani 3500e ev sahibi mağdur olabilir, ben de Ankara'dayim ve iyi bir semtse çok düşük bir rakam. Ama çevre evler de bu fiyatsa yapacak bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?