• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni kiram 🙄

Bugün her şey üst üste geliyor.Normal apartmanda oturuyorum,bina 40 yıllık,muhit çok iyi ne ararsan var,bütün ihtiyaçlarımi burada karsilayabiliyorum.Kiram kiralar ucmadan hemen önce geçen Şubat'ta artarak 1300 olmuştu.Az önce ev sahibi vekili aradı 5000 dedi,o kadar da beklemiyordum dedim, ödeyemem dedim,memur maaşlarına yüzde yüz zam geldi dedi bir senede.Oyle böyle derken zorla 3500 e indik.Yuzde 25 in lafı bile geçmedi aramızda, lafını da etmezdim ama aradaki makas bir fazla olmadı mı sizce de ?
Yani her şey ayağımın dibinde demişsiniz muhit çok iyi bence iyi yapmış zam oranını(ev sahipleri laftan anlamadığı için söyledim)birde düşürmüş fiyat bence çok iyi.

Bence makul .annemin kiracısı İstanbul’da konumu vs çok iyi bir yerde 2500 e yakın oturuyor. Kasım ayında kirayı 6000 yapmayı düşünüyorum. Kurallar falan diyoruz ama annemin kirası da 7000 oldu..
benim ev sahibim %300 yaptı.
Kimse kusura bakmasın ama ben vicdansız olmuyorum bu durumda . Başka yapacak bir şey yok çünkü.. valla Bizi Bu hale sokanlar utansın.
Istanbul gibi bir yerde 2500 zaten çok iyi

Yani her şey ayağımın dibinde demişsiniz muhit çok iyi bence iyi yapmış zam oranını(ev sahipleri laftan anlamadığı için söyledim)birde düşürmüş fiyat bence çok iyi.
Evet saatler geçtikce sindirmeye başladım 😊 5000 ucuktu ama 3500 iyi yine iki taraf için de

2+1 ev ilanı gördüm dün, 7000 yazıyordu. Bu durumda 3500 çok çok normal.
Siz ne diyorsunuz benim oturduğum yer hani bi kadıköy gibi değil,orada bile 8 binden aşağı ev yok adamın biri kadıköyde evi varmış,orayı 20 bin kiraya vermiş gelmiş bizim burada 7 bine sıfır daire tutmuş 13 bin cepte.

20 yıllık apartman dairesi sırf muhiti iyi diye 4.5 milyona satıldı geçen ay yaşadığım ilde.
3500 tlye kira yok gibi bir şey(ki ben Anadolu'da küçük bir ilde yaşıyorum)
Durumunuzu anlıyorum ama sizler de ev sahiplerini anlayın. Hayat pahalıya hepimize pahalı (kirada evim yok linçlemeyin)

Eski kiracı olarak beklenti biraz düşük oluyor ama 3500 fena değil artık napim gönderdim gitti
Eski kiracı olunca ne oluyor ben de onu anlamıyorum, sanki babalarının oğluyuz. Emsalleri 5300’müş, adam 3500’e razı olmuş. Yapabileceğini yapmış zaten. Hala %25 diyorsunuz.

Eski kiracı olunca ne oluyor ben de onu anlamıyorum, sanki babalarının oğluyuz. Emsalleri 5300’müş, adam 3500’e razı olmuş. Yapabileceğini yapmış zaten. Hala %25 diyorsunuz.
Yüzde 25 in lafını bile etmedim dedim oysaki ?
Eski kiracıyim,günü gününe kirayı ödeyen evine zarar vermeyen sıkıntısız bir kiracı oldugum tescilli.Bunun bir getirisi olsun tabiki.Ne kiracılar var cazgır.
Ayrıca 3000 düşünmüştüm 3500 de şüpheye düştüm ama kabul ettim sonuçta

Bence makul .annemin kiracısı İstanbul’da konumu vs çok iyi bir yerde 2500 e yakın oturuyor. Kasım ayında kirayı 6000 yapmayı düşünüyorum. Kurallar falan diyoruz ama annemin kirası da 7000 oldu..
Kimse kusura bakmasın ama ben vicdansız olmuyorum bu durumda . Başka yapacak bir şey yok çünkü.. valla Bizi Bu hale sokanlar utansın.
Şimdiden kiracıya haber verirseniz çok iyi olur bence. Bir anda insanlar duyunca panikliyor, kırıcı oluyor. Kiracınız da ona göre bir yol çizer

40 senelik eve 5000 kira isteyen adamdan ben de sağlamlık raporu almasını isterim açıkçası. Tam da gündemde deprem varken bu istek hiç de garip karşılanmaz. Sağlamlık durumuna göre kira belirlense çoğu ev sahibi aç kalacak haberleri yok.

Kirasını 6000 yapmayı düşündüğünüz şey bir tabut değildir umarım, İstanbuldaki. O ev bir tabut ise evet vicdansızsınız ama değilse normal.

Yüzde 25 in lafını bile etmedim dedim oysaki ?
Eski kiracıyim,günü gününe kirayı ödeyen evine zarar vermeyen sıkıntısız bir kiracı oldugum tescilli.Bunun bir getirisi olsun tabiki.Ne kiracılar var cazgır.
Ayrıca 3000 düşünmüştüm 3500 de şüpheye düştüm ama kabul ettim sonuçta
%25’in lafını bile etmedim diyorsunuz ama fedakarlık gibi de bahsediyorsunuz bundan. Zaten doğru olan lafını etmemeniz. Şu zamanda ev sahibi de kiracı da elini taşın altına koymalı. Ben de kiracıyım. Kira ev sahibinin üniversite öğrencisi kardeşinin hesabına yatıyor direkt. O yüzden %25 mevzusu aklımın ucundan bile geçmemişti benim. Direkt emsalin biraz altını kabul ettik. Zaten beklediğimiz de oydu.

Kirasını 6000 yapmayı düşündüğünüz şey bir tabut değildir umarım, İstanbuldaki. O ev bir tabut ise evet vicdansızsınız ama değilse normal.
bina eski değil 8yıllık, depreme dayanıklı.. yapan mütahitin de kendisinin oturduğu ev o apartmanda. Geçen depremde kontrol için çağırmıştık sağlam raporu vermişlerdi.
Yine arttırmazdık ama kendi ev sahiplerimiz o kadar yüksek yapınca mecbur kalıyoruz, benim yine bir çıkarım yok ama annem boşanmış bir kadın tek geliri kira , gelen kiranın üzerini de biz tamamlıyoruz.😆
Önceden haber verdim kiracıya kuralına göre yaparız dedi. Yani şimdi kiracıda bizi enayi durumuna sokuyor. Bedavadan yaşıyorlar evde.

Back