• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni işyerimdeki yeni arkadaşım

Ceylinceylinbjk

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2017
370
569
23
37
Selamhanımlar
Umarım iyisinizdir. 15 gün önce daha önceki işimden ayrılıp yenisine başladım. Henüz 10 gün oldu başlayalı da. Diğer yerden istemeyerek ama kendi rızamla ayrıldım(tuhaf ama ne yazıkki öyle). Oradaki ortamımı ve işimi seviyorum farklı sebeplerden dolayı ayrıldım bu yüzden üzgünüm.
Şuanda başladığım işim eskisinden daha iyi şartlarda ve evime de çok çok yakın. Neyse zaten üzgün ve mutsuzum yeni yere alışmaya çalışıyorum derken yanımdaki bana işi öğreten arkadaş(kendisi 28 yaşında bir bey) çok enteresan çıktı.
Dediğim gibi adaptasyon sürecim normalden zorlu geçiyorken birde bu çocukla ne yapacağım diye düşünmeye başladım.
Özünde iyi biri gibi fakat anlamadığım bişey var. Bana işi öğretirken inanılmaz derecede sandalyeleri yaklaştırıyor, hatta sandalyelerle kalmayıp dibime giriyor, böylesiyle hiç karşılaşmadım. Niyetinin kötü olduğunuda zannetmiyorum farkındamı bilmiyorum ama AŞIRI rahatsız oluyorum. Kendisi sigara içen biri ve sanırım ağız kokusu ile birleştiğinde inanılmaz kötü bir koku veriyor çevreye. Bende sigara içmeyen birisiyim. Koku için tam 10 gündür bekliyorum yarın geçer bugün geçer fakat geçmiyor.
Bu arada işi iyi biliyor, bu yüzden burada tutunabilmiş ve bunu kullanarak insanlara birazda şımarık tavırlar sergiliyor. Sanki 18 yaşında ergenle muhatap oluyoruz, bir dk susmuyor. Örneğin mail çalışmıyor, tam 85 defa mail çalışmıyor diye söyleniyor. Çenesinden başıma ağrılar giriyor. Uzaklaşıyorum, sandalyeyi uzağa çekiyorum, burası biraz sigara koktu diyorum, camı açıyorum, hatta bazı şımarık tavırlarında bozuyorum bile yeni olmama rağmen ama yok anlamıyor. Geçer geçer diye bekliyorum ama bir türlü alışamadım. Müdürde tam arkamızda oturuyor çok sıcakkanlı,anlayışlı da bir hanımefendi. Acaba konuşsam da o mu biraz uyarsa? Ne diyorsunuz? Özellikle dibime kadar girip (bakın yan yana değil dibime dibime giriyor) o kokuyu bana vermesi benim çalışma verimimi düşürüyor resmen.
Yada bana mı şuan en ufak şey batıyor sizce bir şey demesem mi , ama koku olayı gerçekten çekilebilir gibi değil.
Önerilerinizi bekliyorum

Yetişkin bir arkadaş o da, çekin kenara, güzelce sigara kokusundan bahsedin, bunun onun özel hayatını da olumsuz etkileyebileceğini anlatın. Belki kimse yüzüne karşı yapıcı bir şekilde söylememiştir. Siz bir arkadaş gibi tavsiyelerde bulunun.
Müdür aracılığıyla söylemek bence ters teper, onu da müdürü karşısında rencide etmeyin. Siz oraya gitmeden önce de o müdürle çalışıyordu, müdürün bugüne kadar bu konuyu açmamış olması, bugün açması konunun size uzandığını açık eder zaten :)

Sakın müdüre söylemeye kalkmayın bence. Sigara içip geldiğinde bundan şikayetlenebilirsiniz ve bence onu uyardığınızda bozulaacak biri gibi durmuyor. Söylemekten çekinmeyin.

her işte sıkıntı vardır
ortamı seversin evin uzaktır maaşı azdır
ortamı sevmezsin ama iş şartları uygundur
bu yüzden işini bırakmayı düşünme kimsenin işi 4x4 lük değil

daha ne kadar iş öğretecek enfazla 1 aydır
ama üstüste çok sigara kokuyorsun ben içmiyorum fazla çarpıyor de

Bir paket naneli sakız al hani şu çok etkili olan var ya f...st. ondan işte. Çekmecede dursun. Her ağzının içine girdiğinde bi tane sakız ver ama sen çiğneme anlar herhalde ağzının koktuğunu. Birde her yanına yaklaştığında sandalyeni uzaklastir ve kolanya parfüm filan sık onun üstüne. Boylecilikle kötü koktuğunu anlar. Hala anlamazsa dümdük yüzüne söyle.

Selamhanımlar
Umarım iyisinizdir. 15 gün önce daha önceki işimden ayrılıp yenisine başladım. Henüz 10 gün oldu başlayalı da. Diğer yerden istemeyerek ama kendi rızamla ayrıldım(tuhaf ama ne yazıkki öyle). Oradaki ortamımı ve işimi seviyorum farklı sebeplerden dolayı ayrıldım bu yüzden üzgünüm.
Şuanda başladığım işim eskisinden daha iyi şartlarda ve evime de çok çok yakın. Neyse zaten üzgün ve mutsuzum yeni yere alışmaya çalışıyorum derken yanımdaki bana işi öğreten arkadaş(kendisi 28 yaşında bir bey) çok enteresan çıktı.
Dediğim gibi adaptasyon sürecim normalden zorlu geçiyorken birde bu çocukla ne yapacağım diye düşünmeye başladım.
Özünde iyi biri gibi fakat anlamadığım bişey var. Bana işi öğretirken inanılmaz derecede sandalyeleri yaklaştırıyor, hatta sandalyelerle kalmayıp dibime giriyor, böylesiyle hiç karşılaşmadım. Niyetinin kötü olduğunuda zannetmiyorum farkındamı bilmiyorum ama AŞIRI rahatsız oluyorum. Kendisi sigara içen biri ve sanırım ağız kokusu ile birleştiğinde inanılmaz kötü bir koku veriyor çevreye. Bende sigara içmeyen birisiyim. Koku için tam 10 gündür bekliyorum yarın geçer bugün geçer fakat geçmiyor.
Bu arada işi iyi biliyor, bu yüzden burada tutunabilmiş ve bunu kullanarak insanlara birazda şımarık tavırlar sergiliyor. Sanki 18 yaşında ergenle muhatap oluyoruz, bir dk susmuyor. Örneğin mail çalışmıyor, tam 85 defa mail çalışmıyor diye söyleniyor. Çenesinden başıma ağrılar giriyor. Uzaklaşıyorum, sandalyeyi uzağa çekiyorum, burası biraz sigara koktu diyorum, camı açıyorum, hatta bazı şımarık tavırlarında bozuyorum bile yeni olmama rağmen ama yok anlamıyor. Geçer geçer diye bekliyorum ama bir türlü alışamadım. Müdürde tam arkamızda oturuyor çok sıcakkanlı,anlayışlı da bir hanımefendi. Acaba konuşsam da o mu biraz uyarsa? Ne diyorsunuz? Özellikle dibime kadar girip (bakın yan yana değil dibime dibime giriyor) o kokuyu bana vermesi benim çalışma verimimi düşürüyor resmen.
Yada bana mı şuan en ufak şey batıyor sizce bir şey demesem mi , ama koku olayı gerçekten çekilebilir gibi değil.
Önerilerinizi bekliyorum
Onceki olayin etkileriyle herseyi gozune batirabilirsin bu donem az sabir
Mudure soyleme hemen 10 gunde abes kacar sandalyeyi her yanina cektiginde sende cekinmeden bos olan yana cek aranizda mesafe birak veya biraz arkasina cek monitoru boyle daha rahat goruyorum diye essek degilse anlar

Sigara sonrasi kolanya sakiz ikram et cekinme bundan sorarsa icmedigim icin biraz kotu geliyor icenleride anliyorum bu sekilde orta yolu buluruz de gulumseyerek max 10 gun daha egitim alir kendi masana gecersin muhtemelen zaten orada oldugun surece paslasacagin biri anladigim antipatik baslarsa oyle devam eder karsilikli anlasarak cozersiniz

Simarik gereksiz esprilerine yorumsuz hafif gulumseyerek isine bak bir yapar iki yapar sonra birakir baskalarina yaptiklarindanda sana be zaten rhatsiz olan uyarsin

İs hayatinda huzur iyi sinir cizmekten nazik olmak , gormemek duymamak ve bilmemekten geciyor zamanla edindigim tecrube bu yonde yap isi al maasi sosyalligi disarda yasa hesabi

Yeni yerin hayirli olsun ruhuna iyi gelsin atlatmana yardim etsin ceylin

Son düzenleme:
Ne güzel derdiniz var, keşke benim yaşadığım sıkıntılarda böyle olsaydı muhasebe yap yetmedi kahve yap, temizlik yap, agresif cümleler duy neyse, neyse Hayırlı olsun diyelim. İşi öğrenene kadar katlanacaksınız değil mi? Her gün size bir şeyler anlatmayacak 10 günde olmuş, çoğu gitti azı kaldı gibi görüyorum çalışan biri olarak, ben olsam naneli şeker ikram ederim süreç bitene kadar yüz yüze bakıyoruz rencide etmemek açısından o_O

Onceki olayin etkileriyle herseyi gozune batirabilirsin bu donem az sabir
Mudure soyleme hemen 10 gunde abes kacar sandalyeyi her yanina cektiginde sende cekinmeden bos olan yana cek aranizda mesafe birak veya biraz arkasina cek monitoru boyle daha rahat goruyorum diye essek degilse anlar

Sigara sonrasi kolanya sakiz ikram et cekinme bundan sorarsa icmedigim icin biraz kotu geliyor icenleride anliyorum bu sekilde orta yolu buluruz de gulumseyerek max 10 gun daha egitim alir kendi masana gecersin muhtemelen zaten orada oldugun surece paslasacagin biri anladigim antipatik baslarsa oyle devam eder karsilikli anlasarak cozersiniz

Simarik gereksiz esprilerine yorumsuz hafif gulumseyerek isine bak bir yapar iki yapar sonra birakir baskalarina yaptiklarindanda sana be zaten rhatsiz olan uyarsin

İs hayatinda huzur iyi sinir cizmekten nazik olmak , gormemek duymamak ve bilmemekten geciyor zamanla edindigim tecrube bu yonde yap isi al maasi sosyalligi disarda yasa hesabi

Yeni yerin hayirli olsun ruhuna iyi gelsin atlatmana yardim etsin ceylin

Çok teşekkür ederim canım hayırlı olur inşallah tek temennim o yönde

Selamhanımlar
Önerilerinizi bekliyorum
Naneli şeker Naneli sakız filan ikram et :KK53: eşşek kadar insana ağzın kokuyor nasıl denir ki:rolleyes:

Naneli şeker Naneli sakız filan ikram et :KK53: eşşek kadar insana ağzın kokuyor nasıl denir ki:rolleyes:
Aynen , değil mi koca insana nasıl bu ima edilir ben bile utanıyorum. Ama anlayacağıda yok gibi koku kısmını geçtik diyelim diğer konularda arkadaşlar belli et demiş ya bence ben belli etmenin bile ötesine gitmiş olabilirim ona rağmen bu hareketlere devam etmesi .... :/

Kibarca konuşabilirsiniz. Belki düşünemiyordur hareketlerinin uygunsuzluğunu.
X bey, yanımda otururken biraz daha mesafe bıraksanız,rahatsız oluyorum, ya da bu mesafe benim için rahatsız edici, fazla yakın..siz sigara içtiğiniz için farkında değilsiniz belki ama çok yoğun ve ağır bir koku benim için gibi..daha yumuşatabilirsiniz ifadeleri.
Saçma esprilerine de küçük bir gülümsemeyle yanıt verip,işinize devam edin.
Eski konuyu kapatabildiniz mi içinizde?
İnşallah yeni iş yeri çok çok iyi gelir.
Belki bu iş arkadaşı derdi de sizi meşgul etsin diye vardır:KK37:

Kibarca konuşabilirsiniz. Belki düşünemiyordur hareketlerinin uygunsuzluğunu.
X bey, yanımda otururken biraz daha mesafe bıraksanız,rahatsız oluyorum, ya da bu mesafe benim için rahatsız edici, fazla yakın..siz sigara içtiğiniz için farkında değilsiniz belki ama çok yoğun ve ağır bir koku benim için gibi..daha yumuşatabilirsiniz ifadeleri.
Saçma esprilerine de küçük bir gülümsemeyle yanıt verip,işinize devam edin.
Eski konuyu kapatabildiniz mi içinizde?
İnşallah yeni iş yeri çok çok iyi gelir.
Belki bu iş arkadaşı derdi de sizi meşgul etsin diye vardır:KK37:
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,ne güzel enerji veriyor . İçimden hiç birşeyi atamadim henüz.
Karşı taraf hep açıkça ışık yakmaya ve ümit vermeye hatta hayatı hakkında hesap sormama izin verip benim kaptırıp gitmeme o kadar çok mahal verdi ki ben maalesef en son onu unutabilmek için bir tek işten ayrılmanın işe yarayacağını düşündüm ve sonunda yapabildim. Ne yazık ki hala içimde. Herşeyin hayırlısını dilemekten başka çarem yok.
Bu arkadaş derdi de vız gelir desem tam olur sanırım:)

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,ne güzel enerji veriyor . İçimden hiç birşeyi atamadim henüz.
Karşı taraf hep açıkça ışık yakmaya ve ümit vermeye hatta hayatı hakkında hesap sormama izin verip benim kaptırıp gitmeme o kadar çok mahal verdi ki ben maalesef en son onu unutabilmek için bir tek işten ayrılmanın işe yarayacağını düşündüm ve sonunda yapabildim. Ne yazık ki hala içimde. Herşeyin hayırlısını dilemekten başka çarem yok.
Bu arkadaş derdi de vız gelir desem tam olur sanırım:)
Nihayetinde dürüst bir insan değilmiş ve sizin duygularınızı kendi egosuna alet edinmeyi tercih etmiş demek ki..çok daha onurlu şekilde iletişim halinde kalabilirdi ama demek ki o kadar erdemli değilmiş... insan zamanla neleri unutuyor,nelerin üstüne sünger çekiyor..bakın burdaki hikayelere ..geçen gün biri aşk için şunu yazmıştı “deliler gibi aşık olarak evlendiğim adama hediye aldığım ilk tabağı(çok romantik anısı varmış o zamanlar) 2 yıl sonrasında(gayet duygusuz bir şekilde) pedikür kabı yaptığımda anlamıştım, ne kadar geçici şeylermiş meğer yaşadıklarım” diye demişti..hayat bu, gerçekten tam olarak da bu..bi zaman sonra belki siz de diyeceksiniz “Allah’ım ben bu kasıntı,şişik egolu herife niye bu kadar zamanımı heba ettim” :KK20:

çok iyi yapmışsınız iş değiştirmekle, inşallah çok kafa dengi,güzel insanlar olur bu iş yerinde..mutlu,huzurlu geçer günleriniz:KK37:

Ne kadar iyi niyetlisiniz. Umarım kalbiniz hep böyle temiz kalır. Ne kadar gereksiz bir harekettir dip dibe oturmak. Hala iyi niyetli diyorsunuz. Niyetini asla bilemezsiniz. Bence herseferinde kalkıp başka yere oturun, sandalyenizi uzaklaştırın belki zamanla anlar. Anlamazsa dediğinizi yaparsınız. Kimse kimseye katlanmak zorunda değil.

astımınız olduğunu söyleyin, sigara içip geldiğinde astımın tetiklenebileceğini birkaç gündür ilaçlarınızın dozunu arttırmak zorunda kaldığınızı söyleyin. Yalan ama ne yapalım, 10 gün olmuş işe gireli ne desen olmayacak.

Ne kadar iyi niyetlisiniz. Umarım kalbiniz hep böyle temiz kalır. Ne kadar gereksiz bir harekettir dip dibe oturmak. Hala iyi niyetli diyorsunuz. Niyetini asla bilemezsiniz. Bence herseferinde kalkıp başka yere oturun, sandalyenizi uzaklaştırın belki zamanla anlar. Anlamazsa dediğinizi yaparsınız. Kimse kimseye katlanmak zorunda değil.

iş öğrettiği için bilerek yanına geliyor, kalkıp gidemez.

Back