bahsettiğiniz ihtimaller bu işe özgü değil, başka işlerde de var. bu riskleri göze almazsak hepimiz işsiz kalırız açıkçası. kıskanmayan kim var? hangi iş yerinde kıskanmayan iş arkadaşları var? insanların iyi olduğuna inancım kalmadı ki buradakilerin iyi çıkmasını bekleyeyim... yalansa yalan diyebilirsiniz yani, iyi insan bir elin parmakları kadar. :) keyfi olarak çıkarsam tazminat cezası var elbette.Bende aynı şekilde düşünüyorum. Eğitimde birşey anlamayabilirsin. İşin içine girince insanlar kötü çıkarsa ne yapacaksın? İşi biliyorum, özgüvenim var diyorsun. Bunu kıskanan insanlar çıkabilir. Eğer bu riski alıyorsan tabiki başla. Deneyim kazanırsın ama hemen evini taşıma.
Keyfi olarak çıkacak olursan ceza var mı? Birde kafama takılan aynı nitelikte bir firmaya 2 sene boyunca giremeyeceksiniz. O 2 sene boyunca ne yapacaksınız ? Sektörünüz ve başvurduğunuz birim nedir?
sektör bilişim ve ben satış departmanında yer alacağım. şöyle anlatayım, bu firmanın özel bir sertifikası var, o sertifikaya sahip diğer şirketlerde 2 sene çalışamazsın diyor. o sertifikanın olmadığı firmada çalışabiliyorum. o bahsettiği sertifika tarzı şeye sahip olan tek firma bunlar şimdilik. sektörün lideri gibi düşünün bunu. fazla detay veremediğim için kusura bakmazsınız umarım, tanıyan eden çıksın istemediğim için :) yani ben buradan çıkınca öğrendiğim satış tekniği ve deneyimi ile satış işi yapan diğer firmalarda çalışabilirim. bu sektörde istersem 5-10 sene sonra bireysel olarak bile çalışabilirim.
ev taşıma olayı şimdilik uzak ihtimal, taşınma olursa zaten bir ilçeden başka bir ilçeye taşınma olur, şehir değişimi falan değil yani.