yeni iş durumları

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Eğitimde birşey anlamayabilirsin. İşin içine girince insanlar kötü çıkarsa ne yapacaksın? İşi biliyorum, özgüvenim var diyorsun. Bunu kıskanan insanlar çıkabilir. Eğer bu riski alıyorsan tabiki başla. Deneyim kazanırsın ama hemen evini taşıma.
Keyfi olarak çıkacak olursan ceza var mı? Birde kafama takılan aynı nitelikte bir firmaya 2 sene boyunca giremeyeceksiniz. O 2 sene boyunca ne yapacaksınız ? Sektörünüz ve başvurduğunuz birim nedir?
bahsettiğiniz ihtimaller bu işe özgü değil, başka işlerde de var. bu riskleri göze almazsak hepimiz işsiz kalırız açıkçası. kıskanmayan kim var? hangi iş yerinde kıskanmayan iş arkadaşları var? insanların iyi olduğuna inancım kalmadı ki buradakilerin iyi çıkmasını bekleyeyim... yalansa yalan diyebilirsiniz yani, iyi insan bir elin parmakları kadar. :) keyfi olarak çıkarsam tazminat cezası var elbette.
sektör bilişim ve ben satış departmanında yer alacağım. şöyle anlatayım, bu firmanın özel bir sertifikası var, o sertifikaya sahip diğer şirketlerde 2 sene çalışamazsın diyor. o sertifikanın olmadığı firmada çalışabiliyorum. o bahsettiği sertifika tarzı şeye sahip olan tek firma bunlar şimdilik. sektörün lideri gibi düşünün bunu. fazla detay veremediğim için kusura bakmazsınız umarım, tanıyan eden çıksın istemediğim için :) yani ben buradan çıkınca öğrendiğim satış tekniği ve deneyimi ile satış işi yapan diğer firmalarda çalışabilirim. bu sektörde istersem 5-10 sene sonra bireysel olarak bile çalışabilirim.

ev taşıma olayı şimdilik uzak ihtimal, taşınma olursa zaten bir ilçeden başka bir ilçeye taşınma olur, şehir değişimi falan değil yani.

Evet güzel bir iteleyici olur sözleşmeni bahane edersin kimse de itiraz edemez :)
Ama maaş az geldi bana. Eğitim sonrası artma ihtimali varmı?
maaşlar bu şekilde maalesef, şimdiye kadar karşıma çıkan en iyi maaşı bunlar veriyor hatta. önceki iş başvurularımda hep asgari ücret, bazıları prim de veriyordu, cumartesi de çalıştırıyorlardı. 3-5 sene iş deneyimi falan yoksa maaşlar genelde bu şekilde. istanbula göre düşünmeyin ama, izmirdeyim beni.

Mesafe çok.uzak gibi geldi bana ben pek uzak yerlerde çalışamıyorum ama siz yaparım diyorsanız diğer sartlar fena değil hayırlısı olsun.
evime yakın iş yeri yok. ilerisi için ben taşınırım olmazsa işin yakınlarına. zaten oturduğum semti sevmiyorum.

Hafta sonu olmaması çok iyimiş bu zamanda kolay bulunmuyor hafta sonu tatil olan yerler.
Mesafeyi de dert etmiyorsanız bence olur bu iş , yeni işe başlayan için maaş iyi çoğu yer asgari ücret veriyor.

Diyelim ki 2 ay çok iyi geçti sözleşmeyi imzaladınız fakat ondan sonra işler ters gitti mobbing uygulamaya başladılar, hayattan bezdirdiler ve çıkarsanız 2 yıl başka yerde işe giremeyeceksiniz. E çıkmazsanız size yazık olacak. Ki keyfi olarak da çıkamayacaksınız, keyfi anlayışları nedir Allah bilir.
Bir arkadaşım böyle oldu, deneme süresi çok iyiydi ama ondan sonra ne olduysa oldu. Kızın psikolojisini 6 ay içinde o kadar bozdular ki panik atak oldu. Titriyor korkuyor sürekli birileri onu eleştirecek, laf atacak diye. Özgüveni gitti.
O yüzden enine boyuna ölçün biçin.
ne önerirsiniz peki? yani enine boyuna ölçüp biçme derken, nasıl ölçüp biçeyim? ben nereden anlayabilirim bana da öyle olup olmayacağını?

maaşa ne diyorsunuz peki yeni başlayan biri için? 1600+prim. 300 yemek. yeni asgari ücretin durumuna göre güncelleme de yapılabilir. teşekkür ederim bu arada :)

Öp de başına koy :) mesleğini bilmiyorum ama iyi bölüm mezunu yeni mezunlar genelde asgari ücretle iş bulabiliyorlar. Sözleşme işi de bana normal geldi ki herkes sözleşme yapıyor. İki yıö da güzel güzel çalışırsın işte :) eş durumu vs vs olursa zaten sözleşme geçersiz kalır ya da atanırsan. Ben Ankara'da işe başlarken bir anlık mallıkla senet imzalamıştım. O senet de kurum içi sözleşmenin bir parçasıydı. Kurumu kötülersen, sebepsiz yere istifa edip ortada bırakırsan vs vs diye. Şimdiki aklım olsa hayatta imzalamam. Çünkü 9 ay stresle yaşadım. :işsiz:

Yemeği de karşılıyorlar, düşününce primsiz 1900 falan yapıyor maaş. İlk işe ilk maaşa göre gayet iyi bence. Asgari ücret arttı evet ama bu bizlerin ilk iş maaşına yansımadı ne yazık ki. Hayırlısı olsun hakkınızda.

ne önerirsiniz peki? yani enine boyuna ölçüp biçme derken, nasıl ölçüp biçeyim? ben nereden anlayabilirim bana da öyle olup olmayacağını?
Mesela orda çalışan insanlarla iletişime geçip sorabilirsiniz. Genel olarak bir gözlem yapabilirsiniz. Ona göre kararınızı verirsiniz.

Hafta sonu olmaması çok iyimiş bu zamanda kolay bulunmuyor hafta sonu tatil olan yerler.
Mesafeyi de dert etmiyorsanız bence olur bu iş , yeni işe başlayan için maaş iyi çoğu yer asgari ücret veriyor.
bana cazip gelen şeyleri saymışsınız :) teşekkür ederim. yani ıncığını cıncığını ararsak ömür boyu işsiz kalırım. kusur arayan her şekilde bulur diye düşünüyorum, buraya gelip insanlar kötü çıkarsa, mobbing yersen ne yapacaksın falan diyorlar. maaş az diyen oldu. daha yükseğini görmedik ki?

Mesela orda çalışan insanlarla iletişime geçip sorabilirsiniz. Genel olarak bir gözlem yapabilirsiniz. Ona göre kararınızı verirsiniz.
elbette bunu yapacağım ama çalışma ortamlarını gördüm. herkes harıl harıl çalışıyordu. insan özeniyor yahu. öte yandan ben naif bir insan değilim pek, 4 sene kyk kız yurdunda kalınca naif kalamıyor insan. o zamanlar da bana bazen şey diyorlardı, kyk problemlerim için, iş hayatında da var öyle insanlar, o zaman ne yapacaksın? dediler. dedim ki, iş hayatında para kazanırsınız, akşam olunca eve gidersiniz. bazen izne çıkarsınız. bazen zam alırsınız vs. bir kaçış var ama yurtta bu insanlarla devamlı yaşıyorum ve kaçışım yok, demiştim. insanları tanımasam kendimi de tanıyamazdım.

Sözleşme artık her şirkette var
Sonrasında iki yıl başka firmaya girememek can sıkıcı ama alanında en iyis şirket diyorsun diğerlerinin şartları daha kötüdür muhtemelen zaten
Hafta sonu olmaması büyük artı
Maaş yeni başlayanlar için hep bu civarda
İş tecrübesi çok önemli özel sektörde iki yılda enine boyuna öğrenirsin
Uzaklık negatif yanı ama evinin komunuyla alakalı diyorsun
Belki ilerde ev arkadaşıyla eve çıkarsın yol parasını kiraya sayarsın
Ben dönüş yaparlarsa başla derim

Sözleşme artık her şirkette var
Sonrasında iki yıl başka firmaya girememek can sıkıcı ama alanında en iyis şirket diyorsun diğerlerinin şartları daha kötüdür muhtemelen zaten
Hafta sonu olmaması büyük artı
Maaş yeni başlayanlar için hep bu civarda
İş tecrübesi çok önemli özel sektörde iki yılda enine boyuna öğrenirsin
Uzaklık negatif yanı ama evinin komunuyla alakalı diyorsun
Belki ilerde ev arkadaşıyla eve çıkarsın yol parasını kiraya sayarsın
Ben dönüş yaparlarsa başla derim
teşekkür ederim, evet araştırdığım kadarıyla diğerleri bundan daha alt seviyede. attan inip eşeğe binmek olacak. tabi sözleşme detaylarını henüz bilmiyorum, belki kendileri çıkarırsa bu madde geçersiz olur.

Öp de başına koy :) mesleğini bilmiyorum ama iyi bölüm mezunu yeni mezunlar genelde asgari ücretle iş bulabiliyorlar. Sözleşme işi de bana normal geldi ki herkes sözleşme yapıyor. İki yıö da güzel güzel çalışırsın işte :) eş durumu vs vs olursa zaten sözleşme geçersiz kalır ya da atanırsan. Ben Ankara'da işe başlarken bir anlık mallıkla senet imzalamıştım. O senet de kurum içi sözleşmenin bir parçasıydı. Kurumu kötülersen, sebepsiz yere istifa edip ortada bırakırsan vs vs diye. Şimdiki aklım olsa hayatta imzalamam. Çünkü 9 ay stresle yaşadım. :işsiz:

Yemeği de karşılıyorlar, düşününce primsiz 1900 falan yapıyor maaş. İlk işe ilk maaşa göre gayet iyi bence. Asgari ücret arttı evet ama bu bizlerin ilk iş maaşına yansımadı ne yazık ki. Hayırlısı olsun hakkınızda.
daha iyisi karşıma çıkmadı ve çıkacağına da inancım yok açıkçası. gencim, masraflarım oluyor, kendi paramı kazanmak istiyorum ve bir yıldır iş arayışında olmak ama bir şeylerin çıkmaması da herhalde iş yeri stresiyle aynı şeydir.

daha iyisi karşıma çıkmadı ve çıkacağına da inancım yok açıkçası. gencim, masraflarım oluyor, kendi paramı kazanmak istiyorum ve bir yıldır iş arayışında olmak ama bir şeylerin çıkmaması da herhalde iş yeri stresiyle aynı şeydir.

Bence bir yerden başlamak lazım. Tamam iki yıl hiç bilmediğin bir yer için uzun, sonrasında da 2 yıl benzer yerlerde çalışamayacak olmak can sıkıcı. Ama bir yerden de başlamak lazım diye düşünüyorum. İşsiz olmak da dediğin gibi çok stresli.

yol çok uzun değil mi ya?:KK14:
kısasını bulamıyorum ki. aslında uzun değil, işin içine trafik girince bu süreye tekabül ediyor. normalde evimden merkeze 25 dk, merkezden iş yerine 15-20 dk. aslında 1 saat içinde bitebilecek bir yol ama trafik olunca malum. sabah ve iş çıkışı trafiğini işin içine katınca durum bu. raylı sistem kullanırsam 10 dk falan yürümem gerekecek, o zaman 1 saat içinde iş yerime varabilirim ortalama. yani, mesela güzel havalarda, yağmur çamur yokken bu şekilde gidebilirim. otobüs demek dur-kalk ve trafik demek. görüşmeye giderken 2. otobüsüm 45 dk'da anca gidebildi. izmir de küçük istanbul oldu yani.

-evimden işe kadar olan mesafe 2 vasıta ve toplam 3,5 saat gidiş dönüş trafik olunca.

buna çözüm bulursan bence uygun. ama çözüm bulamazsan perişan olursun. 3,5 saat hayat kaliteni ciddi oranda düşürür.

Son düzenleme:
sözleşme var, yol uzun, asgari ücrette 1603 oldu ben girmezdim sanırım.. ama ilk işinin olması ve İzmir'de olman fazla seçenek bırakmıyor

Bu 2 yıl benzer firmalarda çalışmama maddesi onlar sizi işten çıkardığında da geçerli miymiş?

sözleşme var, yol uzun, asgari ücrette 1603 oldu ben girmezdim sanırım.. ama ilk işinin olması ve İzmir'de olman fazla seçenek bırakmıyor
ücretlerde güncelleme yapmak zorundalar :) sözleşme her yerde var neredeyse, yolun uzun olması işle değil benim oturduğum yerle alakalı. adamların yeri iş merkezlerinin olduğu yerde çünkü. uzaklık uzak olanın problemidir. bilmiyorum, hafta sonu iş yok. para kazanmak gerçekten çok zor. yol ve sözleşme yüzünden reddedecek değilim ama asgari ücret zammı sonrası yapacakları güncelleme en önemli madde şu an. çünkü yeni asgari ücrete göre hem eğitim süreci hem de önerdikleri baz maaş asgarinin altında. koca şirket bunları düşünmüş, belli bir asgari ücret tahmin edip ona göre ayarlamaları yapmıştır zaten. asıl maaşı olan 1600'ü 1800, eğitim süreci (2 ay) maaşını 1650 civarı yapması lazım en az. ama 1600'ü 1800'e çıkarmazlar bence, 1700 yapıp geçer, işine gelirse der. zaten prim de veriyorum, yemek paranı veriyorum, hafta sonun tatil daha ne istiyorsun der. kabul etmeyen işsiz kalmaya devam eder, kabul edenin işi olur işte :) tekrar arayıp görüşmeye çağırdıklarında konuşulacak daha ciddi bir konu çıktı şu an :) hep şöyle dua ettim: hayırlı ise arasınlar, hayırlı değilse aramasınlar diye. başka bir yer çıkar, asgari verir gerisine karışmaz, cumartesi de geleceksin der. zor işler bunlar.

Back
X