• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bu arada forumda son 3 ay kilo alma durumuna baktım da epeyi kişi kilo almamış. O nasıl oluyor kafamı karıştırdı. Çocuğa zararlı değil mi bu durum
Bu grupda mı yoksa gebeligin son 3 ayında mı? Gebeligin son 3 ayi ise güzel bir haber :halay:bu grub icin diyosan hepimiz aldık kilo e bide dr takibindeyiz ya sıkıntı olsaydi dr uyarırdi galiba

Bu grupda mı yoksa gebeligin son 3 ayında mı? Gebeligin son 3 ayi ise güzel bir haber :halay:bu grub icin diyosan hepimiz aldık kilo e bide dr takibindeyiz ya sıkıntı olsaydi dr uyarırdi galiba

Forumda önceki yılları okudum canım. Şok oldum resmen. Ve Bebişlerde 3,5 kg filan doğmuş yanı maşallahh.. Benim 3 kg yu geçsin. Fazlasında gözüm yok. Ben onu dışarıda da beslerim. İnşallah üçün Altına düşmez

Forumda önceki yılları okudum canım. Şok oldum resmen. Ve Bebişlerde 3,5 kg filan doğmuş yanı maşallahh.. Benim 3 kg yu geçsin. Fazlasında gözüm yok. Ben onu dışarıda da beslerim. İnşallah üçün Altına düşmez
Aynen insallah 3un altına düşmesin ama bi arkadaşim.vardi beraber dogum yapmistik o 2700 dogurdu ben 3700 ama.onun bebegi doğum.sonrası benimkini geçti masallah annenin sütü cok iyiydi bi de zayif bebekler daha cabuk toparlar derler ama.yinede 3000 in altında olmasınlar inşallah bizde son 3 ay az kilo alanlardan oluruz 2. Trimesterı atlattik ama yinede tehlike tamamen gecmemiş gibi gelmiyo mu sanada o_O

Aynen insallah 3un altına düşmesin ama bi arkadaşim.vardi beraber dogum yapmistik o 2700 dogurdu ben 3700 ama.onun bebegi doğum.sonrası benimkini geçti masallah annenin sütü cok iyiydi bi de zayif bebekler daha cabuk toparlar derler ama.yinede 3000 in altında olmasınlar inşallah bizde son 3 ay az kilo alanlardan oluruz 2. Trimesterı atlattik ama yinede tehlike tamamen gecmemiş gibi gelmiyo mu sanada o_O

Emin olamıyorum aslına bakarsan. Baksana hiç yemezken kilo geliyordu ya şimdi gelmeyince acaba bianda tartıda 1-2 kg fazla görür müyüm düşüncesi oluyor. Ama bakalım ya gelirse de valla yedim de aldım dicem. Çünkü yemeyerek almak kadar kötü bi şey yok hamilelikte

Kahvaltı

Haşlanmış yumurta
Beyaz peynir
4 zeytin
2 dilim turp
Yarım kivi
1 ceviz
Çok az patates kızartması
3 kuru kayısı
1 bardak süt
Ekmek yemedim:duduk:

Öğle
2 kaşık patlıcan yemeği
2 kaşık pilav
1 kase taze bamya
1 dilim yufka böreği
Salata
Ara
Yarım ayva
Akşam

2 .Kase arabaşı çorbası
1 parça hamuru
Yarım dilim kek
Yarım portakal
Yarım muz

Bide kahvenin yanında 1 parça lokum ve çikolata yedim. Allah affetsin:dua:

Kahvaltı

Haşlanmış yumurta
Beyaz peynir
4 zeytin
2 dilim turp
Yarım kivi
1 ceviz
3 kuru kayısı
1 bardak süt

Öğle
2 kaşık patlıcan yemeği
2 kaşık pilav
1 kase taze bamya
1 dilim yufka böreği
Salata
Ara
Yarım ayva
Akşam

2 .Kase arabaşı çorbası
1 parça hamuru
Yarım dilim kek
Yarım portakal
Yarım muz

Kızartma , yufka böreği, kek filan olmasa aslında gayet iyi bir menü :hamarat:

Emin olamıyorum aslına bakarsan. Baksana hiç yemezken kilo geliyordu ya şimdi gelmeyince acaba bianda tartıda 1-2 kg fazla görür müyüm düşüncesi oluyor. Ama bakalım ya gelirse de valla yedim de aldım dicem. Çünkü yemeyerek almak kadar kötü bi şey yok hamilelikte
Yemesek de geliyo dedigimiz dönem var dıya ünlü bi dr yazmış dün okudum bazi anne adaylari ye.eginden kıssada dusuk kalorili beslense de vücudun alacaği net 3500 gr yağ var o muhakkak gelir demiş ne kadar doğru bilmiyorum:110:
Birde doğum sonrası eve geldiginde başlangıc kilonuza ek 4500 gr artı ile gelirsiniz demiş

Kahvaltı

Haşlanmış yumurta
Beyaz peynir
4 zeytin
2 dilim turp
Yarım kivi
1 ceviz
3 kuru kayısı
1 bardak süt

Öğle
2 kaşık patlıcan yemeği
2 kaşık pilav
1 kase taze bamya
1 dilim yufka böreği
Salata
Ara
Yarım ayva
Akşam

2 .Kase arabaşı çorbası
1 parça hamuru
Yarım dilim kek
Yarım portakal
Yarım muz

Yaa cok iyi gidiyosun canım boyle az az beslenerek kritik haftalari atlatırsın

Yemesek de geliyo dedigimiz dönem var dıya ünlü bi dr yazmış dün okudum bazi anne adaylari ye.eginden kıssada dusuk kalorili beslense de vücudun alacaği net 3500 gr yağ var o muhakkak gelir demiş ne kadar doğru bilmiyorum:110:
Birde doğum sonrası eve geldiginde başlangıc kilonuza ek 4500 gr artı ile gelirsiniz demiş
Valla hangi doktor dediyse cok dogru demis canim. Ben kesinlikle inaniyorum. Vucut alacagi kiloyu sen ot yesende aliyor.

İnşallah canım.:dua: Bu arada dün Dr a gittim tamam işe devam et ama eve girdiğin an yatacaksın iş yapmak ve yürüyüş yok erken doğurursun dedi. Yediklerime dikkat ederek gitmek zorundayım.
Niye yuruyus yok dedi canim? Erken dogurma riskin mi var? Kanaman falan mi oldu?

Umarım canım dua hükmüne gecsin dediğin :dua: ben 10a raziyim ama 8 de fena olmaz tabi bi de bisey sorucaktm sana seni goremedigim icin soramadim son 10 hafta da kac kilo artışın oldu ??netde herkes son 3ay cok kilo geliyor yazmiş
Öyle aman aman gelmedi kilo canm bebeğin büyümesinden kaynaklı her hafta yarim kilo geldi. hatta dün akşam apartmandaki komşularla oturmadaydık yaşlılar 45 yaş ve üzeri tek genç benim bana dediler ki 3.yu düşünmüyor musun:halay:boyum uzun bide kapalı olunca tunik giyiyorum ama nede olsa 9 aylık hamileyim yani bende düşündük haftaya doğumum var dedim herkes şok oldu aldığım 9 kiloda belli etmiyormuş kendini kiloda almamışsın öyle dediler .demekki bir hafta sonra toplansak bu bebek nereden çıktı diyeceklerdi.8. Aya kadar 5 kilo aldim 8 ve 9 ayda her hafta 500 grdan 2 ser kilo yani normal standartlarda gitti şükür bu son haftada da 500 gr alırsam 9.5 'la biter insallah.ic karnında geniş herhalde catlagimda olmuyor göbeğim cabuk toparlanıyor 40 im çıktığı zaman a denk geliyor kardeşimin nişanı var biraz sıkı tutarsam o zamana eski kilona dönerim insallah

Aynn katılıyorum benim ilk kızım 3 200 doğdu ayda 1 kilo alırdı ikinci kızım 36 haftada 2800 doğdu ayda 1.5 kilo alarak daha hızlı toparladı

Benim öyle oldu gerçekten eve geldigimde hiç kilo gitmemiş gibiydi vücudum aşırı sis oluyo ödem mi bilmiyorum ama ayağım bile iki katına çıkmış oluyo bir hafta sonra normale dönüyo sizin öyle olmuş muydu

Niye yuruyus yok dedi canim? Erken dogurma riskin mi var? Kanaman falan mi oldu?
Canım bu haftalara geldim hala kasık ağrılarım hiç geçmedi. Progestanda kesmiyor. Dün iğne yaptırdım. Önce bir de düşüğüm var. Malüm çocuklu ev olunca bende hiç dinlenemiyordum. Bu kez ciddi bir uyarı yedim

Öyle aman aman gelmedi kilo canm bebeğin büyümesinden kaynaklı her hafta yarim kilo geldi. hatta dün akşam apartmandaki komşularla oturmadaydık yaşlılar 45 yaş ve üzeri tek genç benim bana dediler ki 3.yu düşünmüyor musun:halay:boyum uzun bide kapalı olunca tunik giyiyorum ama nede olsa 9 aylık hamileyim yani bende düşündük haftaya doğumum var dedim herkes şok oldu aldığım 9 kiloda belli etmiyormuş kendini kiloda almamışsın öyle dediler .demekki bir hafta sonra toplansak bu bebek nereden çıktı diyeceklerdi.8. Aya kadar 5 kilo aldim 8 ve 9 ayda her hafta 500 grdan 2 ser kilo yani normal standartlarda gitti şükür bu son haftada da 500 gr alırsam 9.5 'la biter insallah.ic karnında geniş herhalde catlagimda olmuyor göbeğim cabuk toparlanıyor 40 im çıktığı zaman a denk geliyor kardeşimin nişanı var biraz sıkı tutarsam o zamana eski kilona dönerim insallah
Maaşallah canım inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Bence senin doğumdan 10 gün sonraya hiçbir şeyin kalmayacak bizlere idol olacaksın:KK49::KK49::KK49:

Valla hangi doktor dediyse cok dogru demis canim. Ben kesinlikle inaniyorum. Vucut alacagi kiloyu sen ot yesende aliyor.
Demi aynen öyle olmasi gereken buymuş en azindan bizim gayretimiz o 3bucuk kilo yagin uzerinde yağ olmasin demi

Yaa ne güzel bir duygu insanların seni hamile olarak gormemesi ya bide daha enerjik oluyosun kim ne derse desin çok kilo almak hic deguzel değil gerçi dunku dr ne kadar çok kilo alinirsa dogum sonrasi.o kadar hizla gider yazmiş da o da kisiye gore degisiyor bu arada benim 7. Ayi bitirmeme daha 2 hafta var ve ben onumuzdeki hafta ile toplamda 5 kiloya ulasmiş olucam sanki haftada 500 gr geliyo artık da limonlu su ile direniyorum 400 gr a dusurmem bile kâr bana sen önüm de guzel bir ornek oldun bakalim artık son 11 haftam
Benim öyle oldu gerçekten eve geldigimde hiç kilo gitmemiş gibiydi vücudum aşırı sis oluyo ödem mi bilmiyorum ama ayağım bile iki katına çıkmış oluyo bir hafta sonra normale dönüyo sizin öyle olmuş muydu
Dogumdan sonra 1 hafta icinde odemim gitmis oluyo ama zatenvucudun toparlanması en az 6 ayı buluyor bence emzirme icin cok yemeğe abanmazsak gelen bikac kilo hizlica gider kendimce hedefm dogum sonrası 59 la eve gelsem yeter zaten benim normal kilom 58 di ramazandan dolayi 55 e düşmüştüm
Canım bu haftalara geldim hala kasık ağrılarım hiç geçmedi. Progestanda kesmiyor. Dün iğne yaptırdım. Önce bir de düşüğüm var. Malüm çocuklu ev olunca bende hiç dinlenemiyordum. Bu kez ciddi bir uyarı yedim
Aman canim dinlen sen bu az yemeyle cok almazsin cok guzel gidiyosun ileriki haftalarda tehliken kalkarsa hafif yürürsun belki

PROGestan kasik agrisina iyi mi geliyor? Bilmiyordum. Sadece dusuk tehlikesinde kullaniliyor diye biliyordum. Sen bir de calisiyorsun di mi? Hem is hem ev hem cocuk hem de gebelik. Isin Zor valla. Allah kolay lik versin.

Back
X