• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Kizlar kilo bildirimi yapayım
Sabah tartı 57
4 gunde arti 300 gr
Bence fazla ve cok üzgünüm neden boyle oluyor

Çok kalorili şeyler mi yiyorsun tatlım abur cubur çok tüketiyorsan bırak demişti bana doktorum ki hiç abur cubur yemem ha canım 1-2 kere cips istedi onda da bir tane yedim kola falan içme dedi doktorum turşu falan yeme işlenmiş gıdalar yeme çiğ kofte midye dolma kalamar karides yeme ki ben bunları çok severek yiyen biriydim kola ve abur cubur haric saydiklarimi yerdim ağzıma sürmüyorum zor oluyor ama yemiyorum genelde sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum zeytinyağı çok tüketiyoruz ailecek
Ve doktorum bana çok kilo almıycaksın dedi boşu boşuna kilo alman sana ve bebeğe zararlıdır ve zor verirsin dedi

Çok kalorili şeyler mi yiyorsun tatlım abur cubur çok tüketiyorsan bırak demişti bana doktorum ki hiç abur cubur yemem ha canım 1-2 kere cips istedi onda da bir tane yedim kola falan içme dedi doktorum turşu falan yeme işlenmiş gıdalar yeme çiğ kofte midye dolma kalamar karides yeme ki ben bunları çok severek yiyen biriydim kola ve abur cubur haric saydiklarimi yerdim ağzıma sürmüyorum zor oluyor ama yemiyorum genelde sebze ve meyve ağırlıklı besleniyorum zeytinyağı çok tüketiyoruz ailecek
Ve doktorum bana çok kilo almıycaksın dedi boşu boşuna kilo alman sana ve bebeğe zararlıdır ve zor verirsin dedi
Yok canim ya kalorili seylerden kacıyorum akşam yemeklerim baya baya az ya da hic yememeye calisiyorum normalde zayıftim hamilelilde anlayamadiğim bisey var cozemedim kola cips abur cubur asla yemem niye boyle bilmiyorum canimi sıkıyorum bu duruma ama simdi de bebeğim saģlikli olsun da kiloyu elbet veririm demeye basladım

Yok canim ya kalorili seylerden kacıyorum akşam yemeklerim baya baya az ya da hic yememeye calisiyorum normalde zayıftim hamilelilde anlayamadiğim bisey var cozemedim kola cips abur cubur asla yemem niye boyle bilmiyorum canimi sıkıyorum bu duruma ama simdi de bebeğim saģlikli olsun da kiloyu elbet veririm demeye basladım

Elbet veririz kiloları kuzum bir emzirme 500 kalori hemde çok güzel vericez kilolarımızı

Ya şuan burası aktif olduğu için yeni bir konu açmak istemiyorum. Forumda da baktım 2010'da aynı nedenden dolayı açılmış, ama net bir cevap verilmemiş.

Benim sorunum ise şu:
Yarın 39. Haftaya giriyoruz, ama dünden beri çok çatı ağrım var. Yürürken, uzanırken, giyinirken, merdiven inip çıkarken, yani her türlü. Birşey yapmasam bile o sızı var. Bu ağrı nedir? Neyin habercisidir? Daha bi 10-12 günümüz var doğuma, erken mi gelir verilen tarihten? Ya da ağrı nasıl geçer? Bilgisi olan yazabilir mi?
Bebek asagida olabilir sonucta az kalmis korkulacak bisey degildir eltimde ayni skntiyi bi kac hafta cekti rahatsiz edici diyodu batma varmis gibi dedi bebegi asagida tasidigibicinmis

Allah Allah... Ben 16 -17 haftalıkken sadece 3 kilo aldım. Normal denildi. 65imde hamile kaldım ve doğuma daha 10-12 gün kalmasına rağmen şimdiki kilom 77-78. Bebek 3100 -3200lerde şuan. Normal diye biliyorum da ben mi yanlış biliyorum acaba?

Bu arada cool_lime cool_lime kaç haftalık hamilesin? Yürüyüş ve yüzme bu ikisi doğumu çok çok çok kolaylaştıracaktır. Ne kadar yürürsen o kadar iyi, ancak hurma erken doğum veya düşüğe sebep olabiliyor o yüzden son aylarda yenilmeli..
Ben 17.haftadayim, hurmayida dikkatle tüketmeye calisiyorum haftaya tatile gidicez ordada yuzerim biraz tabii tatil mevsimi gecti ins hayal kirikligi yasamam :P

Bencede oyle de kendine tabiiki dikkat etmekte fayda var ama Allah sağlığımızla imtihan etmesin daha buyuk sorunlar var sonucta dikkat ediyosun belkide vucudun su topluyor kilo zannediyosundur hamileyken gida tüketimi yetmemeye basladiginda vucut depo yapmaya baslar diye okumustum ne kadar dogru bilemem her turlu bilgi mevcut internette :) saglikli az ve sık yersen sorun olmaz aldigin kilolar içinde kendini uzme cunku oylede boylede alıcaz en azi için saglikli beslenicez sadece

Ben fast food tarzi beslenmeyi seven biriyim ayni esimde oyle canimizin çektiği seyleri evde yapıyorum hamburger citir tavuk durumler veya ne istiyosak faydali olmuyor elbette ama disardakiler gibi kalori bombası olmuyor özellikle de kullanilan yaglardan dolayi kizartmayi bile zeytinyagiyla yapıyorum kimisine agir geliyo ama ben oyle bisey hissetmiyorum yediklerimde en son fast food gunumuzde mayonezide kendim yaptim saglikli yasam ornegi degil ama sevdigimiz icin en guvenilir (ozellikle et ve yag konusunda)ve daha saglikli sekilde yapmaya calisiyorum hergun boyle degil tabi bazende glutensiz unla yaptığım kekler çorbalar oluyor bi sekilde denge saglamaya calisiyorum kilom en son 66 oldu bu arada..

Evet fazla kilo en çokta psikolojik acidan insani üzüyor zaten dogum yapınca soluyor insan bide kilo oldu mu moral yere çakılıyor :) ben yemekler yaninda içecek arayan biriyim ama bayagadir almıyorum bazen balik yersek falan. genelde kendm yapmaya çalışıyorum ustelik sekerinide azaltabiliyorum sende oyle yap kolanin zararları bayaga asikar birakmak zor oluyor bende cok zor biraktim..

Hamislere bi icecek tarifi vereym ben en cok bunu seviyorum meshur kahve zincirlerinde satilan cool limr içeceği :) yapımı cok kolay
5 dal naneyi
1 limon kabugu(beyaz yerleri haric )
2 kasik sekeri ovuyosunuz iyice sonra su ekliyosunuz agiz tatiniza gore kontrol edebilirsiniz 400 ml falan yetiyor
Sonra limonun suyunu icine sıkın bir 10 dakika falan demlensin sonra suzun ve hazir boll buz bikac dilim limon ve nane yaprağı ile ictiginizde cok fresh bi icecek oluyor
Bir secenekte ayni tarifi seker yerine 3 kasik balla yaparsaniz oda guzel oluyor hemde hastaliklarin basladigi bu zamanda faydali bir icecek oluyor ben 1 demet nanenin hepsiyle yapıyorum bereketli oluyor bayaga yapan arkadas olursa banada bildirirseniz sevinirim herkes ayni lezzeti alicak mi belli olmaz :)

Bencede oyle de kendine tabiiki dikkat etmekte fayda var ama Allah sağlığımızla imtihan etmesin daha buyuk sorunlar var sonucta dikkat ediyosun belkide vucudun su topluyor kilo zannediyosundur hamileyken gida tüketimi yetmemeye basladiginda vucut depo yapmaya baslar diye okumustum ne kadar dogru bilemem her turlu bilgi mevcut internette :) saglikli az ve sık yersen sorun olmaz aldigin kilolar içinde kendini uzme cunku oylede boylede alıcaz en azi için saglikli beslenicez sadece
Kesjnlikle canim ya bakalım nasıl olucak bazen diyorum boşver ye ama sonra ıstesemde duruyorum dedim kendime sen istesende alamazsın elimde değil kalorili şeylerden uzak duruyorum bakalim aniden aldıgim kilolarda odem mi diye dusunmeye basladim artık iyi olucak insallah sen naptın hala ayni kilodasın demi

Hamislere bi icecek tarifi vereym ben en cok bunu seviyorum meshur kahve zincirlerinde satilan cool limr içeceği :) yapımı cok kolay
5 dal naneyi
1 limon kabugu(beyaz yerleri haric )
2 kasik sekeri ovuyosunuz iyice sonra su ekliyosunuz agiz tatiniza gore kontrol edebilirsiniz 400 ml falan yetiyor
Sonra limonun suyunu icine sıkın bir 10 dakika falan demlensin sonra suzun ve hazir boll buz bikac dilim limon ve nane yaprağı ile ictiginizde cok fresh bi icecek oluyor
Bir secenekte ayni tarifi seker yerine 3 kasik balla yaparsaniz oda guzel oluyor hemde hastaliklarin basladigi bu zamanda faydali bir icecek oluyor ben 1 demet nanenin hepsiyle yapıyorum bereketli oluyor bayaga yapan arkadas olursa banada bildirirseniz sevinirim herkes ayni lezzeti alicak mi belli olmaz :)
Deneyeyim bari belki çocuklarda sever

Bebek asagida olabilir sonucta az kalmis korkulacak bisey degildir eltimde ayni skntiyi bi kac hafta cekti rahatsiz edici diyodu batma varmis gibi dedi bebegi asagida tasidigibicinmis
Aynen bugün iki kez nstye girdim bekleme sırasında da doktorla konuştuk baya muhabbet ettik, en ince detayına kadar anlattı :)

Kesjnlikle canim ya bakalım nasıl olucak bazen diyorum boşver ye ama sonra ıstesemde duruyorum dedim kendime sen istesende alamazsın elimde değil kalorili şeylerden uzak duruyorum bakalim aniden aldıgim kilolarda odem mi diye dusunmeye basladim artık iyi olucak insallah sen naptın hala ayni kilodasın demi

Ayni kilodayim hala 17 hafta olduk artik buraya kadar iyi geldik cok şükür kontrolü elden birakmamaya çalışıyorum :) tuzu az tuketmeye çalış bol su ic odeme karsi belki doktor bir bitki cayoda tavsiye edebilir

Son düzenleme:
Hamile bayanlar ilk hamile olduğunuzu öğrendiğimnizde kasıklarinizda şiddetli ağrı olmuş muydu

Ayni kilodayim hala 17 hafta olduk artik buraya kadar iyi geldik cok şükür kontrolü elden birakmamaya çalışıyorum :) tuzu az tuketmeye çalış bol su ic odeme karsi belki doktor bir bitki cayoda tavsiye edebilir
Bu konuda hamilelere verilebilecek çay var mi bilemiyorum canım benim ilk gebeligimde odemim cok fazlaydı tansiyonumu artırityordu ona ragmen bisey yapamadılar hamile olmasak maydanoz kaynatıp suyunu icerdim 2 gune bisey.kalmazdi da el mahkum bekliyoruz bakalim bisey sorucam limon lu su odem attirir mı yoksa zarar eder mi bi de afedersin cok kabizlik cekiyorum hakkatten hamilelikde metabolizma altüst oluyor denge şaşıyor

Benimde 14. haftam 59.8 ile başladım 58,3 kadar indim şu an güncelde 59,2 kiloyum . 2.hamileliğim ilkinde 12 kilo civarında aldım dikkat etmemiştim doğumdan önceki güne kadar mesai yapmamdan sanırım . Şimdiye kadar çok aşırı bulantım vardı ama bu sefer dikaktli ilerlemek istiyorum. Bakalım nasıl sonuçlanacak

Back
X