• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Bende hamile kaldigimda 65 ve 66 arasiydim simdi 16.haftadayim 65 im hala zaten normal kilomun ustundeyim daha almak istemiyorum son aylardan korkuyorum birde vucudum cok odem tutuyor malesef tuz ve seker tuketmemem lazim ve dun gece yarim sise tursu yedim :/ hedefim ayda 1 kilo alarak devam etmek daha fazla almamaliyim boyumda 1.73 bu arada 24 yaşındayım

Haftam 15+6

Başlangıç 67. Şimdi 70.6 kiloyum.

Eşimin memlekete gitmiştik 5-6 hafta arasındaydım. Epey kaldık. Kv hamileyim diye resmen ağzıma tıktı herşeyi. Aç değilim desem de zorladı. Mesela konuşurken laf arasında üzümlü kek severim dediysem hemen o an üzümlü kek yapıldı ve zorla yedirdiler. Yemek istemiyorum özenmedim, aşermedim desem de zorladılar. Kahvaltı yaptıktan sonra öğlen meyve, kuruyemiş yiyip akşam yemeği yiyecekken araya zorla bir öğün daha koyarak resmen yemek yedirdi. Bebek acıkmıştır dedi durdu herkes. Ben nasıl vereceğim sonra deyince sen hamilesin kilona bakılmaz dediler. Bebekten önce kiloyu düşününce bana kızdı yaşlılar :KK43: sanki onlar olmasa açlıktan öldüreceğim kendimi.

Nankörlük olmasın şimdi kadın çok mutluydu, pervane oldu etrafımda ama beni yemeğe çok zorladılar. İki kilo alarak döndüm ordan :KK43:
MasAllah iyi bakmislar sana :)) dengelersin sende zaten haftana gore kilon normal ben kizimda ayda 1 kilo aldim ilk aylar sonra bir anda 6 kilo aldim cok korkunctu o ani yaşamak simdi hergun tartilip tel. ajandama yaziyorum kilomu bir gun 1 kilo fark etse kilo aldırci seylerden kaciyorum yuruyus veya hareket etmeye çalışıyorum hergun tartilinca kontrol altında tutmak daha kolay oluyor sanırım

Bazi ogunlerimde ev yapimi yogurda hurma muz(bazen seftali) ceviz yulaf ezmesi tarcin vs. evdeki seylere gore koyup yiyorum cogu zaman kahvaltida hem cok lezzetli oluyor hem tok tutuyo hemde besleyici oluyor veya o gun cok yediysem aksam yemegi yerine bundan yiyorum tatli ihtiyacimida aliyor.. sutle tariflerde denedim incirle pişiripte yaptım en cok yogurtla yapmak hosuma gitti sizlerinde aklinda bulunsun belki hosunuza gider :) bazi sabahlarda veya canim agir yemek istemedigi zamanlarda chia tohumlu sandvic ekmegi var seviyorum onu ona sandvic yapıyorum roka maydanoz peynir peynir domates salatalik o ekmekte tok tutuyo beyaz ekmekten daha iyi birde boyle seylerle beslenmeye çalışıyorum birde sabahlari bazende aksamlari sicak su tarcin biraz ev yapımı elma sirkesi içiyorum bunu aslinda bicok sey icin tüketiyorum ama hazmi kolaylaştırdigi icin rahatlatiyor beni.. :) uzun bir mesaj oldu galiba :O

Bulantıniz oldu mu acaba

Benim hiç bulantım olmadı diyebilirim. Ben sabahları iki dilim çavdar ekmeği ile yumurta, zeytin, peynir, domates, biber, 2-3 yudum bal ile zengin bir kahvaltı yapıyorum. 2-3 saat sonra 1 meyve-ceviz,badem vb. Öğlen tek çeşit yemek yanında bol salata veya yoğurt vb. (ekmek çok seyrek), 2-3 saat sonra meyve veya yoğurt veya kuruyemiş vb. akşam ekmeksiz tek çeşit yemek yanında bol salata veya yoğurt veya iki çeşit yemek vb. 2-3 saat sonra ballı süt. Bazen midem çok kazınıyor gece uyandırıyor o yüzden yatmadan yarım dilim ekmek üzeri incecik beyaz peynir yapıyorum bazen. Neredeyse hiç hamur işi yemedim, hatta iki defa pirinç pilavı yedim sanırım.

Aslında böyle bakınca çok sağlıklı gözüküyor. Diyetisyene gitsem gece ekmeği dışında bana buna benzer bişi verecek. Ama ben hamileliğimden önce çok az yiyordum. Öğle yemeğini ekmeksiz çorba, akşamı bazen bir elma ile geçirdiğimi bilirim. Sonuç 16 haftada 7 kilo :olamaz:

Benim hiç bulantım olmadı diyebilirim. Ben sabahları iki dilim çavdar ekmeği ile yumurta, zeytin, peynir, domates, biber, 2-3 yudum bal ile zengin bir kahvaltı yapıyorum. 2-3 saat sonra 1 meyve-ceviz,badem vb. Öğlen tek çeşit yemek yanında bol salata veya yoğurt vb. (ekmek çok seyrek), 2-3 saat sonra meyve veya yoğurt veya kuruyemiş vb. akşam ekmeksiz tek çeşit yemek yanında bol salata veya yoğurt veya iki çeşit yemek vb. 2-3 saat sonra ballı süt. Bazen midem çok kazınıyor gece uyandırıyor o yüzden yatmadan yarım dilim ekmek üzeri incecik beyaz peynir yapıyorum bazen. Neredeyse hiç hamur işi yemedim, hatta iki defa pirinç pilavı yedim sanırım.

Aslında böyle bakınca çok sağlıklı gözüküyor. Diyetisyene gitsem gece ekmeği dışında bana buna benzer bişi verecek. Ama ben hamileliğimden önce çok az yiyordum. Öğle yemeğini ekmeksiz çorba, akşamı bazen bir elma ile geçirdiğimi bilirim. Sonuç 16 haftada 7 kilo :olamaz:
Gayet saglikli bir liste en azindan saglikli kilo almissin buda bisey genelde hamile listelerinde ikindide kek vb. Biseyler veriyorlar sen hic tuketmemissin bile 7 kilo diyince sasirdim okurken kac kilo verdi acaba dedim :) ama sen almamissindir dogumda verirsin insAllah bide bazen kimisi basta aliyor kimisi sonda, bende ilk hamileligimde dogumda cogu gider diye bi yedim bi yedim dogumdan bi ciktim bebek 3.850 dogdu 4 kilo gitmis anladim ki butun kiloyu ben almisim :D kilo aldirici seyler yiyodum hep :(

Canjm sen bu beslenme ile mi 7 kilo aldin cok iyi beslenmişsin ki bi de şunu ogrendim aldıgin kilonun hepsi yag olmayabiliyor muş acaba 7 kilonun ne kadarı yag ne kadari odem bi de bu var cunki bu beslenm ile yağ olması imkansiz gibi dogum yaoinca ortaya cıkacak zaten de yine de uzmana görün derim sebebi ne imiş anlardin

Bende hamile kaldigimda 65 ve 66 arasiydim simdi 16.haftadayim 65 im hala zaten normal kilomun ustundeyim daha almak istemiyorum son aylardan korkuyorum birde vucudum cok odem tutuyor malesef tuz ve seker tuketmemem lazim ve dun gece yarim sise tursu yedim :/ hedefim ayda 1 kilo alarak devam etmek daha fazla almamaliyim boyumda 1.73 bu arada 24 yaşındayım
Sende benim gibi imişsin gunluk tartiya çıkıyorum takintı haline gelmek demeyelim de kontrol diyelim bilsem metabolizmam dan eskisi gibi eminim zaten bu kadar sık tartya çikmam soyle ki bende şu oluyo bazen anlam veremiyorum bi gun diyorum ki bugun az yedim hic gr oynamamali hatta kilo vermiş bile olabilirim hoop sabahina 200 gr arti bile olabiliyo yani vücudumun da kafası karısik resmen depo yapıcam diyor ben hayır diyorum bende kilo alinca odem oluyor hareketim zorlasiyor tansiyon sikintim oluyo bu sebeble en az kilo ile bitirmem lazim kendime cetvel yaptim bakalım şimdilik cetvele uyuyorum ama en korltugum ay 6. Ay herkes birden almiş o ayda tabi son ayları saymiyorum o aylarda biz degil bebek alir en cok simdilik en tehlikeli aylardayiz yani bebek dgil bizim kilo almamizin en kolay oldugu ay benim de mesaj uzun oldu kusura bakmayin:eek:

Ben ilk iki hamileliğimde 25er kilo aldım kızlar, 3. hamileliğim bu ve o kadar çok kilo almak istemiyorum. Şu anda 5+4 deyim 62 ile başladım boyum 1.68 henüz kilo almadım çok iştahım da yok. Bende sizinle burdan kendimi kontrol ederek sevam edeyim

Selamlar bende 6 haftalık hamileyim.
Bende de açlık olunca mide bulantısı çok oluyor hatta bazen kusuyorum.
O yüzden yiyorum.
Normald 60tim ama şuan aldım 1 kilo .
Bende çok kilo almak istemiyorum.
Günde 2 öğün yemeğe çalışıyorum.
Belki ara öğün eklemem lazım.
Bu sabah.
Biraz uzum
Bı tane armut
4yk yulaf şut karışımı yedim.
Bı dilim kadar da ekmek.

Öğle de
5gibi
5yk pirinç pilavı
B i tabak kadar türlü
Salata

Çok az leblebi

İnşallah çok almayın.
Günlük yürümeye çalışıyorum.
Bide pilates bandıyla bacak kol hareketi yapoyorum

Aslında günlük yediklerimizi yazsak ama birilerinin canı çeker mi ki ?
Hani hazır gıdadan paketli urunlerden de uzak durmuş oluruz.
Haftalık tartiliriz.
İyi olur aslında

Selamlar bende 6 haftalık hamileyim.
Bende de açlık olunca mide bulantısı çok oluyor hatta bazen kusuyorum.
O yüzden yiyorum.
Normald 60tim ama şuan aldım 1 kilo .
Bende çok kilo almak istemiyorum.
Günde 2 öğün yemeğe çalışıyorum.
Belki ara öğün eklemem lazım.
Bu sabah.
Biraz uzum
Bı tane armut
4yk yulaf şut karışımı yedim.
Bı dilim kadar da ekmek.

Öğle de
5gibi
5yk pirinç pilavı
B i tabak kadar türlü
Salata

Çok az leblebi

İnşallah çok almayın.
Günlük yürümeye çalışıyorum.
Bide pilates bandıyla bacak kol hareketi yapoyorum
Bende ilk.haftalarda aldim zaten 2 kiloyu agzımdakio aci tat gitsin siye surekli biseyler attim agzima aclik midemi bulandırıyordu beslenmen gayet hafif zaten ağır yenmiyor insallah bakalim burdan yazısıp kilo takiplerimizi yapalim

Ben ilk iki hamileliğimde 25er kilo aldım kızlar, 3. hamileliğim bu ve o kadar çok kilo almak istemiyorum. Şu anda 5+4 deyim 62 ile başladım boyum 1.68 henüz kilo almadım çok iştahım da yok. Bende sizinle burdan kendimi kontrol ederek sevam edeyim
Hosgeldin canim aynen burdan takip edelim

Merhaba kızlar rabbim sağlıklı sihatli kavuştursun inşallah bende 3. Çocuğuma 27 haftalik hamileyim 28 yasindayim 7.ayıma girdim cocuklarin aralarıda çok yakın büyük 5 küçük 3 buda yakında gelecek inşallah ilkinde 20 ikincide 10 kilo aldim ama en kolay 20 kiloyu verdim ikinci doğumda kaldı üzerimde o yüzden takıntılıyım ve kilolu kaldım biraz boy 170 kilo 74 'le kaldım şimdi 78 im bebeğim için yiyorum kendi nefsime kalsa gelsin pasta börek. Yumurta buğday ekmeği bol sebze meyve yoğurt süt ceviz fındık bir kaşık pekmez et sebze yemegi dengeleyip yiyorum 18.00 'dan sonra birşey yemiyorum bol su ve bir bardak süt bide çocukların peşinde koşturma derken şimdilik iyi gibiyim inşallah böyle devam eder

Merhaba kızlar rabbim sağlıklı sihatli kavuştursun inşallah bende 3. Çocuğuma 27 haftalik hamileyim 28 yasindayim 7.ayıma girdim cocuklarin aralarıda çok yakın büyük 5 küçük 3 buda yakında gelecek inşallah ilkinde 20 ikincide 10 kilo aldim ama en kolay 20 kiloyu verdim ikinci doğumda kaldı üzerimde o yüzden takıntılıyım ve kilolu kaldım biraz boy 170 kilo 74 'le kaldım şimdi 78 im bebeğim için yiyorum kendi nefsime kalsa gelsin pasta börek. Yumurta buğday ekmeği bol sebze meyve yoğurt süt ceviz fındık bir kaşık pekmez et sebze yemegi dengeleyip yiyorum 18.00 'dan sonra birşey yemiyorum bol su ve bir bardak süt bide çocukların peşinde koşturma derken şimdilik iyi gibiyim inşallah böyle devam eder

Benimkilerinde yaşı 5.5 ve 3.5 canım :)

Allah Allah... Ben 16 -17 haftalıkken sadece 3 kilo aldım. Normal denildi. 65imde hamile kaldım ve doğuma daha 10-12 gün kalmasına rağmen şimdiki kilom 77-78. Bebek 3100 -3200lerde şuan. Normal diye biliyorum da ben mi yanlış biliyorum acaba?

Bu arada cool_lime cool_lime kaç haftalık hamilesin? Yürüyüş ve yüzme bu ikisi doğumu çok çok çok kolaylaştıracaktır. Ne kadar yürürsen o kadar iyi, ancak hurma erken doğum veya düşüğe sebep olabiliyor o yüzden son aylarda yenilmeli..

bende 6+4 haftalık hamileyim kızlar,
1 kg verdim ama çok istediğim gibi beslenemiyorum . canım aşırı ekşi ve tuzlu baharatlı şeyler istyor bulantım var biraz. Tatlı ( meyve dahil) pek yiyemiyorum.
Başlangıç kilosu:61
şimdiki kilo :60
boy :1.69
doktorum kilo konsuunda takıntılı 8-9 kilo ile tamamlıycaz buğday içeren şeyleri yeme dedi ama :))))))) çok dinleyemiyorum açıkçası çünkü midem herşeyi almıyor

Back
X