• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Sabah yarım tost 1 bardak meyve suyu
Oğlen atıştırdım 1 2 dilim patates falan
Ikindi 1 fincan kahve 3 kucuk kurabiye
Akşam 4 ymk kasigi mercimekli pilav salata yogurt
Biraz once de yarım cikolatalı pasta

1 kilo aldım 20+4 haftalığım
Akşam
Taze fasülye bir tabak yoğurt ve birkac dilim ekmek
Sabah kalktığım gibi organik baldan bir tatlı kaşığı yiyorum
Bol su
Öğlen
Mandalina

Akşam
Bol su
Öğlen
Mandalina
Ne kadar guzel bir liste. :) toplamda mi 1 kilo aldin yoksa eger oyleyse cok iyi gelmissin :) gerci hep böyle besleniyosan vermemene sasmali :D

Ne kadar guzel bir liste. :) toplamda mi 1 kilo aldin yoksa eger oyleyse cok iyi gelmissin :) gerci hep böyle besleniyosan vermemene sasmali :KK70:
Gerci k
Akşam
Bol su
Öğlen
Mandalina
Gerci kahvaltiyi daha kuvvetli yapmalisin en azindan sut icip bir meyve ye gucten dusme sonra..

Porsiyonlari az tutuyorsun galiba, bende oyle yapmaya çalışıyorum herseyden az az, cok sevdigim seylerde ipin ucu kaciyor tabii :D

Akşam
Bol su
Öğlen
Mandalina
Aynı haftalardaymişiz 1 kilo çok iyi peki dr ne diyor bebeğin kilosu nasıl kahvaltın bana da az geldi

Ne kadar guzel bir liste. :) toplamda mi 1 kilo aldin yoksa eger oyleyse cok iyi gelmissin :) gerci hep böyle besleniyosan vermemene sasmali :KK70:

Genelde bu şekilde besleniyorum sebze ve meyve ağırlıklı tatlım yumurta falan yiyemiyorum kokuyor süt içiyorum arada

Aynı haftalardaymişiz 1 kilo çok iyi peki dr ne diyor bebeğin kilosu nasıl kahvaltın bana da az geldi

Doktorum çok iyi gidiyorsun diyor ve maşallah bebeğim haftasına göre baya kilolu bir bebek :)
Çok kilo almıycaksın bebek için zararlı çok kilo alan anneler az kilolu çocuk doğuruyormuş (örnek benim kendi annem 27 kilo almış 2 kilo 300 gram doğmuşum)
Doktorumda bunu söyledi az kilo alan annelerin çocukları kilolu doğarmış

Doktorum çok iyi gidiyorsun diyor ve maşallah bebeğim haftasına göre baya kilolu bir bebek :)
Çok kilo almıycaksın bebek için zararlı çok kilo alan anneler az kilolu çocuk doğuruyormuş (örnek benim kendi annem 27 kilo almış 2 kilo 300 gram doğmuşum)
Doktorumda bunu söyledi az kilo alan annelerin çocukları kilolu doğarmış
Bence de cokiyi gidiyosun zaten amacimiz bebek.kilo alsin biz degil

ya ben dikkat etmeme ragmen aliyorum anlayamiyorum son iki ayda 2 ser kilo almisim hadi onceki ay bayrama geldi annemin yaninda aldim da bu ay dikkat ettim felan yine aldim hic anlamiyorum ki daha da dikkat edecegim umarim bu ay duzene girerim :(

H
ya ben dikkat etmeme ragmen aliyorum anlayamiyorum son iki ayda 2 ser kilo almisim hadi onceki ay bayrama geldi annemin yaninda aldim da bu ay dikkat ettim felan yine aldim hic anlamiyorum ki daha da dikkat edecegim umarim bu ay duzene girerim :KK43:
Ayy canim inan seni cok iyi anliyorum işte bende boyle oldum baya canim sıkıldı ve cok arastırdim klasik olucak ama bunye meselesi bazı insanlar az da yese alıyor hamilelik zaten vucudumuzun beklemedigimiz şekilde tepki verdirtiyor ben simdi ki beslenmem ve hareketim le normalde olsa zayiflardim bile ama napalim boyle işte bende ayda 1000 gr alsam bile raziyim artık inşallah dogumsonrasi fazlaliklari vericez bi de dr um bile cok takıyorsun diyor sebebj diger gebeliklerimde aldigim kilolari veremedim sonrasinda diyetle verdim ve 5 yildir korumaya calisiyorum belki de eskisi gibi olmakdan korkuyorum ama bu kez dikkatli ilerlelmeye calisiyorum bu yuzden burada aktif kalmak.istiyorum

Sabah:koy ekmegine tost(kucuk bir tost degil)
3 kasik kadar biberli domates sos
Biraz suzme peynir
Salatalik
Bal tahin2 y.kasigi
1 tam taze ceviz
Ara:1 kirmizi erik
Ogle: 4 kasik ıspana-pirasa kavurması
2 kasik lahana kavurması
Yarım kase yogurt
Aksam : bikac kasik domates corba
Mevsim salata bikac tane tursu
1 dilim ekmek
4 dilim kadar izgara palamut
Daha sonra ufak kase profiterol ve yarim mandalina
( tatli yemeseydim iyiydi ama dayanamadim :(( )

ya ben dikkat etmeme ragmen aliyorum anlayamiyorum son iki ayda 2 ser kilo almisim hadi onceki ay bayrama geldi annemin yaninda aldim da bu ay dikkat ettim felan yine aldim hic anlamiyorum ki daha da dikkat edecegim umarim bu ay duzene girerim :KK43:
Off en uzucu olanda o olsa gerek dikkat edip yinede cok almak :( bende ne kadar aldim son zamanda hic bilmiyorum hergun tartilmak iyi oluyodu ona gore günümü geciriyodum simdi tartim bozuldugu icin bilmiyorum be kadar aldigimi

Sabah:koy ekmegine tost(kucuk bir tost degil)
3 kasik kadar biberli domates sos
Biraz suzme peynir
Salatalik
Bal tahin2 y.kasigi
1 tam taze ceviz
Ara:1 kirmizi erik
Ogle: 4 kasik ıspana-pirasa kavurması
2 kasik lahana kavurması
Yarım kase yogurt
Aksam : bikac kasik domates corba
Mevsim salata bikac tane tursu
1 dilim ekmek
4 dilim kadar izgara palamut
Daha sonra ufak kase profiterol ve yarim mandalina
( tatli yemeseydim iyiydi ama dayanamadim :KK43:( )
cool_lime cool_lime canim senin beslenmende baya az hamilelik oncesiyle ayni mi besleniyorsun yoksa normalde boyle olsa sende kilo verirmiydin gunluk kalori hesabina vurunca baya az oluyor demi

cool_lime cool_lime canim senin beslenmende baya az hamilelik oncesiyle ayni mi besleniyorsun yoksa normalde boyle olsa sende kilo verirmiydin gunluk kalori hesabina vurunca baya az oluyor demi
Aa oyle mi bende cok yedigimi dusunuyorum belkide cok taktim kafama kilo isini.. yani donem donem farkli benim beslenmem bazen cok tatli ivir zivir fast foodlar pisiriyorum bazen saglikli seyler hazırlıyorum :D

Aa oyle mi bende cok yedigimi dusunuyorum belkide cok taktim kafama kilo isini.. yani donem donem farkli benim beslenmem bazen cok tatli ivir zivir fast foodlar pisiriyorum bazen saglikli seyler hazırlıyorum :KK70:
Yani ben şöyle düşünüyorum canin tatli ya da pasta cektiginde yemelisin bebeğin de hakkı vardır ama dengeleme işi sana kalmiş ayrıca aylik kilo almina bakinca hic kilo almamak da normal gelmiyor bana yani ister istemez kan hacmi artiyor heleki 5. Aydan sonraay da 1 kilo almak lazım şunu da diyeyim bence cok yemiyorsun gayet iyisin

bence cok fazla karbonhidrat var listede, doktorum bana gunde 2 bardak sut 1 kase yogurt 1 yumurta ve bir ogunde kirmizi et yemelisin demisti. ekmek yerine mutlaka yumurta olmali sabahlari

ben genellikle her sabah 2 yumurta, ceyrek avakado 2 tam ceviz,bikac dilim peynir domates salatalik bir tatli kasigi bal tuketiyorum.
oglen bir seftali ya da bir muzla 4 kasik yogurtla meyveli yogurt yapiyorum
aksam 4 kofte ya da et ve yaninda mutlaka zeytinyagli sebze, yogurt tuketiyorum. salatadan korkuyorum kendim yikasam bile hele su aralar salgin varken
ama tabii soyle de birsey var haftalarca midem bulandi,ekmek simit gibi seyleri yiyodum yogurtla icimi ancak onlar tutuyodu.Ama genellikle hamileler eski beslenmelerini devam ettirirlermis, ben sadece hergun et yemezdim balik yerdim onceden ama simdi baligi degil yemek gormeyi icim kaldirmiyor.

Son düzenleme:
Back
X