• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni gelinler nasıl korunacağınıza karar verdiniz mi bakimm

erken değilmi benimde mayısta düğünüm var yazz kullanmamı tavsiye ettiler fakat etkisi çok olabilir dediler ilk ay çok fazla kanama gelebilir o yüzden regl günüm değişebilir diye korkuyorum çok etkilenirim diye nasıl bi ilaç yan etkisi oldumu sizde

ancak vücut alışır diye başladım, lekelenme falan yapıyormuş ilk aylarda ya da diğer yan etkiler olursa düğüne denk gelmesin diye bir ay erken başladım, zaten korkuyodum ben de nasıl bir şey ki nasıl olacak diye çok tereddütlüydüm, bir ay önce başlamak gerekiyomuş işte ben iki ay önce başladım hem de garanti olsun diye :) 8.hapımı aldım bugün, şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı, sanki ilk günler biraz duygusallık :) zaten normalde de öyle bir insanım

ancak vücut alışır diye başladım, lekelenme falan yapıyormuş ilk aylarda ya da diğer yan etkiler olursa düğüne denk gelmesin diye bir ay erken başladım, zaten korkuyodum ben de nasıl bir şey ki nasıl olacak diye çok tereddütlüydüm, bir ay önce başlamak gerekiyomuş işte ben iki ay önce başladım hem de garanti olsun diye :) 8.hapımı aldım bugün, şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı, sanki ilk günler biraz duygusallık :) zaten normalde de öyle bir insanım

kararsız kaldım şimdi ya haftaya hastalnıcam başlamam gerek o zaman yazz hormonal etkileri en az ilaçlardan biriymiş sanırım yasmin le yazz arasındayım doktorda öle dedi :S

en ıyısı dısa bosalma prezervatıfınde yırtılma olasılıgı var ben 2 yıldır evlıyım bı kere prezervatıf kullandık oda yırtıldı tavsıye etmem

İyi güzel de işte kondom kullanan bi arkadaşım bana hem hiç bir şey hissetmiyorsun hem de canın daha çok acıyor demişti :18:Bende hap konusunda kararsızım akrabalarım kesinlikle kullanma derken iş arkadaşlarım kullan ben bıraktım hiç bir sorun olmadan gebe kaldım diyor. Zaten hap konusunda kıllanma ve kilo alma dışında asıl büyük endişem çocuk olmama durumu. Gerçi şu halde de anne baba olmak için yeterli miyiz bilmiyoruz hiç birimiz ama yine de insan işini riske atmak istemiyor. Bende 6 ay kadar kullanıp sonrasını Allahu Tealaya bırakma düşüncesindeyim. :18:

doğum kontrol haplarının kıllanma yaptığını nereden çıkardınız tam tersi tüy problemi olanların tedavisi için kullanılıyor

iyi akşamlar kızlar
benimde düğünüm 2,5 ay sonra.
biz prezervatifle korunmaya karar verdik.nişanlım eczacı,bayanlar için hapında,iğneninde çok zararlı olduğunu söylüyor,sonuçta vücudumuza başka bir madde giriyor...
nişanlım kendi söyledi zaten,seni riske atamam bile bile,ben prezervatif kullanacağım dedi.
ama ilk gece geri çekme yolunu deneyeceğiz.
burdan okuduğum yorumlara göre ilk gece prezervatif kullanınca acı oluyormuş :50:

doğum kontrol haplarının kıllanma yaptığını nereden çıkardınız tam tersi tüy problemi olanların tedavisi için kullanılıyor

arkadaşım ben kullandım ve çenemde kıllanma oldu.nerden çıkartabiliriz? her ilaç herkeste aynı etkiyi göstermez.
bi yerden çıkarmadık yani.yaşadık ve gördük.bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
arkadşalar kullanacağınız hapların meme kanseri riskini yükselttiğini biliyomusunuz. asla ve asla ne hap ne de iğne kullanmam. nişanlımlada merak ettim konuştum asla hap kullandırmam dedi. kondom kullanacak en sağlıklısı. ben teklif bile etmedim. eşleriniz sizi düşünüyosa hap kullandırmaz ki sizde kendinizi düşünüyosanız kullanmayın.. 2dklık zevk için sağlığınızdan olmayınn..

aklıma bir şey geldi ama saçma olabilir tabi bilemiyorum bu konuları çünkü

ben de erkeğin korunması taraftarı olanlardanım ama çok duyuyorum sadece ilk gece kullanmayın zorlaştırıyo diye...

sadece ilk sefer için de 1 ay boyunca ilaç kullanmak istemiyorum önceden başlamam gerektiğini de hesaba katarsak nerdeyse 2-3 ay kullanmak gerekcek sadece ilk gece korusun beni diye...

onun yerine tek seferlik şu ertesi gün haplarını kullansak? acaba aynı derecede mi zararlı olur yoksa en az geri çekilme kadar riskli mi olur

kararsız kaldım şimdi ya haftaya hastalnıcam başlamam gerek o zaman yazz hormonal etkileri en az ilaçlardan biriymiş sanırım yasmin le yazz arasındayım doktorda öle dedi :S

uzun süre ben de karasız kaldım iki marka arasında, internet araştırmalarım ve eczacı tavsiyesi sonucu yazz a karar verdim bugün 10.haptayım, iyiyim :D
erkeklerin eşlerine hap kullandırtmamalarının tek bi sebebi var o da çocuk sahibi olma kontrolünü ellerinde bulundurmak,sağlık filan hikaye masal, çünkü kadın hapın rahatlığına bir alışsa 5 sene çocuk falan yapmaz, rahat rahat gezer. şahsen ben aklımdan zorum mu var diyorum çocuk konusunda :) şu an anne olamam

Erkek nasıl kendini düşünüyosa bende kendimi düşünüyorum hapa yada iğneye karşıyım kilo aldırsın yada verdirsin sonuçta kimyasal alıyosun bünyene mutlaka er yada geç bi yan etkisi göreceksin.. hemen bebek düşünmediğimiz için çaresini de erkek bulsun :52:

aklıma bir şey geldi ama saçma olabilir tabi bilemiyorum bu konuları çünkü

ben de erkeğin korunması taraftarı olanlardanım ama çok duyuyorum sadece ilk gece kullanmayın zorlaştırıyo diye...

sadece ilk sefer için de 1 ay boyunca ilaç kullanmak istemiyorum önceden başlamam gerektiğini de hesaba katarsak nerdeyse 2-3 ay kullanmak gerekcek sadece ilk gece korusun beni diye...

onun yerine tek seferlik şu ertesi gün haplarını kullansak? acaba aynı derecede mi zararlı olur yoksa en az geri çekilme kadar riskli mi olur

ertesigün ahpı kullandım bir kaçkere yeni evliydik ikimizde korunmuyorduk henüz bebek iztemediğimiz için kullandım tek kötü yanı o ay içinde 2 kez adet oluyorsun
o kötü oluyor ben çok rahatsız oluyorum adet dönemindeyken ama bunu problem etmetyenler de vardır ama çok sık kullanırsan normal adet periyodunu bozabilir sana tavsiyem yasmin kullan
hiç bir yan etkisi yok bende tüğlenme azaldı iştahı kesti sivilcelerim gecti ayrıca cinsel ilişki açısından çiftler için rahatlık oluyor ve aman hamile kalmayım gibi streslerden kurtuluyorsun daha zevkli oluyor eşimin daha çok hoşuna gidiyor

uzun süre ben de karasız kaldım iki marka arasında, internet araştırmalarım ve eczacı tavsiyesi sonucu yazz a karar verdim bugün 10.haptayım, iyiyim :D
erkeklerin eşlerine hap kullandırtmamalarının tek bi sebebi var o da çocuk sahibi olma kontrolünü ellerinde bulundurmak,sağlık filan hikaye masal, çünkü kadın hapın rahatlığına bir alışsa 5 sene çocuk falan yapmaz, rahat rahat gezer. şahsen ben aklımdan zorum mu var diyorum çocuk konusunda :) şu an anne olamam

benimde nişanlım hiç hap kullanmamdan yana değil ama ben risk olsun istemiyorum ilk günden hamile kalmak istemiyorum ama sonrada olmaz diye de çok korkuyorum

kızlar ilk birkaç ay hap kullanmak mantıklı bence çünkü vücut uyumu falan anca alışıyosun eşine.heleki ilk gece için prezarvetif zorlaştırıyor diye bende duymuştum.sonuçta lastik gibi bişey zaten orası hassas bi bölge.sonra eşnize diyinki vücudun kendini dinlendirmesi gerek ben elimden geleni yaptım bikaç ay artık sen bşeyler yap ara vermemiz gerek ileride bebeğimiz için benim sağlığım için bunu yapmamız gerek diyin.zaten vücut birbirine alışacak zmanla aradaki engel diye saydıkları prezarvatifin varlığını sorun etmiceklerdir die düşünüyorum.ben şahsen öyle yaptım

kızlar doğum kontrol hapının uzun kullanımlarda kesinlikle bi ton yan etkisi var bütün dünya da da bu kabul ediliyor sürekli bu konuda çalışmalar yapılıyor ve hep duyduğum uzun süre kullanmamak gerektiği .ben yaklaşık 3 yıllık evliyim ve çocuk istiyoruz.daha önce kist için 1 ay d.kontrol hapı kullandım ve hastanelik oldum çok yan etki yaptı bana kusmalar baş dönmesi fln.
ben daha önce araştırırken bi yöntem duymuştum yurt dışında hep kullanılıyormuş ama türkiye ye geldimi bilmiyorum erkeklere uygulanan iğneler var 6aylık 1 yıllık 3 yıllık gibi zamanı siz belirliyorsunuz bi iğne yapılıyor .bi araştırın bence

ben 5 yıılık evliyim.bazı aylar ben ilaç kullandım bazı aylar eşim korundu.olay bu kadar basit.biraz siz biraz o fedakarlık gösterecek.
birde ilaç kesinlikle kilo aldırmıyor.(bana aldırmadı)

ben 5 yıılık evliyim.bazı aylar ben ilaç kullandım bazı aylar eşim korundu.olay bu kadar basit.biraz siz biraz o fedakarlık gösterecek.
birde ilaç kesinlikle kilo aldırmıyor.(bana aldırmadı)

Back