• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni gelinler nasıl korunacağınıza karar verdiniz mi bakimm

ellerin ayakların çok üşür, tırnakların zayıf olur hatta girintili çıkıntılı olur, saçların dökülür halsiz olursun çabuk yorulursun, kendimden biliyorum doktorlar ferrosanol diye bi ilaç ya da aynı isimli şurup yazarlar oda kabızlık yapıyo :kkk:

hem kansızlık hem demir eksikliği var bende de:(

bazen çok sık değil. adet düzensizliği çok fazla çözüme ulaşamadım. adetim yaklaşsın üzülürsem veya çok stres yaparsam bişeyler için o ay adet olmuyorum buda çok büyük sıkıntı benim için.

Allahtan bende o yok,üstelik düğün günümde de regl olucam nasıl yapsamda öne çeksem offffff :18:

kızlar okudum okudum yazılanları ama hala bi karar veremedim yaa ne kadar zor bi işmiş.
işin doğrusu şu ki ben prezervatiften çok tiksiniyorum, yani nişanlım da istemeyeceğini söylemişti ama sırf onun demesi değil ben o şeye karşı çok önyargılıyım:s
haptan da korktum iyice. bide anladığım kadarıyla bi ay önceden bu hap işlerine başlamak gerekiyor eğer buna karar verilirse.

nişanlın prezervatif istemiyorsa sen de hap kullanmazsan bi süre geri çekilme ile idare edersiniz o da çok değil 1.5 yıl sonra bebek demek

neyinden tiksiniyosunuz anlamadım ki

bilmiyorum yaa bana çok tiksindirici geliyor, üstelik onun takma aşaması falan. evli bi arkadaşım anlatmıştı o şey esnasında hazır olduğunu anlayınca takacaksın falan diye o durum da bana çok itici geldi

Hap herkeste aynı etkiler yaratmıyor. bazı kişilerde kilo yapar bazıların da tüylenme ama herkeste olacak diye birşey yok.
Bende hap kullanıyordum herşey normaldi bir sıkıntım olmadı. Fakat şubat 2011 de evlenmiştim temmuzda hamile olduğumu öğrendim. Şuan 33 haftaık hamileyim.
Unutmuşsundur dedi çoğu kişi ama ilaçlarımı kontrol etmiştim fazlasıda yoktu. düşündüm çıkamadım işin içinden.
Çünkü hamilelik planlarımı 2013 için yapıyordum fazla erken oldu. doğumdan sonra spiralde ısrarcı olmayı düşünüyorum.

Bende evlilikten 6 ay önce doktorlardan öneri almıştım.
30 yaşından küçük kadınlar için aylık, 3 aylık iğneleri önermiyoruz aşırı hormon taşıyorlar, spiralde uygun değil ilk aşamada hap kullanın demişlerdi.
hapa başlarken: 21 günlük haplara adetin 5. günü başlıyorsun yeniden adet olacağın zamana dek devam ediyorsun.
Yeniden adet olduğunda hapı bırakıyorsun, adetin son günü yeniden başlıyorsun ama bu aşamada 7 gün ekstra bir korunma yöntemide kullanmalı.

aslında ben 1 sene kadar sonra hamile kalmak isterim Allah kısmet ederse bir aksilik olmazsa

bir arkadaşım 4 sene çocuk yapmadı geri çekilme ile ama annem bana sakın güvenme 9 ay on gün sonra kucağına bebek verirler dedi

bende adet günümü nikah günüme göre ayarladım ama malesef ilk defa adetim 10 gün geçti herşey altüst oldu bilmiyorum ne yapıcam ..birde hap kullnılırsa 2 ay önceden başlanıyormuş diye duymuştum dogrumu acaba doktora gidicem gerçi böyle hapları kafamıza göre içmememiz gerekiyor

hıh bu :D doktorlara sinirimden psikolojim bile bozuldu, doktora giderim sorarım filan diyosun rahat rahat gidiyosun hop saçmalık neyse bunu geç başka bi doktora gidiyim diyosun o da aynısını sölüyo :D sonra deliriyosun işte böyle
allahm kimseye istenemeyen gebelik vermesin de aratmasın da bebek hasretiyle yanıp tutuşanlara da hemen versin rabbim

Amin canim Amin ! Zaten bizimkisi istememezlik gibi bir durum degil kesinlikle. Sadece kendimizi hazir hissettigimiz anda ayarlamaya calisiyoruz çocuk sahibi olmak için. Tabii en önemlisi Allah izin verirse :34:
Yine de devam et sen doktorlara sormaya, kendini bilen doktora denk gelirsin insallah :)

arkadaşlar bu konuda bende kararsızım aslında hap en sorunsuzu gibi geliyor ama ben kist tedavisi için diena 35 adlı hapı kullandım ve çene bölgemde 3-5 kıl çıktı ayrıca depresif duygu bozuklukları yaptı yanetkilerinde de bu yazıyor zaten.her hap herkese aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok.prezervatifi de erkekler pek istemiyormuş ama benim sağlığım ve ruh halim daha önemli bence yanlış mı düşünüyorum?

çok araştırdım aylardır kafa patlatıyorum, iki tane doktora gittim, çocuk yap dedi bana doktorlar!! doktor olmuşlar ama cahil kalmışlar ne çare
nasıl korkuttular beni haptan bir sene için 80 kilo olurmuşum falan filan, dinlemedim hiçbirini çünkü başka çarem yoktu, düğünm mayısta hapa başladım bugun 5. hapımı aldım
yazz24+4
eczacı tavsiyesiyle aldım bunu, çok şükür hiçbir yan etkisi yok,iyiyim

erken değilmi benimde mayısta düğünüm var yazz kullanmamı tavsiye ettiler fakat etkisi çok olabilir dediler ilk ay çok fazla kanama gelebilir o yüzden regl günüm değişebilir diye korkuyorum çok etkilenirim diye nasıl bi ilaç yan etkisi oldumu sizde

arkadaşlar ben birkaç yıl önce hormon tedavisi kapsamında diane 35 adlı doğum kontrol ilacını kullanmıştım 6 ay boyunca ve bu sürede hiçbir yan etki görmedim hatta adetlerim de düzene girdi ve hala da düzenli seyrediyor. ancak bu ilaçları 6 aydan fazla kullanmamak gerektiğini söylemişti doktorum, kısırlık riski ortaya çıkıyormuş uzun süreli doğum kontrol ilacı kullanımlarında...

ben de 4 ay sonraki düğünümden sonra da kesinlikle hap kullanmak istemiyordum, bu başlığı gördükten sonra utana sıkıla nişanlıma da sordum o da kesinlikle hap kullanmama karşı çıktı. prezervatif kullanırız, vücuduna kimyasal ilaç girmesine izin vermem dedi.

siz de aman sakın ha hap kullanıp kendinizi riske atmayın...

Back