Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
canim bende almistim bi sene once 600d ama ben baya ucuza kapattim almanyada daha uygun oldugu icin buranin parasiyla 800 tl vermistim
Oo nerdeyse bedavaya almissin bide ben 400-500tl daha ucuza aldm die seviniodum:)) smdi cok moralim bozuldu hihhh
ooo baya iyi almışsın sen... bende araştırmalara başlayayım...

keşke senin buraya gönderme imkanın olsa :KK53: nerdeyse 2 katı fiat var burda :KK53::KK53:

canım: sabah: yarım limon, baş parmağı kadar taze zencefil, biraz maydonoz, bir yeşil elma, 1-2 salatalık
bunları katı meyve sıkacağından geçirip suyunu içiyorsun... gün boyu da sıvı besleniyorsun, yani meyve ve sebze suyu içiyorsun... çok yararlı...
ben genelde sabahları yukarıda yazdığımı içiyorum, öğlen ve akşam da vicdan çorbası içiyorum , o ne diyeceksiniz , gg da arayın, çıkıyor karşınıza :KK34:

kızlar yazılılar bitti, ben gider, nolur azıcık az yazın ya :KK37: yetişemiyorum hızınıza :KK52:hepinize iyigeceler :KK16:
Arastr hayatim umarm dahada uyguna bulursun ama ben en ucuz vatan bilgisayardi bn cok cok inmesni bekledm oyle aldm,bu arada tarif icin cok tesekkur ederim yazdm deftere bugun baslicam ,sende yazililar btmos gozun aydn biraz rahat edersn,gerci nobet yoruodur bide mudur canini sikmis ya cok uzuldum tatlim
kızlar ancak bitirdim sabahtan beri okumadıklarımı yaa:KK52::KK52::KK52:
resmen 35 -40 sayfa yazı okudum üşenmeden :KK52:
kv lerden dert yananlar +18 muhabbetlerr yeni gelen arkadaşlarr maşallah:nazar: yoğun bi gün olmuşş:KK52::KK52:

valla yaaa ben bu gidişle gaza gelcem-ki çabuk gelirim- hepiciğinizden önce yapcam haa:KK52::KK52:

çarşaf mı:KK53::KK53::KK53: o insanlar kaçıncı yüzyıldan kalmış:KK47::KK47::KK47:
bana yapsalar napardım bilmiyorum :KK47: iyi sabretmişsin valla tatlım:KK31:

ben tanıyamadım:KK43::KK43::KK43: tanıyomuyum ki:KK43::KK43:
benide aydınlat ne oluurr:KK43::KK43::KK43:

valla yaa ellacan bende oku oku bitiremedim bugünn:KK52::KK52:
küsme kız kv günümdü bugün geç geldik:18::18:

elloşşş bugün dilnden düşürmemişsin maşallah bizi :nazar::KK16:
:KK54:

kızlar bugün kv yle çarşıya çıktıkk aşk yaşadık resmen:KK16::KK16:
ölümüne kankayık modunda bir gündü:KK52::KK52:
seviyom yaa ben kv yii:KK53::KK53:
he dusurmedim sizi dilimden ,meraklandm kayin validenle kanka olmussun hayrli olsun ne mutlu soze ama bn bnmkiyle kanka olmayim 2haftada bir gdyrm o da gelmio gtren olursa gelio bole iyi:))ahaha ay ne fenayim

evet canım benımkılerde cok umursamaz cok vurdum duymaz cıldırmamak elde degıl alalhın sopası yok oda boyle ders verıyo onlara hastalıkla vuruyo anlayana hayırlısı olsun tatlım sneın ıcın cokda dusunme cunku ben dusune dusune kendımı cok yıprattım senınde aynı duruma gelmenı ıstemem canım benım
valla seninkiler vurdum duymazligiyla bnm kv ve kp eline su dokemezler insanlar vurdum duazn onde gdeni oy yepemi attiriolar yakacam topunu kokten hahahhayyttt

501 de kalmışım dün girince şok oldum :)) Baktım şimdi biraz ama olacak gb değil:KK9:
Alışığım sayfaların ilerlemesine ama o kadarını görmemiştim :))
Maşşallah topiğimize :))
Bende artık eski sayılırım burda di mi:82: Yeni gelenler hoşgelmişlerr:KK3:Buarada Deva ve Bizayrılamayızı biliyorum dertli gelinler,Allah yardımcıları olsun..
İnşallah gönlüne göre olur Prensess:KK16:
Ellaaaa napıyorsun hemşerim,neşeli şirin:KK9:
İyiyim hemserm sen nasilsin neler yapiosun minigim kakotiye beba:)))

Oyyy suslen puslen tatlimmm
keske bizde cikabilsek

kesin deil canm bi ihtimall ama gitmezsek kv.lere gidelim dicem darlandım ewdeee

501 de kalmışım dün girince şok oldum :)) Baktım şimdi biraz ama olacak gb değil:KK9:
Alışığım sayfaların ilerlemesine ama o kadarını görmemiştim :))
Maşşallah topiğimize :))
Bende artık eski sayılırım burda di mi:82: Yeni gelenler hoşgelmişlerr:KK3:Buarada Deva ve Bizayrılamayızı biliyorum dertli gelinler,Allah yardımcıları olsun..
İnşallah gönlüne göre olur Prensess:KK16:
Ellaaaa napıyorsun hemşerim,neşeli şirin:KK9:

aminn canmm hayırlısı

Oo nerdeyse bedavaya almissin bide ben 400-500tl daha ucuza aldm die seviniodum:)) smdi cok moralim bozuldu hihhh

Arastr hayatim umarm dahada uyguna bulursun ama ben en ucuz vatan bilgisayardi bn cok cok inmesni bekledm oyle aldm,bu arada tarif icin cok tesekkur ederim yazdm deftere bugun baslicam ,sende yazililar btmos gozun aydn biraz rahat edersn,gerci nobet yoruodur bide mudur canini sikmis ya cok uzuldum tatlim
he dusurmedim sizi dilimden ,meraklandm kayin validenle kanka olmussun hayrli olsun ne mutlu soze ama bn bnmkiyle kanka olmayim 2haftada bir gdyrm o da gelmio gtren olursa gelio bole iyi:))ahaha ay ne fenayim

valla seninkiler vurdum duymazligiyla bnm kv ve kp eline su dokemezler insanlar vurdum duazn onde gdeni oy yepemi attiriolar yakacam topunu kokten hahahhayyttt

yok hayatım asıl bnmkılerın elıne su dokemezler anca gotu serıp yıyıp ıcsınler baska bır coplerını gormedım ben allah tepelerınden baksın allaha havale edıyorum omru bıllah gormedım onlar gıbısını

günaydın kızlar yine döşemişsiniz yazıları:KK53::KK53: napsam okusam mı geçmişi yoksa bi yerden tutup başlasam mı karar veremedim:KK1::KK1: ahh şu merak:KK53::KK53:

sagolasın canım sıkıntılıyız evet alalh sızede yasatmasın canım aynı seylerı hıc bırınıze hıc ıstemem :KK30:

Aminnnnn sagol canimmm:KK43:
Allahim kimsenin basina vermesin:KK43: hele sizin hic:KK43:

Amiinn,sağolun,Rabbim size de yardımcı olsun..En korktuğum şeydi benimde anlaşmazlık ama Allah razı olsun tek bir kırgınlık yok içimde bunca zamandır,bambaşkalar..İnşallah hep böyle gider..Bazen zaman gerekiyor herkes bir değil,alıştıkça birbirinize,kişilikler öğrenildikçe inşallah oturur ilişkileriniz..

İyiyimm,miniğin maşallah uçan tekmeler modunda hiç durmuyor:KK9: Böyle giderse önümzdeki aylarda şekilden şekile girecem:KK9: Yaramaz olsun ama di mi :KK23:

Amiinn,sağolun,Rabbim size de yardımcı olsun..En korktuğum şeydi benimde anlaşmazlık ama Allah razı olsun tek bir kırgınlık yok içimde bunca zamandır,bambaşkalar..İnşallah hep böyle gider..Bazen zaman gerekiyor herkes bir değil,alıştıkça birbirinize,kişilikler öğrenildikçe inşallah oturur ilişkileriniz..

İyiyimm,miniğin maşallah uçan tekmeler modunda hiç durmuyor:KK9: Böyle giderse önümzdeki aylarda şekilden şekile girecem:KK9: Yaramaz olsun ama di mi :KK23:

saolasın canım ıyı dılekelrın ıcın

günaydın kızlaarr :KK16:
ama ben hiç yetişemiyorum size :KK14:
gündüz sadece öğle araları girebiliyorum,akşam girdiğimde bi bakıyorum50 sayfa olmuş :KK31:
kociş de kıskanıyor burda vakit geçirince ..
artık arada cee deyip gidicem böyle :KK14:

günaydın kızlaarr :KK16:
ama ben hiç yetişemiyorum size :KK14:
gündüz sadece öğle araları girebiliyorum,akşam girdiğimde bi bakıyorum50 sayfa olmuş :KK31:
kociş de kıskanıyor burda vakit geçirince ..
artık arada cee deyip gidicem böyle :KK14:

O 50 sayfayı kimse yakalayamamış,merak ediyorum bende :KK9::KK9:

plojocumm şükür kavuşturanaa :KK52:
senle o 50 sayfanın içinde katbettik birbirimizi :KK9:
iyisin dimi canım?hastalanmışsın galiba onu da yorumlardan anladım :KK31:
o 50 sayfayı birbize özetlesinnnn :KK53:

hoşgeldin canmm şükür kavusturanaaa... valla cok boşluyorsunuzzz:KK20: küscem sizee

bn özetliğimmm herzmnki gibii kvler..ve sinir bozucu hareketleri birde aynaya yazı yazma olayları var canlarım..

plojocumm şükür kavuşturanaa :KK52:
senle o 50 sayfanın içinde katbettik birbirimizi :KK9:
iyisin dimi canım?hastalanmışsın galiba onu da yorumlardan anladım :KK31:
o 50 sayfayı birbize özetlesinnnn :KK53:

İyiyim canım çok sağol:KK16:
oralarda kopmuşuz evet giremedimde ben bir kaç gündür..Az bakayım dedim ama bebiş haberleriyle başlıyor,devam edemedim az buz değil yahu 50 sayfa:26::KK9:

hoşgeldin canmm şükür kavusturanaaa... valla cok boşluyorsunuzzz:KK20: küscem sizee

bn özetliğimmm herzmnki gibii kvler..ve sinir bozucu hareketleri birde aynaya yazı yazma olayları var canlarım..

arada +18 arada sıtem arada herıflere napsak nasıl davransak ky kp kurtulma yolları vs vs

HAMIŞLER:KK33: arkadaslarım sımdı gordum paylasım dedım sızler ıcın
Hamileyseniz, bitki çayınızı yudumlamadan önce mutlaka bu haberi okuyun.
Hamilelikte kullanılan bitkisel çaylar; bulantıyı azaltmak veya önlemek, hamilelikteki ağrıları azaltmak, vücutta oluşan ödemi atmak ve emzirme döneminde süt salgısını arttırmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle bazıları masum gibi gözükse de yüksek dozlarda alındığında olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

İçilebilecek olan bitki çayları nelerdir? Ne kadar içilmeli? Nasıl hazırlanır?

- Hamilelik döneminde başlıca içeceğimiz olan su; günde en az 2,5 litre tüketilmeli ve doğal kaynak suları olmasına dikkat edilmelidir.
- Bu dönemde süt ve ayran tüketimi çok yararlıdır; bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir.
- Taze sıkılmış meyve suları; vitamin ihtiyacını karşılar, demir emilimini arttırır, günde 1 – 2 su bardağı yemeklerle beraber içilebilir.
- Adaçayı; direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzenler, ödem atımını sağlar. 5-6 adet adaçayı yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 10 dk. bekleterek .hazırlanabilir ve günde 1 – 2 kupa içilebilir.
- Isırgan otu; ferahlatıcı özelliği vardır. Emzirme döneminde süt oluşumunu hızlandırır, ödem atımını sağlar. Hazırlanışı: 5-6 adet ısırgan otu yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 - 10 dk.. bekletip, içilebilir. Günde 1 – 2 kupa tüketilebilir.
- Melisa Yaprağı; hamileleri rahatlatır ve uyumalarına yardımcı olur, hazmı düzenler, gazı giderir, antiseptik özelliği vardır. 5-6 adet melisa yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 - 6 dk. bekletip, içilebilir.
- Kuşburnu; kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C – vitamini içerir, kabızlığı engeller, öksürüğe iyi gelir. Kuşburnu meyvelerini ikiye – üçe bölüp demleme kabına koyunuz ve üzerine sıcak suyu dökünüz. 5 – 6 dakika demlendikten sonra içebilir.
- Ihlamur; öksürüğe iyi gelir, rahatlatır, yatıştırıcı etkisi vardır, mideye iyi gelir. Ihlamuru kaynatıp demini aldıktan sonra istediğiniz kadar içebilirsiniz.
- Nane; hamilelik döneminde mide bulantılarına karşı etkilidir, ferahlık verir, soğuk algınlıklarına iyi gelir, sinir sistemini rahatlatır.
- Papatya; gaz ve ağrı gidericidir, ödem söktürür, sindirimi düzenler, antiseptik özelliği vardır. Heyecanı ve gerginliği azaltır. Kurutulmuş papatyalardan 4-5 adetini demleme kabında 5 – 10 dakika beklettikten sonra içebilirsiniz.
- Rezene; sinirlere iyi gelir , sancıları azaltır, gaz giderir. Rezene poşet çayın üzerine sıcak su ilave ettikten sonra 5 – 10 dakika demlenmesini bekleyiniz.
- Elma; kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C vitamini içerir, rahatlatır, yorgunluk giderir.

Doğuma yakın hazırlanabilecek bir çay karışımı tarifi...

Doğuma yakın dönemde içilirse, doğumu kolaylaştırıcı etkisi bulunmakta, doğum sonrasında da iyileşmeyi hızlandırmaktadır.

Malzemeler: 4 çorba kaşığı ahududu yaprağı, 4 çorba kaşığı ısırgan otu, 1 çorba kaşığı oğul otu, 1 çorba kaşığı kuşburnu, 1 çorba kaşığı nane yaprağı.

Yapılışı: Bütün bitkiler hava almayan bir kabın içerisinde karıştırılır. 1 litre kaynak suyun içerisine karışımdan 4 çorba kaşığı koyup 30 – 40 dakika demleyin. Süzdükten sonra günde 1 bardak içiniz.

Hamilelikte kullanılan bitkisel çaylar; bulantıyı azaltmak veya önlemek, hamilelikteki ağrıları azaltmak, vücutta oluşan ödemi atmak ve emzirme döneminde süt salgısını arttırmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle bazıları masum gibi gözükse de yüksek dozlarda alındığında olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

- Hamilelik döneminde başlıca içeceğimiz olan su; günde en az 2,5 litre tüketilmeli ve doğal kaynak suları olmasına dikkat edilmelidir.
- Bu dönemde süt ve ayran tüketimi çok yararlıdır; bol miktarda kalsiyum ve protein içermektedir.
- Taze sıkılmış meyve suları; vitamin ihtiyacını karşılar, demir emilimini arttırır, günde 1 – 2 su bardağı yemeklerle beraber içilebilir.
- Adaçayı; direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzenler, ödem atımını sağlar. 5-6 adet adaçayı yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 10 dk. bekleterek .hazırlanabilir ve günde 1 – 2 kupa içilebilir.
- Isırgan otu; ferahlatıcı özelliği vardır. Emzirme döneminde süt oluşumunu hızlandırır, ödem atımını sağlar. Hazırlanışı: 5-6 adet ısırgan otu yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 - 10 dk.. bekletip, içilebilir. Günde 1 – 2 kupa tüketilebilir.
- Melisa Yaprağı; hamileleri rahatlatır ve uyumalarına yardımcı olur, hazmı düzenler, gazı giderir, antiseptik özelliği vardır. 5-6 adet melisa yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 5 - 6 dk. bekletip, içilebilir.
- Kuşburnu; kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C – vitamini içerir, kabızlığı engeller, öksürüğe iyi gelir. Kuşburnu meyvelerini ikiye – üçe bölüp demleme kabına koyunuz ve üzerine sıcak suyu dökünüz. 5 – 6 dakika demlendikten sonra içebilir.
- Ihlamur; öksürüğe iyi gelir, rahatlatır, yatıştırıcı etkisi vardır, mideye iyi gelir. Ihlamuru kaynatıp demini aldıktan sonra istediğiniz kadar içebilirsiniz.
- Nane; hamilelik döneminde mide bulantılarına karşı etkilidir, ferahlık verir, soğuk algınlıklarına iyi gelir, sinir sistemini rahatlatır.
- Papatya; gaz ve ağrı gidericidir, ödem söktürür, sindirimi düzenler, antiseptik özelliği vardır. Heyecanı ve gerginliği azaltır. Kurutulmuş papatyalardan 4-5 adetini demleme kabında 5 – 10 dakika beklettikten sonra içebilirsiniz.
- Rezene; sinirlere iyi gelir , sancıları azaltır, gaz giderir. Rezene poşet çayın üzerine sıcak su ilave ettikten sonra 5 – 10 dakika demlenmesini bekleyiniz.
- Elma; kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar, C vitamini içerir, rahatlatır, yorgunluk giderir.

Doğuma yakın dönemde içilirse, doğumu kolaylaştırıcı etkisi bulunmakta, doğum sonrasında da iyileşmeyi hızlandırmaktadır.

Malzemeler: 4 çorba kaşığı ahududu yaprağı, 4 çorba kaşığı ısırgan otu, 1 çorba kaşığı oğul otu, 1 çorba kaşığı kuşburnu, 1 çorba kaşığı nane yaprağı.

Yapılışı: Bütün bitkiler hava almayan bir kabın içerisinde karıştırılır. 1 litre kaynak suyun içerisine karışımdan 4 çorba kaşığı koyup 30 – 40 dakika demleyin. Süzdükten sonra günde 1 bardak içiniz.
devacım eline sağlık hamişliği düşünen isteyen biri olarak kaydettim pc ye hemen inşallah bu ay müjdeli haberi alırım:emir_bebek:

Paylaşım için sağol Devaa :)
Ama her zaman önce doktora danışılmalı,internette 10 sayfa okuyup doğrusunu bulmak gerekiyor.
Mesela Adaçayı riskli,en güvenilirler ıhlamur,papatya,meyve çayları diye biliyorum ben.Gebelikte çok bitki çaylarına yönelmemek gerekiyor.Çoğunda kasılmalara sebep olabileceği söylenir.Mesela doğuma yakın ısırgan,oğul otu bence kimse önermez çünkü rahim kasılmalarına sebep olabileceğinden erken doğum riskini çoğaltır.Aman Dikkat diyorum.En basiti gebelik başında maydonozdan biraz uzak dur demişlerdi gerçekten söktürücü etkisi varmış,çok masum şeylerin altından başka sonuçlar çıkabiliyor.
En güzeli meyve çaylarını kendin yapıyorsun,taze meyve suyu sıkıyorsun,bol süt ayran tüketiyorsun :) Zaten bunun derdine düşünce inan için rahat olsun diye bunları yapıyorsun :)) Her zaman gerçekten bildiğine inandığın kişilere doktoruna vs danışmakta fayda var.

X