Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Bakın, gerçekten anlaşamayacağız bu şekilde.

Hayır yanlış anlaması muhtemel değil. Çünkü 10 şey istediniz ve 8i alındıysa bunu aklınıza getirmeniz veya fark etmeniz bile belli bir görgü sahibiyseniz mümkün değil.

Konu sahibinin mesajı yanlış bana göre de, onlar da haddini bil yazmış terbiyesizce diyebilirler evet.

Ciddiye almadılar istediklerimizi dediğiniz şeyler o kadar küçük şeyler ki. Neden yapıcı olması gereken konu sahibi? Onun adetine göre de öyle değilmiş mesela, neden gelini alttan alması gerekiyor bu krem olayında?

Onlara göre normal olması neyi değiştirir ki? Hayattaki her şey yapan kişiye göre normal zaten. Bunun aksi var mı hiç?

Eger boyle birsey icin sevdigi adamdan vazgeciyorsa bosverin.hayirlisi boyleymis bi krem nedir ki ya bu kadar meseleye gerek var mi? uzmeyin kendinizi kotu niyetle bir yaklasiminiz olmamis

Bu hediye alınsa olabilecek bir durum ancak ortada bir bohça olayı var. İstedikleri sorulduysa alınması gerekir ama elbette bulunamayabilir, bu durumda istediğin bazı şeyleri alamadım diye bir şeyler söylemesi gerekmez mi? Ve konunun sadece bundan çıktığına ben inanmıyorum hele ki şu yazılana göre: Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Aralarında bir husumet olduğu apaçık belli ki kremler bahane olmuş...

dedim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.

Ben haksiz oldugum yerde ozurumu dilemesinide bilirim, benim biyerimden bisey eksilmez. Bakalim ne olacak, stresten yerdemiyiz goktemiyiz bilmiyorum..

Ikinci paragrafinin neredeyse aynisini seninle ayni sifatta birinden densiz sozleri icin ozur diledikten sonra duydum. Madem bukadar yuce gönüllüsünuz (!) Biraz da agzInizdan cikan laflari (msji)tartarken hareketlerinize dikkat ederken de öyle olsaniz bukadar kalp kirmazdiniz..

kalp kirmak kolaydir tamiri zordur. Bazi durumlar vardir bir ozur ile duzelmez. (hele hele ozur diledim oldu tavrinda edildiyse)

Dilerim hayirlisi olur. Bence milletin gozu korkmustur biz nasil bi aileye emanet edecegiz yavrumuzu diye. Attigin msj yenilir yutulur bisey degil cok agir neticede.

Son düzenleme:

Evet zaten konu sahibi de ilk olay bu değil, kaprisli biri ve daha önce de sorun çıkarmıştı dedi.

Takı takma törenini örnek verdi, mikrofonla anons yapılmasını yani.

Bohça da hediyeleşme diye düşünüyorum ben, amacı da zaten iki tarafın da gönlü olsun değil mi? Her istedikleri alınsın satırı satırına, alınamazsa açıklama yapılsın değil ki.

Ya da bu kadar hassasiyet gerektiren durumlarda karşı taraf da çok hassas davranıyordur, o yüzden kimse hata yapmamaya çalışır. Kız tarafı altın için pazarlık yapmış, ailenin zaten hoşuna gitmemiş.

Bence gitmemesi de çok normal.

Sizin açıklamanız çok mantıklı geldi bana, varsaydığınız durum için elbette.

Yalnız ben, size konu sahibi ve ailesinin medeni olması kısmına katılmakla beraber, karşı tarafın daha farklı bir çevrede ve kültürde olduğu gibi bir izlenim edindim.

Mesela halihazırda kullansa veya maddi gücü yetse krem alınmadı diye çok sorun çıkarılacağını sanmıyorum. Ya da tarif ettiğiniz ailenin kızları için şu kadar altın isteriz diye konu sahibinin anlatımına göre ciddi bir pazarlık yapacağını da sanmıyorum.

Çelişki olarak gördüğünüz kısımda ise, zaten takı takma töreni de yapılmış, bohça da yapılmış. İkisini de karşı taraf istemiş, ama kendi adetlerini çok da umursamadıkları için yapmayı kabul etmişler.

Mikrofonla isim duyurma olayı ise ben taraflardan biri olmasam dahi bir düğünde şahit olsam utanırım mesela, bunun gibi bir şey olabilir. Adetlerin önemsenmesiyle alakalı değil, tam tersi. Tamam yaptık ama çok çirkin durdu diye düşünmüş olabilir aile, bu bana hiç garip gelmiyor.

İşte biz konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz. Konuya kendisinin dahil olmasının dahi gelini rahatsız ettiğini bilecek kadar ne yaşamışlar? Belki görümcenin fazla müdahalesinden rahatsız oldu? Yahut madem aralarında böyle bir sıkıntı vardı hiç kalkışmasaydı bu işe, yapıyorsa tam yapsaydı. Bohça hediyeleşme gibi algılansa kimse liste vermezdi sanırım. Sonuçta aşağı yukarı 1000 TL tutuyor o bohçaların bir tanesi. Az ve hediye olacak bir şey değil ve içine kullanılmayacak laf olsun bulunsun, o olmadı bu olsun diye bir şeyler konulması da anlamsız. Çam sakızı çoban armağanı demiş ama konu sahibi, pek öyle olmuyor.
Konu sahibi adetlerden bihaber, takı töreni bizde olmaz diyor. Karşı tarafın adetleri tam tersi olduğu için sıkıntı yaşıyorlar. İki tarafın da şu durumda birbirini anlaması mümkün değil.
Ayrıca alınan takı seti dahi kıza sorulmamış. Onu kız takacak, neden sorulmasın ki? Onlar beğendi diye kız beğenip takmak durumunda mı? Yani arada yaşanan durumlara alınıp "bana değer vermiyorlar" diye düşünmüş olabilir ki ben dahi konuda öyle bir hava sezdim.

birincisi, bohça hediye değildir. önce bi onu netleştirelim.

bohçanın karşılığı verilir. şimdi kıza yapılıyorsa, düğüne yakın da kız yapar.

makyaj malzemesi alınıyorsa, traş takımı da alınır.

ben markasıyla modeliyle epilasyon cihazı isterim mesela, sonra görümcem gelir buraya konu açar "gelin bunu istedi" diye, siz bana saydırırsınız, ama benim düğün öncesi sevgilimi götürüp traş makinası seçtireceğimi bilmezsiniz.

görümcenin takı törenini bitirmesine sizin kadar iyi niyetli bakamıyorum üzgünüm, düğünde de baldız bitiremez mesela.

sadece krem ve fondöten alınmamış kısmını ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum, konu sahibi almadıkları açısından onları söyledi, diğer malzemeleri de kafasına göre aldığını yazdı. markasına numarasına özenmemiş yani. "daha ucuza geldi" kısmından ben bunu anladım.

ben konu sahibine çok hak veremiyorum, üzgünüm.

Konu sahibinin anlatmadığı kısımlarla ilgili ben daha başka bir hava sezmiştim açıkçası.

Set konusunda da size katılıyorum, evet kızın fikri önemli.

Ama bunda da fikri sorulmuş ve bir iki şey farklı gelmiş diye olay çıkarmanın gerçekten garip olduğunu düşünüyorum.

Müdahil olması sorun olmuş olabilir mi, olabilir. O zaman o konuda sorun çıkarılır.

Ya bakın bohçanın tanesi 1000 lira tutuyor demişsiniz. Kızın bulunamayan fondöteni ve kremi en az 200 tutuyordur zaten stüdyolarda olduğuna göre. Bunu istemek de çirkin değil mi?

Kullanılamayacak şeyler alınmasın evet, komik evet. Ama size de öyle olmuş ve tamam diyerek geçmişsiniz, neden geçtiniz? Çünkü önemli olan bu değil ki. Aile karşı taraf istedi diye elinden geleni yaptıysa çirkinleşmeye gerek var mı?

Mesela konu sahibinin bohçaya koyduklarını saydığı şeyler bu konulardan pek anlamasam da az veya garip değil bence. Ailenin diğer fertlerine de yapılmış. Daha fazla şey bekleniyorsa bile bu konuda ses çıkarılması hoş değil.

Hayır konu sahibi o iki şey yerine başka başka küçük ve ucuz şeyler almış, öyle söyledi.

Bohça hediyedir derdim karşılıklı olmadığını düşünseydim. Hediyeleşme karşılıklı bir şey zaten.

Sizin epilasyon cihazını seçmeniz de hiç garip değil elbette? Bunlar çok farklı şeyler.

Gelinin zaten zamanı yokmuş ve görümceden istenmiş alması, o da geline sormuş. Bir iki şey alamamış. Yani buna en fazla hiçbir şey denmez ve daha sonra eşle alınır, cidden anlayamıyorum bunu.

Makyaj malzemelerinizi belirtip, 2 tanesi daha farklı/eksik alındı diye konu açsaydınız, evet eleştirirdim. Çok saçma çünkü.

Takı töreni kısmı bana nahoş geldiği için, ve iki taraftan herhangi birinin ailesine bitmiş gibi göründüğü için bitsin mi? diye soran birine bitsin denmesi normal geldiği için hiç anlam veremiyorum.

Aaa ama yani. Vallahi bende patlama noktasindaydim. Vallahi herseyi bi bunlar biliyo. Hem sormuş kıza ne istiyosun diye hem almamış hem kız olmadan alisverise çıkmış zaten asıl sen kimsin ki kızın kullanicaklarini tek başına gidip aliyosun. Sonra burda gelinin bitmeyen sorunları. Vallahi çok terbiyesizlik saygisizlik ne ararsan bulur olduk artık. Allah gerçekten hem bunların gelinlerine hemde sana sabır versin. Bosveeeer. Icten içe bi de oh olsun diyorlar bak gördüğün gibi. Vallahi değmez.

Haddini bildirmek nedir ya ne kadar çirkin bir söz öyle. Siz de kim olarak had bildireceksiniz ki? Yanlış anlamayın burda size çıkılmıyoruz ama sizin karışmanız zaten hata, onlar beraber bakmalıydılar. Yıl olmuş 2015 geline, görümce kaynana don sütyen alıyor. Burada geline laf edenleri de anlamıyorum konu tam tersi açılsaydı eğer; gelin hanım görümcem bunları Aldı, bana böyle böyle bir mesaj Attı gibi burada konu açsaydı eminim görümce taşlanırdı. Biraz empati, o kız da stresli olabilir, ve hala adetleriyle yaşayan insanlar da olabilir. Ama şu konuda en çok takıldığım HAD BİLDİRME olayı. Kim kime neyin haddini bildirecek merak ediyorum. Bir de oh olsun diyorsun. O da sana neler diyordur, neler çekiyordur kim bilir. Çok ayıp gerçekten. Oh olsunmuş!

Bide not olarak.. Siz gelinlerle ugrastgnz surece gelınler siz agzını dahı açmasa kardeşlerinize acar agzını yumar gozunu kardeşimin mutlulugu için hayatımzdasn demıssınz ya bıraz dusununde kardesınızı arada bırakmayın olan n cok ona olur. o sizin kara kasınıza hayatınzdayım demıyo zaten tabıkı kardesı ıcın hayatınzda siz bu tavrla yaklasırsanz siz degerınızı kaybedersınz..

neden anlaşamadık gerçekten bilmiyorum.

"Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim.
Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan."

bakın, renklendirdiğim kısımlar önemli. siz alınan başka şeyleri krem ve fondöten yerine alınmış farz ediyorsunuz ama benim anladığım, krem ve fondöten hariç diğerlerinde de görümce hanım kendi seçimini yapmış.

olması gerekenin daha fazlası olamaz bohçada. kız tarafı bohça istemişse içeriği de konuşulmuştur ve kız tarafı da kendini ona göre ayarlamıştır. bohçanın fazla gelmesi kız evini zor duruma sokar.

nişan-düğün işinde, gerçekten bu kadar adet olayına girilmişse, düğün sahibi önemlidir. takı törenini görümcenin bitirmesi demek açık açık gelinin ailesine hakaret. aynı şekilde, mikrofonla anons kısmı da görümceyi ilgilendirmez.

mikrofonla anonsu onaylamıyorum, ama aynı şekilde, kız evinin yaptığı nişan için oğlan evinin konuşmasını da onaylamıyorum.

Ben nedense konu sahibinin tam olarak anlatmadığını düşünüyorum. İstediği bazı şeyleri almadım dediği bir fondoten bir krem mi sadece yoksa başka şeyler de var mı? İstediklerine tam olarak uymadım başka markalar aldım ve ikisini de bulamadım diyor. Bohça konusunda da müdahil olmuş işte, istediklerini almayıp onun yerine, danışmadan allık falan almış. Kız da sorun çıkarmış. Belki de hiç kullanmayacağı bir renk seçmiş. Elden gelen de yapılmamış sadece gidip almaya ya vakit olmamış ya da üşenilmiş. Herkes kendi parasıyla bu ihtiyaçlarını da almalı normalde, evlenirken pijamadır, çoraptır, iç çamaşırıdır, havludur yahut makyaj malzemesidir. Ancak bohçada amaç bunun karşılıklı yapılıp gönle hoş gitmesidir. O yüzden falanca alınmadı filanca olsun denmemeli. Sonuçta karşılığı gelecek. Az olursa az gider, çok olursa çok gider. Bohça zaten diğer aile fertlerine de yapılır. Benim de iki kardeşime ve anneme, babama yapılmıştı. Anneanne ve dede gibi bir büyük olsaydı onlara da yaparlardı sanıyorum.

Eminim gelinin ailesi de 'ah o görümce, yok mu o görümce' diyordur...
Özür dilemek ve geri çekilmek zor bir şey değil...
Bir krem değil mesele, attığınız mesajla bir aile faciasına sebep oldunuz ve hala daha aynı dik burunla başkalarının hayatına bulaşmaktan geri kalmıyorsunuz.
Tebrik ederim sizi....

O kadar doğru söylüyorsun ki, şu kayınvalideler görümceler gelini sanki önemsizmiş gibi gösteriyorlar ama, oğulları kardeşleri ne kadar kıymetliyse, sevmeselerde geline de saygı duymak zorundalar. Ya hiç mi kardeşinin, oğlunun kıymeti yok anlamıyorum, konuşup konuşup evde hır gür çıkarttırmaktan, huzur kaçırtmaktan ne anlıyorlar ya. Biraz sıyrılsalar hayatlarından, artık o iki kişinin ayrı bir aile olduklarını farketseler herşey nasıl da huzurlu olacak. Ne kadar saygı gösterirsen o kafa saygı görürsün. Kimse durduk yer hır çıkartmaz. Ki oh olsun deyip, had bildirme derdinde bir görümce var, ne söylendi de o gelin alınıp nişanlısına yansıttı acaba?

Bakın onun yerine ekstra göz kalemi, kaş kalemi vs aldım yazmış. Yani gelinin istediği kaş kalemi vs ve ayrıca, almadıkları yerine, ekstra cicili bicili şeyler almış.

Siz bohça böyledir, böyle alınması gerekir dediğiniz sürece anlaşamayacağız çünkü ben bohçanın hediyeleşmek olduğunu ve evlenmeye karar vermiş iki insanın ailelerinde en fazla tebessüm yaratması gerektiğini düşünüyorum.

Ya da hevesli bir taraf vardır, çok uğraşır özenir, diğer taraf da elinden geleni yaptıysa sesini çıkarmaz, önemli olan evlenecek çifttir çünkü.

Evlenmeye karar vermiş birbirini seven iki insanın da bu konuda anlaşmazlık yaşaması zaten ayrı bir şekilde inanılmaz.

Bu kadar kasılan, şu şöyle olmalıdır bu böyle olmalıdır denen hiçbir düğüne gitmedim, o nedenle bir şey diyemiyorum.

Benim gördüğüm her evlilik öncesi bazı aksilikler olur ve geçiştirilir. Bir amca düğünde sarhoş olur saçmasapan oynar, bir akraba alakasız bir laf eder. Anneyle gelinin zevki farklıdır, anlamamıştır bir şey almıştır gülümsenip geçilir vs.

Bu kadar kaideye önem verilen bir ilişkinin gerçekten sevgi bağıyla kurulmuş olamayacağına inanıyorum.

Ciddi anlamda tanışmak istiyorum bu insanlarla, yani diyelim hiçbir makyaj malzemesi istediği gibi alınmamış olsun. Zaten o kişiyle evleneceksin, isterseniz kendiniz alırsınız. Nasıl kafaya makyaj malzemesinin başka marka olmasını takıp da olay çıkarabilir ki bir insan? Buzdolabı değil, ev halısı değil, giymek zorunda olduğun bir şey değil, al teşekkür et ve geç.

Kim olsa yansıtır cunku dırek gorumceyle ıletısıme ben gecemezdım sahsen daha kırıcı seyler soylenırdı yle durumda.. Neysekı gorumcem yok Eltımle kayınvalıdemde on numara valla maşallah dıyım dılımı ısırymda ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…