İyi de siz şu an sizin anlayışınızla alakası olmayan, yaşamadığınız bir durum için görgüsüzler, çıkarcılar olarak yorum yapıyorsunuz. Kendi evrensel değerler görüşünüzle bu olayların alakası yok ama. Onların öyle görmediğini belirtiyorum kaçıncı mesajımda. Ben ise bu adetlerin ortasında büyümüş biri olarak konuya karşı tarafın nasıl baktığını anlatmaya çalışıyorum. Emin olun onlar da görümce için görgüsüz yakıştırmasını yapıyordur. Ciddiye almadılar isteklerimizi bir de utanmadan haddini bil yazmış diyorlardır. Misal konu sahibi "istediğin 2 şeyi bulamadım, kusura bakma" demiş mi? Okuduğum kadarıyla bunu bile söylememiş. Burada da karşı tarafın yanlış anlaması muhtemel değil mi?
Bu hediye alınsa olabilecek bir durum ancak ortada bir bohça olayı var. İstedikleri sorulduysa alınması gerekir ama elbette bulunamayabilir, bu durumda istediğin bazı şeyleri alamadım diye bir şeyler söylemesi gerekmez mi? Ve konunun sadece bundan çıktığına ben inanmıyorum hele ki şu yazılana göre: Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Aralarında bir husumet olduğu apaçık belli ki kremler bahane olmuş...Bakın, gerçekten anlaşamayacağız bu şekilde.
Hayır yanlış anlaması muhtemel değil. Çünkü 10 şey istediniz ve 8i alındıysa bunu aklınıza getirmeniz veya fark etmeniz bile belli bir görgü sahibiyseniz mümkün değil.
Konu sahibinin mesajı yanlış bana göre de, onlar da haddini bil yazmış terbiyesizce diyebilirler evet.
Ciddiye almadılar istediklerimizi dediğiniz şeyler o kadar küçük şeyler ki. Neden yapıcı olması gereken konu sahibi? Onun adetine göre de öyle değilmiş mesela, neden gelini alttan alması gerekiyor bu krem olayında?
Onlara göre normal olması neyi değiştirir ki? Hayattaki her şey yapan kişiye göre normal zaten. Bunun aksi var mı hiç?
dedim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.
Ben haksiz oldugum yerde ozurumu dilemesinide bilirim, benim biyerimden bisey eksilmez. Bakalim ne olacak, stresten yerdemiyiz goktemiyiz bilmiyorum..
Bu hediye alınsa olabilecek bir durum ancak ortada bir bohça olayı var. İstedikleri sorulduysa alınması gerekir ama elbette bulunamayabilir, bu durumda istediğin bazı şeyleri alamadım diye bir şeyler söylemesi gerekmez mi? Ve konunun sadece bundan çıktığına ben inanmıyorum hele ki şu yazılana göre: Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Aralarında bir husumet olduğu apaçık belli ki kremler bahane olmuş...
Muhtemelen 400 mesajda söyleyebileceklerimin çoğu zaten yazılmıştır.
Ama, konu sahibinin biraz daha empati yapması gerekirmiş diyenlerdenim.
Elbette ki gerçekten de bir krem için çirkeflik yapacak tarzda insanlar vardır dünyada, ama ben, bu konudaki gelinin derdinin krem olduğunu düşünmedim, okurken o hissi almadım. Gelin eğer hafif "alıngan" bi tipse, konu sahibinin bir iki tavrına alınmış olmasını yadırgamam.
Zira konu sahibinde bir çelişki var ki, beni benden aldı.
Bohçayı "adet yerini bulsun" diye hazırladıklarını söyleyen konu sahibi, nişanda kız tarafı kendi adeti olan takı takma törenini uyguladıgı için "yerin dibine geçmek" gibi abartılı bir utanç duyma ifadesi kullanıyor. Ancak, adetlerini "çok" önemseyen biri, bir törende kendi adetlerinin uygulanmayışını bu kadar tepkiyle karşılayabilir. O zaman da, bohça neden adet yeerini bulsun diye yapılıyor, ikisi de adet neticede demek gerekiyor.
Eğer konu sahibi, adetlerini önemsiyorsa, bohça konusunda da içine konulacaklar konusuna aşırı derecede -tepkisiyle aynı şiddette dikkat etmeliydi, ya da adetleri önemsemiyorsa, bohçayı adet yerine gelsin diye elinden geldiğince hazırlar gönderirdi; ama diğer konuya da teknik olarak o kadar takılmaması gerekirdi.
Nişanda yaşanan olayın da bir kısmının eksik anlatılmış olması muhtemel. Çünkü, yerin dibine geçtiğini belirten insanların o negatif enerjiyi süpergüçlü rahibeler değillerse eğer, takı merasimi boyunca bi şekilde etrafa yaydıklarını varsaymak gerekir, o derece şiddetli bi duygu insanın yüzüne, tavrına illa ki yansır. Karşı taraf bunu dakikalar önce fark etmiş olabilir, dolayısıyla da o "artık bitsin" sözü hff gibi bir vurguyla söylenmiş olarak algılaabilir, karşı tarafın algısını bu durumda yadırgayamam.
Ve son olarak, konu sahibinin, üslubuna, yazışına, kelimelerine, noktalarına bakarak, gayet düzgün iletişim kuran bi insan oldugunu, babasının kurdugu cümlelerden, kızlarımız bi kahve içsin şeklindeki tatlıya bağlamalarından son derece medeni bi aile olduklarını, konu sahibinin kardeşiyle iyi anlaştıgından -konserlere gitmeler vs- kardeşinin de bu mizaçta bi insan oldugunu, bu mizaçta aklı başında ve eğitimli bi insanın da kendisine eş olarak seçtiği insanın kendisiyle arasında "uçurum" karakter farkı olamayacağını varsaymak durumundayım. Dolayısıyla kızın derdinin -zaten kullanmakta oldugu, belli ki kendisinin de alabilme gücünün oldugu- tek bir krem oldugunu düşünmemekle beraber, kızın derdinin, kavga çıkarma sebebinin, eşinin ablasının kendisine özellikle sordugu halde alakasız şeyler göndermesinin "beni önemsemiyor veya benle dalga mı geçiyor" gibi bir dert oldugunu, bunun da sebebinin konu sahibinin kendisini istenilen markayı bulamadıysa bile en azından bir sms atarak kıza "canım şunları şu yuzden bulamadım daha sonra şaaparız böyle gönderiyorum" gibi nezaketen açıklamayışından oldugunu varsayıyorum.
Hepsi varsayım evet, aldıgım hisler bu yönde oldu.
Evet zaten konu sahibi de ilk olay bu değil, kaprisli biri ve daha önce de sorun çıkarmıştı dedi.
Takı takma törenini örnek verdi, mikrofonla anons yapılmasını yani.
Bohça da hediyeleşme diye düşünüyorum ben, amacı da zaten iki tarafın da gönlü olsun değil mi? Her istedikleri alınsın satırı satırına, alınamazsa açıklama yapılsın değil ki.
Ya da bu kadar hassasiyet gerektiren durumlarda karşı taraf da çok hassas davranıyordur, o yüzden kimse hata yapmamaya çalışır. Kız tarafı altın için pazarlık yapmış, ailenin zaten hoşuna gitmemiş.
Bence gitmemesi de çok normal.
Anladım neden böyle yorum yaptığınızı şimdi.
Konuyu tam anlamamışsınız.
Bohçayı kız tarafı istemiş, konu sahibi yazdı. Takı takılması değil, mikrofonla tek tek söylenmesinden mahcup olmuşlar, konu sahibi daha önce ima etmişti şimdi tam söyledi. Konu sahibine sorulmuş, artık takan kalmadı bitsin mi diye. Konu sahibi de bitsin demiş mikrofonlu adama, olay bu.
Sadece krem ve fondöten almamış onlar yerine bir sürü minik minik şey almış. Diğer istediklerini almış. Bu kısım net.
İsteme kısmında kız da haberdarmış ama annesi zaten istemediği için evlenmesini uzun süre yokuşa sürmüşler.
Yani konu sahibi net net değil de naif bir şekilde yazdığı için yanlış anlaşıldı ve alakasız şeyler yazıldı bence.
İşte biz konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz. Konuya kendisinin dahil olmasının dahi gelini rahatsız ettiğini bilecek kadar ne yaşamışlar? Belki görümcenin fazla müdahalesinden rahatsız oldu? Yahut madem aralarında böyle bir sıkıntı vardı hiç kalkışmasaydı bu işe, yapıyorsa tam yapsaydı. Bohça hediyeleşme gibi algılansa kimse liste vermezdi sanırım. Sonuçta aşağı yukarı 1000 TL tutuyor o bohçaların bir tanesi. Az ve hediye olacak bir şey değil ve içine kullanılmayacak laf olsun bulunsun, o olmadı bu olsun diye bir şeyler konulması da anlamsız. Çam sakızı çoban armağanı demiş ama konu sahibi, pek öyle olmuyor.
Konu sahibi adetlerden bihaber, takı töreni bizde olmaz diyor. Karşı tarafın adetleri tam tersi olduğu için sıkıntı yaşıyorlar. İki tarafın da şu durumda birbirini anlaması mümkün değil.
Ayrıca alınan takı seti dahi kıza sorulmamış. Onu kız takacak, neden sorulmasın ki? Onlar beğendi diye kız beğenip takmak durumunda mı? Yani arada yaşanan durumlara alınıp "bana değer vermiyorlar" diye düşünmüş olabilir ki ben dahi konuda öyle bir hava sezdim.
birincisi, bohça hediye değildir. önce bi onu netleştirelim.
bohçanın karşılığı verilir. şimdi kıza yapılıyorsa, düğüne yakın da kız yapar.
makyaj malzemesi alınıyorsa, traş takımı da alınır.
ben markasıyla modeliyle epilasyon cihazı isterim mesela, sonra görümcem gelir buraya konu açar "gelin bunu istedi" diye, siz bana saydırırsınız, ama benim düğün öncesi sevgilimi götürüp traş makinası seçtireceğimi bilmezsiniz.
görümcenin takı törenini bitirmesine sizin kadar iyi niyetli bakamıyorum üzgünüm, düğünde de baldız bitiremez mesela.
sadece krem ve fondöten alınmamış kısmını ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum, konu sahibi almadıkları açısından onları söyledi, diğer malzemeleri de kafasına göre aldığını yazdı. markasına numarasına özenmemiş yani. "daha ucuza geldi" kısmından ben bunu anladım.
ben konu sahibine çok hak veremiyorum, üzgünüm.
Arkadaşım seni ayakta alkışlıyorum. Buradaki önyargılı insanlardan dolayı anlatamadıımı sen anlatmışsın. Ne çektik be bu görümcelerden. Sayesinde akşam yemeğimi yanlız yiyorum. Hatta insan tek başına bişi yiyemiyo yiyemiyorum gene nelerle doldurdu eşimi diye. Bıktım inan bıktım bende. Zaten bi bunlarda akıl var bizde yok. Daha da yazıcam da başında olan bilir. Sakın ha yanlış anlaşılmasın arkadaş gibi olanlar da var. O da bize denk gelmez. Yine terbiye saygı üslup bizde olsun da bilen bilir sonuçta...
Hayır konu sahibi o iki şey yerine başka başka küçük ve ucuz şeyler almış, öyle söyledi.
Bohça hediyedir derdim karşılıklı olmadığını düşünseydim. Hediyeleşme karşılıklı bir şey zaten.
Sizin epilasyon cihazını seçmeniz de hiç garip değil elbette? Bunlar çok farklı şeyler.
Gelinin zaten zamanı yokmuş ve görümceden istenmiş alması, o da geline sormuş. Bir iki şey alamamış. Yani buna en fazla hiçbir şey denmez ve daha sonra eşle alınır, cidden anlayamıyorum bunu.
Makyaj malzemelerinizi belirtip, 2 tanesi daha farklı/eksik alındı diye konu açsaydınız, evet eleştirirdim. Çok saçma çünkü.
Takı töreni kısmı bana nahoş geldiği için, ve iki taraftan herhangi birinin ailesine bitmiş gibi göründüğü için bitsin mi? diye soran birine bitsin denmesi normal geldiği için hiç anlam veremiyorum.
Konu sahibinin anlatmadığı kısımlarla ilgili ben daha başka bir hava sezmiştim açıkçası.
Set konusunda da size katılıyorum, evet kızın fikri önemli.
Ama bunda da fikri sorulmuş ve bir iki şey farklı gelmiş diye olay çıkarmanın gerçekten garip olduğunu düşünüyorum.
Müdahil olması sorun olmuş olabilir mi, olabilir. O zaman o konuda sorun çıkarılır.
Ya bakın bohçanın tanesi 1000 lira tutuyor demişsiniz. Kızın bulunamayan fondöteni ve kremi en az 200 tutuyordur zaten stüdyolarda olduğuna göre. Bunu istemek de çirkin değil mi?
Kullanılamayacak şeyler alınmasın evet, komik evet. Ama size de öyle olmuş ve tamam diyerek geçmişsiniz, neden geçtiniz? Çünkü önemli olan bu değil ki. Aile karşı taraf istedi diye elinden geleni yaptıysa çirkinleşmeye gerek var mı?
Mesela konu sahibinin bohçaya koyduklarını saydığı şeyler bu konulardan pek anlamasam da az veya garip değil bence. Ailenin diğer fertlerine de yapılmış. Daha fazla şey bekleniyorsa bile bu konuda ses çıkarılması hoş değil.
Hanimlar yorumlarinizin hepsine cevap yazamiyorum kusura bakmayin. Maalesef konu okadar buyudu ki okadar buyudu ki..
Su anda dugune 3 hafta kala nisani atmak uzere erkek kardesimle nisanlisi. İnanin uzuntuden ne ise gidebildim, ne baska bisey yapabildim (ailedeki herkes perperisan). Tum gundur agliyorum inanin..
Cok onyargili yorumlariniz var, inanin oyle kotu niyetli yorumlariniz varki..okurken uzuldum.
Dilerim Rabbim herseyin hayirlisini versin, annem babam kardesim simdi son kez onlarla konusmaya gidiyorlar..
Bi krem bi fondoten yuzunden sevdigi adamdan vazgecmeyi goze alan bir kadindan bahsediyorum. Buyuk bir askla bagli oldugu erkekten. Maalesef annesi annesi annesi ah o annesi....
O kadar doğru söylüyorsun ki, şu kayınvalideler görümceler gelini sanki önemsizmiş gibi gösteriyorlar ama, oğulları kardeşleri ne kadar kıymetliyse, sevmeselerde geline de saygı duymak zorundalar. Ya hiç mi kardeşinin, oğlunun kıymeti yok anlamıyorum, konuşup konuşup evde hır gür çıkarttırmaktan, huzur kaçırtmaktan ne anlıyorlar ya. Biraz sıyrılsalar hayatlarından, artık o iki kişinin ayrı bir aile olduklarını farketseler herşey nasıl da huzurlu olacak. Ne kadar saygı gösterirsen o kafa saygı görürsün. Kimse durduk yer hır çıkartmaz. Ki oh olsun deyip, had bildirme derdinde bir görümce var, ne söylendi de o gelin alınıp nişanlısına yansıttı acaba?Bide not olarak.. Siz gelinlerle ugrastgnz surece gelınler siz agzını dahı açmasa kardeşlerinize acar agzını yumar gozunu kardeşimin mutlulugu için hayatımzdasn demıssınz ya bıraz dusununde kardesınızı arada bırakmayın olan n cok ona olur. o sizin kara kasınıza hayatınzdayım demıyo zaten tabıkı kardesı ıcın hayatınzda siz bu tavrla yaklasırsanz siz degerınızı kaybedersınz..
neden anlaşamadık gerçekten bilmiyorum.
"Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim.
Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan."
bakın, renklendirdiğim kısımlar önemli. siz alınan başka şeyleri krem ve fondöten yerine alınmış farz ediyorsunuz ama benim anladığım, krem ve fondöten hariç diğerlerinde de görümce hanım kendi seçimini yapmış.
olması gerekenin daha fazlası olamaz bohçada. kız tarafı bohça istemişse içeriği de konuşulmuştur ve kız tarafı da kendini ona göre ayarlamıştır. bohçanın fazla gelmesi kız evini zor duruma sokar.
nişan-düğün işinde, gerçekten bu kadar adet olayına girilmişse, düğün sahibi önemlidir. takı törenini görümcenin bitirmesi demek açık açık gelinin ailesine hakaret. aynı şekilde, mikrofonla anons kısmı da görümceyi ilgilendirmez.
mikrofonla anonsu onaylamıyorum, ama aynı şekilde, kız evinin yaptığı nişan için oğlan evinin konuşmasını da onaylamıyorum.
Kim olsa yansıtır cunku dırek gorumceyle ıletısıme ben gecemezdım sahsen daha kırıcı seyler soylenırdı yle durumda.. Neysekı gorumcem yokO kadar doğru söylüyorsun ki, şu kayınvalideler görümceler gelini sanki önemsizmiş gibi gösteriyorlar ama, oğulları kardeşleri ne kadar kıymetliyse, sevmeselerde geline de saygı duymak zorundalar. Ya hiç mi kardeşinin, oğlunun kıymeti yok anlamıyorum, konuşup konuşup evde hır gür çıkarttırmaktan, huzur kaçırtmaktan ne anlıyorlar ya. Biraz sıyrılsalar hayatlarından, artık o iki kişinin ayrı bir aile olduklarını farketseler herşey nasıl da huzurlu olacak. Ne kadar saygı gösterirsen o kafa saygı görürsün. Kimse durduk yer hır çıkartmaz. Ki oh olsun deyip, had bildirme derdinde bir görümce var, ne söylendi de o gelin alınıp nişanlısına yansıttı acaba?