- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.135
O betimlemeler, konu sahibin bazı anlattıklarındaki 'ironi' için yazıldı.Cidden önsezilerinizde haklı da olabilirsiniz, bir şey demem mümkün değil.
Yalnız mükemmel bir aile olunca karşı tarafla mutlaka barışmak mı gerekiyor, o kısmı anlayabilmiş değilim. Koskoca 2 insan hiçbir şeyi de kendi halledemiyor, asıl sorun burada.
Bakın onun yerine ekstra göz kalemi, kaş kalemi vs aldım yazmış. Yani gelinin istediği kaş kalemi vs ve ayrıca, almadıkları yerine, ekstra cicili bicili şeyler almış.
Siz bohça böyledir, böyle alınması gerekir dediğiniz sürece anlaşamayacağız çünkü ben bohçanın hediyeleşmek olduğunu ve evlenmeye karar vermiş iki insanın ailelerinde en fazla tebessüm yaratması gerektiğini düşünüyorum.
Ya da hevesli bir taraf vardır, çok uğraşır özenir, diğer taraf da elinden geleni yaptıysa sesini çıkarmaz, önemli olan evlenecek çifttir çünkü.
Evlenmeye karar vermiş birbirini seven iki insanın da bu konuda anlaşmazlık yaşaması zaten ayrı bir şekilde inanılmaz.
Bu kadar kasılan, şu şöyle olmalıdır bu böyle olmalıdır denen hiçbir düğüne gitmedim, o nedenle bir şey diyemiyorum.
Benim gördüğüm her evlilik öncesi bazı aksilikler olur ve geçiştirilir. Bir amca düğünde sarhoş olur saçmasapan oynar, bir akraba alakasız bir laf eder. Anneyle gelinin zevki farklıdır, anlamamıştır bir şey almıştır gülümsenip geçilir vs.
Bu kadar kaideye önem verilen bir ilişkinin gerçekten sevgi bağıyla kurulmuş olamayacağına inanıyorum.
Ciddi anlamda tanışmak istiyorum bu insanlarla, yani diyelim hiçbir makyaj malzemesi istediği gibi alınmamış olsun. Zaten o kişiyle evleneceksin, isterseniz kendiniz alırsınız. Nasıl kafaya makyaj malzemesinin başka marka olmasını takıp da olay çıkarabilir ki bir insan? Buzdolabı değil, ev halısı değil, giymek zorunda olduğun bir şey değil, al teşekkür et ve geç.
Cidden önsezilerinizde haklı da olabilirsiniz, bir şey demem mümkün değil.
Yalnız mükemmel bir aile olunca karşı tarafla mutlaka barışmak mı gerekiyor, o kısmı anlayabilmiş değilim. Koskoca 2 insan hiçbir şeyi de kendi halledemiyor, asıl sorun burada.
Görümce hanım had bildirmek için gelin kıza mesaj atmasaydı belki de mevzu böyle büyümeyeckti. Konunun il mesajında yazana göre kız nişanlısına söylemiş, anlaşılan nişanlı da kendi ailesine söylemiş.. Buna kızan görümce de mesajla bir güzel had bildirmeye kalkmış, doğal olarak mevzu ailelere taşınmış. Belki görümce herseye karışmasaydı baştan, herşey daha güzel olurdu..Cidden önsezilerinizde haklı da olabilirsiniz, bir şey demem mümkün değil.
Zaten damadın annesi aramış kızın annesini, kızın niye mevzu yaptı diye. Aramasaydı, görümce de mesaj atmasaydı konu ıkı sevgili arasında kalacaktı. Ana kız olayı büyütmüşler de büyütmüşler. Sonra gelinin bitmeyen sorunları oluyor.O betimlemeler, konu sahibin bazı anlattıklarındaki 'ironi' için yazıldı.
Karşı tarafı madem kendilerine denk görmüyor ve kendileri de her şeyi biliyorsa, bunu çocuk oyuncağı gibi halletmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Uzun lafın kısası, bu saçma sapan konuda kimse üzerine düşeni yapmamış.
Ne nişanlı adam kavgasını gidip de ailesine anlatabilir, ne gelinin annesi açıp da kızımın istekleri olmamış gibi bir serzenişte bulunabilir, ne bir görümce geline ayar çekmek adına hakarete varan şeyler söyleyebilir, ne babalar devreye girip barışılacak barışılmayacak inadına girebilir...
Olan birbirini seven iki insana olacak ya, ona üzülüyorum...
Ben o kısmı atlamışım.Zaten damadın annesi aramış kızın annesini, kızın niye mevzu yaptı diye. Aramasaydı, görümce de mesaj atmasaydı konu ıkı sevgili arasında kalacaktı. Ana kız olayı büyütmüşler de büyütmüşler. Sonra gelinin bitmeyen sorunları oluyor.
demeye çalıştığımız, kimse makyaj malzemesinden olay çıkarmaz zaten. demek ki bu ilk değil, kız patlamış artık.
Bu gelin haımın bilmem kaçıncı vukuatı olduğu için damadın annesi gelinin annesini arayıp kızmış. Sonra konu büyüdü diye gelin suçlu olmuş. Böyle yani. Kayınvalide görümce vakası bir nevi..Ben o kısmı atlamışım.
Ha bir de arayan damadın annesi...
Birilerine gerçekten had bildirmek gerekiyormuş ama adres yanlış olmuş anlaşılan...
Bakın sordu madem hepsini bulup almak zorunda mantığı nereden çıktı bilmiyorum da, katılmıyorum. Yarısını bile alsa teşekkür eder insan.
Madem karşılıklı, o aile de çok özenmez olur biter.
Cici şeyler aldım diyene eğer gerçek anlamda nefret ettiğiniz biri değilse neden dalga geçmek olarak bakasınız ki? Aman anlamamış, zevksiz der geçersiniz en fazla.
Bundan aile faciası çıkar mı? Görümcenin hoş olmayan mesajından önce yani, bu sebeple kavga çıkartılır mı?
Gerçekten şunu sanmıyorum, sürekli kullandığınız bir krem ve fondöten olacak, hayatınızda ilk kez alıyor olmayacaksınız. Başka marka alınacak, ve kızacaksınız. Ya zaten alıyormuşsunuz, yanlış olanı kullanmazsınız olur biter.
Gelin istediği ve alamadığı bir markayı söylemiş bence ama tahmin yürütüyorum sadece, bu kısım konuyu etkilemez.
bakın benim kayınvalidemle bu görümce arasındaki tek fark benim kayınvalidemi benim ağzımdan, görümceyi kendi ağzından dinlemeniz. mantık aynı.
kız diyor ki "ben bunları istemedim", görümce diyor ki "ama bunlar bence çok cici".
ben diyorum ki "benim ne istediğimi siz hiç umursamadınız", kayınvalidem diyor ki "ben sizin için en iyisini istedim onu yapmaya çalıştım sen neden olay çıkardın".
zihniyetin ne farkı var?
bunu makyaj malzemesinde yapan kadın diğer konularda neden yapmış olmasın?
bakın benim kayınvalidemle bu görümce arasındaki tek fark benim kayınvalidemi benim ağzımdan, görümceyi kendi ağzından dinlemeniz. mantık aynı.
kız diyor ki "ben bunları istemedim", görümce diyor ki "ama bunlar bence çok cici".
ben diyorum ki "benim ne istediğimi siz hiç umursamadınız", kayınvalidem diyor ki "ben sizin için en iyisini istedim onu yapmaya çalıştım sen neden olay çıkardın".
zihniyetin ne farkı var?
bunu makyaj malzemesinde yapan kadın diğer konularda neden yapmış olmasın?
Bakın sizin bu yorumunuzu beğenen üye, Koalina, bir damadın bile sırf bir şeyin bedeninden kavga çıkardığını anlatmıştı.
Demek ki sırf bu sebepten sorun çıkaranlar varmış, değil mi?
valla ondan ben de sorun çıkarmıştım. "ne demek bana m almak? sen nasıl 7 senelik sevgilinin s olduğunu bilmezsin" demiştim.
içeriği de bilmek lazım.
A veya B sebeple bu yüzden sorun çıkarılabiliyormuş demek ki.
Diyelim kız çıkarcı ve paragöz ve taktı makyaj malzemelerine. Hayır böyle yapsa da bunu yapan ilk olmayacak, siz de biliyorsunuz.
Neden hayır asla bu sebepten sorun çıkarmış olamaz diyorsunuz ki?
filmdelisi , son yazdıklarınıza katılamıyorum ne yazık ki. Yetişkin iki insan aileler sayesinde barışıyorsa bence bir sorun vardır.
Ama genel olarak ne demek istediğinizi anlayabiliyorum. Taş koymamalılar evet.
Aileler yüzünden tartışan, ayrılan hatta boşanan çiftler olduğu gibi, aileler sayesinde de barışan çiftler olabilir.
Şahsen anlattığım şey altı ay önce yaşadığım sorundu.
Kadın ya da erkek farketmez.
Eğer sevdiğiniz insanın ailesinde değer görmediğinizi düşünüyorsanız ve bunun aksi için bir uğraş veriliyorsa barışmak gayet normaldir, sorun yoktur.
Sonuç olarak evet taş koymamalılar ve insanın hayatında yaşabileceği en sorunlu, psiokolojik olarak en çöküntü yaşadığı, artık saçma sapan şeylere bile ağladığı,her şeyi gözünde deve yaptığı dönemde 'taş koymak bir kenara, gerilen ortamı onarmak' için ellerinden geleni yapmalılar.
10 senedir beraberler onlar da:)valla ondan ben de sorun çıkarmıştım. "ne demek bana m almak? sen nasıl 7 senelik sevgilinin s olduğunu bilmezsin" demiştim.
içeriği de bilmek lazım.
10 senedir beraberler onlar da:)
A veya B sebeple bu yüzden sorun çıkarılabiliyormuş demek ki.
Diyelim kız çıkarcı ve paragöz ve taktı makyaj malzemelerine. Hayır böyle yapsa da bunu yapan ilk olmayacak, siz de biliyorsunuz.
Neden hayır asla bu sebepten sorun çıkarmış olamaz diyorsunuz ki?