Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

O betimlemeler, konu sahibin bazı anlattıklarındaki 'ironi' için yazıldı.
Karşı tarafı madem kendilerine denk görmüyor ve kendileri de her şeyi biliyorsa, bunu çocuk oyuncağı gibi halletmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Uzun lafın kısası, bu saçma sapan konuda kimse üzerine düşeni yapmamış.
Ne nişanlı adam kavgasını gidip de ailesine anlatabilir, ne gelinin annesi açıp da kızımın istekleri olmamış gibi bir serzenişte bulunabilir, ne bir görümce geline ayar çekmek adına hakarete varan şeyler söyleyebilir, ne babalar devreye girip barışılacak barışılmayacak inadına girebilir...
Olan birbirini seven iki insana olacak ya, ona üzülüyorum...

demeye çalıştığımız, kimse makyaj malzemesinden olay çıkarmaz zaten. demek ki bu ilk değil, kız patlamış artık.

Görümce hanım had bildirmek için gelin kıza mesaj atmasaydı belki de mevzu böyle büyümeyeckti. Konunun il mesajında yazana göre kız nişanlısına söylemiş, anlaşılan nişanlı da kendi ailesine söylemiş.. Buna kızan görümce de mesajla bir güzel had bildirmeye kalkmış, doğal olarak mevzu ailelere taşınmış. Belki görümce herseye karışmasaydı baştan, herşey daha güzel olurdu..

Zaten damadın annesi aramış kızın annesini, kızın niye mevzu yaptı diye. Aramasaydı, görümce de mesaj atmasaydı konu ıkı sevgili arasında kalacaktı. Ana kız olayı büyütmüşler de büyütmüşler. Sonra gelinin bitmeyen sorunları oluyor.

Ben o kısmı atlamışım.
Ha bir de arayan damadın annesi...
Birilerine gerçekten had bildirmek gerekiyormuş ama adres yanlış olmuş anlaşılan...

demeye çalıştığımız, kimse makyaj malzemesinden olay çıkarmaz zaten. demek ki bu ilk değil, kız patlamış artık.

Bakın sizin bu yorumunuzu beğenen üye, Koalina, bir damadın bile sırf bir şeyin bedeninden kavga çıkardığını anlatmıştı.

Demek ki sırf bu sebepten sorun çıkaranlar varmış, değil mi?

Son düzenleme:
Ben o kısmı atlamışım.
Ha bir de arayan damadın annesi...
Birilerine gerçekten had bildirmek gerekiyormuş ama adres yanlış olmuş anlaşılan...
Bu gelin haımın bilmem kaçıncı vukuatı olduğu için damadın annesi gelinin annesini arayıp kızmış. Sonra konu büyüdü diye gelin suçlu olmuş. Böyle yani. Kayınvalide görümce vakası bir nevi..

bakın benim kayınvalidemle bu görümce arasındaki tek fark benim kayınvalidemi benim ağzımdan, görümceyi kendi ağzından dinlemeniz. mantık aynı.

kız diyor ki "ben bunları istemedim", görümce diyor ki "ama bunlar bence çok cici".
ben diyorum ki "benim ne istediğimi siz hiç umursamadınız", kayınvalidem diyor ki "ben sizin için en iyisini istedim onu yapmaya çalıştım sen neden olay çıkardın".

zihniyetin ne farkı var?
bunu makyaj malzemesinde yapan kadın diğer konularda neden yapmış olmasın?

Çok basit sorunuzun cevabı.

Yüzük ve teklif konusunda kayınvalidenize eh işte dediğinizde yaptığım yorum da belli, benim yorumlarım kişiye göre değişmiyor ki.

Kayınvalideniz size hediye getirse kızım ne alayım diye sorsa, siz bir şeyler saysanız 2-3 tanesini başka alsa, ve siz söylenseniz, size bayağı şey söylerim.

Ama ev eşyası nişan elbisesi, düğün zamanı, bunlar hayati ve sadece ikinizi ilgilendiren kararlardır.

Tabiri caizse dandik bir bohçadaki makyaj malzemelerini az bulmakla alakası yok, hem de hiç yok.

Aynı şekilde ordaki görümcenin mesajı da çok hatalı, ama o bile seni istemiyoruz dememiş. Kardeşim istiyor ve kabul ediyoruz demiş farkındaysanız.

Aileler yuva yapacağı gibi yuva da yıkabilirler...
Her ne kadar söylemek istemesem de, buna benzer bir şey yaşamıştım.
Konu hiç öyle maddiyatla alakası olan bir şey değil, sağlık sorunuydu.
Kayınvalidem annemi günler sonra aradığı için annem serzenişte bulunmuştu, 'bizleri üzdünüz, kızımız ne halde günlerdir yoksunuz' falan filan tahmin edilecek cümleler....
Bunun ardından kayınvalidem hemen beni aradı, durumu kendince açıkladı.
Düzeltmek için koca kadın hatalı olanın kendisi ve ailesi olduğunu dile getirip özür diledi; tabi benim de alttan almam böyle
şeyleri büyütmemem, bunların lafını etmemem gerektiğiyle alakalı laflarını da sıraladı.
Ardından ertesi akşam ellerinde çiçeklerle çıkıp geldiler ve gönlümüzü aldılar.
Sonuç olarak, nişanlımla bozuk olan hatta ayrılma noktasına gelmiş ilişkimi ' aile bireylerinden birinin alçakgönüllüğü ve üzerine düşeni yapması' ile kurtardılar.

Bu sebeple, aile diyorum başka bir şey demiyorum.
Hala daha burnunun dikine giden konu sahibine de son bir tavsiye;
Lütfen özrünüzü dileyin, pişmanlığınızı anlatın haklı olduğunuzu düşünseniz bile...
Bu nişan atılacaksa da, ileride ben üzerime düşeni yaptım, kısmet böyleymiş der vicdan azabı çekmezsiniz en azından.

Bir de başka konularda yapmadı demedim asla ben. Hiçbir fikrim yok dedim.

Başka konularda kesin yine yaptı diyen üyeler sizsiniz. Benim gerçekten hiçbir fikrim yok, anlatılana yorum yapıyorum.

Bakın sizin bu yorumunuzu beğenen üye, Koalina, bir damadın bile sırf bir şeyin bedeninden kavga çıkardığını anlatmıştı.

Demek ki sırf bu sebepten sorun çıkaranlar varmış, değil mi?

valla ondan ben de sorun çıkarmıştım. "ne demek bana m almak? sen nasıl 7 senelik sevgilinin s olduğunu bilmezsin" demiştim.
içeriği de bilmek lazım.

valla ondan ben de sorun çıkarmıştım. "ne demek bana m almak? sen nasıl 7 senelik sevgilinin s olduğunu bilmezsin" demiştim.
içeriği de bilmek lazım.

A veya B sebeple bu yüzden sorun çıkarılabiliyormuş demek ki.

Diyelim kız çıkarcı ve paragöz ve taktı makyaj malzemelerine. Hayır böyle yapsa da bunu yapan ilk olmayacak, siz de biliyorsunuz.

Neden hayır asla bu sebepten sorun çıkarmış olamaz diyorsunuz ki?

filmdelisi , son yazdıklarınıza katılamıyorum ne yazık ki. Yetişkin iki insan aileler sayesinde barışıyorsa bence bir sorun vardır.

Ama genel olarak ne demek istediğinizi anlayabiliyorum. Taş koymamalılar evet.

Aileler yüzünden tartışan, ayrılan hatta boşanan çiftler olduğu gibi, aileler sayesinde de barışan çiftler olabilir.
Şahsen anlattığım şey altı ay önce yaşadığım sorundu.
Kadın ya da erkek farketmez.
Eğer sevdiğiniz insanın ailesinde değer görmediğinizi düşünüyorsanız ve bunun aksi için bir uğraş veriliyorsa barışmak gayet normaldir, sorun yoktur.

Sonuç olarak evet taş koymamalılar ve insanın hayatında yaşabileceği en sorunlu, psiokolojik olarak en çöküntü yaşadığı, artık saçma sapan şeylere bile ağladığı,her şeyi gözünde deve yaptığı dönemde 'taş koymak bir kenara, gerilen ortamı onarmak' için ellerinden geleni yapmalılar.

Anlamadığım şeyler var benim;

** Nişan videosu izlenirken, neye bakılır? Ben kendiminkini hep beraber izlerken saçıma falan baktım, güldük, eğlendik vs. Ama nişan merasiminde (kız evinin sorumluluğu) o an "kardeş ne yapıyorsun sen? O görümce yahu, daha takı işi bitmedi ki, devam devam!!" diyemeyen onca insanın, sonradan izlerken atilla dorsay edasıyla, "bu kim yaa? ne hakla bitirir olayı? Yahu içimizden biri neden devam ettirmedi o an aklımız neredeydi dostlar?" demesi gerekmiyor mu? Olay olurken ses çıkarma, izlerken de "aa neden öyle davrandı?!! hem de kameraya çıkmış hadsiz."

** Verilen duruma uygun ifadeyi bulma sorularına olan yatkınlığımdan eğer "marka" verilmediyse, sıradan bir görümcenin parfümeriye vs. gidip "ben fondöten istiyorum." dedikten sonra "hayır hanfendi, satmıyoruz malesef, onlar sadece cilt bakımı stüdyolarında satılıyorlar." karşılığını alması imkansız. Gelinin marka belirttiği kesin.

** Sinirli & mızmız özelliklerine sahip bir çift neden evlenme yoluna baş koymuşlar, ne gereği var?

Son düzenleme:

Zaten aileler yüzünden tartışma kısmını da garip buluyorum, o sebeple barışmayı garip buluyorum.

Birbirini gerçekten seven iki insanın ailelerini tetikte ve geride tutacağına, karşı tarafın hatalarını da pek sallamayacağına inanıyorum.

Çok radikal durumlar olmadığı sürece.

10 senedir beraberler onlar da:)

yani adam haklı tabi.
benimki elbiseyi beğenmiş ama s bulamamış, "daha geniş zamanda gezer değiştiririz diye düşündüm yoksa tabi ki biliyorum ben senin bedenini" demişti de değiştirmiştik.

çünkü kız çıkarcı ve paragöz olsa, bohçadaki diğer şeylere de burun kıvırırdı. ama sorunu sadece ne istediğini belirttiği halde bile isteye yanlış alınan malzemeden çıkarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…