dedim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.Ya sene 2015 ne bohcasi ne makyaj malzemesi pijamasi sutyeni yaaaa : ))))))
Geline attigin mesaj cok agir buyumesi normal. Sinirim bozuktu biraz agir yazmisim kusura bakma der gecersin
Bi sey olmaz nazlaniyolar iste dertleri sizi ayaklarina getirip ozur diletmek. Endiselenmededim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.
Ben haksiz oldugum yerde ozurumu dilemesinide bilirim, benim biyerimden bisey eksilmez. Bakalim ne olacak, stresten yerdemiyiz goktemiyiz bilmiyorum..
Yok be kuzum, inan oyle buyudu ki konu. İstemeye gideriz, aylar sonra bidaha gelin der uzatirlar. Sonunda kizi aliriz, nisan tarihi alinir, onu uzatirlar. Dugun tarihi alinir, onu yine uzatirlar. Sonunda dugune ramak kala annesinin son cirpinislari, illa mani olacak. İnanamiyorum. Kizlar Allah yukarida, inanin kardesimi goren parmak isirir, hem cok hos hem cok delikanli hem caliskan hem zeki..en onemliside ahlakli..annesi kizini evlendirmemek icin kizi doldurup doldurup kardesimin ustune saliyor. İster inanin ister bu yazdiklarim hakkinda yine yalan yanlis yorumlar yapin..Bi sey olmaz nazlaniyolar iste dertleri sizi ayaklarina getirip ozur diletmek. Endiselenme
Hanimlar yorumlarinizin hepsine cevap yazamiyorum kusura bakmayin. Maalesef konu okadar buyudu ki okadar buyudu ki..
Su anda dugune 3 hafta kala nisani atmak uzere erkek kardesimle nisanlisi. İnanin uzuntuden ne ise gidebildim, ne baska bisey yapabildim (ailedeki herkes perperisan). Tum gundur agliyorum inanin..
Cok onyargili yorumlariniz var, inanin oyle kotu niyetli yorumlariniz varki..okurken uzuldum.
Dilerim Rabbim herseyin hayirlisini versin, annem babam kardesim simdi son kez onlarla konusmaya gidiyorlar..
Bi krem bi fondoten yuzunden sevdigi adamdan vazgecmeyi goze alan bir kadindan bahsediyorum. Buyuk bir askla bagli oldugu erkekten. Maalesef annesi annesi annesi ah o annesi....
bütün yorumları okudum. gelini haksız bulanlara hayret ediyorum. konu sahibinin satır aralarına sıkıştırdığı şeyler nasıl gözden kaçıyor?
1. ilk gittiklerinde kız evlenmeyi henüz düşünmediğini söylemiş.
kız evi "tanışmak" için çağırmış. eğer iki ailenin arasında saatlerce sürecek şehirlerarası bir yolculuk yoksa, aynı veya yakın şehirde yaşanıyorsa, ilk gidişte kız istenmez. diğer yörelerin adetlerini bilmiyorum ama bizde bu geline değer vermemektir. önce tanışmaya gidilir, "sizi tanımak istiyoruz, aile olmayı amaçlıyoruz" mesajı verilir. konu sahibinin anlattıklarına göre çok uzak mesafede değiller. ilk gidişte kızı istemeye kalkmışlar. ilk gidişte kızı istemek demek, "bunlar evlenecekmiş, biz sizinle samimi olmak falan istemiyoruz, halledelim bitsin" demektir. söz merasimini oldu bittiye getirmektir. kıza kabahat bulamadım ben. tanışmaya gelecekler diye hazırlanıyorsun, damat namzeti söze hazırlanıp geliyor. diyecek laf bulamıyorum.
2. trabzon hasırı set almışlar, kız beğenmemiş.
daha doğal ne var? günümüz şartlarında pek çok kadının ilk altın takı seti, evlenirken alınıyor. yeni evli hangi kadının 6-7 tane altın takı seti oluyor ki? normal şartlarda, nişanda ve düğünde olmak üzere 2 tane takılıyor, gelin çoğu zaman başka almıyor. durumu yetmiyor veya iki tanesini yeterli görüyor veya zaten altın sevmiyor. takı takması gereken durumlarda da bunları takıyor.
trabzon hasırı alınan kızın bozulması çok normal. çok pahalı olabilir, kendilerince değer verdiklerini göstermek istemiş olabilirler, ama kendi seçse, belki daha sade, daha zarif, daha kibar, daha ucuz, daha "kullanabileceği" bi şey seçecek?
takı setini alıp gitmek, "biz ne alırsak sen onu kullanmak zorundasın, senin zevkin olamaz" demektir, kızı aşağılamaktır.
insanlar vaktiyle parasını biriktirip daha ortada gelin adayı yokken alıyorlar takı setlerini ama nişan öncesi "biz bunu almıştık vaktiyle ama kuyumcu tanıdık, istediğin gibi değiştirebilirsin" diyorlar.
geline değer vermek budur.
3. nişanda takı olmazmış, konu sahibi utancından yerin dibine girmiş, "bitirin artık" demiş.
bu insanlar neden salonda nişan yapıyorlar takı töreni yapıyorlar biliyor musunuz? çevrelerindeki insanların nişanlarına davet edilmişler çünkü. o nişanda takı takmışlar çünkü. nişanda düğünde takılan takı, evlenen çiftlere yapılan yardımdır, "bugün banaysa yarın sana" anlamındadır. kızın babasının nişanında takı taktığı herkes, kendisine veya çocuklarına yapılan yardımı bilir, karşılığını vermek ister. ("ben ona tam takmıştım o bana çeyrek taktı" muhabbetinden bahsetmiyorum burda.) takı töreni demek, "bu adam benim çocuğuma ev kurmasında yardım etti, şimdi onun çocuğu ev kuruyor, ben de yardım ediyorum" demektir.
takı törenini kızın ailesi haricinde birinin bitirmesi, "sizin ettiğiniz yardımlar da, sizin çevrenizin edeceği yardımlar da yerin dibine batsın" demektir.
burda daha ağır şeyler de yazardım da gerek yok. yeterince açık anlattığımı düşünüyorum.
4. gelin bohçadaki makyaj malzemesini beğenmemiş.
beğenmemiş, çünkü "ne istiyorsun" diye sorulmasına rağmen, verdiği cevap dikkate alınmamış. kız "kremimi isterim, fondotenim nerde" dememiş ki. "istediğim olmamış, neden sormuş madem" demiş. haksız mı? konu sahibi kendisi diyor, "söylediklerine uymadım" diyor, "ucuza geldi, daha güzel daha cici göründü" diyor. "fazladan şeyler de aldım" diyor. fazladan alınmasını da iyiymiş gibi göstermeye çalışıyor. kızın istediği alınmamış, istemediği ne varsa alınmış. "sen benden bunları istememiştin ama ben aldım, çünkü sen bunların alınması gerektiğini düşünemeyecek kadar gerizekalısın" demek değil mi bu?
sormadan alsanız da kız laf etse haklısınız. ama hem sormuşsunuz hem almamışsınız nerden tutsanız elinizde kalıyor.
5. gelinin babası görümceyi çağırmış.
kız daha nişanlı. düğüne birkaç hafta var. görümcenin kıza attığı mesaj, insanın insana atacağı mesaj değil. bohçanın geri gönderilmesini gerektirecek şeyler söylenmiş.
kızına böyle bir mesaj gelen her baba, kızını emanet edeceği kişilerle ilgili şüpheye düşer ve güvence ister. sonuna kadar da haklıdır. konu sahibinin babası da "haklısınız, yanlış şeyler olmuş, bunu çözmek lazım" demek yerine, "ortada sebep yok, büyütüyorsunuz, abartıyorsunuz" demiş. konunun üstünü örtmeye çalışmış.
ve her şeyden önemlisi, görümce hanım kız babasını adam yerine koyup da davete icabet etmeyecek muhtemelen, kız evi böylece tekrar aşağılanıp hiçe sayılmış olacak.
gelini ve ailesini başından beri aşağıladığınızı düşünüyorum. altın isteyebilirler, bohça isteyebilirler, maddi şeyler bekleyebilirler. ama siz bu insanları herkesin önünde küçük düşürmüşsünüz. net bir şekilde rezil etmişsiniz. onlar size taleplerini bildirmiş olabilirler, ama siz sürekli sözle ve davranışla hakaret etmişsiniz. gelini ve ailesini sürekli hiçe saymışsınız.
iki krem meselesi değil bu. kız patlamış artık.
ve şunu da çok net söyleyeyim, bohçaya "olması gerekenden fazlası"nı koymanız geline değer verdiğiniz anlamına gelmiyor. gösteriş yaptığınız anlamına geliyor. ezmeye çalıştığınız anlamına geliyor. "bunları aldık ama senin istediklerini almaya tenezzül etmedik" demek oluyor. ve damat bohçası gelin bohçasından sonra yapılıyor. "biz fazlasıyla yaptık, siz de yapacaksınız" demek oluyor. konuşulana uyulmamış demek oluyor, gelin ve ailesi bir kez daha aşağılanmış ve hiçe sayılmış demek oluyor.
çok şükür ben değilim. benimkiler ciddi anlamda bunlardan iyi. bunu okuyunca gidip görümcemi mıncırasım geldi.
Arkadaşım seni ayakta alkışlıyorum. Buradaki önyargılı insanlardan dolayı anlatamadıımı sen anlatmışsın. Ne çektik be bu görümcelerden. Sayesinde akşam yemeğimi yanlız yiyorum. Hatta insan tek başına bişi yiyemiyo yiyemiyorum gene nelerle doldurdu eşimi diye. Bıktım inan bıktım bende. Zaten bi bunlarda akıl var bizde yok. Daha da yazıcam da başında olan bilir. Sakın ha yanlış anlaşılmasın arkadaş gibi olanlar da var. O da bize denk gelmez. Yine terbiye saygı üslup bizde olsun da bilen bilir sonuçta...
Hanimlar yorumlarinizin hepsine cevap yazamiyorum kusura bakmayin. Maalesef konu okadar buyudu ki okadar buyudu ki..
Su anda dugune 3 hafta kala nisani atmak uzere erkek kardesimle nisanlisi. İnanin uzuntuden ne ise gidebildim, ne baska bisey yapabildim (ailedeki herkes perperisan). Tum gundur agliyorum inanin..
Cok onyargili yorumlariniz var, inanin oyle kotu niyetli yorumlariniz varki..okurken uzuldum.
Dilerim Rabbim herseyin hayirlisini versin, annem babam kardesim simdi son kez onlarla konusmaya gidiyorlar..
Bi krem bi fondoten yuzunden sevdigi adamdan vazgecmeyi goze alan bir kadindan bahsediyorum. Buyuk bir askla bagli oldugu erkekten. Maalesef annesi annesi annesi ah o annesi....
Ya niye anne suclu olsun ki makyaj kaosunu cikaran gelin ve sen. Her seyde anneleri suclamak adet olmus.Yok be kuzum, inan oyle buyudu ki konu. İstemeye gideriz, aylar sonra bidaha gelin der uzatirlar. Sonunda kizi aliriz, nisan tarihi alinir, onu uzatirlar. Dugun tarihi alinir, onu yine uzatirlar. Sonunda dugune ramak kala annesinin son cirpinislari, illa mani olacak. İnanamiyorum. Kizlar Allah yukarida, inanin kardesimi goren parmak isirir, hem cok hos hem cok delikanli hem caliskan hem zeki..en onemliside ahlakli..annesi kizini evlendirmemek icin kizi doldurup doldurup kardesimin ustune saliyor. İster inanin ister bu yazdiklarim hakkinda yine yalan yanlis yorumlar yapin..
Yorumlarda gorumce-zedeler ozellikle ustume gelmisler sanirim, kizlar inanin Allah yukarida elim vicdanimda benim niyetimde tek bir kotuluk var ise Allah beni bildigi gibi yapsin.
Bakın yanlış anlamayın sadece size söylemiyorum bunu.
Burada naif naif konuşan konu sahibine hakarete varan şeyler yazanlar var. Neden? Görümcelerinden çok çekmişler.
Mesela yazmışsınız ki kocamı dolduruyor. Suç kimdeymiş yani? Kocanızda.
Şu eşlerinizin yaptığı her şey için başkasını suçlamayı bırakın.
Herkes yönetebildiği insanı yönetir. X olmasa Y olsa o görümce, eşiniz sizi ezdirmeye meraklıysa zaten ezer, kaçarı yok.
Biraz objektif olun.
Kadın 2 şeyi alamadım sadece yerine başka şey aldım diyor.
Yazılan şey şu, hem sormuşsun hem hiçbir şey almamışsın!!!
Almış işte, 2 tanesini almamış. Bu kadar matematik hesabı bir evliliğe gerçekten fazla.
Makyaj malzemesine, kreme doyan insan da böyle hesapçı olmaz zaten. Belli ki görmemişlik var ortada.
Konu sahibi siz de şunları yanıtlarsanız çok sevinirim, herkes buna değinmiş.
1. Gelin kendi çıkmak istedi mi alışverişe? Yoksa size siz alın mı dendi?
2. Takı takılmasından mı mahcup oldunuz, elde mikrofon dayıdan şu kadar altın denmesini mi görgüsüzce buldunuz?
Ben kendimi ikisinin de yerine koydum, benim ne yaram olucak bekarim. Ben gercekleri realist olarak söyledim, kaba olmuş olabilir ama gerçek bu.
her zaman tipik laftir bu kk da.
mesela, Kv yi gorumceyi suclama, esini sucla. Esin adam olsa bunlar olmazdi diye.
Ama sevgili aptal asik bu mesajinda hic asil ortaligi karistiran nisanli erkek ten bahsetmemissin sasirdim.
Cunku cok mantikli yorum yaparsin hep.
olur nisanlilar arasinda kavgalar, ama konu sahibinin kardesi kalkipta bu kavgayi gundem etmeseydi kendi ailesine ortalik bu kadar da birbirine girmezdi bence.
Nolmus yani, deseydi ablam bulamadi, ben alirim sana diye, ya da hemen gidip annesine babasina yetistirmeseydi.
Konusahibi de ne olursa olsun o mesaji atmamaliymis.
Senin karin agrin benim, senin tek onemin kardesimi mutlu ettigin icin demis bir de.
Cok agir yazmis.
Konusahibi de yerini bilmemis.
Ama bana kalkip gorumcem oyle bir laf etse, uzun sure yuzune bakmazdim sahsen, ne olursa olsun.
Ama dese, bu yuzden kavga etmissiniz, ama ben bulamadim, keske sana onceden haber verseymisim deseymis daha yapici olurdu.
Ayrica gelinin ve damadin neden dolayi kavga ettigini bile bilmiyoruz, sadece eksik olan fondotenden kavga cikmamistir eminim, gecmiste olan hirgurlerin hepsi kucucuk olayla gun yuzune cikar bu tur zamanlarda.
Herneyse, biraz da su agzini tutamayan nisanli erkege laf soylemek lazim bence.
Geline yok krem istemis, gorgussuzluk bu diye kizmak yerine.