Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Hanimlar yorumlarinizin hepsine cevap yazamiyorum kusura bakmayin. Maalesef konu okadar buyudu ki okadar buyudu ki..

Su anda dugune 3 hafta kala nisani atmak uzere erkek kardesimle nisanlisi. İnanin uzuntuden ne ise gidebildim, ne baska bisey yapabildim (ailedeki herkes perperisan). Tum gundur agliyorum inanin..

Cok onyargili yorumlariniz var, inanin oyle kotu niyetli yorumlariniz varki..okurken uzuldum.
Dilerim Rabbim herseyin hayirlisini versin, annem babam kardesim simdi son kez onlarla konusmaya gidiyorlar..

Bi krem bi fondoten yuzunden sevdigi adamdan vazgecmeyi goze alan bir kadindan bahsediyorum. Buyuk bir askla bagli oldugu erkekten. Maalesef annesi annesi annesi ah o annesi....

Ya sene 2015 ne bohcasi ne makyaj malzemesi pijamasi sutyeni yaaaa : ))))))

Geline attigin mesaj cok agir buyumesi normal. Sinirim bozuktu biraz agir yazmisim kusura bakma der gecersin

Ya sene 2015 ne bohcasi ne makyaj malzemesi pijamasi sutyeni yaaaa : ))))))

Geline attigin mesaj cok agir buyumesi normal. Sinirim bozuktu biraz agir yazmisim kusura bakma der gecersin
dedim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.

Ben haksiz oldugum yerde ozurumu dilemesinide bilirim, benim biyerimden bisey eksilmez. Bakalim ne olacak, stresten yerdemiyiz goktemiyiz bilmiyorum..

dedim, ayarsiz bir mesaj attigimin farkindayim, o yuzden ozur diliyorum senden dedim.

Ben haksiz oldugum yerde ozurumu dilemesinide bilirim, benim biyerimden bisey eksilmez. Bakalim ne olacak, stresten yerdemiyiz goktemiyiz bilmiyorum..
Bi sey olmaz nazlaniyolar iste dertleri sizi ayaklarina getirip ozur diletmek. Endiselenme

Bi sey olmaz nazlaniyolar iste dertleri sizi ayaklarina getirip ozur diletmek. Endiselenme
Yok be kuzum, inan oyle buyudu ki konu. İstemeye gideriz, aylar sonra bidaha gelin der uzatirlar. Sonunda kizi aliriz, nisan tarihi alinir, onu uzatirlar. Dugun tarihi alinir, onu yine uzatirlar. Sonunda dugune ramak kala annesinin son cirpinislari, illa mani olacak. İnanamiyorum. Kizlar Allah yukarida, inanin kardesimi goren parmak isirir, hem cok hos hem cok delikanli hem caliskan hem zeki..en onemliside ahlakli..annesi kizini evlendirmemek icin kizi doldurup doldurup kardesimin ustune saliyor. İster inanin ister bu yazdiklarim hakkinda yine yalan yanlis yorumlar yapin..

Yorumlarda gorumce-zedeler ozellikle ustume gelmisler sanirim, kizlar inanin Allah yukarida elim vicdanimda benim niyetimde tek bir kotuluk var ise Allah beni bildigi gibi yapsin.

Üzüldüm kardeşiniz ve nişanlısının durumuna, inşallah düzelirler... Bunun yanında burada kimse kimseyi tanımıyor etmiyor... Ne sizle ne gelinle ilişkisi yok kimsenin o yüzden önyargı veya kötü niyet gösterecek bir durum yok. Siz konuyu anlatmışsınız, kendi gözünüzden olmasına rağmen (yani biliyosunuz kimse kendine %100 objektif bakamaz) çoğu kişi tarafından çok yanlış bulundu davranışınız onun üzerine de beğenmediğiniz yorumlar geldi hepsi bu yani.

Problem şu ki, sizin yazdığınız gibi;

Altın isteyebilirler, bohça isteyebilirler, x isteyebilirler dediğiniz ailenin, bunları istediğinde gelin beni aşağılayın, çünkü ben kızım için pazarlık yapıyorum diyor olması.

Kızına altınla değer biçen aile de kızına değer verilmesini beklemesin, bu kadar basit.

Kıza 10 şey sormuş, 2sini almamış yerine başka şeyler almış. Burayı kaçırdınız galiba. Bunu başkasına söylemeyi bırakın, kafasına takan insan hesapçıdır. Ki bu konularda hep gelinlerden yanayım normalde.

Bir de bakıyorsunuz takı takan kalmamış, oradaki görevli size bitsin mi? diyor. Siz de bitsin diyorsunuz. Bu o aileyi ve yakınlarını yere çalmak falan değildir. Ne alakası var?

Birinci maddeniz de kısıtlı bir bölgeyi yansıtıyor. İnsanlar genelde tanışma, isteme söz vs uğraşmak istemiyor ve tek seferde çıkarıyor artık.

Ya insan utanır ya utanır. Fondöten ve krem. Gerçekten inanamıyorum.

Mesela bana evleneceğim insan gelse bana tıraş köpüğü almamışlar tıraş kremini başka marka almışlar dese, oturur ağlarım. Ben bu tiple nasıl muhattap oldum diye.

çok şükür ben değilim. benimkiler ciddi anlamda bunlardan iyi. bunu okuyunca gidip görümcemi mıncırasım geldi.

Sizi bu konuda kayıramayacağım.

Sizinkiler hiçbir anlamda daha iyi değiller. Evlerine tok gittiniz diye sizi istemediklerini söylediler.

Lütfen yapmayın. Yakışmıyor.

İş bir krem bir fondoten meselesi değil bence de...
Fazla müdahil olmuş ve göze batmışsınız, bi kremde bile söz işitmenizin sebebi bu.

Bakın yanlış anlamayın sadece size söylemiyorum bunu.

Burada naif naif konuşan konu sahibine hakarete varan şeyler yazanlar var. Neden? Görümcelerinden çok çekmişler.

Mesela yazmışsınız ki kocamı dolduruyor. Suç kimdeymiş yani? Kocanızda.

Şu eşlerinizin yaptığı her şey için başkasını suçlamayı bırakın.

Herkes yönetebildiği insanı yönetir. X olmasa Y olsa o görümce, eşiniz sizi ezdirmeye meraklıysa zaten ezer, kaçarı yok.

Biraz objektif olun.

Kadın 2 şeyi alamadım sadece yerine başka şey aldım diyor.

Yazılan şey şu, hem sormuşsun hem hiçbir şey almamışsın!!!

Almış işte, 2 tanesini almamış. Bu kadar matematik hesabı bir evliliğe gerçekten fazla.

Makyaj malzemesine, kreme doyan insan da böyle hesapçı olmaz zaten. Belli ki görmemişlik var ortada.

Konu sahibi siz de şunları yanıtlarsanız çok sevinirim, herkes buna değinmiş.

1. Gelin kendi çıkmak istedi mi alışverişe? Yoksa size siz alın mı dendi?

2. Takı takılmasından mı mahcup oldunuz, elde mikrofon dayıdan şu kadar altın denmesini mi görgüsüzce buldunuz?

ya bırakın allah aşkına, allah hayırlısını versin.. belki kardeşinizin karşısına daha iyi insanlar çıkar uğraşılmaz bu tiple..

Kiriciysa kirici icinden gelenleri soyle
hey Allahim, bende gelin olucam gorumcemde yok ama olsaydida 2 malzeme icin sorun etmezdim
Cikar alisverisimide kendim yapardim madem begenmeyeceksin oyle degil mi

ayy bende sinir oldum hayatinda krem mi gormemis hic utanmakta yok
kizin aileside ona gore aile, sus kizim ayiptir 2 krem icin laf soz edilir mi demiyorlar mi

belkide hayirlisi budur
birde ayaklarina ozur dilemeye gitmesinler Allah askina
ne saniyor bu kiz kendini
ah benim yengem olacak o bak nasil ..... neyse ban yemeyeyim

bohça krem fondöten meselesi değil, neredeyse 40 sayfadır söylenen sizin fazla müdahil olduğunuz, karışmayın önünüzde büyükleriniz var, son söz sizin olmalı. o da sorulursa. çünkü şu an sorunun kaynağısınız. niyetiniz ne kadar iyi olursa olsun, yazdığınız o mesajla haksız durumdasınız.
bence nişanlılar ve aileler düzelir ama sizle mesafe kalır.
iyi olur Allah'tan, kötü olur kuldan.

Yasiniz kendinden cok buyuk degil diye boyle puruz cikariyor bence.. Aybi burdaki uslubunuzla konussursaniz haddini bilir bnce.. Tabi sizin terchiniz

Ya niye anne suclu olsun ki makyaj kaosunu cikaran gelin ve sen. Her seyde anneleri suclamak adet olmus.

Ama onlarin derdi isi bitirmek degil burnunuzu surtmek kaba tabirle. Uzulmene gerek yok cidden

[QUO
MmTE="aptalasik, post: 40066248, member: 245458"]
Konu sahibi siz de şunları yanıtlarsanız çok sevinirim, herkes buna değinmiş.

1. Gelin kendi çıkmak istedi mi alışverişe? Yoksa size siz alın mı dendi?

2. Takı takılmasından mı mahcup oldunuz, elde mikrofon dayıdan şu kadar altın denmesini mi görgüsüzce buldunuz?
[/QUOTE]
Canim, gelin okadar yogun okadar yogunki, herseyi son ana birakmis. Bizde bohca hazirlamaya calisiyoruz, annem makyaji sen ayarla dedi, bunun uzerine art niyetsiz gelinden istedigi malzemeleri sordum.
Bastan sona haksizim, kendisi sikistirip alsaymis bi ara. Madem alacam, bulamadiklarimi arayip soylemem gerekirdi. Kesinlikle icimde gram kotuluk varsa ne olayim..

Taki merasiminde dayisindan bu teyzesinden su diye saydi saydi saydi mikrofonla arkadas. Siradaki insanlar bitti, adam bana donup bittimi dedi, bende evet bitir artik kardes tarzinda bisey soyledim. Nisanda misafirlere taki taktirmak olmadigi icin bizim yorede, cok tuhaf geldi bize. Annem babam bilezikler takti, besibiyerde filan takti, ablamla ben ayiptir soylemesi para taktik, kizlar ne olur yanlis anlasilmasin, erkek tarafi olarak yapilmasi gerekeni zaten yaptik hep!

her zaman tipik laftir bu kk da.
mesela, Kv yi gorumceyi suclama, esini sucla. Esin adam olsa bunlar olmazdi diye.

Ama sevgili aptal asik bu mesajinda hic asil ortaligi karistiran nisanli erkek ten bahsetmemissin sasirdim.
Cunku cok mantikli yorum yaparsin hep.

olur nisanlilar arasinda kavgalar, ama konu sahibinin kardesi kalkipta bu kavgayi gundem etmeseydi kendi ailesine ortalik bu kadar da birbirine girmezdi bence.
Nolmus yani, deseydi ablam bulamadi, ben alirim sana diye, ya da hemen gidip annesine babasina yetistirmeseydi.

Konusahibi de ne olursa olsun o mesaji atmamaliymis.
Senin karin agrin benim, senin tek onemin kardesimi mutlu ettigin icin demis bir de.
Cok agir yazmis.
Konusahibi de yerini bilmemis.
Ama bana kalkip gorumcem oyle bir laf etse, uzun sure yuzune bakmazdim sahsen, ne olursa olsun.

Ama dese, bu yuzden kavga etmissiniz, ama ben bulamadim, keske sana onceden haber verseymisim deseymis daha yapici olurdu.

Ayrica gelinin ve damadin neden dolayi kavga ettigini bile bilmiyoruz, sadece eksik olan fondotenden kavga cikmamistir eminim, gecmiste olan hirgurlerin hepsi kucucuk olayla gun yuzune cikar bu tur zamanlarda.

Herneyse, biraz da su agzini tutamayan nisanli erkege laf soylemek lazim bence.

Geline yok krem istemis, gorgussuzluk bu diye kizmak yerine.

Ben kendimi ikisinin de yerine koydum, benim ne yaram olucak bekarim. Ben gercekleri realist olarak söyledim, kaba olmuş olabilir ama gerçek bu.

zaten cogu kisinin takildigi nokta bu benim de !!!
ben cok iyi niyetli yaklastim vs... yardimci olmak istedim gibi seyler soyluyorsunuz tamam buraya kadar normalde ahhh su TAM OLARAK BURAYA YAZİYORUM. dediginiz mesaj cok feci hatta facia.
bana ogle geliyor ki icinizdeki kini kussmussunuz.
az degilsiniz vesselam

Ne kadar haklısınız, gerçekten o kısım çok önemli.

Evlenecek yaşa gelmiş 2 insan 2 kremin lafını ailelere aktarıyor.

Eğer aktarma sebebi nişanlı adam ise, inanılmaz haksız.

Ama (konu sahibinin birkaç mesajından anladığım gibi) kız eğer görümcesinin azarlanmasını istediği için ailesinden veya nişanlısından gündeme getirmesini istemişse, söyleyecek bir şey bulamıyorum.

Bir de siz olsanız krem yanlış geldi diye nişanlınıza aksettirir miydiniz bunu? Kim aksettirir merak etmedim değil.

Uzaylı gibi kaldım bu konuya. 2 insan evlenmeden önce böyle şeyleri mi konuşur, bunlar nasıl insanlar?

Bir de konu sahibinin mesajı, evet mantıklı veya doğru değil. Ama herkes için gelini veya damadının önemli kardeşini/çocuğunu mutlu ettiği kadardır, o kısmı çok ağır bulmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…