Bakın sordu madem hepsini bulup almak zorunda mantığı nereden çıktı bilmiyorum da, katılmıyorum. Yarısını bile alsa teşekkür eder insan.
Madem karşılıklı, o aile de çok özenmez olur biter.
Cici şeyler aldım diyene eğer gerçek anlamda nefret ettiğiniz biri değilse neden dalga geçmek olarak bakasınız ki? Aman anlamamış, zevksiz der geçersiniz en fazla.
Bundan aile faciası çıkar mı? Görümcenin hoş olmayan mesajından önce yani, bu sebeple kavga çıkartılır mı?
Gerçekten şunu sanmıyorum, sürekli kullandığınız bir krem ve fondöten olacak, hayatınızda ilk kez alıyor olmayacaksınız. Başka marka alınacak, ve kızacaksınız. Ya zaten alıyormuşsunuz, yanlış olanı kullanmazsınız olur biter.
Gelin istediği ve alamadığı bir markayı söylemiş bence ama tahmin yürütüyorum sadece, bu kısım konuyu etkilemez.
Konu sahibinin kardeşinin bohça yapılırken 'marka' verip vermediğini bilmiyoruz.
Erkek bohçasına; traş takımı, traş makinası, parfüm seti, takım elbise, gömlek, ayakkabı, terlik, kazak, pantolon, pijama setleri, iç çamaşırları, kemer-cüzdan seti, ailesine en az birer parça giyecek ve daha belirtmediğim bir çok şey konulur.
Özellikle sıraladım bunları, çünkü buradaki kadınların çoğunun bilmediğini farkettim.
Belki damat adayımız gelini bu konuda oldukça yordu 'ben şu mağazadan şunu giyerim, şu parfümü kullanırım' gibi.
Ya da damat bey kendi çıktı alışverişe, kız tarafı 'ne dilediyse' aldı.
Ben gerçekten hiçbir kadının bohçasında kremi ve fondoteni yok diye olay çıkaracağına, nişanı atacağına inanmıyorum.
Erkek tarafı olarak konu sahibi dahil, gelin hanımı ve ailesini çeşitli konularda oldukça üzdüğünü, çoğu zaman hor gördüğünü ve gereken ilgi ve saygıyı göstermediğini anlıyorum yazılanlardan.
Ve inatla dikkatimi çeken şey, konu sahibi hala daha aile olarak karşı taraftan taleplerinin ne olduğunu anlatmadı.
Gelinimizin ailesi bilezik istemiş( bana göre yanlış) fakat damat acaba hangi marka saat istedi?
Günümüzde öyle saatler var ki insanlar o paraya araba alıyor.
Ben bir takı setinin kat ve katı bir paraya saat almıştım, çünkü eşim öyle istemişti.
Yani kısaca bunları bilmiyoruz ve özenle bu ayrıntılar hala saklandığı için çok yanlı bir konu anlatımı olduğunu düşünüyorum.