anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.