Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

"Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin"

Bu laflarinla tam bir gorumcesin. Gelin hakli hem sorup hem almiyorsan sorunu cikaran asil sensin. Madem almadin nedenini aciklasaydin verirken" kremle fondoteni bulamadim kusura bkma "diye.

Ayrica nedemek yerini haddini bilsin sen nesinki senin yerin neymis acaba kendini hanedanin sultani , gelini de cariye sandin galiba. Gercekten once kendine bak hic de kardesinin mutlulugu degil derdin sen sadece sirin gorunmeye calisiyor bunun icin kendini zorluyorsun ama neticede basbaya klasik gicik bir gorumcesin iste.

ben görümcenin iyi niyetli olduğunu düşünmüştüm ama buradaki kısmı atlamışım. bu kısım gerçekten incitici. kimse sultan yada cariye değil. herkes eşit. gurbetika yorumun cuk oturmuş.

Ben konu sahibini "genel anlamda" "anlattığı konu itibariyle"haksız görenlerdenim.Ama sizin dediğiniz gibi evlenirken derdim hiç bir zaman bohça şu bu olmadı.Ben bohçanın en yaygın olduğu dönmelerde bile,her genç kızın herşeyin olmasını hayal ettiği 18 yaşlarımda bile bohçaydı,sözdü,çeyizdi,tantanalı nişandı,kına gecesiydi...hiç heveslenmedim.Sadece gelinliğim,düğün yeri ve düğün organizasyonu konusunda titizdim.Evlenirken de eşimin tarafına ben bohça ve teferruattan haz etmiyorum ama siz de sonuçta oğlunuzun mürüvetini görmek isterken bazı hayalleriniz olmuş olabilir.İsterseniz sizin de gönlünüz olsun diye,bir kaç şeyi beraber gidip alabiliriz bohça babında.Kayınvalidem sağolsun,"benim fikrimi önemsemen benim için en güzel heves kızım,sen nasıl istiyorsan öyle olsun" dedi.

Evliliğimin 7.yılındayım.Ne şimden ,ne ailesinden herhangi bir şiddet görmedim.Senin tabirinle dut yemiş bülbül de değilim.VE EMİNİM Kİ,BURDA BU KONUYA YORUM YAZAN,KONU SAHİBİNİ "KONUSUNUN ANLATTIĞI KISMI KADAR" HATALI GÖREN SENİN O ÇOĞUNLUĞUN İÇİNE KOYDUĞUN DİĞER ÜYELERDE BOHÇA KONUSUNDA BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORLARDIR.

Bir konuyu,bir fikri beyan ederken,lütfen şu ön yargılarınızda kurtulun.Sizin fikrinize uymayanları,onlar kesin böyledir diye afişe etmeyin.

Bu konuda herkes bohçaya takılmış.Burda olayın ana teması bohça değil.Ben dediğim gibi bohçaydı kınaydı nişandı haz etmem.Ama yapanı da eleştirmem, küçümsemem.Eskiden analarımızdan günümüze kadar uzanan güzellikler.Tatlı telaşlar.Yapana saygı duyarım.Önemli olan telaşın tatlılığını yaşayabilmek.

Hayatta en önemli şey,insanları sadece insan olarak görebilmek.Gelindi görümceydi,kayınvalideydi...gibi sıfatlarla tanımlamamak.Bu hayatta kendisiyle ilgili en önemli olaylarda,en önemli kararları kişilerin kendisinin vermesi taraftarıyım.Heveslerini isteklerini kendi zevklerine göre yaşamalı.Ve diğer aile büyükleri evlatlarına,kardeşlerine,bu toy,hayat tecrübesi olmamış gençlere hoşgörüyle yapıcı yaklaşmalı.

siz niye üzerinize alindiniz ki o zaman.dikkat ederseniz bir cogu demisim.ki hala da öyle oldugunu düsünüyorum.burada acilan konulardan neyin ne oldugunu azicik biliyoruz.ayrica ben adetleri kücümsemedim.isteyen istedigini yapsin.
ben sadece insanlarin asil gerekli oldugu zamanlarda susmasina karsiyim.siz sanki bu suclamayi direk size yapmisim gibi üstünüze alinmissiniz.

endiselenmenize gerek yok.herkes gelenek ve göreneklere sizin kadar önem vermek zorunda degil.yeter ki herkes birbirinin düsüncesine saygi duysun.ben böyle düsünüyorum.sizin de gelenek ve göreneklerinize önem vermenize saygi duyuyorum.

herkes her seyi üstüne alinirsa yorum yapacak konu bulamayiz.zira her konunun ucu birilerine dokunuyor.

Sizin mesajınız üzerine gelin nişanı atsa haklıdır.

"Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin."

Ailecek geline haksızlık ediyor olabileceğinizi düşündünüz mü hiç?

anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.

kesınlıkle haklısınız takı son paragrafınıza kadar.... bı kere nışanda takı takılmaz mantıgı aman kız tarafına gıtmesın mantıgıdır. bu durumda kızı ve aılesını zaten sızın taraf nısanda rezıl etmış. aynısını ben yasadım o yuzden bılıyorum ....bıde kalkıp bıtırın artık vs dıye laf etmışsınız.. ne yanı sızde takı olmuyo dıye takı merasımı olmayacak mı orda ??? .zaten kız orda rencıde olmuş butun mıllet sızı ve sulalenızı konuşmuşlardır kımse kalkıp 10 tl takamadı dıye........sıze garezı ordan kalmıştır.
dığer mevzu gelınınızın ayıbı ama makyaj malzemelerını bırlıkte almalıydınız

siz niye üzerinize alindiniz ki o zaman.dikkat ederseniz bir cogu demisim.ki hala da öyle oldugunu düsünüyorum.burada acilan konulardan neyin ne oldugunu azicik biliyoruz.ayrica ben adetleri kücümsemedim.isteyen istedigini yapsin.
ben sadece insanlarin asil gerekli oldugu zamanlarda susmasina karsiyim.siz sanki bu suclamayi direk size yapmisim gibi üstünüze alinmissiniz.

endiselenmenize gerek yok.herkes gelenek ve göreneklere sizin kadar önem vermek zorunda degil.yeter ki herkes birbirinin düsüncesine saygi duysun.ben böyle düsünüyorum.sizin de gelenek ve göreneklerinize önem vermenize saygi duyuyorum.

herkes her seyi üstüne alinirsa yorum yapacak konu bulamayiz.zira her konunun ucu birilerine dokunuyor.
Tam da beklediğim cevap geldi.Alırlar klavyeyi pnlerine,kendi bilgileriyle kendi yorumlarına ters düşen insanları genel bir algının içine koyup burda seni haksız bulanların çoğu diye başlarlar.......onlara bir kimlik bir huy bir zihniyet yapıştırırlar.Burda o sınıflandırdığı haksız bulan çoğunluktan biri olarak ben yorum yazınca,daha doğrusu insanlara cevap verme hakkı doğunca aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen niye üstüne alındınkiiii ye döner olay.Ya lafının ardında duracak,bir çoğunluğu bir kefenin içine koyup yakıştırma yapınca gelecek cevaplara hazırlıklı olacaksın ya daa ben sana demedim sen niye alınıyprsun demeyeceksin.Bizim yorumlarımızı sen niye üstüne alınıpta sınıflandırma yapıyorsun o zaman.

Bi de konuyu tersinden okuyup alakasız bir yorum yazıp sırf cevap vermiş olmak için cevap vermeyevek çevir kazı yansın yapmayacaksın.İyi oku bak.Dön bir daha iyi oku.Bak bakalım ben gelenek göreneklere önem veriyormuyum demişim.Bak ben vay sen bana dedin mi demişim BAK BAK İYİ OKU.bAK ORDA NE YAZIYOR.iNSANLARI SINIFLANDIRMAYIN,İNSANLARI KENDİ FİKRİNİZDEN DEĞİL DİYE BELİRLİ KALIBA SOKMAYIN DİYE ANLATMAYA ÇALIŞMIŞIM.

Tam da beklediğim cevap geldi.Alırlar klavyeyi pnlerine,kendi bilgileriyle kendi yorumlarına ters düşen insanları genel bir algının içine koyup burda seni haksız bulanların çoğu diye başlarlar.......onlara bir kimlik bir huy bir zihniyet yapıştırırlar.Burda o sınıflandırdığı haksız bulan çoğunluktan biri olarak ben yorum yazınca,daha doğrusu insanlara cevap verme hakkı doğunca aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen niye üstüne alındınkiiii ye döner olay.Ya lafının ardında duracak,bir çoğunluğu bir kefenin içine koyup yakıştırma yapınca gelecek cevaplara hazırlıklı olacaksın ya daa ben sana demedim sen niye alınıyprsun demeyeceksin.Bizim yorumlarımızı sen niye üstüne alınıpta sınıflandırma yapıyorsun o zaman.

Bi de konuyu tersinden okuyup alakasız bir yorum yazıp sırf cevap vermiş olmak için cevap vermeyevek çevir kazı yansın yapmayacaksın.İyi oku bak.Dön bir daha iyi oku.Bak bakalım ben gelenek göreneklere önem veriyormuyum demişim.Bak ben vay sen bana dedin mi demişim BAK BAK İYİ OKU.bAK ORDA NE YAZIYOR.iNSANLARI SINIFLANDIRMAYIN,İNSANLARI KENDİ FİKRİNİZDEN DEĞİL DİYE BELİRLİ KALIBA SOKMAYIN DİYE ANLATMAYA ÇALIŞMIŞIM.

sakin olun niye bu kadar celallendiniz ki.yeteri kadar konu var gidip oralara yazin.Sizin algilama probleminiz var ve sizinle polemige girmeye hic niyetim yok.zaten baska konulara yazdiginiz yorumlardan da anladigim kadariyla olaylara cok farkli bakiyoruz.o yüzden karsilikli gerilmeye gerek yok.bundan sonra yazacaklariniza cevap vermiyecegim.

iyi günler diliyorum size...

Konuyu ilk okuduğumda sizi haklı bulmuştum. ancak ayrıntılara dikkat etmemişim. sonra bakınca sizi de pek iyi niyetli görmedim. bence kardeşinizi paylaşmak hoşunuza gitmiyor ve içten içe kıskanıyorsunuz diye düşündüm. herkes yerini bilsin demek falan garip yani o kardeşinizin eşi olacak farkındaysanız.

ha gelin hanım da iyi niyetli değil o başka. görgüsüz mü desem paragöz mü desem bilemedim. tanımadan etmeden de böyle yorumlarda bulunmak istemiyorum ama birkaç makyaj malzemesi için olay çıkarmak nedir. biri bana istediğin bir şey var mı dese şunu istiyorum diyemem yani. ben onların alacağı birkaç makyaj malzemesine mi muhtacım da öyle liste vericem.

bana zaten bohça olayları mantıklı gelmiyor. ha gelenektir yapılır. hediye tarzı olur. isteyen alır istediğini koyar. gelin de damat da ister kullansın ister kullanmasın. bu sebeplerden kavga çıkarmaya kalp kırmaya değer mi ya.

yani gelininiz de kesinlikle masum değil. siz de karışmayın bence. burada da görüldüğü gibi karşıdaki kişi ne kadar kötü olursa olsun karıştığınız için suçlu siz olursunuz. bir de klasik görümce düşüncesi var. iyi niyetinize inandıramazsınız.

sakin olun niye bu kadar celallendiniz ki.yeteri kadar konu var gidip oralara yazin.Sizin algilama probleminiz var ve sizinle polemige girmeye hic niyetim yok.zaten baska konulara yazdiginiz yorumlardan da anladigim kadariyla olaylara cok farkli bakiyoruz.o yüzden karsilikli gerilmeye gerek yok.bundan sonra yazacaklariniza cevap vermiyecegim.

iyi günler diliyorum size...
Seninle olaylara aynı bakmamız mümkün değil zaten.O yüzden araştırma gereği duyup diğer konulardaki yorumlarının çeteresini tutma ihtiyacı duymadım.Bu zihniyetteki biriyle benim fikrimde zikrimde aynı olamaz.Ben hayatta kimseyi yaptığı yorumlar yüzünden aaa bunlar evlerinde böyledir bunu yaşamıştır diye düşünmem.

Celallenmeye gelince,senin gibiler artık canımı skıyor.Millete laf at,sonra kıvır ben sana demedim ki ben sana demedimkilerle suç bastır başka eşekilde suçla.Heee celallenmedim.Kzıdım dalgaya aldım.
Sakın zaten cevap verme.Vermeemlisin.Hala yazılanı anlamıyor (anlamamazlıktanktan geliyor bana algı probleminden bahsediyor)Önce burdaki sınıf içine koyduğun insanlardan özür dilemelisin.Ama sen de o erdemi göremiyorum.İnsanların yorumlarını alıntılayıp naçizane fikir veya yapıcı eleştiride bulunabilir herkes.Ama kendi mahallesinden ailesinden gördükleriyle kendini tecrübeli sanıp burdaki insanları yorumlarından ötürü karalayamaz herkes gerçekten haddini bilmeli.

Halimiz içler acısı valla.
İki insan evleniyor mu yoksa iki aile arasında ticari sözleşme mi imzalanıyor anlamak zor.

Talepler, alımlar satımlar, ne boş işler

ona kalacak olursak dünya boş o zaman...
bu dünyaya bir nevi telaşeyede geldik, dümdüz durmaya gelmedik.
bir tatile giderken bile ne giysem ne götürsem ne alsam ne kadar para lazım olur vs vs düşünüyoruz...
heleki bu bir evlilik.....

Bence onlar aralarinda sorunu cozduler bile konu sahibi o yuzden bakmıyor :KK53::KK59:

Pardon ama size aynı şekilde kafasına göre alışveriş yapılsaydı hoşunuza gider miydi?
Hem sormuşsunuz ne alalım diye hemde istediği hiçbirşeyi almamışsınız.
Birde haklıymışsınız gibi 'sen değersizsin' ana fikirli mesaj atmışsınız
Sonrada problemli gelinimiz diye gelip buraya konu açıyosunuz
Problemli olan ve problem çıkaran siz olmayasınız,
İtiraf edin ki ayrılsalar hoşunuza gidecek ; yazık
Belli ki evlenseler bile rahat vermeyeceksiniz insanlara
Ama kafalarını kullanıp evliliklerinden sizi uzak tutmayı başarırlarsa,
Attığınız mesaj bomba gibi alinizde patlayacak
Üzgünüm...

ona kalacak olursak dünya boş o zaman...
bu dünyaya bir nevi telaşeyede geldik, dümdüz durmaya gelmedik.
bir tatile giderken bile ne giysem ne götürsem ne alsam ne kadar para lazım olur vs vs düşünüyoruz...
heleki bu bir evlilik.....

Ama fark orada "alsam" diyoruz, bir baskasina aldirsam demiyoruz

Malzemeleri sizin almanız dışında sinir bozucu başka hiç bir şey yok bence. Neden gelin olmadan siz tek basiniza çıkıp aldınız? Ben olsam kreme suna buna değil direkt bu konuya kizardim ne münasebet? Kusura bakmayın ama erkek aileleri gerçekten biraz fazla kirilgan oluyorlar. Zaten anlamissiniz meselenin kremden ziyade siz olmasina. Elin kızı da mecbur değil yani gorumce bilmemne derdi çekmeye. Bende kusura bakmayinda bu konuda çok doluyum. Sordulari zaman eve kız çocuğu aliyosunuz davranisa gelince adamdan saymiyosunuz. gelin hanim uzaklarda değilse ve bohcaya onun istediklerini almak için siz kendi basiniza ciktiysaniz mutlaka bu olanlarida hak ettiniz. Iyi yapmış. Takı töreni içinde biz de yapıyoruz yerin dibine giricek ne var? kendi başınıza kararlar almaktan vazgectiginiz gün kardesinizde gelinde gayet mutlu olur hiç merak etmeyin. Hayret bişey ya. Bide konu açmış burda.

Ayrıca attığınız mesajda eve hiç te öyle kız kardeş filan değil direkt gelin olduğunu gösteren bi mesaj. Siz daha kendiniz suçlu oldugunuz halde tahammül edemiyosunuz. Bi de gelinden mi saygı sevgi bekliyosunuz. Gerçekten böyle kendi yaptigini bu kadar görmeyen insanlardan yoruldum. Biktirdiniz tek kelimeyle.

Pardon ama size aynı şekilde kafasına göre alışveriş yapılsaydı hoşunuza gider miydi?
Hem sormuşsunuz ne alalım diye hemde istediği hiçbirşeyi almamışsınız.
Birde haklıymışsınız gibi 'sen değersizsin' ana fikirli mesaj atmışsınız
Sonrada problemli gelinimiz diye gelip buraya konu açıyosunuz
Problemli olan ve problem çıkaran siz olmayasınız,
İtiraf edin ki ayrılsalar hoşunuza gidecek ; yazık
Belli ki evlenseler bile rahat vermeyeceksiniz insanlara
Ama kafalarını kullanıp evliliklerinden sizi uzak tutmayı başarırlarsa,
Attığınız mesaj bomba gibi alinizde patlayacak
Üzgünüm...
bu görümce profilinden aynısı bende de var. o yüzden konuyu takip ediyorum. söz nişan kına gecesi düğün hepsine burnunu soktu. eşimle tartışmalarımızda müdahil oldu, aynı konu sahibi gibi kardeşim de kardeşim deyip durdu. sanki konu sahibi benim görümcemmiş gibi geldi. tabi gelinin de haksız tarafları var, yok diyemem. ama ben tek laf etmediğim halde bana hakaretler etti. söz de kardeşinin mutluluğunu düşünüyormuş. evlendik yine yakamızı bırakmadı. sonuç ne şimdi; eşim ablasıyla konuşmuyor, kendisi ile muhatap olmadığım halde beni eşime şikayet etmeye devam etti hiçbir suçum olmadığı halde. kendisi kaybetti, eşim artık konuşmuyor. evime adım dahi atamıyor. umarım konu sahibi de kardeşi ile kötü olmaz.

Allah aşkına son olarak diyecegim şu ki her konuya bi dahil olmayın Allah aşkına biseyede karismayin biseyide çok bilmeyin ya. Sizinde tavır dan anlayisiniz atılan mesaja alindiklari için -oh olsun- yazmak yani sende kendiniz için çok bişey beklemiceksin demekki elin kizindan. Hadsiz hadsiz her ise karışıp herseye dahil olup her konuda fikir sahibi olup bide utanmadan ama ben ona ne sordumda bulamadiiiiiiim demek yerine neden gelin yokken kafaniza göre is yaptiginizi yazın. Umarım evli degilsinizdir ve aynı şeyleri sizde yasarsiniz zamanı gelince. Bi insan ne kadar sinir bozucu davrandigini nasıl bu kadar görmez gerçekten cinnete gelicem şimdi tam da dolu olduğum Bir ana denk geldi konu. "SAYGI ONU HAK EDENLER ICINDIR, TALEP EDENLER ICIN DEGIL" bu da kulaginiza küpe olsun. Ölmeyin gelininiz isinize gelmeyen bir iki cümle kurunca hemen. Gelini takdir ediyorum. Inşallah kocasida hep ondan yana olurda sizin gibiler de artık bi herseye dahil olmaz. sinir ya. Allah akıl versin.

Konuyu ilk okuduğumda sizi haklı bulmuştum. ancak ayrıntılara dikkat etmemişim. sonra bakınca sizi de pek iyi niyetli görmedim. bence kardeşinizi paylaşmak hoşunuza gitmiyor ve içten içe kıskanıyorsunuz diye düşündüm. herkes yerini bilsin demek falan garip yani o kardeşinizin eşi olacak farkındaysanız.

ha gelin hanım da iyi niyetli değil o başka. görgüsüz mü desem paragöz mü desem bilemedim. tanımadan etmeden de böyle yorumlarda bulunmak istemiyorum ama birkaç makyaj malzemesi için olay çıkarmak nedir. biri bana istediğin bir şey var mı dese şunu istiyorum diyemem yani. ben onların alacağı birkaç makyaj malzemesine mi muhtacım da öyle liste vericem.

bana zaten bohça olayları mantıklı gelmiyor. ha gelenektir yapılır. hediye tarzı olur. isteyen alır istediğini koyar. gelin de damat da ister kullansın ister kullanmasın. bu sebeplerden kavga çıkarmaya kalp kırmaya değer mi ya.

yani gelininiz de kesinlikle masum değil. siz de karışmayın bence. burada da görüldüğü gibi karşıdaki kişi ne kadar kötü olursa olsun karıştığınız için suçlu siz olursunuz. bir de klasik görümce düşüncesi var. iyi niyetinize inandıramazsınız.

Bence olay kesinlikle makyaj malzemesi değil. Gelin hanim olmadan kendi kendine alışverişe çıkmayi hak gören densizlikler. O yüzden kıza hiç suç bulamıyorum. Zaten yazdigindada belirtmiş mesele benim dahil olmam tarzı. ha şunu bileydin yani. Haddini bil dediği kişi kardesinin bir ömür geciricegi kişi. Hadsizlik bunu gormezden gelene denir. Erkek aileleri iyice kendini hak sahibi görmeye başladı. Bi kere hayatiniza alicahiniz insana gerçek anlamda değer vermeyi bilseniz kimse bu kadar uzulmicek zaten.

Evlenirler ise böyle mesajlardan sonra nasıl kardeşimin evi diye adım atacaksınız , gelinin yüzüne bakacaksınız bir de bu tarafından düşünün, iyilik yapacaksanız görümceliği bir kenara bırakıcaksınız.

Allah aşkına son olarak diyecegim şu ki her konuya bi dahil olmayın Allah aşkına biseyede karismayin biseyide çok bilmeyin ya. Sizinde tavır dan anlayisiniz atılan mesaja alindiklari için -oh olsun- yazmak yani sende kendiniz için çok bişey beklemiceksin demekki elin kizindan. Hadsiz hadsiz her ise karışıp herseye dahil olup her konuda fikir sahibi olup bide utanmadan ama ben ona ne sordumda bulamadiiiiiiim demek yerine neden gelin yokken kafaniza göre is yaptiginizi yazın. Umarım evli degilsinizdir ve aynı şeyleri sizde yasarsiniz zamanı gelince. Bi insan ne kadar sinir bozucu davrandigini nasıl bu kadar görmez gerçekten cinnete gelicem şimdi tam da dolu olduğum Bir ana denk geldi konu. "SAYGI ONU HAK EDENLER ICINDIR, TALEP EDENLER ICIN DEGIL" bu da kulaginiza küpe olsun. Ölmeyin gelininiz isinize gelmeyen bir iki cümle kurunca hemen. Gelini takdir ediyorum. Inşallah kocasida hep ondan yana olurda sizin gibiler de artık bi herseye dahil olmaz. sinir ya. Allah akıl versin.
Arkadaşım seni ayakta alkışlıyorum. Buradaki önyargılı insanlardan dolayı anlatamadıımı sen anlatmışsın. Ne çektik be bu görümcelerden. Sayesinde akşam yemeğimi yanlız yiyorum. Hatta insan tek başına bişi yiyemiyo yiyemiyorum gene nelerle doldurdu eşimi diye. Bıktım inan bıktım bende. Zaten bi bunlarda akıl var bizde yok. Daha da yazıcam da başında olan bilir. Sakın ha yanlış anlaşılmasın arkadaş gibi olanlar da var. O da bize denk gelmez. Yine terbiye saygı üslup bizde olsun da bilen bilir sonuçta...

X