Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Keşke parasini verseydin de kendisi alsaydı makyaj malzemelerini

Ahh ahh söyle birileriyle karşılaşmadım naz edemedim kimseye. bana bir bohça getirdiler ilk ve son sozde, bohçan in yüksekliği 1 karış değil oda taaa 50 yıl önceki şeyler sırf anlaşmazlık çıkarıp ayrılalım diye.(

Ben de görümceyim. Gerçekten ilk zamanlada gelinlerin "karın ağrısı" görümceler oluyor:)
Ama zamanla ilişkinizi düzeltiyorsunuz.
Yani bu süreci fazla kırıcı olmadan atlatmaya çalışın.
Zaten sonra herşey unutuluyor.

arkadaşımmm nolur benim görümcem olurmusun? :) bu düşünceyle o geline fazlasın sen inan bana ... benim düğünümde bana hiçbirşey alınmadı ve gelen bohçada sadece kayınvaldemin eski sandığından çıkardığı şeyler vardı. sen o kadar ayrıntılı o kadar ince ve güzel düşünüyosun ki gerçekten hakettiğin durumu yaşamıyorsun şu an. bende bir gelin olarak ve o inatçı gelinle ilerde de yüz göz olacağını düşünerekten söyleyeceğim tek şey kızın hiçbir şeyine karışmaman ne hali varsa görsün gitsin eşi alsın kremini. işin zor arkadaşım allah kolaylık versin

valla arkadaşım al benden de o kadar... şu gelinlere bak yaa yok kremim yok allığım yok diye bide cingar çıkarıo. benim hiç bişeyim yoktu görümcem de çorbada benim de tuzum olsun demedi çünkü zamanında ona da hiç bişi yapılmamış. bende mecbur eşimi sevdiğimden sesim çıkmadı içime kapandım. ben anlamıyorum bu gelinin yaşadığı kafayı...

Agziniza ve ellerinize saglikkk :)) harika bir yorum olmuss :))

Takı merasimide adet yerini bulsun diye yapılıyor canım bununda çok utanılacak bişey olmadığını düşünüyorum ben maksat bitmek bilmeyen adetlerimiz nasıl geline bohça düzülmesi adettense buda adetten herkezin kendi yaşam tarzı bence siz çok mudahale etmeyin bence daha kötü olursunuz kardeşinizle gelininiz halletsin herşeyi kendi aralarında daha fazla karışıp kendinizi kötü etmeyin

yani aklıma çok şey geliyo hepsni yazmak istiyorum.umarım kırılmazsınız.tavrınızı çok gereksiz ve katı buldum.heralde bekarsınız. ama çevrenizden duymuşsunuzdur evlenen çiftler hazırlık aşamsında çok gergin ve stresli olurlar. yani evlenen kim? sizlermisiniz onlar mı(kardeşinizle gelin) bu zamanlar onların stresli zamanlarıdır. aile olarak siz onları alttan alıp idare edeceksiniz. ama ben sizde bir idariyet göremedim açıkcası. evet gelin bir hata yapmış. makyaj malzemeleri yuzunden.ama sizde bunu çok büyütmüşsünüz. babanıza kadar anlatıp karşı tarafa yansıtmaya ne gerek vardı. gelin hanıma alışverişe çıkalım seninle diye teklif ettiniz mi? yada alişverişten sonra canım söylediklerini bulamamdım eksik olanları kardeşimle tamamlarsınız diye mesaj atabilirdiniz.kusura bakmayın hataların ustune örteceğinize hep gün yuzune çıkarmışsınız.maden kardeşinizin mutluluğu için sizde çabalıyosunuz. ozaman fevri tavırlarınıza dikkat edeceksiniz.nişandaki kayıda gelince evet orda bir patavatsızlık yapmışsınız. tabiki kötü niyetli değilsiniz. ama sinirinizi böyle göstermeye devam ederseniz suçlu taraf hep siz olacaksınız.

eklemek istediğim bir kaç şey daha var galiba bende dolmuşum :) sen şu an olabildiğince yapıcı olmaya çalışıyosun arkadaşım aslında doğru adımları atmış ve yapmışsın benim görümcem beni her gördüğünde laf sokar kırar ve üzer. en son hamileliğime laf etti sonra iletişimi kestim. şu an çok sinir oldum bence sen bu kızın biyerini çok kaldırıyosun umursama insin biyerleri..

Aslına bakılırsa yarı yarıya haklılık payı var. Bazı kızlar adettendir der ister(hakkı) Bazıları ise gerek yok eski adetlere der istemez. Bu gelenek ve görenekler kişiye göre değişir. Her aile bu konuda farklılık gösterir.
Gelininiz evet durumu biraz abartmış fakat sizinde hatanız neden tek başınıza çıkıyorsunuz ki bohça alışverişine?
Bence buluştuğunuzda onun istediklerini bulamadığınızı ve buluştuğunuz zaman kırıcı olmadan sakince bir konuşma yapıp, istediklerini birlikte gidip alın. En azından siz biraz yatışmış olursunuz, Gelininde size karşı tutumu birazda olsa yatışır
.

Canım konu dışında olacak ama hamileliğine niye laf etti görümcen gerçekten merak ettim şu an .

arkadaşım kendi adıma yapılanlar için yorumunu gerçekten beğeniyorum ama bu arkadaşda kötü niyet de görmüyorum demekki her bişi yapmaya çalıştığında gelin kavga çıkarı napsın? artık o da dolmuş

Kesinlikle haklısın.

Canım konu dışında olacak ama hamileliğine niye laf etti görümcen gerçekten merak ettim şu an .

cnm benim bir ara çok bulantım oluyordu neyse görümceyle aynı bir ortama girdim (daha doğrusu eşimi kırmamak için aynı ortama girmek zorunda kaldım) bilen bilir hemilelikte çıkarırsın yeniden yersin tansiyonun düşer aşerirsin o moddayım. bende girdiğimiz ortamda tatlı istedi cnm ve tatlı sipariş edeceğimi söylediğimde "ortama kusupda ortamı rezil etme" vs türünden laflar etti. kendisinin iki çocuğu var sanki kendisi hiç hamile kalmadı ya da anne olmadı. daha bunun gibi eskiden de çok söz söyledi ama bu sonuncusu bende görümcemle ilişkimi tamamiyle bitirmeme neden oldu.

Bu ne terbiyesizlik ya. O nasıl bi laf. Sen onun kanından can taşıyorsun. Hadi kanıda geçtim insan olan onu demez bi kere pislik yapmaya çalışmış sana. Bende şu an hamileyim mesela görümcem sofra örtüsünü bana serdirmiyor. Allah razı olsun. Hamile kadına öyle laf söylenmiyeveğini bilmiyor mu terbiyesiz. . Allaha havale etmek en iyisi galiba.

bende aynısını yaptım tatlım zaten olayı eşimin önünde yaptığı için (allahtan) eşimde bir görüşmeme nedenimi saygıyla karşıladı ve bana hak verdi yoksa önceki söyledikleri gibi ben ona öyle söylemedim falan die suçu bana atcaktı komple. aynen allaha havale ediyorum.

Ne kadar ayıp bi krem yüzünden olay çıkarmışlar anneler babalr karışmış olaya. gelin hnm krem ve makyaj malzemesi içinmi evleniyomuş. Bohça artık bir nebze adet yerini bulsun diye yapılıyor. Benimde bohçamda alınan makyaj malzemelerim duruyo kullanmadım bile. Hiç önemlide değil bence.

Ben konu sahibini "genel anlamda" "anlattığı konu itibariyle"haksız görenlerdenim.Ama sizin dediğiniz gibi evlenirken derdim hiç bir zaman bohça şu bu olmadı.Ben bohçanın en yaygın olduğu dönmelerde bile,her genç kızın herşeyin olmasını hayal ettiği 18 yaşlarımda bile bohçaydı,sözdü,çeyizdi,tantanalı nişandı,kına gecesiydi...hiç heveslenmedim.Sadece gelinliğim,düğün yeri ve düğün organizasyonu konusunda titizdim.Evlenirken de eşimin tarafına ben bohça ve teferruattan haz etmiyorum ama siz de sonuçta oğlunuzun mürüvetini görmek isterken bazı hayalleriniz olmuş olabilir.İsterseniz sizin de gönlünüz olsun diye,bir kaç şeyi beraber gidip alabiliriz bohça babında.Kayınvalidem sağolsun,"benim fikrimi önemsemen benim için en güzel heves kızım,sen nasıl istiyorsan öyle olsun" dedi.

Evliliğimin 7.yılındayım.Ne şimden ,ne ailesinden herhangi bir şiddet görmedim.Senin tabirinle dut yemiş bülbül de değilim.VE EMİNİM Kİ,BURDA BU KONUYA YORUM YAZAN,KONU SAHİBİNİ "KONUSUNUN ANLATTIĞI KISMI KADAR" HATALI GÖREN SENİN O ÇOĞUNLUĞUN İÇİNE KOYDUĞUN DİĞER ÜYELERDE BOHÇA KONUSUNDA BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORLARDIR.

Bir konuyu,bir fikri beyan ederken,lütfen şu ön yargılarınızda kurtulun.Sizin fikrinize uymayanları,onlar kesin böyledir diye afişe etmeyin.

Bu konuda herkes bohçaya takılmış.Burda olayın ana teması bohça değil.Ben dediğim gibi bohçaydı kınaydı nişandı haz etmem.Ama yapanı da eleştirmem, küçümsemem.Eskiden analarımızdan günümüze kadar uzanan güzellikler.Tatlı telaşlar.Yapana saygı duyarım.Önemli olan telaşın tatlılığını yaşayabilmek.

Hayatta en önemli şey,insanları sadece insan olarak görebilmek.Gelindi görümceydi,kayınvalideydi...gibi sıfatlarla tanımlamamak.Bu hayatta kendisiyle ilgili en önemli olaylarda,en önemli kararları kişilerin kendisinin vermesi taraftarıyım.Heveslerini isteklerini kendi zevklerine göre yaşamalı.Ve diğer aile büyükleri evlatlarına,kardeşlerine,bu toy,hayat tecrübesi olmamış gençlere hoşgörüyle yapıcı yaklaşmalı.

Bohça derken ??? Benim bohçamda bana sorulmadı bile getirmeseler bile farketmezdi. ama giymeyeceğim bi terlik vardı onu hatırlıyorum aslında hata sende birincisi; mutlaka huylarını biliyorsundur bunu bile bile niye soruyorsun ?
ikincisi; söylenen şeyleri almamışsın ki normal insanlar bunu dert etmezdi hediye hediyedir teşekkür edip konusu bir daha açmamalıydı
üçüncüsü; bulamadığında keşke haber verseydin bulamadım ben kafama göre aldım sen sonra kardeşimle istediklerini alırsın filan deseydin baksana insanlar havadan nem kapıyolar.
Ve son olarakta adın görümce arkadaşım sana önyargıyla yaklaşıyo baksana ve ailesi akıllı ol diye uyaracağı yerde körüklüyo o yüzden sen hiç karışma görevini yap çekil kenara.

Sanki benim görümcemi anlatıyorsun.. Bohça yapılırken de aynen senin durumun gibi oldu.
O da çok sever sayar görünürdü ama alttan alta laf sokup küçük düşürürdü insanı. Fiziğim ince ve düzgün, bir gün elbise giymiştim çok yakıştı ortamdaki herkes gözünü benden alamamıştı, görümcem de gülerek "şuna bak pislik" dedi herkes duydu. Hani şaka da olsa zoruma gitti...nişanlıydım o zamanlar üstelik.
Peki eşine olan sevgini azaltıyor mu bu durumlar, o ne düşünüyor kardeşi hakkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…