Yeni evliyim ve eşimin davranışlarından çok bunaldım

Eşim yatakta cips yese 1-sacma ve pis gelir istemem 2-yatmadan önce yemek yenir mi diye kızarım zaten sağlık açısından saçma geldi 3-cekirdek cips sesi beni de rahatsiz eder. Ben eşine hak verdim, bana yapılsa ben de git icerde ye derim hatta bu saatte yeme derim.

Kendiside aynı şeyi yapıyormuş ama

Merhabalar konuyu uzun uzun anlatmak istemiyorum . Ben evleneli 3 ay oldu. 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Eşim bir evlilik yapmış daha önce, benimde ilk evliliğim. Eşim de ben de iyi bir mesleği olan insanlarız ama eşim sürekli beni eleştiriyor, sesten aşırı rahatsız oluyor ve ben evde bir iş yaparken bile diken üstündeyim. Her şeyini yapmaya çalışıyorum yemek temizlik. Çayını bile dolduruyorum. Sürekli çok konuşuyorsun diyor sonra şaka yaptım diyor. Örneğin yatak odasında cips yiyecektim kendisi de sesli bir şeyler izliyordu telefondan, hemen sinirlendi kızdı. Cips yeme sesinden rahatsız olmuş. Bu herhangi bir örnek. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık. Her şeyi yapıyorum hem çalışıyorum hem ev işleri ama bana yaptığı şeyleri bencillik olarak görüyorum. Ne yapmam gerekir? Evlendiğime çok pişmanım
Çok rahatsız oluyorsan defol git, diyeceksiniz. İlk evliliğin neden bittiği belli. Yapılması gerekenin asgarisini yapın, hizmet falan etmeyin. Niye hizmet ediyorsunuz ki, ev hanımları para kazanmadığı için evin işini yaparak aileye katkı sunuyormuş, siz para da kazanıyorsunuz niye cariyelik yapıyorsunuz ki, kalksın çayını kendi alsın, sesten rahatsız oluyorsa mutfağa da kendi girip sessizce yapsın. Hatta kukağına tıpa alsın. Höst yani

Bir senede evlilik kararı erken olmuş çayını kendi doldursun yatak odasında birşey yenmesine izin vermem sinir olurum bende . Onun dışında gerçekten cokmu konuşuyorsunuz? Bunu siz bileceksiniz.Ev islerini ortaklaşa yapmalısınız siz yemek o salata o bulaşık makinesi doldururken siz masayı silme gibi.Onun dışında kulaklık olmadan kimsenin internette izlediği şeyleri yüksek sesle dinlemekten hoşlanmam belki ben film izliycem kulaklık taksın yada başka odada izlesin sizde bunu söyleyin .Karakter uyumsuzluklarinizi birbirinize göre sakince uyumlu hale getirmeye çalışın.Yoksa yürümez.Her sese aşırı tepki olmaz her konuda böyleyse abartiyorsa sıkıntı.

Merhabalar konuyu uzun uzun anlatmak istemiyorum . Ben evleneli 3 ay oldu. 1 yıl içinde tanışıp evlendik. Eşim bir evlilik yapmış daha önce, benimde ilk evliliğim. Eşim de ben de iyi bir mesleği olan insanlarız ama eşim sürekli beni eleştiriyor, sesten aşırı rahatsız oluyor ve ben evde bir iş yaparken bile diken üstündeyim. Her şeyini yapmaya çalışıyorum yemek temizlik. Çayını bile dolduruyorum. Sürekli çok konuşuyorsun diyor sonra şaka yaptım diyor. Örneğin yatak odasında cips yiyecektim kendisi de sesli bir şeyler izliyordu telefondan, hemen sinirlendi kızdı. Cips yeme sesinden rahatsız olmuş. Bu herhangi bir örnek. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum artık. Her şeyi yapıyorum hem çalışıyorum hem ev işleri ama bana yaptığı şeyleri bencillik olarak görüyorum. Ne yapmam gerekir? Evlendiğime çok pişmanım
Boşanmış ve 2. Evliliğini yapan bir adamla ne işiniz var , ülkede erkek mi kalmadı, o adam iyi biri olsa sence boşar mıydı karısı, ya çekeceksin ya boşanacaksın, benim fikrim sakın hamile kalma ve boşan, bu deliyle ömür geçmez...

Karşılık verince de ben suçlu ve hatalı oluyorum bilmiyorum. Evliliğin ilk zamanları mı böyle oluyor
İlk zamanlardan değil, adam size köpek muamelesi yapıyor, siz de kavga çıkmasın diye alttan almaya devam ederek çok büyük hata yapıyorsunuz. Adamın kıçı iyice kalkıyor.

Bir senede evlilik kararı erken olmuş çayını kendi doldursun yatak odasında birşey yenmesine izin vermem sinir olurum bende . Onun dışında gerçekten cokmu konuşuyorsunuz? Bunu siz bileceksiniz.Ev islerini ortaklaşa yapmalısınız siz yemek o salata o bulaşık makinesi doldururken siz masayı silme gibi.Onun dışında kulaklık olmadan kimsenin internette izlediği şeyleri yüksek sesle dinlemekten hoşlanmam belki ben film izliycem kulaklık taksın yada başka odada izlesin sizde bunu söyleyin .Karakter uyumsuzluklarinizi birbirinize göre sakince uyumlu hale getirmeye çalışın.Yoksa yürümez.Her sese aşırı tepki olmaz her konuda böyleyse abartiyorsa sıkıntı.
ne yazık ki her konuda böyle. Hatta bir ara nefes alıp verirken değişik ses çıkartıyormuşum falan diye laf etti sonra hasta olma diye dedime getirdi olayı. Bazı arkadaşlar pasif agresif olduğum konusunu söylemiş ama pasiflikten yana evet doğru öyleyim galiba. Çünkü birini ne kırmak ne gücendirmek istiyorum ama böyle olunca da gereksiz yere üstüme gelinmesinden ve bağırılmasımdan rahatsız oluyorum. Eğitimsiz biri değilim. Okumuş iyi bir işi olan kendi ayaklarım üzerinde duran bir kadınım

Ben iş yapmaktan şikayetçi değilim. Seviyorum yemek yapmayı uğraşmayı. Tek istediğim huzur mutluluk olması ama bu şekilde davranması artık beni yıprattı.
Ben herkese ayni şeyi yazıyorum ama bir destek almanız lazım . Bu kadar fedakâr olmaniz normal değil. Köle sahip ilişkisi resmen bu . Hem dışarda çalış hem evde çalış üstüne sürekli psikolojik şiddet gor ve de ben mutluyum sürekli hizmetten de. Yani cidden bir terapi süreci gerekli bence. Yoksa bundan bosansaniz bir sonraki insan da aynısı olacak . Siz kendinize değer vermezseniz insanlar böyle kullanır üstüne daha da ezerler .

Ben iş yapmaktan şikayetçi değilim. Seviyorum yemek yapmayı uğraşmayı. Tek istediğim huzur mutluluk olması ama bu şekilde davranması artık beni yıprattı.
Erkekler sürekli hizmet eden , saçını süpürge eden ona tapan bir kadını sevmez çünkü annelik etmiş oluyorsun, sadece kendine değer veren, özgüvenli, bakımlı ve kendisine ölesiye hizmet etmeyen , ev ve evlilik dışında da bir hayatı olan kadınlara hayranlar, bizim kadınlar nikahı bastı mı bir haller oluyor, hemen bi sevgi kelebeği oluyorlar, hizmetçi gibi gece gündüz kocanın g...t..nü kaldırıyorlar, koşulsuz sevgi ve hizmet etmeyi bırakın, kendinize gelin bu şekilde asla mutlu olamazsınız sadece eşsek kadar bir herifin her işini gören değersiz bir hizmetçi olabilirsiniz, mesela eşim dün canımı sıktı biraz bugün eve geldiğinde yemekler , gülücükler, cilveler vs göremeyecek, aç kalacak 😊 ben de kendime bakım yapma, kitap okuma vs bunlarla ilgileneceğim 😅 Çok açsa beni yemeğe çıkarsın 🤭 Canım kendim 🌸🤣

Ben herkese ayni şeyi yazıyorum ama bir destek almanız lazım . Bu kadar fedakâr olmaniz normal değil. Köle sahip ilişkisi resmen bu . Hem dışarda çalış hem evde çalış üstüne sürekli psikolojik şiddet gor ve de ben mutluyum sürekli hizmetten de. Yani cidden bir terapi süreci gerekli bence. Yoksa bundan bosansaniz bir sonraki insan da aynısı olacak . Siz kendinize değer vermezseniz insanlar böyle kullanır üstüne daha da ezerler .
Ne yaptığının farkında bile değil ki , dört dörtlük kadın diye topluma ve kadınlara yutturulan safsataya inanmış bir kadın var karşımızda, labirentin içinde kapana kısılmış, ne zaman uyanır bilinmez belki 2. Çocuktan sonra, kim bilir ...

Boşanmış ve 2. Evliliğini yapan bir adamla ne işiniz var , ülkede erkek mi kalmadı, o adam iyi biri olsa sence boşar mıydı karısı, ya çekeceksin ya boşanacaksın, benim fikrim sakın hamile kalma ve boşan, bu deliyle ömür geçmez...
Aksine ben öyle bakmamıştım. İnsanlar ayrılabilir demek ki ikisi anlaşamadı diye düşünmüştüm. Boşanmış olması benim için bir kriter değildi çünkü insan olsun yeterli. Kadir kıymet bilsin diyordum ki öyle de gösterdi kendini ama sonuç bu şekilde. Ben de ne yazık ki çok çok pişmanım

Ne yaptığının farkında bile değil ki , dört dörtlük kadın diye topluma ve kadınlara yutturulan safsataya inanmış bir kadın var karşımızda, labirentin içinde kapana kısılmış, ne zaman uyanır bilinmez belki 2. Çocuktan sonra, kim bilir ...
Umarım öyle olmaz . Bende yeni evlendiğimde eşime o kadar hürmet ediyordum ki sonra düşündüm benim eşim bunu beklemiyor hiçte beklemedi ama ben içsel olarak kadın eşine böyle sürekli bir şeyler yapmalı ki çok sevilsin diye bakmışım. Oysa o kadar yanlışmis ki

Bence konuşun biraz daha evlilikte sorumluluk verin kavga edip ses yükseltmeden bazen sesimiz farkına varmadan yükselir buna dikkat ederek konuşun.Kaybetmekten korkmayın Daha erken çocuk yapmayın fakat konuşarak siz Kendi hareketlerinizi değiştirerek mesela cevap vererek sakince bir seymi dedi niye bana bunu söylüyorsun yaptığın hoş değil beni eleştirme bundan sıkılıyorum deyin söyleyin .Bende sende şunları beğenmiyorum diye söyleyin bize döktükleri izi eşinize dökülün bakalım ne diyecek ona göre yol alın

Yani adamı savunmak için demiyorum da bi KBB ye gidin. Sesten bu kadar rahatsız olmasının bi hastalığı vardı sanırım

Aksine ben öyle bakmamıştım. İnsanlar ayrılabilir demek ki ikisi anlaşamadı diye düşünmüştüm. Boşanmış olması benim için bir kriter değildi çünkü insan olsun yeterli. Kadir kıymet bilsin diyordum ki öyle de gösterdi kendini ama sonuç bu şekilde. Ben de ne yazık ki çok çok pişmanım
Maalesef biz kadınlar hala erkeklere inanmak istiyoruz, bu ülkedeki erkekleri artık görün, onların kumaşları bu , hepsi yalan , bir ilizyon, hayalimizdeki gibi değiller işte , önce bunu kabullenmek gerek , toplumda hala erkeği yüceltme ve pofpoflama hakim , biz kadınlar o kadar çok aşsağılanıyoruz ki hem toplumda hem de aile içinde kendimizin farkına bile varamıyoruz , evlilik yaparken de işte bu şekilde kanıyoruz ve inanıyoruz , çocukken dinlediğimiz prens ve prenses masalları gerçeği yansıtmıyor, kızlarımız hep bir hayal aleminde , 2. Evliliğini yapan boşanmış bir adam bence çöp, karısı kurtulmuş sırada yeni kurbanını arayan , evliliğe aday bir herif işte, belli ki hep böyleydi ve karısı da dayanamayıp boşandı, siz şimdi napacaksınız onu düşünün...

X