- 24 Aralık 2014
- 5.045
- 6.775
- 398
Ay öyle eşle zor oluyor ya insallah yola getirebilirsiniz anasınin egitemedigini yola getirmek coook zor cokkEşime göre ben cazgırım terbiyesizim annen böyle. Yapıyo hoşlanmıyorum dediğim an bana bağıntılıyı çağrılıyo sokaklarda sonra annesine ispiyonluyor
Evet ama yine ben kötü oldum . İnan bi toz bile almamışlar . Neymiş annenle sen bana sormadan bişeylerin yerini değiştiriyorsunuz dedim diye sokaklarda bağırdı çağırdı bana anasına ispiyonladı . Annesi herşeye müdahil evimde şu şurda dursun bu burda dursun şunu kaldır şunu al . Evinden halı getirmiş ben mutfak halımı beğenmiyordum bana sormadan onu sermişler ben sinirlenince bana hasta muamelesi yapılıyor amaŞunu çok merak ettim şuan maaşınızı eve vermiyor musunuz ki bu nasıl bir konuşmadır? Eve verdiğiniz halde bunu diyorsa kendisinin eli ayağı yok mu o da “ortak” olacak ev işlerine
Ayy şaka gibiler bu erkeklerin hiç insanlığı yok mu ya? Sağlıkçısınız kim bilir nasıl yoruluyorsunuz ama analı oğullu hiçbir şey yapmayıp sizi bekliyorlar ! Kocanıza desene senin hiç mi acıman yok beni bekliyorsun? İşten gelip bir de uslu uslu onlara yemek mi yaptınız?
Veriyorum hem de hepsiniŞunu çok merak ettim şuan maaşınızı eve vermiyor musunuz ki bu nasıl bir konuşmadır? Eve verdiğiniz halde bunu diyorsa kendisinin eli ayağı yok mu o da “ortak” olacak ev işlerine
Ayy şaka gibiler bu erkeklerin hiç insanlığı yok mu ya? Sağlıkçısınız kim bilir nasıl yoruluyorsunuz ama analı oğullu hiçbir şey yapmayıp sizi bekliyorlar ! Kocanıza desene senin hiç mi acıman yok beni bekliyorsun? İşten gelip bir de uslu uslu onlara yemek mi yaptınız?
Çünkü kaynanam sürekli laf çarptı ben de utandım . Yani siz beni ne kadar tanıyorsunuz da düşünce yapımı tahlil ediyorsunuz
Eşiniz ne yaşıyor o zaman her şeye ortak olursun derken? İkinizde çalışıyorsunuz ikiniz de maaşınızı eve harcıyorsunuz ama ev işi sadece siz de yok artık. Arkadaşlarının eşini örnek vermesi sizi ilgilendirmez ayrıca. O ev ikinizinse ikiniz de ev işi yapacaksınız. Ama bu erkekler kendilerini hep bir halt sanıyorlar sanki onlar efendimiz kadınlar da köleleriVeriyorum hem de hepsini
Yahu esnaf lokantası mi isletiyorsunuz ki her gün yeni bir cesit çıksın.Kaynanam geldi herşeyims karıştı iki haftadır neymiş hergün yeni yemek olacakmış
Valla eşim izin verse ben gelirdim temizliğe 4 saatte mutfak dolaplarına kadar dip köşe temizlerdim hatta 2 saat te de size mis gibi yemekler yapardım çalışmayı özledim ya17 yaşından beri çalışıyorum ev işleriyle de aram yok evdeyken annem pek yaptırmazdı da ben de pek yanaşmazdım zaten . Evlenmeden önce eşimle tanıştığımızda bunları söyledim evlilik sürecini uzatabiliriz biraz alışayım dedim ama öyle bişeye de yanaşmadı . Ben sana yardımcı olurum dedi . Onun ailesi de kadınlar hiç çalışmayan ev kadınları hep ilkokul mezunları vs . Sürekli iş iş iş kafasındalar . Ben de sağlıkçıyım akşama kadar çalışıyorum hergün yoruluyorum eve gelince de yemek yapıp mutfağı temizliyorum eşimle ilgileniyorum beraber vakit geçiriyoruz hep yanında durmamı istiyor . E zaten bir iki saat oturup yatıyoruz . Haliyle işlerimde kalıyor . Bir pazar izinliyim bu hafta eşim çalıştığı işin temizliği yapıyorum ama izinli olsa onda da dışarı çıkıyoruz . Ben nasıl oturtsam bu düzeni nolur fikir verin
Sen bu anlattığında ciddi misin ? Okumuş etmiş atanmış kişilerin kendilerini bu kadar ezdirmelerini okudukça hem üzülüyorum hem midem bulanıyor. Boşuna okumuşsun sen. bir laf bile edemeyeceksen cevap veremeyeceksen sen niye okudun ? Ayy Allahım böyle evlat vermeAslında normalde yapıyordu annesi bi geldi ne annesinin bana yardım etmesine izin verdi kadın ediyordu ne güzel ne de kendi doğru düzgün bişeye yardım etti örneğin üç gün izinliydi ne yemek yaptılar ne ev temizlediler bir kere süpürge çekmişler o kadar ben eve gel yemek yap bi de yemek geç olunca kaynanam diyorki benim şekerim var ben geç giyemiyorum bilmem ne resmen işten çıkmış vaktimi beklediler kaç gündür ben de temizlik yapmadım valla istediklerini söylesinler
Çok iğrenç bi yaklaşım ne demek ev kirası fatura lara ortaksın ev arkadaşımısınız siz.Yarın bir gün çalışamazsanız evden mi atacak siziEğer paranı da ayrı harcıcaksan ev kirası fatura borç harç hepsine ortaksın diyor
Valla ne dicemi bilemiyorum galıba hatalı bi evlilik yaptımÇok iğrenç bi yaklaşım ne demek ev kirası fatura lara ortaksın ev arkadaşımısınız siz.Yarın bir gün çalışamazsanız evden mi atacak sizi
Amaaannn bir robot süpürge bir çamaşır kurutma makinesi görür isini. Para kazanıyorsun bir abla ile anlaş çok zor değil. Ben öğretmenim ctesi pazar tatil ctesi kendim yapıp pazar boş geçirebiliyorum ama bir tek pazar çalışmayıp yetişmez bence çok üzme canını hepimiz öyleydik ilk evlendigimizde17 yaşından beri çalışıyorum ev işleriyle de aram yok evdeyken annem pek yaptırmazdı da ben de pek yanaşmazdım zaten . Evlenmeden önce eşimle tanıştığımızda bunları söyledim evlilik sürecini uzatabiliriz biraz alışayım dedim ama öyle bişeye de yanaşmadı . Ben sana yardımcı olurum dedi . Onun ailesi de kadınlar hiç çalışmayan ev kadınları hep ilkokul mezunları vs . Sürekli iş iş iş kafasındalar . Ben de sağlıkçıyım akşama kadar çalışıyorum hergün yoruluyorum eve gelince de yemek yapıp mutfağı temizliyorum eşimle ilgileniyorum beraber vakit geçiriyoruz hep yanında durmamı istiyor . E zaten bir iki saat oturup yatıyoruz . Haliyle işlerimde kalıyor . Bir pazar izinliyim bu hafta eşim çalıştığı işin temizliği yapıyorum ama izinli olsa onda da dışarı çıkıyoruz . Ben nasıl oturtsam bu düzeni nolur fikir verin
Haftada bir yardımcı alın. Siz de boylelikle sadece yemek yapmiş olursunuz.17 yaşından beri çalışıyorum ev işleriyle de aram yok evdeyken annem pek yaptırmazdı da ben de pek yanaşmazdım zaten . Evlenmeden önce eşimle tanıştığımızda bunları söyledim evlilik sürecini uzatabiliriz biraz alışayım dedim ama öyle bişeye de yanaşmadı . Ben sana yardımcı olurum dedi . Onun ailesi de kadınlar hiç çalışmayan ev kadınları hep ilkokul mezunları vs . Sürekli iş iş iş kafasındalar . Ben de sağlıkçıyım akşama kadar çalışıyorum hergün yoruluyorum eve gelince de yemek yapıp mutfağı temizliyorum eşimle ilgileniyorum beraber vakit geçiriyoruz hep yanında durmamı istiyor . E zaten bir iki saat oturup yatıyoruz . Haliyle işlerimde kalıyor . Bir pazar izinliyim bu hafta eşim çalıştığı işin temizliği yapıyorum ama izinli olsa onda da dışarı çıkıyoruz . Ben nasıl oturtsam bu düzeni nolur fikir verin
Dyson yok kurutma makinesi yok robot yok düdüklü tencerem yok maalesef eksiklerim çok bu nedenle de çok vaktim gidiyor
[/QUDyson yok kurutma makinesi yok robot yok düdüklü tencerem yok maalesef eksiklerim çok bu nedenle de çok vaktim gidiyor
Açıkçası bunları çeyiz diye alıp koymak cidden çok gereksiz boşverin zamanla alırsınız. Bizde düğünden önce delirip ev kredisine girdiğimiz için masası olan sandalyesi olmayan 0 aydinlatmali halisiz evimizde yaşamıştık 6 ay falan misafir almadan eve
Zamanla sizi en çok yoran işleri bulacaksiniz, sonra bunda sizi en çok ne rahatlatır ona bakacaksiniz. Biz öyle yaptık; benj çeyiz setimle olan süpürgeyi yalnızca haftada 2 açmak bile yoruyordu mesela aşırı haftanın her günü tutamıyorum dyson aldım baya bir harcamadan kısıp o dönem. Esim eski süpürgeyi bir kere calistirmamistir ancak dikey supurgeyi akşam yemekten sonra bile mutfağa tutar. Robot süpürge ise evi sürekli nizamda tutsun diye aldım çünkü robot vezifgi için el ayak altına attığımız şeyleri de her sabah kaldırıp evden çıkıyoruz. Kurutma Ankara ayazında camasirlar günlerce kurumadigi için misaifr odasında almıştik evliliğin 1. Yılı bitmişti.
Kulaklık takip sevdiğim diziyi dinlerken is gaomaj beni çok hızlandırıyor iş yaptığım günlerde yemek yapmamak / dışardan söylemek rahatlatıyor. Eve birini almıyorum ben meslea yardıma kadına ayıracagim bütçeyi tamamen beni kolaylaştıracak elektroniğe ayırdım.
Hayır 8-17 hergün çalışıyorum bazen iki hafta da bir denk gelirse 16-08 çakışıp bir gün of yapıyorumEşiniz ne iş yapıyor? Siz nöbet usulü mü çalışıyorsunuz? Buna göre cevap değişir.
Nöbet usulü çalışan kişinin iş yapmaya daha çok zamanı olur,hep gündüzlü çalışan kişiye göre tabii. Mesela karşı komşum hemşire, bazen bütün gün evdedir. O zamanlarda gayet iş yapılabilir. Eşiniz sizden erken geldiği günler yemeği yapabilir veya evi süpürüp silebilir. Beraber yapmazsanız iş bitmez evde.
Anladım,peki eşiniz de hep sizin gibi mi çalışıyor? Hiç bir işe el sürmüyor mu?Hayır 8-17 hergün çalışıyorum bazen iki hafta da bir denk gelirse 16-08 çakışıp bir gün of yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?