Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sizde çalıştığınız için haftada bir yardımcı alabilirsiniz. 6 yıllık evliyim hala düzen oturtamadim17 yaşından beri çalışıyorum ev işleriyle de aram yok evdeyken annem pek yaptırmazdı da ben de pek yanaşmazdım zaten . Evlenmeden önce eşimle tanıştığımızda bunları söyledim evlilik sürecini uzatabiliriz biraz alışayım dedim ama öyle bişeye de yanaşmadı . Ben sana yardımcı olurum dedi . Onun ailesi de kadınlar hiç çalışmayan ev kadınları hep ilkokul mezunları vs . Sürekli iş iş iş kafasındalar . Ben de sağlıkçıyım akşama kadar çalışıyorum hergün yoruluyorum eve gelince de yemek yapıp mutfağı temizliyorum eşimle ilgileniyorum beraber vakit geçiriyoruz hep yanında durmamı istiyor . E zaten bir iki saat oturup yatıyoruz . Haliyle işlerimde kalıyor . Bir pazar izinliyim bu hafta eşim çalıştığı işin temizliği yapıyorum ama izinli olsa onda da dışarı çıkıyoruz . Ben nasıl oturtsam bu düzeni nolur fikir verin
Sen ağa ben ağa, inekleri kim sağa?Kocam ev süpürür silerdi kaynanam geldiği hafta bizde kaldı şimdi ben yapamam edemem üşeniyorumlara başladı
Bu ev işinden kaçmak isteyen erkek sözcüğü işi boşanmaya kadar götür çünkü bu durum ciddi bir adaletsizlik sebebi kole misiniz siz ?En iyisi öyle yapayım
git istifa et ben sana çalış mı diyorum diyo
Ben bunlara ortaksam sen de ev işine ortaksın eğer ev işi yapmayacaksan ev işine yardımcı tutmak senin paranla olacak deEğer paranı da ayrı harcıcaksan ev kirası fatura borç harç hepsine ortaksın diyor
Çünkü kaynanam sürekli laf çarptı ben de utandım . Yani siz beni ne kadar tanıyorsunuz da düşünce yapımı tahlil ediyorsunuzSizin bu dusunce yapinizla eşinizin ailesindeki kadinlardan tek farkiniz bir sekilde okulu bitirip calişiyor olmaniz ama dusunce yapiniz bir gram degişmemiş
Zaten ben kimse için okumadım kimse için istifa edemem . Saçma sapan konuşuyor işte . İnşallah alışırım ben deŞuna bak hele. Oldu paşam zaten senin için okumuştum diyemedin mi? Ne demek istifa et? Hadi eşin cahil peki sen? Yarın birgün evliliğiniz sonlansa ne olacak? Nerde ekonomik özgürlüğe saygı?
Bir temizlikçi tutmakla kimse beceriksiz olmaz. Ayrıca ev işlerinde beceriksiz olmak da çok önemli bir şey değil. Zamanla alışıyorsun.
Aslında normalde yapıyordu annesi bi geldi ne annesinin bana yardım etmesine izin verdi kadın ediyordu ne güzel ne de kendi doğru düzgün bişeye yardım etti örneğin üç gün izinliydi ne yemek yaptılar ne ev temizlediler bir kere süpürge çekmişler o kadar ben eve gel yemek yap bi de yemek geç olunca kaynanam diyorki benim şekerim var ben geç giyemiyorum bilmem ne resmen işten çıkmış vaktimi beklediler kaç gündür ben de temizlik yapmadım valla istediklerini söylesinlerEsim is bölümü yapmasa kendi camasirimi yikar kendime yemek yapar yerim bence siz de deneyin derim.O malak gibi yatacak ben totomda alev topu varmıs gibi kosturacağım bir de paşam beyin anası laf söyleyecek yok öyle bir dünya.Benim esim yeni evliyken kirli sepetinin nerede oldugunu bilmezdi anasının paşalarını eğitmek bize düşüyor isterse yapmasın mülteci kampindaki mülteciler gibi yasam sürer hayat müştetek yapmak zorundalar
Annesi oglu zamanında kendine yapmadi diye kıskandı sanırım.Mutfağa kilit vurup gitmemişsinizdir hos elleri kolları var yapsalarmıs dedikodu yapacaklarınaAslında normalde yapıyordu annesi bi geldi ne annesinin bana yardım etmesine izin verdi kadın ediyordu ne güzel ne de kendi doğru düzgün bişeye yardım etti örneğin üç gün izinliydi ne yemek yaptılar ne ev temizlediler bir kere süpürge çekmişler o kadar ben eve gel yemek yap bi de yemek geç olunca kaynanam diyorki benim şekerim var ben geç giyemiyorum bilmem ne resmen işten çıkmış vaktimi beklediler kaç gündür ben de temizlik yapmadım valla istediklerini söylesinler
Benimsesem ben de iş yaparım yapmıyorum evi pislik götürüyor bu kez ne güzel eşimmy yardım ederdi normalde bi erkek arkadaşlarıyla göreve gitti bir hafta neymiş onlar eşlerine yardım etmiyorlarmış ben bilmem diyorlarmış onların eşleri nasıl yapıyormuş . Yok bu da başladı ben anlamam demeye . Sofra kurulurken vs yardım etti sadece . Baştan beri böyle değildi anlayacağınız . Kaynanam geldi bide eşim görevden dönünce anasına da bişeye karışma o yapsın demiş . Neden böyle dedin diyorum onun da açıklaması şu bunlar bana sormadan halımı kaldırıyorlar başka halı getirmişler seriyorlar çatal bıçaklarımı bana sormadan kaldırıyorlar ne nerede bilmiyorum rahatsızlığımı dile getirdim diye neymiş anasına bi daha bişe yaptırmıcakmışSen ağa ben ağa, inekleri kim sağa?
Belki kocanızdan bile yoğun calisiyorsunuz,belki daha fazla para getiriyorsunuz. Üstelik işiniz daha stresli.
Ama o kral gibi ayaklarını uzatıyor,siz amele gibi hizmet ediyorsunuz.
Ne diyim ki? Okuduğunuz okul size sadece teknik bilgi vermiş. Kendi kafanızda hala erkeğin hizmetçisi olmayı benimsemiş bir kadınsiniz
Annesi herşeye müdahil bir hafta eşim görevdeydi ben. De kaldı herşeye yardım ediyordu ama kendi istediği gibi olsun istiyor tezgahımın üstüne karışıyor ona karışıyor buba karışıyor alttan aldım sonra eşim geldi böyle böyle ben rahatsız oldum dememle eşimin bana çemkirmesi ve anasını işlerden alması bir oldu demişki ana sen bişey yapma artık bu evde . 6 gün boyunca 8-17 çalıştım tüm gün oturup beni beklediler ikisinde evde hiçbiryere hiçbi şeye dokunmadan . Sonra ev pis bilmem ne . Çok sinir oldum eşim çoraplarını hiç yere bırakmazdı baktım misafir odasında yerde çorap var üç gün almadım ordan benı kimse köle yerine koyamaz ama çok canım sıkıldı yine mecbur bana kaldı bugün izinliyim tüm işlerAnnesi oglu zamanında kendine yapmadi diye kıskandı sanırım.Mutfağa kilit vurup gitmemişsinizdir hos elleri kolları var yapsalarmıs dedikodu yapacaklarına
Şunu çok merak ettim şuan maaşınızı eve vermiyor musunuz ki bu nasıl bir konuşmadır? Eve verdiğiniz halde bunu diyorsa kendisinin eli ayağı yok mu o da “ortak” olacak ev işlerineKocam ev süpürür silerdi kaynanam geldiği hafta bizde kaldı şimdi ben yapamam edemem üşeniyorumlara başladı
Ayy şaka gibiler bu erkeklerin hiç insanlığı yok mu ya? Sağlıkçısınız kim bilir nasıl yoruluyorsunuz ama analı oğullu hiçbir şey yapmayıp sizi bekliyorlar ! Kocanıza desene senin hiç mi acıman yok beni bekliyorsun? İşten gelip bir de uslu uslu onlara yemek mi yaptınız?Eğer paranı da ayrı harcıcaksan ev kirası fatura borç harç hepsine ortaksın diyor
Aslında normalde yapıyordu annesi bi geldi ne annesinin bana yardım etmesine izin verdi kadın ediyordu ne güzel ne de kendi doğru düzgün bişeye yardım etti örneğin üç gün izinliydi ne yemek yaptılar ne ev temizlediler bir kere süpürge çekmişler o kadar ben eve gel yemek yap bi de yemek geç olunca kaynanam diyorki benim şekerim var ben geç giyemiyorum bilmem ne resmen işten çıkmış vaktimi beklediler kaç gündür ben de temizlik yapmadım valla istediklerini söylesinler
Sadece kendi islerinizi yapın asla dokunmayın sizin berinizde olsam var ya off basarım yaygarayı ben de sizin gibiydim eskiden zamanla insan cazgırlasiyorAnnesi herşeye müdahil bir hafta eşim görevdeydi ben. De kaldı herşeye yardım ediyordu ama kendi istediği gibi olsun istiyor tezgahımın üstüne karışıyor ona karışıyor buba karışıyor alttan aldım sonra eşim geldi böyle böyle ben rahatsız oldum dememle eşimin bana çemkirmesi ve anasını işlerden alması bir oldu demişki ana sen bişey yapma artık bu evde . 6 gün boyunca 8-17 çalıştım tüm gün oturup beni beklediler ikisinde evde hiçbiryere hiçbi şeye dokunmadan . Sonra ev pis bilmem ne . Çok sinir oldum eşim çoraplarını hiç yere bırakmazdı baktım misafir odasında yerde çorap var üç gün almadım ordan benı kimse köle yerine koyamaz ama çok canım sıkıldı yine mecbur bana kaldı bugün izinliyim tüm işler
Kaynanam geldi herşeyims karıştı iki haftadır neymiş hergün yeni yemek olacakmış diyorum ki ben yapamam öyle ne olacak basit diyip duruyorlar canım çok sıkkın eşime bişe desem bana bağırıyor anamı mı kaldıramıyorsun diyorHer gün yemek çıkartmak,farklı bir çeşit yapmak zorunda değilsiniz ki.
Yapin bir tencere,basin saklama kaplarına 2 gün yersiniz.
Ogleni dışarda geçiriyorsunuz,sabah zaten kahvaltı.
5 çeşit kolayindan yemek iki çeşitte tatlı ogrensiniz yeter ilk etapta.
Temizliğe ayda bir dip köşe girersiniz.
Halıları kaldirdiysaniz ; tutturun viledayi kocanızin eline,o yerleri silsin siz toz alın.
eşiniz göreve gidince hep geliyor mu kaynananız?Annesi herşeye müdahil bir hafta eşim görevdeydi ben. De kaldı
Eşime göre ben cazgırım terbiyesizim annen böyle. Yapıyo hoşlanmıyorum dediğim an bana bağıntılıyı çağrılıyo sokaklarda sonra annesine ispiyonluyorSadece kendi islerinizi yapın asla dokunmayın sizin berinizde olsam var ya off basarım yaygarayı ben de sizin gibiydim eskiden zamanla insan cazgırlasiyor
İlk defa böyle oldu bidaha böyle bişeye izin vermicem olursa depremzedeler için gitmişti eşimeşiniz göreve gidince hep geliyor mu kaynananız?