Yeni evliyim ancak sürekli tartışıyoruz

Seni çok iyi anlıyorum neredeyse aynı şeyleri yaşadım. Sanırım biraz duygusal kırılgan yapın var. İnsanlarla konuşurken dikkat ediyorsun ama onlar etmiyorlar senin kadar. Öncelikle eşinin ailesi ile ilgili konuştuklarına takılırsan öyle gidiyor bir türlü sevemiyorsun sürekli şikayet edesin laf söyleyesin geliyor büyük ihtimalle haklısın da ama çok ciddiye alma söylenenleri yemeği en iyi aşçiya yaptırsan ben yaptım desen yine begenmezler boşver sizin karnınız doyuyorsa hee de gitsin. Eşine ailesi hakkında olumsuz yorum yapmamaya çalış o da verdiğin örnek de olduğu gibi senin ailen hakkında konuşur. Söylediği şey de senin kirilacagini düşünmemiştir bazen hırsla ne dediğini fark edemiyor insan. Bizde başta çok tartıştık ailesi hakkında yorum yaptım öyle gitti bir süre baktım evliliğim iyi gitmiyor mutsuzuz ailesi hakkında konuşmayı bıraktım eşimin o huysuz gerginliği gitti düzeldi aramız. Yine ailesinin yanına gidince mutlu değilim ama ciddiye almıyorum artık takmıyorum eskisi gibi. Bu bir süreç yaşadıklarıniz normal zamanla düzelecektir belki de sen beklentini yüksek tutmuş ve onu yaşamak istemiş olabilirsin bir süre sonra dengeyi buluyorsun hiç sıkma canını ve söylenenlere gül geç düşünme bile üstünde değmez ki saçma sapan şeyler yemek yapıyormuymussun yok biz koltukları kemiriyoruz üzerine tatlı olarak masadan alırız bir lokma

Evliliğimin ilk 2 yılı bizde de çok kavga gürültü vardı. Hatta boşanma aşamasına kadar geldik en son. Aslında biz severek evlenmiştik ama eşimin ailesi ile ilgili o kadar olumsuz şeyler yaşadık ki acısını hep birbirimizden çıkarttık. Resmen birbirimize düştük. Sonra eşimin ailesi ile mesafe koyması ile toparlandık, şuan 3 yıllık evliyiz yani aslında son 1 yıldır çok iyiyiz. Demek istediğim şu ki, ilk yıllarda hem uyum süreci olabiliyor en sorunsuz çiftler arasında bile, hem de ailesi olumsuz bir faktör olarak evliliğinizin köküne dinamit suyu döküyorsa herşey ekstra zorlaşıyor. Eğer birbirinizi seviyorsanız geçecek, aslında tek yapmanız gereken birbirnize tutunmak, bunu inşallah eşiniz de kavrayabilir.

Vu tartışmalar normal canım bizde ilk aylarda çok tartışırdıkk daha yeni yeni birbirimizi tanıyoruzz evlenince herşeyi daha adamı yeni tanıyorsunn yemesini içmesini yeni öğreniyorsun butür şeyler çok normall biz mesela 4 sene oldu evlenelii biz neler neler tartışırdıkk evde kıyamett gürültü olurduu enbaşıda hep aile konular olurduu emin oll bunları atlatıcaksınızz sen genede altan alma cok genede güzellikle anlayışla sakince söyle yüzüne vurmuyorr hep laf olsun diye bu konularrr ı söylüyorr sana

Benımkı normal ama senınkıler senı her dk takıp etmek ıstıolar deseydın .

Şu hayatta öğrendiğim birşey varsa yaralarını hassas noktalarını kimseye göstermeyeceksin en yakınlarına bile. İnsana en çok zararı en yakınları veriyor çünkü. Zamanında güvenip içini açtığın insanlar aran bozuldugu zaman ilk fırsatta seni oralardan vuruyor. Bu arada eşinize gereksiz yüklenmişsiniz onun aile yapısı öyle demek ki sizinki gibi degil. Olayı şahsi algilamayin bence normal konusma gibi geldi bana size laf çarpmak için ya da yemek yapıp yapmadığınızı öğrenmek için değil muhabbet olsun diye sorulmuş.

İlk aylar maalesef oluyor öyle şeyler, biz ilk evlendiğimiz zaman da kayın validem hem eve yemek bırakır bir de akşamları yemeğe çağırırdı. Aç bırakırım oğlunu diye korkuyordu :) her gün gidelim orada yemek yiyelim isterdi. Ben çalıştığım için gündüzleri eve gelmesi gerekti tamirci gelecekti, açıp dolapta ne yemek var diye kontrol etmiş kayın pederim söylemişti. tabi insan kızıyor ama zamanla onlarda sormaktan çağırmaktan sıkılıyor. Eşinizin ailesi merak ediyo olabilir ama bakalım bu sizin hoşunuza gidiyor mu! hiç bunu düşünen yok birde amca ne alaka yaaa

Bu anlaşmazlık aile yapılarınızın farklı olmasından kaynaklanıyor. Benim ailem de çok ilgilidir her gün arayıp sorarlar. Eşimin ailesi bayramdan bayrama konuşan insanlar. Babam bazı günler ne yemek yaptınız diye sorar ama iyi niyetinden. Bunlar tartışma konusu olmamalı bence. Eşiniz de belli ki ailenizin bu kadar ilgisiz olmasını anlayamıyordur. Ben de başta çok yadırgamıştım. İnsan bir oğlunu aramaz mı öldünüz mü kaldınız mı diye. Sonradan baktım ki bu insanların yapısı bu onları da o şekilde kabul ettim. Size de aynısını tavsiye ederim ama bu konuyu eşinizle konuşup tatlıya bağlayabilirsiniz. Bu büyütüp tartışılacak bir konu değil karşılıklı anlayış gerekiyor sadece. Ne siz ailenizi değiştirebilirsiniz ne de eşiniz ailesini.

Bizimkiler de hem yemek yedirip hem de eve saklama kaplarıyla yemek yolluyorlardı.
Ondan sonra 2 laf sokma, 2 saklama kabı atma kaybetme derken artık elimiz boş dönüyoruz :)
Mutluyum :) :)
Eşim de iyi yemek yaptığımı zaten biliyor anasına da söyleyince iyice çekti elini ayağını.

Bu arada o ilk başlarda adapte sürecinde tartışmalar normal, düzene giriyor sonra.

Teşekkürler galiba öyle yapmak lazım diğer türlü de çok yüz göz olucağız gibi.
Evli biri olarak kesinlikle katılıyorum. İnsanlar aynı karından çıkan kardeşleriyle bile anlaşamıyorken bambaşka bir insanla aynı hayatı evi düzeni paylaşmak ilklerde de sonrada zorlayıcı olabiliyor

Ailenizin ilgisiz olduğunu ona hissettirmeyin. Hic normal değil, ilgiden anlayış, ne yediğini mi sormakmis. Ayrıca evliliğin ilk 1 yılı genelde kaos oluyor kendi deneyimim ve burda okuduğum genelge o yönde

Bizde ilk aylarda iyiyken iyiydik baya baya cicim ayı gibiydi yani
Ama tartıştığımızda falan bardaklar yerlerdeydi benim çığlıklarım cinnetlerim havalarda uçuşurdu.
Yanımızda biri olsa kesin kafayı tırlatırdı Alışma evresi biraz sancılı geçiyor.
Şimdi 2. senemizdeyiz cicim aylarımız hiç bitmedi hala devam ediyor ilk zamanlardaki gibi tartışmıyoruz tartışsak bile 1 dk sürmüyo he he diyip geçiştiriyoruz sonra gülüyoruz halimize.
Onun alanına müdahale etme bırak kimle konuşuyorsa konuşsun bu kadar kulak kabartma boşuna mutsuz etme kendini.
Umursamaz biriyim eşim ise çok düşünür tartışırken kırıcı konuşur. Kırıcı laflarını afedersin bi tarafıma bile takmam unuturum çünkü kimin ne olduğu belli istediğini düşünebilir :)

Bakin onunki size sizinkide ona degisik geliyor demek ki herkesin yasam tarzi olaylara bakis acisi farkli herkes ayni seyi dusunse ayni sekilde yaşasa dunyada ya herkes birbiri ile ya savasiyor yada herkes birbiri ile kardesce yasiyor olurdu o yuzden herkesin yasam tarzina saygınız olsun onlarida oyle kabul edin

Şimdi çok uzun süredir evli değilim ama eşimde benim ailemin huyunu suyunu öğrenene kadar çok çatıştık yani bazen her şeyi üstüne alınıyordu eşim geceli gündüzlü çalışıyor o evde olunca hani çok rahatsız etmezler ailem aramaz buna takardı ben varken aramıyorlar niye ama annesi de aramaz yani erkekler ilk zaman zorlanıyor kadınlar öyle değil daha girişken daha anlayışlı ha bunun tam tersi olanda var....inanın bazı şeylerin oturması kabullenmesi için zaman lazım

Nişanlıyken gözün iyi görsün, kulağın iyi duysun. Evlendikten sonra da her şeyi çok görme, her şeyi çok duyma derler. Evlilik öncesi illa ki bu muhabbetleri duymuşssundur ailesini tanımışsındır. Onları öyle kabul ettiysen şimdi sormalarına takılma. Elbette devamlı sormaları normal değil ama alışmışlar demek ki

Günde 10 cümle kurmak normal mi, herşeye tahammülsüzleşmesi normal mi? Benim evliliğimde bunlar yoktu. Bebeğimiz doğduktan sonra oldu. Bu sebeplerle boşanıcam ben, okuyunca çok büyük problem değil gibi geliyor ama yaşayan için dayanılmaz şeyler bunlar. Bir yöntemle değil 5 yöntemle birden korun, kimsenin benim yaşadıklarımı yaşamasını istemem.

Olabilir. Sorabilirler. Şu an onlar seni tanımıyorlar. Çocuklarına düşkünlerse de bunu soruyorlardır. Benşm annem yemeği ben yapıyor olsam da soruyor çorbaya şunu koy vitamin olsun bile diyor. Evet deyip geçiyorum. Kayınbabam işte meyve yetin diye tembihliyor sürekli. Kötülüğümüze değil. Bunun için aranızı açmaya değmez ki. O işte sizi onlara şikayet ediyorsa ayrı bir mevzu. Zamanla alışacaksınız. Eşimle 11 yıldan sonra evlendik ona rağmen ilk 4-5 ay zor geçti. Ailelerin mevzusu ile ilgili idi çoğunlukla da konular.
Aşmak lazım. Birbirimizden itmek yerine birbirimizi anlayacak vaziyete getirmemiz lazım ilişkimizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…