Yeni evliyim ancak sürekli tartışıyoruz

Bırakın ailesi ile ne konusuyosa konussun evlenince bi kıymete biniyorlar
Onun alanına müdahale etmeyin, ailenizin ilgisizliğini de çok dillendirmeyin.
Yeni evlisiniz bi nevi alışma süreci diyelim, biz yeni evli iken eşimle saçma sapan şeylere kızar küser kavga ederdik, su an gülüyorum hepsine

Durur muyum hiç yapıştırdım tabiki de hemen lafı çocuk değilsin kaç yaşındayız temel hayat becerilerimiz var çok şükür dedim ona bozuldu zaten
Bir de eşinize söyleyin sülalesinin hergün ne yediniz içtiniz evde mi yediniz dışarıda mı yediniz diye sormaları çook da iyi, düşünceli ve ilgili olduklarından değil. Tam aksine evde olup bitenden hatta sizin ne kadar becerikli bir gelin olduğunuzu merak etmelerinden. Allah bilir daha neler soruyorlardır... Ha bir de sizde bu sorular normalse sana sorsunlar biz de normal değil ve ben bana böyle sorular sorılmasını istemiyorum diyin. Baya yükseldim eşinize :)

Herkesin aile yapısı farklıdır. Bana göre de saçma ama onlara göre öyle değil demek ki. İstediğini söyleyen istemediğini işitir derler sizinki o hesap olmuş tam. Eşiniz ailesine bana bunları sormayın demeyeceği/diyemeyeceğine göre bu konuyu açıp ailesini eleştirmeniz biraz gereksiz olmuş. Hiç kimse ailesine laf edilmesinden hoşlanmaz.

Yine yemek yapmanın, kocayı beslemenin kadına vazife olduğunu savunan aile yapısı. En sevdiğim(!)
Neyse, sinirlenmeyeceğim.
Vereceğim tek tavsiye, karşındaki eşin de olsa hassas noktalarını belli etme. Gün geliyor tartışma sırasında yüzüne tokat gibi yapıştırıyorlar.
Daha 6 ay olmuş bu kadar aranızda mesafe olması normal değil ama. Anlayamadım.

bence esınızın akrabalarıyla konustugu seyler sorun degıl ben olsam bunu sorun etmezdım
sordukları sorular basıt , bosuna soylenmıssınız sız soylendıgınız ıcın o da sızın aılenızı ısın ıcıne katmıs bunun sonu yok senın aılen benım aılem kavgasına gırersenız hıc ıyı seyler beklemeyın o evlılıkten haberınız olsun
sıze saygısızlık etmıyorlarsa hakkınızda atıp tutmuyorlarsa ne yapacaksınız esınıze dısardan yemeyın demelerını deseler ne demeseler ne onlar oyle dedı dıye ne olacak kı oyle dusunun. ınsanların her soyledıgı bu kadar kolay canınızı sıkmamalı

ben asıl gun ıcınde ıkı laf edemedıgım evlılıgı sorun ederdım bu kadar kısa surede ne olduda boyle oldu 50 yıllık evlı gıbı :

Benim esim dogulu. Ablalari abileriyle konusurken hep sorarlar ne yedin diye. Hic anlam veremiyorum. Bizde de boyle ama ben cok alistim yani bu bi problem degil pek ama evet sinir bozucu.

Bu yoruma tamamen katılıyorum.

Sonuna kadar haklısın bu konuşmalar inanilmaz saçma ve itici hepsi geçecek zamanla sen sabret ve hiç moralini bozma.

Mesajınızı okudukça güç buldum teşekkürler
Benim eşim ve ailesi de aynen böyleydi ama ben dik durdum , eşime de ben öyle bebek gibi adam sevmem mesajı verdim hep, bir de işinize odakların çabuk çalışmaya başlayın, evde sizi pasifize ederler iyice , daha çok üzerinize gelirler , şuan sizleri kendilerine bağımlı kılmak için düşünceli aile ayaklarına yatıyorlar , daha çok yenisiniz eşinizle çok tartışmayın politik bir şekilde kendinize çekin yeri geldiğinde de kibarca tepkinizi koymaktan cekinmeyin bazı konularda , bu arada güç bulmanıza sevindim, kk bunun için var, biz kadınlar birlikte güçlüyüz

Yeni evliliklerde zaten bir süre küçük şeylerden bile büyük kavgalar çıkıyor. Şiddet hakaret olmadığı sürece normal bu tür durumlar çünkü aynı evde bi alışma süreci var...

Aile konusunda da benim annemde hergün sorar ne yediniz ne yapacaksın ben şunu yaptım yedik falan diye...

Bu arada biz ilk evlendiğimizde zamanlarda da kayinbabam ve kayınvalidem sürekli ararlardi. Eşimde bi alışamadılar benim evlendigime diyordu bende gülüp geçerdim sonraları arada sırada arar oldular...

Benim esim dogulu. Ablalari abileriyle konusurken hep sorarlar ne yedin diye. Hic anlam veremiyorum. Bizde de boyle ama ben cok alistim yani bu bi problem degil pek ama evet sinir bozucu.
ya gercekten sanırım bolgeyle alakalı
babam aradıgında da hos bes sohbet ederız aksam yemekte ne vardı der senın sevdıgın yemek vardı baba derım oh sıfa olsun kuzucuk nasıl napıyor der sohbet devam eder gazıanteplıyım burada konusuruz yanı hatta demın eltımle konusuyordum nasılsınız ne yapıyorsunuz dıye onlada bırbırımıze sorduk

kayınvalıdemle gorusmuyorum ben , esımı aradıgında hal hatır sorar yemek yedın dımı aman dıkkat edın abur cubur yemeyın dısarda falan yemeyın der anormal saglıklı beslenen bırıyım ve gecenın 10 mesela yemıstır ve saglıklıdır bıle bıle sorar ama bu benı rahatsız etmez

Martın ilk haftası sınavım. İnşallah bu sınavla birlikte başlayacağım iş hayatına. Evde kaldıkça da üste çıkacaklar gibi. Hatta bazen eşimin bile bazı saygısız davranışlarını bu duruma bağlıyorum.

Aynen öyle ben bir süre çalışmadım evlenince baktım hepsinin tavırları değişti, özelde çalıştığım zamanlardı mecburen isten çıkarıldim pandemide , eşimin ve ailesinin tavırlarını görünce eşşek gibi çalışıp atandım şükür, şimdi hiçbiri yaklaşamıyor eskisi gibi , esimde korkuyor onu bırakırım diye, yani çalışmanız her anlamda önemli, bizim toplum ev hanımlarını ezmeyi kendine hak görüyor, halbuki ev hanımlığı ne kadar fedakarlık gerektiren zor bir iş, şimdi daha mutluyum eskiye göre, sizde sakın pes etmeyin ...

Evet ben de buna katiliyorum. Ilk vakitler daha cok tartisiyorduk. 1 veya 1 bucuk senenin sonunda neredeyse hic kavga etmez olduk. Ama yine de soran kadin, anne abla olsa yine neeeeyse de bunlar ne cesit bi aile ki amca ta ordan sebze yiyin diyo. Cok sacmaaa

6 yaşındaki çocuk gibi yedin mi içtin mi üstünü giydin mi muhabbetleri bana da çok anlamsız geliyorBu şekilde bir muhabbete giren bir yetişkinle evli olmak istemezdim sanırsam. İnsan çocuğunu merak edebilir elbette ama bu kadarı saçma.

Bende ilk zamanlar annemle babamla bunu pişirdik yedik diye konuşurdum. Ne var ki bunda? Hala yemekte arasalar ne yiyorsunuz derler..
Lütfen kimse sen kadınsın o erkek masalı anlatmasın
Ailesiyle sohbet ediyor işte. Ne karışıyorsunuz ki? Kendi kendinize huzur bozmuşsunuz

Öğkkkk aynı eski kaynanam. Evlerden ırak. Eşek kadar insanların boğazıyla ilgilenen başka eşek kadar insanlar. Ailesiyle yakın ilişkileri olan biri olarak bu bana bile inanılmaz tuhaf geliyor. Eşiniz poposunu pudralatmayı da düşünmüyorsa kendine gelmeli artık. Siz yetişkin iki insandan oluşan yeni bir ailenin bireylerisiniz. Amcanızın eşini falan arayıp sormuyorsunuz mesela “ne yediniz” diye.

Bazı aileler böyle gerçekten, benim eşimin ailesi de sorar. Bana çok komik geliyor ne alaka diyorum içimden ama çok sinir bozmalık durum da değil yani..Bırakın ne istiyorlarsa konuşsunlar size laf gelmediği sürece.Ama eşinizin de sizi ailenizden vurma çabası hoş olmamış.

Çok acemisin gıcık olsan Bile politik davranmalısın. Bunlar şov kokan hareketler ama sen de tepkisiz kal bence. Çok sinir oluyorsan o telde iken sen başka bi odaya geç banyo yap kitap oku vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…