- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 26
-
- Konu Sahibi Helianthusdr
Bir de eşinize söyleyin sülalesinin hergün ne yediniz içtiniz evde mi yediniz dışarıda mı yediniz diye sormaları çook da iyi, düşünceli ve ilgili olduklarından değil. Tam aksine evde olup bitenden hatta sizin ne kadar becerikli bir gelin olduğunuzu merak etmelerinden. Allah bilir daha neler soruyorlardır... Ha bir de sizde bu sorular normalse sana sorsunlar biz de normal değil ve ben bana böyle sorular sorılmasını istemiyorum diyin. Baya yükseldim eşinize :)Durur muyum hiç yapıştırdım tabiki de hemen lafıçocuk değilsin kaç yaşındayız temel hayat becerilerimiz var çok şükür dedim ona bozuldu zaten
Herkese merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Yaşadığım sorunları çevremde anlatabileceğim danışabileceğim kimsem yok. O sebeple yazmaya karar verdim.
Evleneli 6 ay kadar oldu. 2 yıl kadar da nişanlı kaldık. Ben okulu bitirdikten sonra evlendik. Şuan uzmanlık sınavına çalıştığım için evdeyim aktif bir iş hayatım yok. Eşim normal mesaisini yapıyor zor bir işi yok rahat genel olarak.
Sorun şu ki evlendikten sonra eşim gitgide daha saygısız olmaya başladı bana karşı. Yaptığım çoğu şeye tahammülsüz gibi pek ilgilenmiyor da benimle. Gün içinde bazen 10 cümle kuruyoruzdur birbirimizle.
Bugün artık çok içerleyince buraya yazmak istedim ki evlilik hayatı konusundaki tevsiyelerinizi bekliyorum.
Eşimin ailesi ona sanki 10 yaşında çocuk gibi davranıyor. Uzakta yaşıyoruz ancak her telefon konuşmasındaki bu durum inanılmaz gıvık ediyor beni. Örneğin bugün amcası aradı yemek işini ne yapıyorsunuz gelin yemek yapıyor mu diye soruyor.
Eşimşn babasıyla her konuştuğumda da aynı muhabbet. Ne yiyorsunuz dikkat edin aman dışarıdan çok yemeyin evde yemek yapın sebze yiyin falan filan.
Yani sizcede saçma değil mi bu konuşmalar?
Bende artık bugün amcasıda aynı muhabbeti telefo da eşime yapınca dayanamadım söylendüm eşime. Çocuk muyuz biz ne yiyip ne yemeyeceğimizi bilemez miyiz. Neden sanki 10 yaşındaymışsın gibi ne yediğini kontrol ediyorlar dedim. O da bana bence bu durum normal asıl senin annen baban çok ilgisiz hiç sormuyor dedi.
Gerçektende benim ailem bana ve kardeşime karşı biraz ilgisizdir zaten 10 yıldan fazla yatılı okudum ben haliyle el bebek gül bebek büyümedim. Yatılı okumafan önce de vazen babaannemde bazen anneannemde kalırdım. Gerçekten de ailem ilgisizdi. Eşimde bunu yüzüme vurunca içim cız etti. Çok kırıldım.
Düşüncelerinizi bekliyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın.
bence esınızın akrabalarıyla konustugu seyler sorun degıl ben olsam bunu sorun etmezdımHerkese merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Yaşadığım sorunları çevremde anlatabileceğim danışabileceğim kimsem yok. O sebeple yazmaya karar verdim.
Evleneli 6 ay kadar oldu. 2 yıl kadar da nişanlı kaldık. Ben okulu bitirdikten sonra evlendik. Şuan uzmanlık sınavına çalıştığım için evdeyim aktif bir iş hayatım yok. Eşim normal mesaisini yapıyor zor bir işi yok rahat genel olarak.
Sorun şu ki evlendikten sonra eşim gitgide daha saygısız olmaya başladı bana karşı. Yaptığım çoğu şeye tahammülsüz gibi pek ilgilenmiyor da benimle. Gün içinde bazen 10 cümle kuruyoruzdur birbirimizle.
Bugün artık çok içerleyince buraya yazmak istedim ki evlilik hayatı konusundaki tevsiyelerinizi bekliyorum.
Eşimin ailesi ona sanki 10 yaşında çocuk gibi davranıyor. Uzakta yaşıyoruz ancak her telefon konuşmasındaki bu durum inanılmaz gıvık ediyor beni. Örneğin bugün amcası aradı yemek işini ne yapıyorsunuz gelin yemek yapıyor mu diye soruyor.
Eşimşn babasıyla her konuştuğumda da aynı muhabbet. Ne yiyorsunuz dikkat edin aman dışarıdan çok yemeyin evde yemek yapın sebze yiyin falan filan.
Bende artık bugün amcasıda aynı muhabbeti telefo da eşime yapınca dayanamadım söylendüm eşime. Çocuk muyuz biz ne yiyip ne yemeyeceğimizi bilemez miyiz. Neden sanki 10 yaşındaymışsın gibi ne yediğini kontrol ediyorlar dedim. O da bana bence bu durum normal asıl senin annen baban çok ilgisiz hiç sormuyor dedi.
Gerçektende benim ailem bana ve kardeşime karşı biraz ilgisizdir zaten 10 yıldan fazla yatılı okudum ben haliyle el bebek gül bebek büyümedim. Yatılı okumafan önce de vazen babaannemde bazen anneannemde kalırdım. Gerçekten de ailem ilgisizdi. Eşimde bunu yüzüme vurunca içim cız etti. Çok kırıldım.
Yada sana belli etmediDaha öncesinde de vardı tabiki bu tavırları ancak eşim o dönemde tek başına yaşıyordu. Bu sebeple üstüne bu kadar düşüyorlardır diye düşünüyordum.
Bu yoruma tamamen katılıyorum.Güya çok düşünceli aile ayakları, eşini kendilerine bağımlı kılmak için böyle yapıyorlar, siz bunu zamanla aşacaksınız, sınırlarınızı cizin ve eşinizi de bir süre kendi haline bırakın, aradıklarında diğer odaya geçin, eşinize sakın ailesi gibi davranmayın, kadınsı ve ne istediğini bilen bir tavırla davranın, eşinizle de başka sınırı aşacak konularda kibarca konuşun ve böyle olunca ona karşı ilginizin azaldığını gözünüzdeki güçlü erkek profilinin sarsıldığını söyleyin, zamanla düzelecek siz kendinize her anlamda yatırım yapın, asla körelmeyin, kimseye de papuç bırakmayın, politik olun...
Benim eşim ve ailesi de aynen böyleydi ama ben dik durdum , eşime de ben öyle bebek gibi adam sevmem mesajı verdim hep, bir de işinize odakların çabuk çalışmaya başlayın, evde sizi pasifize ederler iyice , daha çok üzerinize gelirler , şuan sizleri kendilerine bağımlı kılmak için düşünceli aile ayaklarına yatıyorlar , daha çok yenisiniz eşinizle çok tartışmayın politik bir şekilde kendinize çekin yeri geldiğinde de kibarca tepkinizi koymaktan cekinmeyin bazı konularda , bu arada güç bulmanıza sevindim, kk bunun için var, biz kadınlar birlikte güçlüyüzMesajınızı okudukça güç buldum teşekkürler
ya gercekten sanırım bolgeyle alakalıBenim esim dogulu. Ablalari abileriyle konusurken hep sorarlar ne yedin diye. Hic anlam veremiyorum. Bizde de boyle ama ben cok alistim yani bu bi problem degil pek ama evet sinir bozucu.
Martın ilk haftası sınavım. İnşallah bu sınavla birlikte başlayacağım iş hayatına. Evde kaldıkça da üste çıkacaklar gibi. Hatta bazen eşimin bile bazı saygısız davranışlarını bu duruma bağlıyorum.Benim eşim ve ailesi de aynen böyleydi ama ben dik durdum , eşime de ben öyle bebek gibi adam sevmem mesajı verdim hep, bir de işinize odakların çabuk çalışmaya başlayın, evde sizi pasifize ederler iyice , daha çok üzerinize gelirler , şuan sizleri kendilerine bağımlı kılmak için düşünceli aile ayaklarına yatıyorlar , daha çok yenisiniz eşinizle çok tartışmayın politik bir şekilde kendinize çekin yeri geldiğinde de kibarca tepkinizi koymaktan cekinmeyin bazı konularda , bu arada güç bulmanıza sevindim, kk bunun için var, biz kadınlar birlikte güçlüyüz
Aynen öyle ben bir süre çalışmadım evlenince baktım hepsinin tavırları değişti, özelde çalıştığım zamanlardı mecburen isten çıkarıldim pandemide , eşimin ve ailesinin tavırlarını görünce eşşek gibi çalışıp atandım şükür, şimdi hiçbiri yaklaşamıyor eskisi gibi , esimde korkuyor onu bırakırım diye, yani çalışmanız her anlamda önemli, bizim toplum ev hanımlarını ezmeyi kendine hak görüyor, halbuki ev hanımlığı ne kadar fedakarlık gerektiren zor bir iş, şimdi daha mutluyum eskiye göre, sizde sakın pes etmeyin ...Martın ilk haftası sınavım. İnşallah bu sınavla birlikte başlayacağım iş hayatına. Evde kaldıkça da üste çıkacaklar gibi. Hatta bazen eşimin bile bazı saygısız davranışlarını bu duruma bağlıyorum.
Evet ben de buna katiliyorum. Ilk vakitler daha cok tartisiyorduk. 1 veya 1 bucuk senenin sonunda neredeyse hic kavga etmez olduk. Ama yine de soran kadin, anne abla olsa yine neeeeyse de bunlar ne cesit bi aile ki amca ta ordan sebze yiyin diyo. Cok sacmaaaEvli değilim, daha önce evlenmedim. Ama bu forumdan öğrendiğim bir şey varsa evliliği ilk ayları alışma ayları. Yani cicim ayları yeni geçmiş siz şuan beraber yaşamaya alışmaya çalışıyorsunuz. Tartışmanız normal geliyor bana.
Öğkkkk aynı eski kaynanam. Evlerden ırak. Eşek kadar insanların boğazıyla ilgilenen başka eşek kadar insanlar. Ailesiyle yakın ilişkileri olan biri olarak bu bana bile inanılmaz tuhaf geliyor. Eşiniz poposunu pudralatmayı da düşünmüyorsa kendine gelmeli artık. Siz yetişkin iki insandan oluşan yeni bir ailenin bireylerisiniz. Amcanızın eşini falan arayıp sormuyorsunuz mesela “ne yediniz” diye.Herkese merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Yaşadığım sorunları çevremde anlatabileceğim danışabileceğim kimsem yok. O sebeple yazmaya karar verdim.
Çok acemisin gıcık olsan Bile politik davranmalısın. Bunlar şov kokan hareketler ama sen de tepkisiz kal bence. Çok sinir oluyorsan o telde iken sen başka bi odaya geç banyo yap kitap oku vsHerkese merhaba. Siteyi uzun zamandır takip ediyorum. Yaşadığım sorunları çevremde anlatabileceğim danışabileceğim kimsem yok. O sebeple yazmaya karar verdim.