Yeni evliyim ama pişman mıyım?

Biraz abartıyo olabilirmisin eşim doktora yapıyor bende yüksek lisans inan herşeyi yapıyoruz geziyoruz tozuyoruz evde oturup sabahtan aksama 'bilim parçalamıyoruz' kadın heves etmiş gelcek 3 gün bilemedin 1 haftaa kalacak gidecek kaynana diye abartıyorsun sonucta eşinin annesi saygısızlık yaptığını düşünüyorum eşinide zor durumda bırakmışsın bu kadar tribe gerek yok sal bi yaa..

oysa annesiyle kv yi uyarmışlar biz sunu sunu sever bunu bunu sevmeyiz diye anlatmislar. O da bilememis keske bi liste verselerdi. De kadin oglunu silseydi nufustan. Benim de kaynanam var gorumcem var cok muthis degiliz ama anlatilanlar bana o kadar sacma geldi ki kadinda suc bulamadim. Biz sizi arariz ne ya..
Hanımlar gerçekten merakımdan soruyorum henüz 2 haftalık evli çiftin evine kaynananın gelip kalıcam demesi; kalması; normal mı ya??? Kadında cidden nasıl suç bulmazsınız??? Hangi kız annesi gelip kalır mesela???
Konu sahibi küçümser anlatmış orası ayrı yanlış ama sonuç itibariyle içini döküyor bize.

Atomu parcaliyorlar bence.
Hayir da yani kadin gelmesin diye ona giden sizsiniz konu sahibi.. kadin siz geldiniz diye izledigi kanali mi degistirecek? Kadin aylardir gelecegim diyormus. Gelsin yani ne var anlayamadim. Yeni evliligin de bi sınırı var. Kac sene daha yeni cift olacaksiniz? Kaynana olmak da zor anacım. Oglunun evine gidemiyorsun :işsiz:

Ayrıca bu yeni evli olayı ne yaa sanki sabah aksam sevişiyosunuz aranmaz sorulmaz tribine giriliyo hemen evdende cıkmayın okulada gitmeyin yeni evlisiniz ya :olamaz:

oysa annesiyle kv yi uyarmışlar biz sunu sunu sever bunu bunu sevmeyiz diye anlatmislar. O da bilememis keske bi liste verselerdi. De kadin oglunu silseydi nufustan. Benim de kaynanam var gorumcem var cok muthis degiliz ama anlatilanlar bana o kadar sacma geldi ki kadinda suc bulamadim. Biz sizi arariz ne ya..
Yani oğlunu bir ay görmeyiverse oglunu kütükten silmiş mı olucak çok tuhaf fikirler cidden

Yani oğlunu bir ay görmeyiverse oglunu kütükten silmiş mı olucak çok tuhaf fikirler cidden
Tamam bi kere ertelemiş iki kere ertelemiş sürekli ara anneni gelmesin ara gelmesin demekte ayıp olmuyomu biraz bi erteledi iki erteledi kadın gelmek istiyo anlaşıldı ben olsam çağırır kurtulurum belli gelecek derim bu kadar dert edersem üstümden atarım onu yapabilir bi de yüksek lisans yapmal çok ahım şahım bi olay değil kafasını dersten kaldıramasın

Ben de aynı senin gibi yoğunum. Yüksek lisans ve ikinci üniversite durumu var. Ayrica ogretmenim ve oglum var. Senin yoğunluğunu çok iyi anlıyorum. Bir ara ben ders çalışayım kayınvalidem de çocuğa bakayım diye gelmek istemişti ben çocuğu anneme bir hafta vereceğim demiştim. Gelmemişti. Benim kayınvalidem ciddi anlamda anlayışlı bir kadın. Çokta severim. Ha bazen gıcık olduğum olaylar olmuyor mu, okuyor. Ama sevdiğim için gözüme gelmiyor bu da onun istediği gibi olsun diyorum.
Sen kayinvalideni sevmemişsin belli. Yoksa ne yapıyorsunuz mesajı batmazdi. Kadın aramamis bile, mesaj atmış. Sürekli gelmek istemesine bir anlam veremedim. Ama yerinde olsam gel der tüm günümu kütüphanede geçirirdim. Eve geldiğimde de yemek beklerdim. Yemek yoksa ima ederdim "ay anne sen hep evde olunca kesin harika yemekler pismistir diyordum" derdim. Gelmesine bence yok deme çünkü belli kafaya koymuş o gelecek kesin :)) sen evde olma. Git kütüphaneye sanki çalışıyor gibi eşinle çık esinle gel eve. Hem daha verimli çalışırsın. Eşini de kırma. Yeni evlisiniz sonucta değmez yani böyle sebeplerle kirginliklara.

Ayrıca bu yeni evli olayı ne yaa sanki sabah aksam sevişiyosunuz aranmaz sorulmaz tribine giriliyo hemen evdende cıkmayın okulada gitmeyin yeni evlisiniz ya :olamaz:

Galiba dedigin gibi sabah aksam aktifler :dondurma: konu sahibinin biliminden firsat buluyorlarsa tabi :KK76: aman biz de evlendik yeni gelin olduk. Yeni ev duzeni birbirine alisma falan da oyle buldumcuk gibi olamadik kari koca :KK48: dugunumden 15 gun sonra kendi babama gorev cikti benim yasadigim ilde. 1 hafta onu agirladik evimizde. O gitti kaynanam geldi 4 5 gun de onu agirladik. Kari koca fazla mi pasifiz acaba? :KK51: hic oyle anana soyle gelmesin, babana soyle otelde kalsin falan muhabbeti olmadi yani biz de.

Ben kadın programı sevmem yapım gereği. Boş beleş programları severim de onlara ısınamadım diyelim. Ama kv bana gelince oturur izler yorum yaparım. Bazen bulunduğumuz ortama uyum sağlamalıyız. Kadını sevmedim demiyorsunuz da yok şu yok o. Hayat biraz politikadır. Ortamına göre davranıp rahatlamalıyız. Ben de eşimin memleketine gidince tanımadığım kişilerin dedikodusuna maruz kalıyorum. Somurtup oturmuyorum tabi soruyorum ben de o kim bu ne. Kadın bir süre gelebilirdi. Yemek çay faslından sonra odanıza geçer çalışırdınız. Ben kpss'ye çalışırken tam da alan sınavından iki hafta önce eşimin teyzesi ve çocukları geldi. Kv ve görümce de bizdeydi. 2+1 evde 10 kişi mi ne yaşadık. Sağolsunlar işlere hep yardım ettiler yemekten sonra içeri geçip çalıştım. Hayati bir sınavdı benim için. Şükür kazandım da. Ne diyorduk hah bazı durumlar elimizde olmadan gelişir kavga etmek yerine uygun manevra yapıp anı değerlendirmek gerekir. Hayat hiçbir zaman tıkırında gitmez. Eşinizle bunlar için gerilmenize gerek yok.

Hanımlar gerçekten merakımdan soruyorum henüz 2 haftalık evli çiftin evine kaynananın gelip kalıcam demesi; kalması; normal mı ya??? Kadında cidden nasıl suç bulmazsınız??? Hangi kız annesi gelip kalır mesela???
Konu sahibi küçümser anlatmış orası ayrı yanlış ama sonuç itibariyle içini döküyor bize.
adetten gelecem demis ki engellemisler onu savunmuyorum ben de istemezdim dedikodu yapmayan ultra bilimsel konu sahibinin kv den yaratik gibi bahsetmesi ki kotu biri olsaydi konu sahibine hak verecektim ama yok oyle degilmis. Resmen kotu davraniyor biz sizi arariz diyor vs vs o kv sizin anneniz de olabilirdi. İstemedigi halde bagini koparmiyo kadin.. Oglu evladi cunku. Baskasi olsa gitmezdi de aramazdi da.

Galiba dedigin gibi sabah aksam aktifler :dondurma: konu sahibinin biliminden firsat buluyorlarsa tabi :KK76: aman biz de evlendik yeni gelin olduk. Yeni ev duzeni birbirine alisma falan da oyle buldumcuk gibi olamadik kari koca :KK48: dugunumden 15 gun sonra kendi babama gorev cikti benim yasadigim ilde. 1 hafta onu agirladik evimizde. O gitti kaynanam geldi 4 5 gun de onu agirladik. Kari koca fazla mi pasifiz acaba? :KK51: hic oyle anana soyle gelmesin, babana soyle otelde kalsin falan muhabbeti olmadi yani biz de.

Ahshajabsnsajsj çok güldüm size ya bizde sizin gibiyiz demekki ondan mı garipsedik naptık bilemedim bilimden fırsat bulamasam biz bulamazdık herhalde eşimde bilimin içinde adam amann her ev her düzen farklı işte bazen de buraya yorum yaparken diyorum kendi fikrin bunlar kızım anlatıyosun söylüyorsun neye yarıyo yine kendi bildiğini yapıyo insan bak saldım bi anda bende :KK48:

Bence de kayınvalidenin balayından döner dönmez geleceğim demesi saçma ama kaç ay olmuş artık gelebilir o da evinizi görmek oğlunun evinde kalmak isteyebilir gayet doğal. Onun dışında balayı konusunda sizin abarttığını düşünüyorum. Biz balayındayken iki aileyede gruptan mesaj atıyorduk sürekli akılları kalmasın die . Otele vardk , iyi akşamlar nasılsınz vs die . Zaten herkes balayında napıldığını biliyor onu sorduğunu düşünmüyorum yani.

Tamam bi kere ertelemiş iki kere ertelemiş sürekli ara anneni gelmesin ara gelmesin demekte ayıp olmuyomu biraz bi erteledi iki erteledi kadın gelmek istiyo anlaşıldı ben olsam çağırır kurtulurum belli gelecek derim bu kadar dert edersem üstümden atarım onu yapabilir bi de yüksek lisans yapmal çok ahım şahım bi olay değil kafasını dersten kaldıramasın

Buna katılıyorum, yüksek lisans yapmak donanımlı biri için lisanstan bile kolay ama bazen makale yetiştirmek yada bazı okumaları yapmak, tez için görüşmeye hazırlıklı olmak gibi sıkışık dönem işleri olabiliyor. Yani bu hafta bu makalenin çevirisi hazır olsun konuma göre alıntıla demiş ve haftaya senin yorumunla çeviriyi istemişse bu bir haftalık tam zamanlı iş olabiliyor. Ben öyle bir zamanda oğlumla ilgilenemem diye anneme veriyorum :)) ama kayınvalidem başka şehir de ona da gönderdiğim olmuştur . Oğlum çok sever öyle kalmaları. Ama bana misafir gelecek olsa asla o dönem kabul edemem . Allah korusun hastalık olur başka acil olay olur o ayrı .

Buarada bizde 4 aylık evliyken eşim bi kaza geçirdi ve sürekli hastanede kayınvalidemle görümcemle vs kaldık eve geldik sürekli bizdelerdi bizde kaldılar bu kadar abartılacak bi durum değil bu . EN azından sağlık sorunu vs yok ortada

Buna katılıyorum, yüksek lisans yapmak donanımlı biri için lisanstan bile kolay ama bazen makale yetiştirmek yada bazı okumaları yapmak, tez için görüşmeye hazırlıklı olmak gibi sıkışık dönem işleri olabiliyor. Yani bu hafta bu makalenin çevirisi hazır olsun konuma göre alıntıla demiş ve haftaya senin yorumunla çeviriyi istemişse bu bir haftalık tam zamanlı iş olabiliyor. Ben öyle bir zamanda oğlumla ilgilenemem diye anneme veriyorum :)) ama kayınvalidem başka şehir de ona da gönderdiğim olmuştur . Oğlum çok sever öyle kalmaları. Ama bana misafir gelecek olsa asla o dönem kabul edemem . Allah korusun hastalık olur başka acil olay olur o ayrı .
Tabiki böyle zamanlar oluyor ama konı sahibi kaç defa engellemiş bunu bahane olarak gördüm ben ha dese ki bu hafta yetiştirmem gereken önemli işlerim var anlarım ama hiç mi zaman yaratamaz ben ona istinaden söyledim

Tabiki böyle zamanlar oluyor ama konı sahibi kaç defa engellemiş bunu bahane olarak gördüm ben ha dese ki bu hafta yetiştirmem gereken önemli işlerim var anlarım ama hiç mi zaman yaratamaz ben ona istinaden söyledim

Sürekli neden ertelenir ki zaten anlayamadım. Ben utanırdim ikinciye tamam derdim kesin :) bir de bir yorum da ortama uyum sağlamak önemli denmişti. Katılıyorum. İlk evlendigimizde kayınvalidem eşime "çok istiyorum mono ile sohbet edeyim ama ne konuşayım bilemiyorum" demiş :)) bende kayinvalideme anne sen ne konusmak istersen ben her konuna katılır senle konuşurum demiştim .bir yıl oğluma baktığı sağolsun birlikte yaşadık . Evliliğimin en rahat bir yılıydı :)
Kayinvalidenin oğlunun evine gitmek istemesi kadar doğal birşey olamaz . Bir iptal edilir iki belki ama üçüncüde bile yok denmemeliydi. Olmadı gelsin ama dediğim gibi sen kütüphaneye git. Çok zor değil bence

Sürekli neden ertelenir ki zaten anlayamadım. Ben utanırdim ikinciye tamam derdim kesin :) bir de bir yorum da ortama uyum sağlamak önemli denmişti. Katılıyorum. İlk evlendigimizde kayınvalidem eşime "çok istiyorum mono ile sohbet edeyim ama ne konuşayım bilemiyorum" demiş :)) bende kayinvalideme anne sen ne konusmak istersen ben her konuna katılır senle konuşurum demiştim .bir yıl oğluma baktığı sağolsun birlikte yaşadık . Evliliğimin en rahat bir yılıydı :)
Kayinvalidenin oğlunun evine gitmek istemesi kadar doğal birşey olamaz . Bir iptal edilir iki belki ama üçüncüde bile yok denmemeliydi. Olmadı gelsin ama dediğim gibi sen kütüphaneye git. Çok zor değil bence

Yani ben kesinlikle katılıyorum size bu konuda bende gelme diyemezdim kimse böyle ay kayınvalidemi çok seviyorum ölüyorum bitiyorum demez diyoda olabilir benim kayınvalidemde sakin iyi bir kadın genel olarak anlaşıyoruzda birde eşimi çok sevdiğim için ve anneme babama yapmayacağım şeyi onlarada yapamam diye düşünerek kendimi limitliyorum hoşlanmadığım şeylerde sonucta evlilik müşterek bi hayatı paylaşmaktır konu sahibine tavsiyem herşeyi zorlaştırma hayat bu şekilde geçmez haa birde eşini annenmi benmi ikileminde bırakma sakın.

Öncelikle teziniz konusunda, Allah kolaylık versin demek istiyorum.
Tez süreci çok streslidir çok. Bölümden bölüme de değişir. Konudan konuya değişir. Kimisi tezini oynaya oynaya yazar, kimisinin kafasında saç kalmaz. O yüzden kıyaslanabilecek bir konu değildir. Ben etrafımda hiç kimseyi görmek istemiyordum mesela. Her şey, herkes kafamı karıştıyordu. Gidip kütüphanede sabahlıyordum.

Diğer meseleye gelince, biraz politik olmak zorundasınız bu tip aile içi meselelerinde. Eşiniz size karşı anlayışlı gayet. Bir kere daha hayır gelmesin derseniz, aranız bozulabilir. Bir de bu kadar reddedip, daha baştan kayınvalidenizle kötü olmaya da gerek yok.

Kayınvalideniz gelmeden siz kütüphaneye gitmeye alışın bence. Böylece kayınvalide geldiği için evden kaçmış olmazsınız. İlla gelmek istiyorsa gelsin. Bir gün durursunuz evde bir gün durmazsınız. Danışmanınızla görüşmeye gidersiniz mesela yalandan. Arayı bulun. Tez tesliminize daha var, gerilmeyin bu kadar.

Kolay gelsin.

Üslubunuzdan ben de herkesin hissettiğini hissettim. Siz pişmansınız düzen kurmadan evlendiğiniz için de eşiniz sizin kaprisleriniz karşısında ne kadar pişman, kv böyle bir gelini olduğu için ne kadar üzgündür.
Üçüncü üniversitemi okuyorum (hepsi örgün ve lisans-mazallah beğenmezsin :ukala:) izin günlerimde açar sabahları müge anlı izlerim havam kime yani. Ha ikilere üçlere kadar bilimsel dergiler karıştırdığım gece sayısı da çoktur onu da araya sıkıştırayım yeri gelmişken :KK3:

Olmamış ablacım. Pek kaprisli ve şımarık bir rüzgar esiyor birinci sayfadan. Biraz özeleştiri sonrası huzur sonrası refah

X