Yeni evliyim ama pişman mıyım?

Merhaba kızlar konuya direk girmek istiyorum. 24 yaşındayım ve 3 aylık evliyim. Eşimle evlenmeden 2 buçuk yıllık bir birlikteliğimiz vardı yani 3 yıldır tanışıyoruz. Ben şuan yüksek lisans yapıyorum son bir dönemim kaldı mezun olmak için (inşallah). Eşimlede tanıştığımızda daha lisans okumaktaydım zaten yani beni bu konularda yanımda olup görmese de hissettiklerimi anlatırdım onunda dinlediğini düşünürdüm.. Birçok deneylerim vardı onları düğün öncesi hallettim şuan tez yazma aşamasındayım yani bilen halimi anlar baya stresli anlardayım.
Eşim benden 4 yaş büyük kendisi memur olarak çalışıyor. Beni evlenmeye ikna etmesi 2 senesini aldı işe girmeden evlemek istememiştim açıkçası ama işte evlendik sonunda.
Ama benim sorunum kaynana dediğimiz aslında hiç bir şekilde kan bağımızın olmadığı bir kadına anne diyerek can kattığımız saygı sevgi gösterdiğimiz kişi.

Evlenmeden önce gelinliğime ben karar verdikten sonra eşim için 'ya gelinliğini beğenmezse' diyen (kendisi başka şehirde olduğu için gelinlik provalarıma gelemedi), 'gelinliğin dekolteli olmasın' diyen (ki benim hiç bir kıyafetimde dekolte yoktur olsa bile ona ne, ayrıca kendi kızının düğünümüzde aldığı abiyenin sırt ve bacak dekoltesinden bahsetmiyorum bile, kendi kızına söylemediğini bana söylüyor), 'niye evinizi annenin yakınında tutuyorsun' diyen (kendisi başka şehirde yaşarken, benim annem öz annem 10 dakikalık uzaklıkta diye laf ediyor) gibi gibi gibi şuan yazamadığım birçok şeye laf etti.

Evlendik balayına gittik ertesi gün bana 'ne yapıyorsunuz' diye mesaj attı (siz ne yaptıysanız onu dememek için zor tuttum kendimi). Balayından döndük tabii onlara gittik 2 gün orda kaldık geri evimize döndük. Döndükten 1 hafta sonra beni arayıp 'geleceğim' dedi.
(Yorum yapmadan yazacağım yoksa konu bitmez..)
Eşimle kavga ettik bu yüzden daha evleneli 14 gün olmuş ben daha eve alışamamışım eşimin evlilik haline alışamamışım evliliğe alışamamışım ne bulacak burda anlamadım. Bu yüzden eşime annesini aramasını gelmemesini zamanı gelince bizim sizi çağırcağımızı söyle dedim eşim bunun üstüne bir zahmet arayıp 'anne şimdi niye geliyosun ayıp' dedi tabii kadın eşime trip attı. Neyse bunun üstüne 1 buçuk hafta sonra tekrar 'geleceğim' dedi.
Bunların adetine göre evlenen çift yakın akrabalarına bohça götürürmüş. E bu kaynanın derdi de hem bu bohçaları götürmek hem beni evimi incelemek hemde akrabalarına beni şov etmek.
Tabii ben şaşırıyorum. Benim annemgil benden 10 dk uzaklıkta kendisini bile bir kere gelmemiş kaynana gelecem diye tuttuyor e geldi de mi bizimle kalacak demektir. Ben bir yandan evliliğe alışmaya alışıyorum bir yandan okula gidip hocayla görüşüyorum bir yandan tez yazmaya çalışıyorum. Benim bu çalışma durumlarımı annem kayınanama ilk tanıştıkları andan beri anlattı bahsetti ben kendim bahsettim yani eğer bizi dinlemişse biliyor olması bekleniyor doğal olarak.
Kaynanam gelmesin diye eşimle kalktık biz gittik onlara. Benim ailemde sabah programı kadın programı izleneni ben görmedim o yüzden bende izlemem hoşlanmamda. Ama kaynanagilde sabahtan tv açık full o tür programlar. Eşim dışarı çıkıp gidiyor çocukluk arkadaşlarıyla görüşmeye. Ben evde kaynanamla kaldım 3 gün boyunca onun bunun dedikodusunu dinlemekten benim için saçma sapan olan programları dinlemek izlemek zorunda kaldım. Kaynanamın arkadaşları geliyor güya gelinim diye beni görmeye gelmişler ama adını cismini bilmediğim insanların dedikodularını yapıyolar.
Herkesin sevdikleri şeyler farklıdır ama benim için 3 gün resmen çöptü bomboş geçti.
Herşeye karışmayı çok seviyor. Dediğini yaptırmayı çok seviyor..
Bu bohça olayında da çok ısrarcı götürceksiniz diyip duruyor. Bende dedim benim adetimde böyle bişey yok sırf kullanılmayacak şey için para harcamışsınız dedim. Ama tabii dinlenmiyorum. Benim adetimde yok ben kendi teyzeme bile gitmiyorum onun evi bile bana 15 dk uzaklıkta ama tezle uğraştığımı bildiği için oda benden bişey beklemiyor kafamın rahat olcağı zamanı bekliyor. Ama bunlara anlatamıyorum.
Neyse ordan döndük tabii 4 gün sonra gene 'geleceğim' dedi. Böyle böyle 4 kere daha geleceğim dedi. Bugün gene aradı ve benim yarın sınavım var diye bu hafta sonu gelmemiç o yüzden çarşamba geleceğim artık dedi. Ve tabii ben büyük şekilde eşime patladım ve kavga ettik.

Karmakarışık yazıp olayları tam anlatamamış olabilirim ama kısacası ben çalışıp para kazanmasam da eşim işteyken ders çalışıyorum ki akşam eve geldiğinde onunla vakit geçirebileyim. Ama herhalde beni tüm gün evde oturup tv izleyen birisi olarak sanan kaynanam sürekli bize gelmek istiyor ben tepkimi düzgün dille anlatsam da emrivaki yapıp gelecem diyor ve eşime neden annene 'eşim ders çalışıyor siz geldiğinizde sizle ilgilenen o olcak bırak bi işlerini halletsin kafası rahat olunca o zaten sizi çağırır' demiyosun diyorum. Ben seninle annemin arasında kalmak istemiyorum diyor.
Kızlar gerçekten o kadar pişmanım ki keşke önce işe girmiş olsaydım belki bir düzenim olunca saygısızlık görmezdim en azından iş güç uğraşıyorum dediğim de ne işin var diye tepki görmezdim veya keşke 1 sene falan nişanlı kalsaydım da kaynananın yüzünü görebilseydim herşeye karışmaya meraklı biri olduğu fark edip baştan sert tepki gösterseydim..
Boşanmayı bile aklımdan geçiriyorum. Beni böyle kabul edip istediği tipe dönüştürmek istemeleri beni evlilikten sevgiden saygıdan soğutuyor..
adi ustunde kaynana ha oz ha uvey degismez yani:)

Ben tezsiz yüksek yaptım,çalışıyordum üstelik
Nerden baksak 14 senedir iş hayatım var
Mütevazi de olamicam kariyerli hatunum
İşle ilgili hayati bir sınavdan önce kaynanam görümcem toplaşıp yatıya geldiler de gıkım çıkmadı
Biz sizi ararız nedir ya
Vallahi benim gibi gelin bulamaz bu kadın:deli:
Birde şeyi tam anlamadım
Doğum iznindeyim de şimdi erken kalkabilirsem Müge anlı izliyorum:oha:
Tü kaka kaynana olucam demek ki
Nasıl böyle bir hata yaparım
Nasıl yaşarım bu acıyla :deli:

Şu saçma sapan yazanların hepsi ya kaynana yada erkek çocuk sahibi...bal var her dakka oglunun evinde .konu sahibi sen ara sert Bir mizac la yoljnu yap bidaha yuz bulamasinn.bayramdan bayrama gidin. kizlar kimsenin eline muhtaç olammak için okul okuyor ayakalri yere basıyor.yoksa o sizin ıssız güçsüz hayatınıza reklam arası girene kadar agladihiniz müge anli da ki hikayelerden mi olalım.dogurdu büyüttü adam etti bırakın artık oda aile olsun daaa

İyi o zaman kız tarafı da bayramdan bayrama annesine gitsin. Annesi fe evine gelmesin. Sonuçta doğru okuttu işi bitti çöpe atsın gitsin. Sizin kafanız mı güzel? Aileye sırt çevirmek ne demek. Hiç mi hak hukuk nizam bilmiyorsunuz? Yarın bi gün evladınız olunca onu evlendirin bi daha görmemeyi taahhüt edebilir misiniz? Ne kafalar yarabbi !!!

Derdinizi okuduğumda işte dedim benim yaşadıklarımı yaşamış. Esimin tarafi evlenmemizi cok istediler, yazi bile beklemediler. Ailem önce atan sonra evlen sinav falan dinlemez bunlar dedi. Dinlemedim, eşim işteyken çalışırım akşam onunla vakit geciririm duzenim olur daha iyi calisirim dedim. Evlenmeden önce acik açık "benden gelin olarak bir şey beklemeyin, eylüle kadar ben gelin değilim. Evi eşyaları görmeye de kimseyi getirmeyin sınavım her şeyden önemli zaten 3 ay kaldı" dedim. (Eşimin amcalari caya geldi hatta kendi akrabalarım bile sen sınavına çalış dediler anlayışla karşıladılar yine onun akrabalarına öncelik verdim) Her şey olana kadarmış. Evlenmeden once illa baza koyalim diğer odaya dediler. Ev kaloriferli diye yer arıyorlar kendilerine aynı yerdeyim arabayla 10 dk lik mesafe oysa ki. Yatılı misafir istemiyorum dedim odayi kitaplik ve masa ile doldurdum Yeni evlilere de gidilmez ayıp denen bir şey var dedim. Evlendik bir hafta sonra başladılar hareketlenmeye. Emri vaki yapıp gelmeye kalkmalar vs En sonunda "kimse kusura bakmasın, evime eylüle kadar haberli ya da habersiz misafir kabul etmiyorum. Bu süreçte destek bekliyorum sınavım her şeyden önemli" dedim Eşim de ailecidir hayır diyemez onlara. Tavrimi sert bulabilirsiniz ama evlenmeden önce hiç hoş şeyler yaşatmadılar. "Biz o eve istedigimiz zaman geliriz bizim evimiz sen dersini calis ben cay demler icerim" bile dediler. O yüzden çok kalın bir çizgi çektim. Gidip esime şikayet etmişler beni misafir istemiyorum diye. Kinamislar falan. Hala kendi bencilliklerindeler. Hepiniz biliyordunuz durumu bile bile kabul ettiniz dedim. Çok şükür 3 aylık sürede bu kadar strese rağmen iyi bir puan aldim. Mesafemi de hala koruyorum.

Sonuç olarak seni en iyi senin halinde olan anlar. Anlamıyorsa anlayana kadar anlatacaksın. Bencil insan karşısındakini anlamaz zaten işine gelmez. Kesin tavrını koy. Daha çok yeni. Herkes birbirinin sınırını zamanla görecek. Taviz verme.

O değilde şimdi oğlumu sallıyorum bi korktum kaynana olmakdan sizde adet olsa bizim adetlerimize saygı gösterilmedi dersiniz kadın kötü bişey dememiş ayrıca takar gibide gozukmuyosun çocuğu olan çalışıp tez yazan kadınlar var cok özgüvenli gördüm seni bu eşini yorar

Ben kimseyle polemige girmeyip yepisyeni kankeytom Mune Mune ye el salliyorum. Gelip “sinirlerimize hakim olalim hanimlar” demesini bekliyorum.

Ve ayrica kimsenin kayinvalidesine kimse karisamaz :confused: bi de muge anli’sina :KK70:
En yeni muhteşem arkadaşım keşke birde polemik, üslup vb kurallara uymayan yorumları şikayet et butonuna basarak bildirseydiniz, süper olacaktı en şahanesinden:KK14: şimdi nasıl okuyacağım onca yorumu:KK64:

Var m ki konuyu okuyup da şikayet et butonuna basacak gönüllüler?

Kv bohçayı getirmek için erken gelmek istemiş. Tamam hadi kabul etmediniz ne diye 3 günlüğüne gideceğiniz o kadının gelmesine izin vermediniz? Adet de yerini bulurdu kadın da rahat ederdi. Ha baktınız bir ay iki ay kalıyor o zaman laf ederdiniz.

Kimse çocuğunu evlendirince çöpe atmıyo, bunu bi idrak edin önce. O insanları o yaşa getiren onlar siz sonradan geldiniz. Bundan sonraki hayatını sizinle geçirecekse bundan öncekini o insanlarla geçirdi. Bunu bi idrak edin , eşinin ailesini sebepsiz istemeyen tüm insanlara bu lafım sadece size değil.

En yeni muhteşem arkadaşım keşke birde polemik, üslup vb kurallara uymayan yorumları şikayet et butonuna basarak bildirseydiniz, süper olacaktı en şahanesinden:KK14: şimdi nasıl okuyacağım onca yorumu:KK64:

Ben isterdim ama yatcam
Gerçi sabah Müge anlı da yokmuş :eek:

Hem ona gönüllü demeyiz
Olsa olsa ispikçidir o :deli:

Ellerinizden oper :halay:

Hem ona gönüllü demeyiz
Olsa olsa ispikçidir o :deli:
Hayır olsa olsa kuralların herkese eşit olarak uygulanmasını isteyen kişidir o, şimdi benim sadece gördüğüm gözüme çarpan kural ihlallerine mi uyarı vermem iyi, yoksa polemik varsa en başından itibaren raporlar sayesinde hepsine uyarı vermem mi daha iyi? Bence 2. şık.

Son düzenleme:
Ortada mecburiyet yoksa yeni evli çiftin evine yatılı misafirliğe gidilmez. Kim olursa olsun.
Israr kıyamet gelmek isteyen düşüncesiz insana mesafe koymak istemenizde normal anlıyorum ve haklısınız.
Fakat o kadar okul vs bahaneniz varken sırf gelmesin diye siz kalkıp gidebiliyorsanız sizde büyük hatalısınız.
Sizin arayıp davet etmeniz gerekirdi.
Karşılıklı ayıp etmişsiniz.

Çok sevgili kayınvalideler erkek anneleri. Oğullarınızın evi sizin eviniz değildir tıpkı damadınızın evinde burası benim evim diyemediğiniz gibi anlayın artık bunu.
Elbette gideceksiniz ama gittiğinizde misafirliğinizi yerinizi unutmayacaksınız. Huzur bozmaya gidene o kapı kapanır net.
Güzel güzel geçinmek için ağırlığınızı, mesafenizi koruyun.

Ne yapıyorsunuz diye mesaj atmasından bile rahatsız oluyorsunuz. Kayınvalide de melek değil ama siz de biraz gecimsizsiniz sanırım.
Balayında atmis o mesaji, hadi ona sinirlenmekte hakli ama bana da gecimsiz geldi konu sahibi.. Tamam, kadin programı izleyip dedikodu yapmalari rahatsiz etmis olabilir ama konu sahibinin evi ayrı yolu ayri ve esi de yeri geldiğinde mudahale ediyormus ne guzel (ki bu cok onemli).. Her ama her seye bunca takmak dogru degil, ne bicim kocalar ve koca aileleri okuyoruz burda..

Ay kız ne var ben de 7 aylık evliyim kayınvalidem bana gelirken çekinerek geldi ben ısrar ettm. Zaten artık evliyiz eşimle 7/24 aynı evde yaşıyoruz kayınvalidem gidince yine yalnız kalıcaz yani sonuçta. Sizin ailenizde kadın programları izlenmiyor diye kayınvalidenizin 'gelinimin ailesi kadın programları izlemiyor olabilir o geldiği için ben de izlemiyim' demesini beklemiyorsunuz sanırım. Bence siz kayınvalidenizi en başta sevememişsnz. Biz de olmayan bir adet eşimin tarafında varsa bohça vs gibi saygı duyup kabullenirdim. Yarın öbürgün onlarda olmayıp benim ailemde olan bir adet ortaya çıkabilir belki bilemem çünkü. Aynı saygıyı bu sefer onlardan beklemeye yüzüm olurdu böylelikle. Sürekli de eşimi gazlamazdm. Bişeyleri düşünüp kafamızda masaya yatırırken kendimizi onlarla aynı yaştaymış gibi düşünmemeliyiz. Umarım herşey yoluna girer sevgiler

Anlaşıldı konu Müge Anlı seyredenlerle biz hep belgeselciyiz geyiğine döndü.

Belgeselciler ancient aliens size göre olabilir, insanlık tarihini bitirdik sıra uzaylılarda, nasipse KK'ye onları da üye yapmayı planlıyoruz.

Konu kapandı hoşçakalın mutlu kalın :)

X