Yeni evliyim ama eşimden soğudum

Herşeyi bırak mutlaka dil kursuna git... Sakin üşenme hayatıni orda devam ettireceksen eger senin cok güçlü olman gerek kendi ayaklarin üstünde durman için şart... Çocuk işini bile ertele kursuna git....

Çiçek böcek ve romantik davranışlarla evliliğe ikna olmak baştan yapılan yanlışın göstergesi aslında. Kişilik olarak tanımanız lazımdı. Hadi tanımadınız bari evlendikten sonra aynı evde yaşamaya başladıktan sonra çocuk yapsaydınız.

O çocuk yaptı diye bir şeyi de tam olarak anlayabilmiş değilim. Doğum kontrol hapını midenizden mi çıkardı? Korunma yöntemini erkeğe bırakırsanız sonucunda bunun da olacağını düşünmeliydiniz.

Kaldı ki işinizden ayrıldınız ve ülkenizden ayrılmayı göze aldınız hem de daha ev bile bakmayan bir insan için. Yahu allah aşkına türkiye’de erkek mi bitti? Bir evlilik için neden bı kadar şey feda ediyorsunuz? Üstelik sevmiyorsunuz. Üç ayda sevgi bitmez. Hiç sevmemişsiniz zaten.

Çocuğum benzemesin ne demektir? Benim iki kızım babalarına benziyor diye gurur duyuyorum ben. Benzemesini istemediğiniz bir adamdan niçin çocuk sahibi oluyorsunuz?

Kaldı ki çocuk için beraber karar alınır. Tek tarafın istemesiyle olmaz. Bu en büyük saygısızlık bence.

Sizin yapacağınız şey o siz yokmuşsunuz gibi davranıyorsa siz de o yokmuş gibi hayatınızı baştan kurun. Mutlaka ama mutlaka çalışın. İşten ayrılmakla büyük hata etmişsiniz. Güçlü olun biraz. Ne diye dert anlatıp sözünğ tutmasını bekliyorsunuz ki? Çocuk musunuz? Kalkın hayatınızı yaşayın.

Of hemde nasıl zor resmen yırttı kendini ikna edebilmek için ne sözler ne vaadler.. Herkesi kendimiz gibi sanıyoruz maalesef söz verince tutulur bizde... Hele o içlenipnir şey anlatmaya çabalarken karşıdan dalga geçmesi, burun kıvırması yok mu?

Canım senin işinde zormuş ama bende en azından ingilİzce var burda her ne kadar farklı dil konuşulsa da sıkışırsam ingilizce anlaşırım. Bir de ben pısırık kalmam çekinmiyorum bilmesem de. Sakın ezdirme kendini, tencere nasıl yerleştirilirin yabancı dille alakası yok ama anladığım kadarıyla küçümsüyorlar küçük beyinleriyle.. Bende yurt dışına geldim şuan ama bu v yok hala ortada senin 3 ayda bulamadığın evi ben bulurum diye geldim, bakalım. Bir an evvel ev bulup çocuk olmadan dil kursuna başlamam lazım. Ailesi bana da müdahale etmek istedi hatta şuan kendilerince sosyal ağlarda bana laf sokuyorlar ama umrumda değil. Kendi ayıpları çocukca tavırlar. Hemen dil kursuna başla hemen zor gelse de utansanda yapamam desende seni bu durumdan senden başkası kurtaramaz, bak ben eşimin ilgisizliğine bu tavırlarına rağmen kendimi yırtıyorum hemen yazılıcam kursa allahtan çocuğun yok sakın yapma benim 6 ay zamanım kaldı çocuk olunca kurs zor. Sonra çocuğuna da zarar üzüntüden bir iştahım kesildi yaklaşık 10 gündür hiç birşey yiyemiyorum resmen açlık halsizlik vs zor

Tabiki haklı olduğunuz yönler var korunma yöntemlerini de biliyorum ama bu evlilik takdir edersiniz ki güzel başlar daha balayında rüya gibi ve bu çocuk hemen olsun yaşımızda geçiyor canım cicim diyerek ben biraz daha bekleyelim derken yapıldı bilmem anlatabildim mi? Kişilik olarak yurt dışında yaşadığı in geldiğinde görüştüğümüz kısıtlı zamanlarda tanıdığım kadarıyla sıkıntı yok gibiydi ama erkekler çok iyi rol yapıyor hemde çok çok iyi

işte erkekler böyle iki yüzlü olup bide kirlerini kadınlara atarlar.evelenene kadar sevimli kadı yavrusu evlenince cadı olduklarını düşünürler bizi bu hale getiren onlar.üç ayda çocuk acele olmuş.çocuk doğduktan sonra durumuna bakarsınız bu hali şiddetlenerek devam ediyorsa sağlıklı ruh ve beden sağlığı için boşanmak gerekiyor.kim ne yaptı ise yanına kar kalıyor annesi nasıl bir tip ve karakterde merak ettim.

Bu adam çocuk değil 40 ın üstünde ve ikinci evliliği sorumluluğun ağır geleceği 20-30 şu yaşlarda biri olsa evlilik ağır geldi alışsın derim ama bebek ağır gelse bebek düşünmezdi ve ilk çocuğu da değil

Sorduğun soruyu neden sorduğunu çok iyi anlıyorum ve bir oğlum olursa kesinlikle bencil ben erkeğim diye ortalarda gezip karısının bana küfretmemesi için elimden geleni yapıcam. Ama annesinin bu durumdan kabahatli olduğunu düşünmüyorum

İki yüzlülük konusu da sonuna kadar katılıyorum ben ona ev işi yaparım harika yemekler yaparım diyerek göz boyama yapmadım hiç hatta yemek yapmayı bilmem fln dedim çünkü evde yapmazdım ben şuan gayet biliyormuşsun diye şaşırıyor beğeniyor ama o olumlu ne anlattıysa onda yok. Bana ben asla karım iş yaparken içerde göbeğini kaşıyıp yatan Türk erkeklernden olmam diyordu durup dururken, bunların söZünü verme yaparsan mutlu olurum dedim ama o sözler vermeye devam etti, şöyle bir erkeğin süprizler vs vs ama evlendik evde ilk yemeği yedik sofradan tek birşey bile kaldırmadan eline sağlık bile demeden göbeğini kaşıyan tabirine uygun bir şekilde gitti

İşten çıktığım için maddi hiç bir gücüm yok ailem sonuna kadar arkamda durur ve iş konusunda da kariyerim vardı ama sıfırdan bile olsa başlayabilirim. Nefret ettiğin bir adamla evli kalmayı çocuğunu düşünerek katlanabiliyorsun çünkü boğandan yurtdışında yurtdışına götürmeye kalkacak kafayı yerim

erkekler temelde ikiye ayrılıyor evdeki hallerinde ailesi tarafından eğitilebilenler ve genetik çekimden yada başka sebeplerden bir türlü eğitilemeyenler

Yazamadığım daha ne olaylar yaşadık. Çocuğu kendide istemiyor bende istemiyorum. Ama düşünüyorum çocuk yapmayacağım bir evlilik neden devam etsin ki. Biz birlikte hiç vakit geçiremiyoruz. Sürekli aile yanımızda. Buranın evleri malum 60-70” m2 annesi babası kardeşi biz aynı evdeyiz. Yatak odası olarak ranzayı ayırmışlar iki kişilik yatak olmuş. Odamda kaynımın eşyaları. Sabah gelen akşam giden bir elti ve çocukları. Eltimin kocamla benden çok samimi olması. Ya herşey herşey zor. Dil kursuna gidecemde canım eşimin kendi işi var yani devlet kursuna katılamıyorum. Ücret ödemesi lazım onuda ödeyen yok. Kursa gitmek şart değilmiş telefondan da bakabilirmişim. Nede olsa okumuş biriymişim. Çabuk alışırmışım. Zaten bitersede bari cebimde dil kalsın. Öğreneyim bi şu dili ondan sonra durumlar aynı giderse Türkiye’ye gidicem. Sen yaparım dşyorsun ya inşallah yaparsın. Öyle çok avrupa da memleketimizden farklı değil. Avrupayı yüceltenler gezmeye gelenler.

erkekler temelde ikiye ayrılıyor evdeki hallerinde ailesi tarafından eğitilebilenler ve genetik çekimden yada başka sebeplerden bir türlü eğitilemeyenler
Benimkisi bir türlü eğitilemeyenler kısmı sanırım.. İşin garibi de insan diyor ki ya ben örnek olurum iyi davranırım eşşek değilse değişir yok eşşek eşşek işte :))

Sen nasıl gittin oraya ya, aynı ev 70 m2 kendine ait oda gibi bile değil, gerçekten kendi halimi unuttum. Ben burayı beğenmedim ingiltere amerika filan olsa birazda dilinden dolayı neyse de, insanları da soğuk. Zaten var mı Türkiye gibisi

Alişanın eşinin paylaştığı yazıyı okuyun derim, maşallah Allah bozmasın daha da mutlu etsin ama okudukça ağlıyorum kendi halime ne güzel insanın şükür sebebi bir eşinin olması ve hayatındaki en keyifli ama en zor süreci böyle kıymetini bilen biriyle geçirmesi...

Hah tam da bunu söylüyorum. Sorun o zaten. Balayında rüya gibidir. O yüzden çocuk yapılmaz. Rol yapma ihtimallerinden dolayı da aynı evde en az bir sene yaşayıp ondan sonra karar verilir. Çünkü aynı evde yaşayan biri bir yıl rol yapamaz. Sonra çocuk için karar verilir. Yazıyorum ki evlenecekler ve yeni evliler için yol gösterici olsun.

Huzunkovankusu13, Evlenip geldim. Bende girdiği ortama uyum sağlayan neşeli herkesle anlaşabilen bir yapım var. Bir süre öğretmenlikte yaptım. Ama inan burası çok farklı bir ortam. Öncelikle eşin sana inanmalı güvenmeli. Sende eşine inanıp güvenmelisin. İşte benim evliliğimde de ben güvenen inanan tarafım. Eşim bana güvenmiyor. Bunuda her seferinde ifade ediyor. Ailesiyle iyi geçinecekmişim saygıda hürmette kusurum olmayacakmış. Ki böylede zaten elimden geldiğince özverili oluyorum. Ama güvenmediği için yapmadığımı düşünüyor. Gerçi bunda ailesininde etkisi var. Bi gün odamdan geç çıksam eşime odasından çıkmıyor deniyor akşama kadar yüzünü asıyor. Sen gelince yüzü gülüyor diyorlar. Bir kere yapsam hep yapıyormuşum gibi anlatıyor eltim kayınvalidem. Valla Allah’a havale ediyorum. Bence İngiltere Amerika oralarda da aynı insanla yaşarsan yine aynı şeyler olur. Yer değil insanlar önemli inşallah mutlu olursun

İkimize de çok geçmiş olsun ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…