• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Bakın gercekten beni tanimadan cok yanlis anliyosunuz. Tabiki Allah korusun hastalik bisey olsa bende bakarim. Benim derdim o degil bakın dün gece aradik kaynanami bi saate size geliyoruz yatmaya dedi sizce bu normalmi? Hic arayip haber bile vermiyo kizim müsaitmisin diye sormuyo gelicez nokta. Nolur yapmayin biraz buyukluk bekliyorum ben onlardan sadece. Yoksa tabiki basimin üstünde yerleri var iki yemek yapcam diye elime yapismaz. Ama beni biraz biraksin sıkıstirmasin ben diyim annecim neden hic gelmiyosunuz gelin kalalim yiyelim icelim diye. Bu benim icimden gelsin böylesi cok daha guzel ama firsat birakmiyo malesef
Size yatmayamı geliyorlar neden, ıy ben bu durumlardan çok nefret ediyorum. Yatıya gelmek ne ya aynı şehirdeyken.

Ya nohut yaptim da nohutu ilk yapisimda biraz tuzlu olmustu korkudan geceden yapiyim dedim bisey olursa duzeltmeye zamanim kalsin diye😂 pogaca tuzlu kurabiye kek bide nohutun yanina pilav salata bide mercimek corbasi 😂
Bak bence boşuna yorulmuşsun🤣 yemeğe gelen insanlara poaça yaptınız ki .

Evlendik 3. Gün eşimin abisi ve eşi bizde kaldı. 5.gün evim hınca hınç doldu düğün izlendi. En sonunda dedim ki bizim oralarda yeni evliler bir müddet rahatsız edilmez. Eşimle tartışmıştık tabii biraz. Ama her şeyede sabretmişim şimdi bakınca. Bazı âdetler çok yerli yerinde çokta mantıklı. Ama insanların işlerine gelmeyince kaldırıyorlar.

Size yatmayamı geliyorlar neden, ıy ben bu durumlardan çok nefret ediyorum. Yatıya gelmek ne ya aynı şehirdeyken.
Bi bilsem nedenini.. valla anca evi duzenliyorum hangi yorgani nereye tiktim onu bile bimiyorum su an. Ne isi varsa yeni evde. Bide aniden

Aksam caya da kalcaklar cunku😣 baya gec giderler cayin yanina mecbur biseyler koymak lazim diye yaptim :KK43:
Bak şekerim yemek masasından kalkıyorlar ya nohut pilav yiyecekler poaça yenilmez ki . Kurabiye yapmışsın ya onun yerine şekerpare yapsaydın yanına kaymak koyardın havalı olurdu o kadar çeşit şeye gerek kalmazdı 😍poaça yenilmezse buzluğa kaldır başka zaman ihtiyaç olur

Evlendik 3. Gün eşimin abisi ve eşi bizde kaldı. 5.gün evim hınca hınç doldu düğün izlendi. En sonunda dedim ki bizim oralarda yeni evliler bir müddet rahatsız edilmez. Eşimle tartışmıştık tabii biraz. Ama her şeyede sabretmişim şimdi bakınca. Bazı âdetler çok yerli yerinde çokta mantıklı. Ama insanların işlerine gelmeyince kaldırıyorlar.
Evet kesinlikle cok mantikli bazilari sanki 24 saat iliski mi yasiyosunuz gozuyle bakiyo da mesele o degilki :) yani yenisin adı üstünde insan iki uc kat panik oluyo. Bide esimi ise gonderip yemegi yapip oturup aksama kadar kpss calisiyorum inanin. Esim bile ben senden yemek falan beklemiyorum otur dersini calis diyo biz bile kendimizden fedakarlik ederken karsi taraf her dk rahtsiz edince insanin zoruna gdiiyo ki sınava calisanlar bilir 2 günlük fire veriyorum her geldiklerinde böyle böyle soguyorum da

Bak şekerim yemek masasından kalkıyorlar ya nohut pilav yiyecekler poaça yenilmez ki . Kurabiye yapmışsın ya onun yerine şekerpare yapsaydın yanına kaymak koyardın havalı olurdu o kadar çeşit şeye gerek kalmazdı 😍poaça yenilmezse buzluğa kaldır başka zaman ihtiyaç olur
Peki yenilmezse öyle yaparim o zaman💁🏼‍♀️❤ sagolun :)

yemekten kalkınca güzel bir kahve yap yanına lokum filan koy . Bu arada çay suyunun altını aç . Çayın yanına kuruyemiş ve yaptıklarını servis et . Çaydan sonra da meyve ikram et . Eline geçen tüm bulaşıkları da anında makinaya koy tezgaha dizme İnan herşey tecrübe ile oluyor alışırsın

Evet kesinlikle cok mantikli bazilari sanki 24 saat iliski mi yasiyosunuz gozuyle bakiyo da mesele o degilki :) yani yenisin adı üstünde insan iki uc kat panik oluyo. Bide esimi ise gonderip yemegi yapip oturup aksama kadar kpss calisiyorum inanin. Esim bile ben senden yemek falan beklemiyorum otur dersini calis diyo biz bile kendimizden fedakarlik ederken karsi taraf her dk rahtsiz edince insanin zoruna gdiiyo ki sınava calisanlar bilir 2 günlük fire veriyorum her geldiklerinde böyle böyle soguyorum da

Evet ya anlayış göstermeleri lazım. Kpss ciddi bir süreç sonuçta. Ama bu konuda pek anlayışlısını görmedim daha bugüne kadar.

Yanlız konu 28 Eylül’de açılmış bu insanlar daha yeni mi geliyorlar 😳

Yemek yapamıyorum diye stres yapıyorsunuz galiba, misafiriniz geldiğinde dışardan söyleyin siz de.. Yemeklerime pek güvenmiyorum da dersiniz :)

ben sizi anlayışsız buldum acıkcası . gelsinler ne olacak ki ? yemek yapılır bilmiyorum bu kadar neyi abarttınız ?
anneniz hadi bu aksam size geleyim dese muhtelen hiç negatif hissetmezdiniz . oda esinizin annesi , artık aynı ölçüde davranmanız gerekiyor .
Ahh ahh nerde millette bu bilinç...

Normal şartlarda eskilerin adetlerinde düğünden sonra bu tarz davetler olabilir. Ben tavrınızı çok abartılı buldum. 20 gün olmuş evleneli tabi ki insanlar gelip görmek, oturup kalkmak isteyecektir. Hele hele KPSS ye hazırlanıyorum, eşinizin ailesi için bahane olamaz. Bu süre zarfında evinize dost akran kendi ailenizden hiç kimse gelmedi mi? Ve ya da bir gününüzü m ayıramıyorsunuz eşinizin ailesine. Sizin çoktan davet etmiş olmanız gerekirdi bence.

Back