• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Kalmalarina karsi cikin ama yemege gelebilirler, disardan biseyler soyler ya da balik yaptırıp yaninda bir salatayla halledersiniz, kimsenin sizden icli kofteler, kaburga dolmalari bekledigini sanmiyorum.
Geline ilk kez yemeğe gittik bize dışarıdan söyledi derler bu seferde :)

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:

Güncelleme: Kaynananlar haklı oğlunun evi tabiki gelecek diyen hanımlar konunun üstünden baya zaman gecti güncelliyim. Ben bu konuyu actiktan bir gün sonra bana haber vermeden gelmeye kalktilar esim tesadufen hal hatir sormaya ariyo ve aksam sizdeyiz diyolar.. hala mi hakli kaynanamlar? Ha bide dün gece yatili kalmaya gelmeye kalktilar bi saate geliyoruz diye aradilar müsait degil ev diye geri cevirdim hala mi haklilar?
15 günlük evliyken 2 kere iftar yemegi verdim.Düğünün ertesi gün eşimin akrabalari ev görmeye geldi 😁 .evliligimin ilk haftasi kaynanamgille gecti sürekli görüşmek istiyorlardi seninki ne ki😁

Çünkü kendi annesinden çekinmez.Daha yeni evli olduğumda bende çekinirdim kendimi yemek konusunda yetersiz hissediyorsam.
Tek yemek konusu değil daha yeni evliyiz neden geliyorlar davetsiz gelinir mi diyor konu sahibi kendi ailesi olsa memnun olurdu ama ondan kimse dört dörtlük bı sofra beklemiyordur hazır pide salata balık salata pek alada misafir edilebilir yeter ki samimiyet olsun yemek önemli değil bence

Bence kendinizi fazla geriyorsunuz. Eskiden eve 40 gün felan gidilmezdi bizim oralarda. Ama artık öyle birşey pek kalmadi. Bende ilk zamanlar çok gerilirdim. Cünkü annem ne zama misafir gelse çok gerilirdi hersey 4/4 olacak diye. Ben artık o kadar takmıyorum. Yemeklerim 4/4 olmasa bile bunu kompleks haline getirmem. Kayinvalideme bunu sen nasıl yapıyorsun diye sorarım (acayip becerikli bir insan kendisi). Birde eklemek isterim: nasıl annem gelip istediği zaman kalabiliyorsa, eşimin annesi ve babası kalabilir.
Yorumlarınızı cooooookkk beğeniyorum:)

Allah aşkına yani zaten sizin yemeğe çağırmanız gerekirdi evin ne yerleşememesi olacak ki herşey kap kacak mı ortada? koltuklar mı yerinde değil? Allah ne verdiyse en iyi yaptığını yaparsın gelirler yerler daha şimdiden hazır olduğumda gelsinler falan hoş değil kendi aileniz gelecek olsa buyur edersiniz. Ben yeni evliyim mevzularını da anlamıyorum ne oluyor yeni evli olunca? 7/ 24 sevişiyor musunuz? kpss ile ne alakası var? kpss sınavına kadar kimse gelemeyecek yani. Ve bir gelenek daha bozulmamış tepki alınca sonra emrivaki gelmek istediler eşimi arayıp deyip yazıya ekleme yapmak.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:

Güncelleme: Kaynananlar haklı oğlunun evi tabiki gelecek diyen hanımlar konunun üstünden baya zaman gecti güncelliyim. Ben bu konuyu actiktan bir gün sonra bana haber vermeden gelmeye kalktilar esim tesadufen hal hatir sormaya ariyo ve aksam sizdeyiz diyolar.. hala mi hakli kaynanamlar? Ha bide dün gece yatili kalmaya gelmeye kalktilar bi saate geliyoruz diye aradilar müsait degil ev diye geri cevirdim hala mi haklilar?
Benimkiler hic gelmediler 3 senedir evliyim hâlâ gelmiyolar hep davet bekliyolardi kapilarimiz karsilikli fakat ben oraya hergun gidip gelme zorundaydim bi gun gitmesem neden gelmedi diye soruyolardi esime baktim hep ben kendimden veriyorum bu ve diğer konularda ben niye gidiyorum madem dedim uzaklastim simdi ayda yilda bi giderim gerekmedikce muhattap olmam cunku benim kv kisi cok degisik bi insan neyse yani bak cagirilmadan oğlunun evine gelmeyenler var dip dibe olmasina ragmen iki turlude zor en guzeli orta dereceli ben cok mesafeliyim artik o ayri tabi😂😂😂

Allah aşkına yani zaten sizin yemeğe çağırmanız gerekirdi evin ne yerleşememesi olacak ki herşey kap kacak mı ortada? koltuklar mı yerinde değil? Allah ne verdiyse en iyi yaptığını yaparsın gelirler yerler daha şimdiden hazır olduğumda gelsinler falan hoş değil kendi aileniz gelecek olsa buyur edersiniz. Ben yeni evliyim mevzularını da anlamıyorum ne oluyor yeni evli olunca? 7/ 24 sevişiyor musunuz? kpss ile ne alakası var? kpss sınavına kadar kimse gelemeyecek yani. Ve bir gelenek daha bozulmamış tepki alınca sonra emrivaki gelmek istediler eşimi arayıp deyip yazıya ekleme yapmak.
Ahhahha Dejavu sopasiyla döndü:)
Yavaş vur kemikleri kirilmasin:D

Yorumları tek tek okumadım da muhtemelen gelecekte aynı hareketi yapmayı düşünen erkek anneleridir kesin kaynanani haklı bulan. Biryer sizi davet etmiyorsa gidilmez. Bu kadar basit ister oğlunun evi olsun ister kızının evi olsun. Boşver hem sen buradakilere sorupta destek bekleme. İnsanı iyice çileden çıkaran tipler dolu burası. Sen eğer bir yanlışlık hissediyorsan doğru hissediyorsundur.

Eşinizin ailesini eve davet edemeyecek kadar yoğun kpss çalışmanız gerekiyorsa ki nerdeyse bir yıl var, o zaman atanmadan evlenmeseydiniz. 20 gün uzun bir süre gelmek istemeleri normal bence.
Yemek sorun olmaz zaten kayınvalide iyi niyetliyse, en kotu anne şunu yapmak istiyorum tarif eder misin nasıl yapsam dersin telefonda anlatır hem de hoşuna gider yardım etmek. Sanki 7 kat el de misafir gibi ağırlamak istiyosunuz bana saçma geldi

Babası arayip yemeğe gelmek istedi diye yüzü düşen bir kadına nasıl saygı duyuyor ki kocan?
Veya bu yaptığın şeyde problem görmeyecek kadar ailesine saygı duymayan bir adami sen nasıl sevebiliyorsun?
Düşünüyorum da babam bize gelmek istedi diye suratı düşecek bir insanla bir saniye nefes almak istemem.
Nasıl aile ilişkileriniz var sizin ya?
Anne baba ötesi var mı?
20 günlük evli olunca ne oluyor?
Prenses havaları saçma sapan
En doğru yorum

Allahım soyları tükense ya bunların, 5 günlük evliyken bize gelin kalın ne demek ya.🤦🏻‍♀️ 20 günlük evliyken yemeğe gelme ısrarları ayrı. Kaçmıyor ya. Bırak insanları birkaç ay rahat. Düşüncesizlikte Nirvana’ya oynamışlar. Kesinlikle haklısın canım. Eğer eşin anlayışlı biri ise onla konuş. O da ailesi ile konuşsun. Biz sizi müsait olduğumuzda davet edelim benim işlerim var. Hem biz yeni evliyiz biraz anlayış lütfen falan desin. Bunları söyleyemeyen insanlarda yetişkinim demesin bi zahmet
İlerde sende bır kayınvalıde adayı olduğunu unutma0

İşte tam da bu yüzden diyorum. Biz bunları yaşadık ve böyle olmamamız lazım. Yeni evli çifti zorla yemeğe davet ettirmek ya da etmek aklına ne kadar yatıyor merak ettim şahsen 🙄
Ne yasadiniz,sizin de bir aksam es ailesini agirlamaniz mi gerekti?
Nerede yetisiliyor,nerede ne yasaniyor bilmiyorum ama bunlar asgari bir ailede bile bilinir.
Eş ailesi arada misafir edilir.
Koca kisisi agac kovugundan cikmadiysa tabi:işsiz:

Ne yasadiniz,sizin de bir aksam es ailesini agirlamaniz mi gerekti?
Nerede yetisiliyor,nerede ne yasaniyor bilmiyorum ama bunlar asgari bir ailede bile bilinir.
Eş ailesi arada misafir edilir.
Koca kisisi agac kovugundan cikmadiysa tabi:işsiz:

Sorun bu değil yalnız tekrar okumanızı tavsiye ederim. Yeni evli çift hani yeni evlenmişler, onun üstüne davet ettirmek için acele etmek. Artık ne kadar normal geliyorsa size :cool: üslubunuzda baya hoşmuş bu arada ağaç kovuğundan çıktığımı ima etmişsiniz falan 👌🏻 Sorun değil Ne de olsa herkes kendine yakışanı yapıyor😉

Sorun bu değil yalnız tekrar okumanızı tavsiye ederim. Yeni evli çift hani yeni evlenmişler, onun üstüne davet ettirmek için acele etmek. Artık ne kadar normal geliyorsa size :cool: üslubunuzda baya hoşmuş bu arada ağaç kovuğundan çıktığımı ima etmişsiniz falan 👌🏻 Sorun değil Ne de olsa herkes kendine yakışanı yapıyor😉
Es kisisi,yani esimiz agac kovugundan cikmadiysa dedim,erkekseniz size demis olabilirim ancak.
Ayrica evet,ulkemizde yetisen herkes hemen hemen bilir ki,evlenildiginde ilk haftalarda aileler davet edilir,bilmiyorum diyenler cool takiliyor kendince.
"Davet edilir" diyeceksiniz,ama 2 3 ay bu davet beklenmez,edilmezse 'kibarca'ettirmisler demekki:))

Back